Arsenal – Manchester City 2:2 (kon.) | Chelsea – Swansea 4:2 (kon.) | Crystal Palace – Burnley 0:0 (kon.)
Southampton – Newcastle 4:0 (kon.) | Stoke City – Leicester 0:1 (kon.) | Sunderland – Tottenham 2:2 (kon.)
West Bromwich – Everton 0:2 (kon.) | Liverpool – Aston Villa 0:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:2 (0:1)
Manchester City
Sobota 13.09.2014, 13:45 • Emirates Stadium (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
    Martin DEMICHELIS 2:2!
     
    83
    Manchester City dal gól!
    Z následného rohového kopu však pramení pohroma pre mužstvo Arsena Wengera. Opäť sa nachádzame v pätovej situácii. Rohový kop z ľavej strany rozohrával nedávno prichádzajúci Aleksandar Kolarov, ktorý poslal milimetrový center na MARTÍNA DEMICHELISA, ktorý prehlavičkoval Koscielneho a loptu poslal presne k ľavej žrdi. Wojciech Szczęsny si síce na loptu siahol, no na viacej ako jej vytiahnutie do žrde nestačil. Po odraze od konštrukcie doskackala až do siete, vyrovnané!
    Alexis SANCHEZ 2:1!
     
    74
    Arsenal FC dal gól!
    ALEXIS SÁNCEZ sa presadzuje i v treťom súťažnom zápase po sebe a akým spôsobom! Ramseyho center na Welbecka ešte dokázal odvráti kapitán City Vincent Kompany, no na hranici šestnástky k odrazenej lopte najvyššie vzlietol Jack Wilshere, ktorý prehlavičkoval Davida Silvu a dokonalým oblúčikom našiel osamoteného Sáncheza. Čilský krídelník napriahol z vnútra vápna z prvej a nádherný volej zamieril presne do ľavej šibenice hosťujúcej bránky, kam Joe Hart nemohol doplachtiť. Arsenal dokonáva obrat, no stále ešte nie je koniec!
    Jack WILSHERE 1:1!
     
    63
    Arsenal FC dal gól!
    Kanonieri napokon predsa len nabili delá a darí sa im vyrovnať skóre! Do útoku zavelil práve z formy hrajúci JACK WILSHERE, ktorý narozdiel od odovzdaného Ozila drie a ide do každého súboja naplno. Zaslúžená odmena prichádza po výbornej spolupráci s Aaronom Ramseym, s ktorým si pred šestnástkou vymenili loptu. Anglický stredopoliar sa následne zbavil Clichyho a ľahunkých oblúčikom ponad Harta skraja malého vápna vyrovnáva na 1:1! Zápas tak razom dostáva nový náboj!
    Sergio AGUERO 0:1!
     
    28
    Manchester City dal gól!
    Napriek výraznejšej aktivite domácich Kanonierov sa ako prví presadzujú hostia z Manchestru. Rýchla kombinácia začala už na ich vlastnej polovici ihriska, kde ďalší dôležitý súboj zvládol SERGIO AGUERO, ktorý dokázal prehodiť loptu doprava na Jesúsa Navasa. Ten využil voľný priestor, ktorý mal pokrývať Nacho Monreal, Španiel následne prudko prihrával na bližšiu žrď, kde už nedobehol Mertesacker ani Flamini a práve Kun Aguero zblízka prekonáva vybiehajúceho Szczesneho. Poliak už v páde zareagovať nestihol, šampión sa ujíma vedenia!

    Erik Farkaš

    Góly: 63. Wilshere(Ramsey), 74. A.Sánchez(Wilshere) – 28. Agüero(J.Navas), 83. Demichelis(Kolarov)

    Karty:   58. Flamini (ARS), 62. Monreal (ARS), 75. A.Sánchez (ARS) – 22. Lampard (MC), 24. Zabaleta (MC), 50. Fernandinho (MC), 64. Agüero (MC)


    Arsenal FC: Szczęsny – Debuchy, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Wilshere, Flamini, Ramsey – A. Sánchez, Welbeck, Özil
    Náhradníci: Ospina – Gibbs, Arteta, Podolski, Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Chambers
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany (C), Demichelis, Clichy – Fernandinho, Lampard – J. Navas, D. Silva, Milner – Agüero
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Nasri, Džeko, Kolarov, S. Sinclair, E. Mangala
    Manažér: Manuel Pellegrini (CHI)

    Rozhodca: Mark Clattenburg – S. Beck, J. Collin – J. Moss