Bayern – Stuttgart 2:0 (kon.) | Dortmund – Freiburg 3:1 (kon.) | Hoffenheim – Wolfsburg 1:1 (kon.)
Hertha – Mainz 1:3 (kon.) | Paderborn – Kolín nad Rýnom 0:0 (kon.) | Mönchengladbach – Schalke 4:1 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
4:1 (1:0)
FC Schalke 04
Sobota 13.09.2014, 18:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Mimoriadne gólovo plodný a na zaujímavé momenty bohatý duel nemeckej ligy sa nám skončil jasným víťazstvom Borussie Mönchengladbach, ktorá si so Schalke poradila 4:1 a svojim fanúšikom tak pripravila krásny sobotný večer. Dúfam, že ten sme vám spríjemnili aj my. Ďakujeme za pozornosť a prejeme ešte pekný zvyšok večera. (20:23:18)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Boateng svoj center na zadnú tyč poriadne pretiahol, Draxler síce zabojoval a loptu ešte stihol na hracej ploche, no v držaní ju budú mať domáci.
     
    90
    Nadstavený čas sú dve minúty.
     
    90
    Sommer si v závere duelu zachytá viac ako počas celého jeho priebehu. Švajčiarsky brankár ošľahaný skúsenosťami z Ligy Majstrov si poradil aj so strelou Huntelaara, ktorú skrotil na dva krát.
     
    89
    Domácim bol odpískaný a odmávaný ofsajd.
     
    88
    Hráči Schalke sa v závere riadnej hracej doby ešte nadýchli k záverečnému náporu, ktorým chcú upraviť skóre aspoň do trošku prijateľnejšej roviny. Draxler si krásne narazil loptu so Samom, opäť sa ocitol pred Sommerom, no ani v tomto prípade nedokázal skórovať.
     
    87
    Samov center z ľavej strany bol nadvihnutý a lopta sa po ňom dostala až na zadnú tyč ku Julianovi Draxlerovi. Ten bol v ideálnej pozícii, no svojou hlavičkou nechal len vyniknúť Sommera!
     
    85
    Pokus o narážačku domácim nevyšiel, no mrzieť ich to určite nemusí.
    André HAHN
     
    84
    Na polovici Schalke to teraz vyzerá ako hra mačky s myšou. Domáci futbalisti si záver duelu užívajú a svojho zdecimovaného súpera si vodia po trávniku, ako sa im len za chce. Hráči Schalke by sa už najradšej na ihrisku nevideli.
     
    82
    Raffael si užíva zaslúžený aplauz Borussia parku. Na posledných niekoľko minút naskočil do duelu aj brat hviezdneho Edena Hazarda, Thorgan.
     
    81
    Schalke mohlo skorigovať nepriaznivý stav. Priamy kop z ideálnej streleckej parkety pre ľaváka rozohral Sidney Sam, ktorého pokus preletel len ponad brvno Sommerovej svätyne.
    RAFFAEL - 4:1
     
    79
    Mönchengladbach dal gól! O víťazovi duelu už nemôže byť desať sekúnd pred koncom riadnej hracej dobi ani tých najmenších pochýb, krásny futbalový večer pre fanúšikov Mönchengladbachu, ktorý si užívajú grandiózne víťazstvo svojho tímu. Christoph Kramer ukázal, prečo si zahraj aj finále svetového šampionátu, krásnym pasom vysunul na krídlo rozbehnutého Herrmanna. Ten síce svojou prihrávkou Kruseho nenašiel, no lopta sa odrazila do druhej vlny ku RAFFAELOVI, ktorý v tisíc percentnej možnosti nezaváhal a korunoval svoj famózny výkon krásnym presným zásahom!
     
    78
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Kruse, prichádza Hrgota.
     
    77
    Ofenzívne snaženie v podaní Schalke sa skončilo ofsajdom, v ktorom bol opäť holandský bombardér Huntelaar.
     
    76
    Všetci hráči okrem brankára Fährmanna sa teraz presunuli na jednu polovicu ihriska, konkrétne tú, na ktorej konci je brána domácich.

    Michal Bakoš

    Góly: 17. André Hahn, 50. André Hahn, 58. Max Kruse, 79. Raffael – 51. Choupo-Moting

    Karty:   57. André Hahn (MON) – 34. Höger (SCH), 36. Neustädter (SCH), 65. Kevin-Prince Boateng (SCH)


    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Domínguez, Wendt, Stranzl (C), Jantschke – Johnson, Kramer, Hahn, Xhaka – Raffael, M. Kruse.
    Náhradníci: Blaswich – Herrmann, Traoré, Nordtveit, Schulz, T. Hazard, Hrgota.

    FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes (C), Fuchs, Ayhan, Aogo – Neustädter, Höger – Sam, Clemens, K-P. Boateng – Choupo-Moting.
    Náhradníci: Wetklo – Friedrich, Meyer, Draxler, Barnetta, Obasi, Huntelaar.

    Rozhodca: Brych – Dietz, Lupp