Barcelona – Bilbao 2:0 (kon.) | Malaga – Levante 0:0 (kon.) | Real Madrid – Atlético Madrid 1:2 (kon.)
Vigo – Sociedad 2:2 (kon.)
koniec
Real Madrid
1:2 (1:1)
Atlético Madrid
Sobota 13.09.2014, 20:00 • Santiago Bernabéu, Madrid • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Real Madrid prekvapujúco podľahol mestskému rivalovi Atléticu 1:2, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok predĺženého víkendu! (21:55:01)
     
    Štatistiky zo zápasu :

    Strely celkom : 21:9
    Strely na bránu : 4:2
    Žlté karty : 4:6
     
    Je koniec, mestské madridské derby sa končí šokujúcou výhrou Atlética Madrid! Dovolím si však povedať, že hostia si túto výhru zaslúžili. Real vstúpil do druhého dejstva profesorsky, akoby sa Biely balet spoliehal, že hostia sa porazia sami. Tí však po príchode Turana a Griezmanna herne ožili, a práve Arda Turan v 76.minúte rozhodol o tom, že si Atlético odvezie všetky tri body! Real prehral druhý zápas v rade a po troch kolách klesne do spodnej polovice tabuľky La Ligy. Naopak, hostia sa posunú smerom vyššie a budú môcť oslavovať nečakaný triumf nad mestským rivalom. Real len nadviazal na zlý výkon zo San Sebastianu a zdá sa, že sa na Santiago Bernabéu črtá nepríjemná kríza...
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Chicharito v zúfalej snahe, skúšal to strelou z hranice šestnástky, bránil len do dobre postaveného Mirandu. Následný center Realu bol nepresný, Moyá môže vykopávať.
     
    90+1
    Nadstavovali sa dve minúty. Hrá sa na obrannej polovici Realu, vstupujeme do úplne poslednej minúty zápasu.
     
    90+1
    Mohlo byť rozhodnuté! Griezmann si spracoval dlhý nákop Moyu, pohodlne prešiel okolo brániaceho hráča a z uhla sa rútil sám na Casillasa, Griezmann z päťky trafil len do bočnej siete!
     
    90
    Kroos ale poslal center presne na päťku, kde kraľoval Moyá a stiahol si loptu do svojich rukavíc.
     
    90
    Suárez na pravej strane fauloval Modriča, vidí za to žltú kartu. Domáci zahrávajú štandardku z cca 25 metrov.
     
    89
    Chicharito zatiaľ neviditeľný, teraz síce naskakoval na center v šestnástke, v súboji s Godínom ale nebol úspešný. Real ostáva pri lopte.
     
    89
    Suárez na pravej strane odzbrojil Ronalda, ten si pýtal faul, nebol ale vyslyšaný. Vstupujeme do úplného záveru stretnutia, pričom na Reale je viditeľná nervozita a už aj istá bezmocnosť.
     
    88
    Center do šestnástky nenašiel nikoho v bielom, najvyššie si vyskočil Raúl García a poslal loptu až do rukavíc Moyu. Hostia postupne smerujú k veľkému víťazstvu.
     
    87
    Real stále pri lopte, nedostáva sa však do šestnástky, odkiaľ väčšinou padajú góly. Teraz Ramos získal zaujímavú štandardku, keď ho pri prieniku po ľavej strane fauloval Koke. Bude to štandardka z cca 20 metrov.
     
    86
    Žltú kartu dostává João Miranda (Atlético Madrid).
     
    86
    Center zo štandardky smeroval na zadnú žrď, tam ale loptu nedokázal zasiahnuť žiaden z hráčov hostí. Real tak môže založiť ďalší útok, bude to mať veľmi ťažké.
     
    85
    Modrič fauloval vo vzdialenosti cca 25 metrov, bude z toho zaujímavá štandardka Atlética.
     
    85
    Žltú kartu dostává Luka Modrič (Real Madrid CF).
     
    84
    Atlético drží loptu na svojich kopačkách, hostia takto získavajú cenné sekundy. Je vidno, že príchod Griezmanna i Turana tímu pomohol, títo hráči priniesli potrebnú kreativitu a pokoj.
     
    83
    Keď to inak nejde, pôjde to strelou – to si asi povedal Toni Kroos, jeho tvrdá strela zo strednej vzdialenosti ale smerovala nad Moyovu bránu.

    Tomáš Schügerl

    Góly: 26. Ronaldo (pen.) – 10. Tiago (Raúl García), 76. Arda Turan (Juanfran)

    Karty:   19. James Rodríguez (RMA), 63. Alvaro Arbeloa (RMA), 67. Chicharito (RMA), 85. Luka Modrič (RMA) – 22. Diego Godín (MAD), 25. Guilherme Siqueira (MAD), 41. Mario Mandžukič (MAD), 54. Gabi (MAD), 86. João Miranda (MAD), 90. Mario Suárez (MAD)


    Real Madrid: Casillas (C) – Arbeloa (77.Varane), Pepe, Ramos, Coentrão – Modrič, Kroos – Bale (72.Isco), Rodríguez, Ronaldo – Benzema (64.Chicharito)
    Náhradníci: Navas (NB) – Varane, Marcelo, Chicharito, Nacho, Isco, Illarramendi

    Atlético Madrid: Moyá – Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira – Raúl García, Gabi (60. Arda Turan), Tiago, Koke – Raúl Jiménez (64.Griezmann), Mandžukič (77.Suárez)
    Náhradníci: Oblak (NB) – Suárez, Griezmann, Arda Turan, Ansaldi, Cerci, Giménez

    Rozhodca: Mateu – Cebrián, Núnez