Barcelona – Bilbao 2:0 (kon.) | Malaga – Levante 0:0 (kon.) | Real Madrid – Atlético Madrid 1:2 (kon.)
Vigo – Sociedad 2:2 (kon.)
koniec
Real Madrid
1:2 (1:1)
Atlético Madrid
Sobota 13.09.2014, 20:00 • Santiago Bernabéu, Madrid • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Real Madrid prekvapujúco podľahol mestskému rivalovi Atléticu 1:2, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok predĺženého víkendu! (21:55:01)
     
    Štatistiky zo zápasu :

    Strely celkom : 21:9
    Strely na bránu : 4:2
    Žlté karty : 4:6
     
    Je koniec, mestské madridské derby sa končí šokujúcou výhrou Atlética Madrid! Dovolím si však povedať, že hostia si túto výhru zaslúžili. Real vstúpil do druhého dejstva profesorsky, akoby sa Biely balet spoliehal, že hostia sa porazia sami. Tí však po príchode Turana a Griezmanna herne ožili, a práve Arda Turan v 76.minúte rozhodol o tom, že si Atlético odvezie všetky tri body! Real prehral druhý zápas v rade a po troch kolách klesne do spodnej polovice tabuľky La Ligy. Naopak, hostia sa posunú smerom vyššie a budú môcť oslavovať nečakaný triumf nad mestským rivalom. Real len nadviazal na zlý výkon zo San Sebastianu a zdá sa, že sa na Santiago Bernabéu črtá nepríjemná kríza...
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Chicharito v zúfalej snahe, skúšal to strelou z hranice šestnástky, bránil len do dobre postaveného Mirandu. Následný center Realu bol nepresný, Moyá môže vykopávať.
     
    90+1
    Nadstavovali sa dve minúty. Hrá sa na obrannej polovici Realu, vstupujeme do úplne poslednej minúty zápasu.
     
    90+1
    Mohlo byť rozhodnuté! Griezmann si spracoval dlhý nákop Moyu, pohodlne prešiel okolo brániaceho hráča a z uhla sa rútil sám na Casillasa, Griezmann z päťky trafil len do bočnej siete!
     
    90
    Kroos ale poslal center presne na päťku, kde kraľoval Moyá a stiahol si loptu do svojich rukavíc.
     
    90
    Suárez na pravej strane fauloval Modriča, vidí za to žltú kartu. Domáci zahrávajú štandardku z cca 25 metrov.
     
    89
    Chicharito zatiaľ neviditeľný, teraz síce naskakoval na center v šestnástke, v súboji s Godínom ale nebol úspešný. Real ostáva pri lopte.
     
    89
    Suárez na pravej strane odzbrojil Ronalda, ten si pýtal faul, nebol ale vyslyšaný. Vstupujeme do úplného záveru stretnutia, pričom na Reale je viditeľná nervozita a už aj istá bezmocnosť.
     
    88
    Center do šestnástky nenašiel nikoho v bielom, najvyššie si vyskočil Raúl García a poslal loptu až do rukavíc Moyu. Hostia postupne smerujú k veľkému víťazstvu.
     
    87
    Real stále pri lopte, nedostáva sa však do šestnástky, odkiaľ väčšinou padajú góly. Teraz Ramos získal zaujímavú štandardku, keď ho pri prieniku po ľavej strane fauloval Koke. Bude to štandardka z cca 20 metrov.
     
    86
    Žltú kartu dostává João Miranda (Atlético Madrid).
     
    86
    Center zo štandardky smeroval na zadnú žrď, tam ale loptu nedokázal zasiahnuť žiaden z hráčov hostí. Real tak môže založiť ďalší útok, bude to mať veľmi ťažké.
     
    85
    Modrič fauloval vo vzdialenosti cca 25 metrov, bude z toho zaujímavá štandardka Atlética.
     
    85
    Žltú kartu dostává Luka Modrič (Real Madrid CF).
     
    84
    Atlético drží loptu na svojich kopačkách, hostia takto získavajú cenné sekundy. Je vidno, že príchod Griezmanna i Turana tímu pomohol, títo hráči priniesli potrebnú kreativitu a pokoj.
     
    83
    Keď to inak nejde, pôjde to strelou – to si asi povedal Toni Kroos, jeho tvrdá strela zo strednej vzdialenosti ale smerovala nad Moyovu bránu.
     
    82
    Real si zatiaľ nedokáže vytvoriť ten povestný ničivý záverečný tlak. Hostia sa veľmi dobre bránia, zatiaľčo na kopačky domácich sa začína vkrádať nervozita.
     
    81
    Pozor však na druhej strane! Atlético v rýchlom brejku, Raúl García tvrdo vystrelil z hranice šestnástky, prízemnú strelu k žrdi odvrátil sklzom Coentrão!
     
    80
    Real to skúša aj dlhými loptami dopredu, Moyá je pri čítaní hry pozorný a aj v tomto prípade si stiahol loptu do svojich rukavíc.
     
    79
    Moyá nečakane zazmätkoval po centri z pravej strany, lopta mu vypadla a na vzdialenejšej žrdi sa k nej dostal Ronaldo, ten však len nedôrazne prihrával pred bránu, odkiaľ odkopol Godín.
     
    78
    Tak toto je obrovský šok pre Real. Domáci okamžite zapínajú na vyššie obrátky, budú sa snažiť čo najskôr vyrovnať. Proti sformovanej obrane to bude veľmi ťažké.
     
    77
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Mario Mandžukič, prichádza Mario Suárez.
     
    77
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Alvaro Arbeloa, prichádza Raphael Varane.
    Arda Turan - 1:2
     
    76
    Atlético dalo gól!
    Neuveriteľné, Realu nestačili dve varovania od hostí a na tretí raz domáci inkasujú! Atlético doslova šokovalo Real – Juanfran si prebral loptu pri pravej postrannej čiare, poslal krížnu prihrávku smerom do šestnástky, loptu tam ešte umne prepustil Raúl García, aby si ju tesne za hranicou šestnástky prebral ARDA TURAN, ktorý placírkou nádherne trafil k vzdialenejšej žrdi, Casillas sa naťahoval márne!
     
    75
    Ďalšia výborná šanca Atlética! Po postupnom útoku sa k centru z pravej strany dostal Juanfran, Arda Turan sa už dostával k hlavičke na päťke, tesne pred ním loptu odvrátil na roh Arbeloa! Ďalšie varovanie pre defenzívu domácich!
     
    74
    Iscovi prvý dotyk s loptou nevyšiel. Po odrazenej lopte z rohového kopu totiž mohol zakončovať spred šestnástky, volil niečo medzi centrom a strelou, nemieril však presne a tak vykopáva Moyá.
     
    73
    Hostia mohli dokonale šokovať Real Madrid! Griezmann totiž peknou krížnou prihrávkou našiel na ľavej strane šestnástky Ardu Turana, ten si loptu ešte zasekol a technicky vystrelil do pravého horného rohu, Casillas bol už prekonaný, lopta však len veľmi tesne minula bránu!
     
    72
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Gareth Bale, prichádza Isco.
     
    71
    Arbeloa nacentroval do šestnástky, Cristiano Ronaldo predviedol perfektný odraz a vyskočil suverénne najvyššie medzi dvomi stopérmi, hlavou však mieril tesne nad bránu!

     
    70
    Rozhodca teraz trošku ukrivdil domácim. Modrič bol pri ľavej postrannej čiare evidentne faulovaný Turanom, na prekvapenie všetkých je z toho ale len odkop od brány Atlética.
     
    69
    Akciám Realu akoby niečo chýbalo, či už myšlienka alebo nečakaný moment prekvapenia. James Rodríguez síce potiahol loptu stredom ihriska a dokázal nahrať napravo Baleovi, ten sa individuálne voči obrancovi nepresadil.
     
    68
    Atlético mohlo po faule Chicharita zahrávať štandardku, center ale nenašiel nikoho z hráčov hostí, ktorí operovali v šestnástke. Casillas bude vykopávať od vlastnej brány.
     
    67
    Chicharito na poliacej čiare fauloval odzadu unikajúceho Siqeuiru, je z toho žltá karta pre Mexičana.
     
    67
    Sme v polovici druhého polčasu, situácia je asi takáto – hostia umne bránia a snažia sa vyrážať do brejkov, kým Real sa nedokáže dostať do svojho ofenzívneho tempa. Je však jasné, že tento stav vyhovuje viac hosťom.
     
    66
    Real predviedol po dlhšej dobe ucelenú útočnú akciu, keď loptu po pravej strane potiahol Cristiano Ronaldo a nacentroval do šestnástky, hlavička Rodrígueza ale nesmerovala do priestoru brány.
     
    65
    Hra je v týchto chvíľach nesúrodá, najmä Real sa nezvykle prezentuje niekoľkými nepresnými prihrávkami. Po jednej z nich mohol do brejku postupovať Raúl García, taktiež však nepresne vysúval Mandžukiča.
     
    64
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Karim Benzema, prichádza Chicharito.
     
    64
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Raúl Jimenéz, prichádza Antoine Griezmann.
     
    63
    Žltú kartu dostává Alvaro Arbeloa (Real Madrid CF).
     
    63
    Arda Turan sa neuviedol príliš dobre, prvá akcia mu vôbec nevyšla. Rozbehol totiž rýchly brejk Atlética, Siqueiru však doslova zahnal nepresnou nahrávkou k postrannej čiare.
     
    62
    Po centri z rohu hlavičkoval na vzdialenejšej žrdi Godín, jeho hlavičke ale chýbala razancia i presnosť, preto nečudo, že lopta skončila na vonkajšej hornej sieťke brány.
     
    61
    Hostia zahrávali štandardku, po centri sa v strede šestnástky dostal k lopte Jiménez, zozadu ho tam trochu stiahol Benzema, penalta z toho ale nebude. Atlético aspoň môže zahrávať rohový kop.
     
    60
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Gabi, prichádza Arda Turan.
     
    59
    Mandžukič mohol nečakane udrieť! Chorvátskeho bombardéra zatiaľ moc nevidno, teraz ale mohol vstreliť dôležitý gól! Raúl García mu z pravej strany poslal krížnu prihrávku, Mandžukič si potiahol loptu do stredu a vystrelil k pravej žrdi, loptu tam v sklze obetavo zablokoval Pepe, Casillas by mal inak veľké problémy!
     
    58
    Stopér Atlética Miranda to trochu oživil, keď po štandardke hostí hlavičkoval v šestnástke Realu a doslova v súboji zbúral Balea, je z toho výkop Casillasa.
     
    57
    Publikum začína sporadicky pískať. Fanúšikovia Realu zrejme nie sú spokojní s hrou svojich miláčikov, tí v druhom dejstve zatiaľ nedokážu nadviazať na ofenzívnu hru z prvej polovice. Hre teraz obojstranne trochu chýba vyššie tempo.
     
    56
    Coentrão ukázal pre Real cestu, ako na to – narazil si loptu s Modričom a predviedol rýchly prienik po pravej strane, odkiaľ centroval na bližšiu žrď, tam sa Ronaldo vo vzduchu nepresadil.
     
    55
    Real postupne uzatvára uzol okolo šestnástky Atlética, hľadá cestu postupnými prihrávkami. Hostia sú vzadu konsolidovaní, teraz navyše donútili k chybe Kroosa, ktorý poslal nepresný center za bránkovú čiaru.
     
    54
    Gabi v strede poľa stiahol unikajúceho Jamesa Rodrígueza, bude z toho žltá karta. Už štvrtá pre hráčov hostí v dnešnom dueli.
     
    53
    Ramos to nevyriešil veľmi dobre, keď pred Juanfranom odkopol pri vlastnej rohovej zástavke do outu. Juanfran potom skúsil dlhé outové vhadzovanie, Ramos svoju chybu napravil a s prehľadom si loptu prebral.
     
    52
    Arbeloa chyboval v rozohrávke, keď z pravej strany zbytočne vracal do stredu Pepemu, pred ktorým dokázal zasiahnuť loptu Jiménez, Pepe si však dal pozor a okamžite loptu získal späť pre Biely balet.
     
    51
    Pepe to už nevydržal a vyriešil to jednoducho a účelne – oprel sa do lopty vo vzdialenosti 25 metrov, lopta mala potrebnú rýchlosť, mierila však pomerne výrazne nad brvno Moyovej brány.
     
    50
    Aj začiatok druhej polovice je opatrný, zatiaľ to nie je ten ofenzívny hurikán Realu z prvého polčasu. Aj teraz Biely balet pri lopte, kombinuje však len v strede ihriska.
     
    49
    Hostia získali štandardku na svojej útočnej polovici, dlhý center Kokeho si ale na päťke s prehľadom stiahol Casillas. Konečne si tak vyslúžil aj potlesk fanúšikov.
     
    48
    Atlético sa prvý raz v druhom polčase útočne osmelilo, bolo to však len osmelenie veľmi hanblivé – Mandžukič totiž postupoval dopredu bez podpory spoluhráčov a tak ho s ľahkosťou odzbrojil Pepe.
     
    47
    James Rodríguez je dnes strelecky naozaj aktívny, zatiaľ však mieri mimo brány. V tomto prípade strieľal z cca 25 metrov na osi ihriska, mieril nad bránu.
     
    46
    Do druhého polčasu vstúpili mužstvá bez zmien vo svojich zostavách. Po úvodnom výkope sa lopty ujali domáci, zatiaľ ale len kombinujú v strede ihriska.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Štatistiky po 1.polčase :

    Strely celkom : 11:3
    Strely na bránu : 3:1
    Žlté karty : 1:3

     
    Prvý polčas madridského derby splnil očakávania – sledovali sme atraktívny pútavý futbal so šancami a gólmi na oboch stranách. Do vedenia išli nečakane hostia, keď sa hlavou po rohovom kope presadil Tiago. Real sa po góle rýchlo otriasol a začal si vytvárať gólové šance. Domáci aj relatívne rýchlo vyrovnali, keď v 26.min premenil penaltu Cristiano Ronaldo. Hostia potom prežili obrovskú šancu Benzemu, ktorého hlavičku bravúrne vyrazil Moyá. Druhý polčas sa zrejme ponesie v duchu snahy Realu o vstrelenie vedúceho gólu, nesmieme ale zabudnúť ani na rýchle brejky hostí! K sledovaniu druhého dejstva futbalovej bitky vás znovu pozývam od 21:02.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Real v závere polčasu zavrel Atlético pred jeho vlastnou bránou, akciu ale zastavil Kroos svojou nevydarenou snahou o narážačku.
     
    44
    Atlético sa pokúsilo o útok, keď si loptu na útočnej polovici prebral Koke, pred sebou mal dvojicu stopérov a okolo seba žiadnych spoluhráčov, a tak to skúsil strelou, mieril ale veľmi nepresne.
     
    43
    Táto akcia Realu vôbec nevyšla. Bale totiž poslal nepresný center z pravej strany, keď nenašiel ani Ronalda, ani Benzemu. Zdá sa, že hostia nádejný výsledok už do polčasu dokážu ubrániť.
     
    42
    Real mohol po zásahu Juanfrana zahrávať rohový kop, na center si znovu naskakoval Benzema, jeho pokus k pravej žrdi ale presný nebol, pričom loptu tam už do šestnástky nestihol vrátiť ani dobiehajúci Ronaldo.
     
    41
    Žltú kartu dostává Mario Mandžukič (Atlético Madrid).
     
    40
    Atlético prežilo obrovskú šancu Realu, Miranda potom ale nedokázal rozohrať a tak hostia o loptu prišli. Vstupujeme do úplného záveru prvého polčasu.
    Šanca Benzemu
     
    39
    Real mohol ísť do vedenia! Cristiano Ronaldo sa uvoľnil na pravej strane a poslal odtiaľ center do šestnástky, kde si na vzdialenejšej strane tesne pred päťkou naskočil Benzema a hlavičkoval presne k ľavej žrdi, Moyá fantasticky vyrazil priamo z bránkovej čiary!
     
    38
    Karim Benzema si prebral loptu na ľavej strane, Juanfran pred ním len ustupoval, preto si útočník Realu potiahol loptu do stredu a vystrelil z hranice šestnástky, vôbec to nebol márny pokus, mieril však mimo ľavej žrde brány.
     
    37
    Ojedinelá útočná akcia Atlética skončila skôr, než začala – Gabiho oblúčik dopredu si totiž Mandžukič nespracoval. Loptu si prebral Casillas, na ktorého dnes fanúšikovia Realu pískajú...
     
    36
    Biely balet to často skúša aj strelami z väčšej vzdialenosti, predviedol to aj Toni Kroos, jeho strele z 25 metrov však výrazne chýbala presnosť, mieril totiž vysoko nad bránu.
     
    35
    Real drží loptu na svojich kopačkách a čaká na ďalšie medzery v obrane hostí. Tí už zrejme vzhliadajú k polčasovej prestávke, sú totiž pod silnejúcim tlakom domácich.
     
    34
    Hostia stratili loptu pri kombinácii na polovici Realu a mohli za to škaredo pykať! Ronaldo s Benzemom totiž predviedli rýchly brejk, prvý menovaný skvelou českou ,,uličkou" nahral do stredu Benzemovi, ktorý už mohol postupovať sám na brankára, pri prvom dotyku s loptou si ju však posunul príliš dopredu, čo si Moyá všimol a včasným výbehom zastavil túto rodiacu sa super-šancu domácich!

     
    33
    Hra sa teraz prelievala zo strany na stranu – najprv po pravej strane zaútočil obranca Siqueira, jeho strieľaný center ale zastavil Arbeloa. Ten založil brejk Realu, po ktorom zo strednej vzdialenosti strieľal Ronaldo, jeho prízemná strela mierila mimo brány.
     
    32
    Modrič na najbližšie sekundy zastavil útočné snahy Realu, keď uštedril tvrdý šlapák Kokemu. Hostia po dlhšej dobe pri lopte, vymyslia v útoku niečo nečakané?
     
    31
    Moyá je dnes pri čítaní hry naozaj výborný, v tomto prípade si stiahol ďalší center Realu, tentoraz z ľavej strany od Rodrígueza. Real je stále aktívnejší, Atlético sa dostáva pod mierny tlak.
     
    30
    Gareth Bale v skvelej individuálnej práci na pravej strane, kde si loptu zasekol cez Siqueiru, potiahol si ju do stredu a centrom hľadal v šestnástke Benzemu, pred ním ale loptu stiahol vybiehajúci Moyá.
     
    29
    Po rušných chvíľach Atlético upokojuje hru kombináciami v strede ihriska. Hostia sú si dobre vedomí, že Real je pri chuti a snažia sa zastaviť jeho ofenzívnu smršť.
     
    28
    Na trávniku sa začína trochu iskriť, predsa len, padli už dva góly, čo emócie len vystupňovalo. Jiménez zozadu v súboji dohral Coentrãa, rozhodca nechal v hre pokračovať.
     
    27
    Real je povzbudený vyrovnávajúcim gólom, podnikol ďalší rýchly brejk! Ronaldo sa snažil z ľavej strany vysunúť v šestnástke Ramosa, ten si už-už spracovával loptu v skvelej pozícii, bol však v postavení mimo hry a preto bolo vzrušenie zbytočné.
    RONALDO - 1:1
     
    26
    Real Madrid dal gól!
    Je vyrovnané! Real pretavil svoj tlak vo vyrovnávajúci gól! CRISTIANO RONALDO zahral pokutový kop s maximálnym prehľadom, keď loptu umiestnil k ľavej žrdi, zatiaľčo Moyá sa hádzal do druhej strany! Začíname odznova!
     
    25
    Žltú kartu dostává Guilherme Siqueira (Atlético Madrid).
     
    25
    Real bude zahrávať pokutový kop! Cristiano Ronaldo prechádzal po pravej strane šestnástku cez Siqeuiru, ten ho v súboji zasiahol do nohy a rozhodca tak ukázal na biely bod!
     
    24
    Real zotrváva v aktivite, Biely balet je teraz aktívnejším mužstvom. Táto akcia Ronalda s Baleom však nevyšla, Atlético bráni pozorne.
     
    23
    Mohlo byť vyrovnané! Gareth Bale predviedol silu svojej ľavačky, keď nádherne ponad múr vypálil k pravej žrdi, brankár Moyá sa tam krásne natiahol a jednou rukou loptu vytlačil mimo brány! Po následnom centri z odrazenej lopty Moyá trochu zazmätkoval, pomohli mu však obrancovia a tak napokon loptu definitívne skryl vo svojich rukaviciach.
     
    22
    Žltú kartu dostává Diego Godín (Atlético Madrid).
     
    22
    James Rodríguez skvele zabojoval v strede ihriska, keď obral o loptu Gabiho a okamžite vysúval nabiehajúceho Ronalda. Toho ale skosil Godín, je z toho štandardka z výbornej pozície vo vzdialenosti cca 20 metrov.
     
    21
    Po centri z rohového kopu hlavičkoval na vzdialenejšej žrdi Pepe, v ťažkej pozícii ale jeho hlavičke k pravej žrdi chýbala razancia a tak si Moyá pripísal jednoduchý zákrok.

     
    20
    Domáci znovu v útoku, keď Benzema na hrote zabojoval a prechádzal po ľavej strane, po zásahu Mirandu je z toho roh pre Real.
     
    19
    Žltú kartu dostává James Rodríguez (Real Madrid CF).
     
    19
    Real dokázal podniknúť rýchlu útočnú akciu, James Rodríguez pred šestnástkou priťukol na ľavú stranu Benzemovi, jeho oblúčik mieril ponad pravý horný roh brány.
     
    18
    A po rohu bolo znovu horúco v šestnástke domácich! Po centri totiž hlavou za seba predlžoval Tiago, na zemi sa tam v akrobatickej pozícii snažil zakončiť Mandžukič, mal to však veľmi ťažké a tak sa od neho lopta len odrazila k obrancom Realu.
     
    17
    Atlético svoju taktiku nemení a naďalej sa snaží rýchlymi kombináciami prechádzať cez obranu Realu. Juanfran na ľavej strane po prieniku vybojoval rohový kop.
     
    16
    Derby bývajú tvrdé, čo teraz ilustrovali Mandžukič a Arbeloa. Chorvátsky útočník bol v súboji s obrancom Realu poriadne tvrdý, čo si následne obaja hráči aj ústne vysvetlili, rozhodca nepískal a ponecháva hre voľný priebeh.
     
    15
    Real sa po inkasovanom góle namotivoval a teraz mohol vyrovnať! Ronaldo potiahol akciu po pravej strane a nacentroval do šestnástky, na jej protiľahlej strane mohol vo výbornej pozícii strieľať Rodríguez, lopta mu však nesadla a mieril ponad pravý horný roh!
     
    14
    Cristiano Ronaldo sa prezentoval svojou prvou strelou v zápase! Na pravej strane pred ním len ustupoval Siqueira, a tak to Portugalčan skúsil svojou typickou strelou falšom z pravej strany tesne spred šestnástky, mieril tesne nad!
     
    13
    Domáci sa hnevajú, Bale totiž na pravej strane priťukol Ronaldovi a ten bol na prvý pohľad faulovaný Siqueirom, rozhodcova píšťalka však ostala nemá, hra pokračuje.
     
    12
    Lopta poskakovala na hranici šestnástky Atlética, kde sa ju snažili zasiahnuť Bale i Ronaldo, ani jeden z nich však nebol úspešný. Nasleduje odkop brankára Moyu.
     
    11
    Real ostal naozaj v miernom šoku, takýto negatívny začiatok teda Biely balet nečakal. Uvidíme, ako sa s tým domáci hráči vysporiadajú, na zvrat ešte majú takmer celý zápas.
    Tiago (Raúl García) - 0:1
     
    10
    Atlético dalo gól!
    Je tu skorý gól Atlética a fanúšikovia Realu ostali ako zamrazení! Raúl García poslal presný center z rohového kopu, na ktorý si na prednej žrdi cez nedôrazného Benzemu naskočil TIAGO a presnou hlavičkou nezadržateľne skóroval k bližšej žrdi!
     
    10
    Pekná kombinácia Atlética – Siqueira si narazil loptu s Tiagom a prenikal po pravej strane, Arbeloa pred ním radšej odkopol na prvý roh v zápase.
     
    9
    Hostia to skúšajú loptami na vysokých útočníkov Jiméneza s Mandžukičom, ktorí si po lopty chodia do hĺbky poľa. Prvému menovanému to teraz nevyšlo a len odovzdal loptu obrane Realu.
     
    8
    Pozor aj na druhej strane! Raúl García sa na ľavej strane presadil cez Arbelou a centroval do šestnástky, tam pred Mandžukičom v poslednej chvíli odkopol Pepe! Následný center po odrazenej lopte si už stiahol pozorný Casillas.
     
    7
    Cristiano Ronaldo prvý raz v akcii! James Rodríguez si spracovával loptu v strede ihriska, až sa lopta po priťuknutí Benzemu dostala na ľavú stranu k Ronaldovi, ktorý sa cez troch brániacich hráčov do šestnástky neprekľučkoval.
     
    6
    Atlético sa prvý raz dostalo s loptou na útočnú polovicu. Gabi posúval dopredu na Mandžukiča, ktorý ešte na hranici šestnástky posúval Jiménezovi, tam ale odvrátil loptu dobre postavený Sergio Ramos.
     
    5
    V úvodných minútach sledujeme naozaj veľmi opatrný futbal. Atlético veľmi pozorne bráni a nepúšťa domácich do ich nebezpečných rýchlych kombinácií. Na prvú zaujímavú akciu tak naďalej čakáme.
     
    4
    Tak to bol veľmi škaredý moment. Po ďalšom hlavičkovom súboji zostal na zemi ležať Fabio Coentrão, ktorého v súboji zasiahol do tváre Raúl García. Po kratšom ošetrení pokračujeme v hre, pri lopte stále domáci.
     
    3
    Pri lopte prvý raz aj Atlético, dlho to však netrvalo. Po nakopnutej lopte dopredu prišli viaceré hlavičkové súboje, lopta doslova putovala vo vzduchu, loptu napokon spracoval Ramos a pokúsil sa o rozohrávku.
     
    2
    Prvá narážačka Balea s Ronaldom. Bale si prebral loptu na pravej strane a skúšal zakombinovať s Ronaldom, jeho spätnú prihrávku odkopol do outu obranca Siqueira.
     
    1
    Real mal k dispozícii úvodný výkop a okamžite ukázal, že sa dnes hrá naozaj o veľa. Lopta totiž v úvodnej minúte putovala predovšetkým medzi obrancami Bieleho baletu, ktorí postupne rozohrávajú.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Obe mužstvá už vychádzajú na trávnik! Atmosféra na vypredanom štadióne je doslova elektrizujúca, fanúšikovia sa už tešia na veľký futbalový večer. Atlético nastupuje v tradičných bielo-červených dresoch, domáci Real zase v tradičných bielych dresoch.
     
    -10
    Príjemný futbalový večer prajem všetkým priaznivcom tejto nádhernej hry! Na záver upršaného dňa na nás čaká futbalová chuťovka tej najvyššej kategórie – a to madridské mestské derby medzi Realom a Atléticom! Priblížme si ešte zostavy – tá domáca je v podstate bez prekvapení, kým u hostí začínajú len z lavičky náhradníkov ofenzívne esá Griezmann a Arda Turan. Zápas sa začne za desať minút, prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Casillas (C) – Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrão – Modrič, Kroos – Bale, Rodríguez, Ronaldo – Benzema
    Náhradníci: Navas (NB) – Varane, Marcelo, Chicharito, Nacho, Isco, Illarramendi

    Atlético Madrid: Moyá – Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira – Raúl García, Gabi (C), Tiago, Koke – Raúl Jiménez, Mandžukič
    Náhradníci: Oblak (NB) – Suárez, Griezmann, Arda Turan, Ansaldi, Cerci, Giménez

    Rozhodca: Mateu – Cebrián, Núnez.
     
    Tradičné derby dvoch elitných celkov La Ligy v hlavnom meste Španielska – tak to je hlavný ťahák celého programu 3.kola jednej z najlepších líg sveta. Víťaz Ligy majstrov vs. porazený finalista, resp. porazený zo Superpoháru vs. víťaz Superpoháru – aj tak by sa dalo označiť toto atraktívne meranie síl! Medzi sobotňajšími súpermi sa v poslednom období odohralo množstvo vypätých a dôležitých zápasov, čo len zvyšuje atraktivitu tohto neopakovateľného derby. Real navyše určite nezabúda na to, ako mu Atlético v minulej sezóne doslova vyfúklo majstrovský titul. V sobotu budeme sledovať ďalší diel obrovskej rivality medzi dvoma najznámejšími klubmi z Madridu a sami sme veľmi zvedaví na to, ako sa Biely balet vyrovná s nečakanou prehrou v San Sebastiane z minulého kola. Los Colchoneros sa bez dištancovaného trénera Simeoneho budú snažiť nadviazať na úspešný výsledok zo Superpohára, kedy na Santiago Bernabéu uhrali cennú remízu. Môžeme očakávať krásny futbalový večer – prostredníctvom textového prenosu vás ním prevedie Tomáš Schügerl, teším sa na vás v sobotu od 20:00!
     
    Aktuálna forma a postavenie v tabuľke

    Real v úplnom úvode sezóny získal európsky Superpohár, keď zdolal Sevillu 2:0. Potom už ale prišli zakopnutia – v dvojzápase o španielsky Superpohár už Biely balet nestačil na Atlético po výsledkoch 1:1 doma a 0:1 vonku. V prvom kole ligy Real zdolal nováčika z Córdoby 2:0, potom ale prišla spomínaná prehra 2:4 v San Sebastiane. V tabuľke je z toho po dvoch kolách 10.priečka so skóre 4:4.

    Atlético odštartovalo sezónu ziskom španielskeho Superpohára. V prvom kole ligy ale hráči Atlética zaváhali, keď na pôde Raya Vallecana uhrali len bezgólovú remízu. V druhom kole to bolo taktiež trápenie proti nováčikovi z Eibaru, v náročnom zápase nakoniec Atlético ukoristilo tri body a vyhralo 2:1. V tabuľke je z toho zatiaľ priebežná 6.priečka so skóre 2:1.
     
    Vzájomné zápasy

    Posledné vzájomné zápasy medzi mužstvami ukazujú dva zásadné fakty – veľkú vyrovnanosť a to, že domáce prostredie v tomto prípade nehrá významnú rolu.
    Pozrime sa na stručný chronologický prehľad posledných duelov :

    28.9.2013, Primera División
    Real Madrid – Atlético Madrid 0:1

    5.2.2014, Španielsky pohár
    Real Madrid – Atlético Madrid 1:1

    11.2.2014, Španielsky pohár
    Atlético Madrid 0:2 Real Madrid

    2.3.2014, Primera División
    Atlético Madrid – Real Madrid 2:2

    24.5.2014, Liga majstrov – finále
    Real Madrid – Atlético Madrid 4:1 po predĺžení

    19.8.2014, Španielsky superpohár
    Real Madrid – Atlético Madrid 1:1

    22.8.2014, Španielsky superpohár
    Atlético Madrid – Real Madrid 1:0
     
    ATLÉTICO MADRID

    Los Colchoneros v úvode sezóny získali španielsky Superpohár a okamžite si tak zlepšili náladu pred náročnou obhajobou titulu v konkurencii Realu i Barcelony. Atlético sa pred sezónou muselo vyrovnať so stratou kanoniera Diega Costu i skvelého brankára Courtoisa, miesto nich ale samozrejme prišli primerané náhrady. Do brány šikovný brankár Moyá a do útoku chorvátsky bombardér Mario Mandžukič. Obhajca titulu sa ale bude musieť znovu zaobísť bez charizmatického trénera Diega Simeoneho, ktorý si odpykáva 8-zápasový trest za nešportové správanie v odvete španielskeho Superpohára.
     
    REAL MADRID CF

    Biely balet neprežil reprezentačnú prestávku v optimálnom rozpoložení. Výrazne za to ,,vďačí" najmä prehre z 2.kola v San Sebastiane, kde Real šokujúco stratil dvojgólové vedenie z úvodu zápasu a nakoniec prehral vysoko 2:4. Bezprostredne po zápase nasledoval záverečný termín prestupov, kedy do tímu trénera Ancelottiho pribudol Javier Hernández alias Chicharito, ktorý prišiel na hosťovanie z Manchesteru United. Brankár Casillas i ostatní hráči okamžite po prehre v San Sebastiane avizovali, že takto hrať Real jednoducho nemôže a musí prísť skorá náprava. Teraz na to má Biely balet ideálnu príležitosť – prípadná výhra v mestskom derby by okamžite zavrela ústa kritikom a upokojila by doteraz nespokojných fanúšikov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.

    Tomáš Schügerl

    Góly: 26. Ronaldo (pen.) – 10. Tiago (Raúl García), 76. Arda Turan (Juanfran)

    Karty:   19. James Rodríguez (RMA), 63. Alvaro Arbeloa (RMA), 67. Chicharito (RMA), 85. Luka Modrič (RMA) – 22. Diego Godín (MAD), 25. Guilherme Siqueira (MAD), 41. Mario Mandžukič (MAD), 54. Gabi (MAD), 86. João Miranda (MAD), 90. Mario Suárez (MAD)


    Real Madrid: Casillas (C) – Arbeloa (77.Varane), Pepe, Ramos, Coentrão – Modrič, Kroos – Bale (72.Isco), Rodríguez, Ronaldo – Benzema (64.Chicharito)
    Náhradníci: Navas (NB) – Varane, Marcelo, Chicharito, Nacho, Isco, Illarramendi

    Atlético Madrid: Moyá – Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira – Raúl García, Gabi (60. Arda Turan), Tiago, Koke – Raúl Jiménez (64.Griezmann), Mandžukič (77.Suárez)
    Náhradníci: Oblak (NB) – Suárez, Griezmann, Arda Turan, Ansaldi, Cerci, Giménez

    Rozhodca: Mateu – Cebrián, Núnez