Arsenal – Manchester City 2:2 (kon.) | Chelsea – Swansea 4:2 (kon.) | Crystal Palace – Burnley 0:0 (kon.)
Southampton – Newcastle 4:0 (kon.) | Stoke City – Leicester 0:1 (kon.) | Sunderland – Tottenham 2:2 (kon.)
West Bromwich – Everton 0:2 (kon.) | Liverpool – Aston Villa 0:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:2 (0:1)
Manchester City
Sobota 13.09.2014, 13:45 • Emirates Stadium (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Výborný vstup do štvrtého kola anglickej Premier League je za nami a rozhodne sme sa pri jeho sledovaní nenudili. Hostia sa ujali vedenia po polhodine hry, kedy sa presadil Sergio Aguero. Kanonierom sa však podarilo gólmi Wilshera a Sáncheza celý zápas obrátiť. Bolo to predovšetkým vďaka anglickému stredopoliarovi, ktorý po biednej prvej polke vyšpičkoval svoj výkon do výšin. City ale následne dokázalo vyrovnať a v závere bojovať o všetky tri body, čo sa im však i za dvojitého prispenia konštrukcie bránky nepodarilo.

    Parádne predstavenie na Emirates Stadium určite nesklamalo. Stále je to len začiatok dnešného programu, ktorý už zanedlho pokračuje napríklad i na Stamford Bridge, kam pricestovali Labute zo Swansea. Onlajny.eu budú pritom, buďte i Vy! (15:44:37)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Na trávnik až v úplnom závere zápasu vybehol aj Mikel Arteta, ktorý na posledné sekundičky nahrádza bojovníka Flaminiho.
     
    90+4
    Ďalšia príležitosť pre bledomodrých, no ani v tomto prípade sa nerozhodný stav nemení! Citizens vyšla i ďalšia spolupráca medzi Silvom a Džekom, z ktorej mohol ťažiť práve bosenský zakončovateľ, no zblízka Szczesneho neprestrelil. Poliak vyrazil iba doprava, odkiaľ napol sieť Samir Nasri, no Francúz zakončoval z tesného postavenia mimo hru! Eufória z hosťujúcej lavičky tak rýchlo opadla, zápas smeje k svojmu hektickému vrcholu.
     
    90+3
    Citizens mohli v tretej nadstavenej minúte dokončiť druhý obrat v zápase, ale Gunners boli v tomto prípade ušetrení. Pre šestnástkou sa lopty zmocnil špílmacher David Silva, ktorý nádherným oblúčikom vyzval k hrdinskej koncovke Edina Džeka, ktorý však dobre bránený Koscielnym posiela loptu iba do pravej žrde! Odrazenú loptu už lapil gólman Szczesny, Džeko sa drží za hlavu.
     
    90+2
    Arsenal sa pokúsil pritlačiť zaujímavou štandardkou, no Aaron Ramsey zakončoval z postavenia mimo hry.
     
    90+1
    V úvode nadstaveného času vyhlásil miestny hlásateľ hráča zápasu, ktorým sa po zásluhe stal Jack Wilshere, ktorý odohral výborný druhý polčas.
     
    90
    No ale pozor! Dnešné stretnutie bude trvať ešte šesť nadstavených minút, počas ktorých sa ešte môže stať všeličo!
     
    88
    Unavená posila Danny Welbeck následne opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto príde v samom závere Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    87
    Vyšťavený Danny Welbeck sa mohol postarať o obnovenie domáceho vedenia, no chýbala mu o niečo presnejšia muška. Anglický reprezentačný útočník sa dostal k dobrej prihrávke od Ramseyho, vypätím všetkých síl sa vyhol ofsajdovej pasci, aby následne z dadsiatich metrov nádherne vystrelil. Jeho krútená lopta sa točila k ľavej šibenici Hartovej bránky, no napokon vzlietla ponad bránku modrých. Pokračujeme za nerozhodného stavu 2:2.
     
    85
    Pri chuti tak znovu Manchester City, ktorý sa pokúsi vyťažiť z náročného zápasu všetky tri body. Do konca ešte nejakých 8-10 minút.
    Martin DEMICHELIS 2:2!
     
    83
    Manchester City dal gól!
    Z následného rohového kopu však pramení pohroma pre mužstvo Arsena Wengera. Opäť sa nachádzame v pätovej situácii. Rohový kop z ľavej strany rozohrával nedávno prichádzajúci Aleksandar Kolarov, ktorý poslal milimetrový center na MARTÍNA DEMICHELISA, ktorý prehlavičkoval Koscielneho a loptu poslal presne k ľavej žrdi. Wojciech Szczęsny si síce na loptu siahol, no na viacej ako jej vytiahnutie do žrde nestačil. Po odraze od konštrukcie doskackala až do siete, vyrovnané!
     
    83
    Calum Chambers musel riešiť úvodnú defenzívnu prácičku, keď prredlžoval center od Navasa. Rohový kop pre City.
     
    82
    Kamera si špekulantsky vybrala i Bacaryho Sagnu, ktorý sa na lavičke náhradníkov netvári nijak víťazne či veselo.
     
    81
    Mathieu Debuchy opúšťa hraciu plochu neslávne na nosidlách. Na jeho miesto už na trávnik vybehol mladík Calum Chambers.
     
    80
    Teraz už ale bude jedna zmena zrejme nevyhnutná. Na zemi sa nachádza zranený Debuchy, nad ktorým sa zhúklo zoskupenie zdravotníkov.
     
    79
    Arséne Wenger sa zatiaľ akýmkoľvek zásahom do zostavy vyhýba a zatiaľ mu to vychádza, aj keď sa Ozil trápi.

    Erik Farkaš

    Góly: 63. Wilshere(Ramsey), 74. A.Sánchez(Wilshere) – 28. Agüero(J.Navas), 83. Demichelis(Kolarov)

    Karty:   58. Flamini (ARS), 62. Monreal (ARS), 75. A.Sánchez (ARS) – 22. Lampard (MC), 24. Zabaleta (MC), 50. Fernandinho (MC), 64. Agüero (MC)


    Arsenal FC: Szczęsny – Debuchy, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Wilshere, Flamini, Ramsey – A. Sánchez, Welbeck, Özil
    Náhradníci: Ospina – Gibbs, Arteta, Podolski, Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Chambers
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany (C), Demichelis, Clichy – Fernandinho, Lampard – J. Navas, D. Silva, Milner – Agüero
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Nasri, Džeko, Kolarov, S. Sinclair, E. Mangala
    Manažér: Manuel Pellegrini (CHI)

    Rozhodca: Mark Clattenburg – S. Beck, J. Collin – J. Moss