Arsenal – Manchester City 2:2 (kon.) | Chelsea – Swansea 4:2 (kon.) | Crystal Palace – Burnley 0:0 (kon.)
Southampton – Newcastle 4:0 (kon.) | Stoke City – Leicester 0:1 (kon.) | Sunderland – Tottenham 2:2 (kon.)
West Bromwich – Everton 0:2 (kon.) | Liverpool – Aston Villa 0:1 (kon.)
koniec
Chelsea FC
4:2 (1:1)
Swansea City
Sobota 13.09.2014, 16:00 • Stamford Bridge (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Napokon jednoznačný zápas na Stamford Bridge je už minulosťou. Swansea tu podobne ako Leicester dokázala držať krok len v prvom polčase, kedy bol ešte stav 1:1. Druhopolčasový hurikán The Blues v znamení dokonaného hattricku Diega Costu ale rozhodol, že jediným stopercentným tímom v anglickej Premier League zostane po štvrtom kole londýnska Chelsea.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim, no zároveň vás pozývam na Anfield, kam pricestovalo nezdolané mužstvo Paula Lamberta. FC Liverpol – Aston Villa už od 18:30 aj na Onlajny.eu. (17:58:54)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Rovnaký hráč to následne skúšal strelecky z pravej strany, no jeho obstrelu chýbali asi dva metre. Rovnako následne pochodil i útočník Rémy.
     
    90+2
    Mohamed Salah lyžiarsky prekľučkoval až do šestnástky hostí, kde sa už ale zamotal a následne bol kúzla zbavený Rangelom.
     
    90+1
    Nemyslím si ale, že je v silách Swansea dohnať dvojgólové manko, ktoré stráca na jednoznačného favorita dnešného zápasu i celej sezóny.
     
    90
    Stretnutie na Stamfod Bridge sa bude dohrávať ešte v priebehu štyroch nadstavených minút, ktoré ukázal štvrtý arbiter Bond.
     
    89
    José Mourinho sa ešte v závere zápasu zúčastnil roztržky s Monterom, ktorý bol práve jej iniciátorom. Kevin Friend to riešil s úsmevom.
    SHELVEY - 4:2
     
    86
    Swansea dala gól!
    Tak prosím, práve Bony Wilfried ešte pozdvihol vlajkovú zástavu Labutí, keď z polovice ihriska nádherne vysunul JONJA SHELVEYHO. Ten parádne zbehol pomedzi domácich stopérov, ktorý po prvýkrát v zápase výraznejšie chybili a na ceste za znižujúcim gólom ho nezastavil ani Courtois. Zrejme je však na prípadné vyrovnanie už príliš neskoro. S najväčšou pravdepodobnosťou sme videli len gólovú kozmetickú korekciu.
     
    86
    Zmeniť by to prípadne mohol Bony Wilfried, nezaťažený muž druhopolčasového výprasku, ale on z vody taktiež obed neuvarí.
     
    85
    Päť minút pred koncom už môžu odpočívať i zvyšní hráči v modrých dresoch. Swansea už nemá čo ponúknuť, zápas sa len dohráva.
     
    84
    Príprava na európsky zápas Ligy majstrov proti Schalke teda začína už na konci dnešného zápasu. Costa i Fábregas už odpočívajú.
     
    83
    Oba tímy už majú prestriedané. Ako posledný tak učinil Special One, ktorý poslal na trávnik Mohameda Salaha. Egypťan nahrádza výborného Fábregasa.
    RÉMY - 4:1
     
    81
    Chelsea dala gól!
    Zabudnite na Fernanda Torresa, The Blues už spoliehajú na iných borcov, ktorým to na hrote útočnej väzby Josého Morinha zatiaľ sype. Odovzdanú defenzívu Labutí znovu cvičil Eden Hazard. Zdalo sa síce, že to s kľučkami trochu prehranal, no napriek tomu vyčaroval prihrávku na Oscara, ktorý posunul doľava LOICOVI RÉMYMU a ten sa z desiatich metrov nemýlil. Presnou placírkou posielal loptu do ľavého dolného rohu, Swansea je už na uterák.
     
    79
    José Mourinho medzitým pripravuje ďalšie streidania. Dole zrejme poputuijú jeho opory, ktoré by sa mali šetriť na LM.
     
    78
    Loic Rémy mohol odpáliť účinkovanie v novom pôsobisku streleným gólom, no chýbala mu o niečo presnejšia muška. Stedom ihriska sa až z polovice ihriska výborným spôsobom predral César Azpilicueta, ktorý následne prihrával práve na bývalého kanoniera QPR, ktorý pálil z prvej, no lopta sa z jeho kopačky vzniesla nejaký meter nad bránku Fabiańskeho, ktorý mal situáciu pod kontrolou.
     
    77
    City sa ale zo štandardnej situácie nepresadilo, naopak sa muselo brániť. Williams to pri Rémyho prihrávke na Oscara zvládol. Za ním stál ešte pripravený Hazard.
     
    76
    Swansea sa po dlhšom čase zadarilo i v ofenzíve, keď Dyer získal rohový kop. Ešte pred ním prichádza namiesto Gomisa Bony Wilfried.

    Erik Farkaš

    Góly: 45. D.Costa(Fábregas), 56. D.Costa(Fábregas), 67. D.Costa(Ramires), 81. Rémy(Oscar) – 11. Terry (vla.), 86. Shelvey(Bony)

    Karty:   26. Amat (SWA), 32. Shelvey (SWA), 52. N.Taylor (SWA)


    Chelsea FC: Courtois – Ivanovič, G. Cahill, Terry (C), Azpilicueta – N. Matič, Fábregas – Schürrle, Oscar, E. Hazard – D. Costa
    Náhradníci: P. Čech – Willian, Ramires, K. Zouma, Salah, Filipe Luis, Rémy
    Manažér: José Mourinho (POR)

    Swansea City: Fabiański – Rangel, Amat, A. Williams (C), N. Taylor – Ki, Shelvey – N. Dyer, G. Sigurdsson, Routledge – B. Gomis
    Náhradníci: Tremmel – J. Montero, F. Fernández, Tiendalli, T. Carroll, Bony, Emnes
    Manažér: Garry Monk (ENG)

    Rozhodca: Kevin Friend – M. McDonough, M. Mullarkey – D. Bond