Arsenal – Manchester City 2:2 (kon.) | Chelsea – Swansea 4:2 (kon.) | Crystal Palace – Burnley 0:0 (kon.)
Southampton – Newcastle 4:0 (kon.) | Stoke City – Leicester 0:1 (kon.) | Sunderland – Tottenham 2:2 (kon.)
West Bromwich – Everton 0:2 (kon.) | Liverpool – Aston Villa 0:1 (kon.)
koniec
Chelsea FC
4:2 (1:1)
Swansea City
Sobota 13.09.2014, 16:00 • Stamford Bridge (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
    SHELVEY - 4:2
     
    86
    Swansea dala gól!
    Tak prosím, práve Bony Wilfried ešte pozdvihol vlajkovú zástavu Labutí, keď z polovice ihriska nádherne vysunul JONJA SHELVEYHO. Ten parádne zbehol pomedzi domácich stopérov, ktorý po prvýkrát v zápase výraznejšie chybili a na ceste za znižujúcim gólom ho nezastavil ani Courtois. Zrejme je však na prípadné vyrovnanie už príliš neskoro. S najväčšou pravdepodobnosťou sme videli len gólovú kozmetickú korekciu.
    RÉMY - 4:1
     
    81
    Chelsea dala gól!
    Zabudnite na Fernanda Torresa, The Blues už spoliehajú na iných borcov, ktorým to na hrote útočnej väzby Josého Morinha zatiaľ sype. Odovzdanú defenzívu Labutí znovu cvičil Eden Hazard. Zdalo sa síce, že to s kľučkami trochu prehranal, no napriek tomu vyčaroval prihrávku na Oscara, ktorý posunul doľava LOICOVI RÉMYMU a ten sa z desiatich metrov nemýlil. Presnou placírkou posielal loptu do ľavého dolného rohu, Swansea je už na uterák.
    Diego COSTA - 3:1
     
    67
    Chelsea dala gól!
    DIEGO COSTA nemá s adaptáciou v modrom drese žiadne problémy a už vo svojom štvrtom zápase zaznamenáva povestný hattrick! Prvýkrát sa dokázal presadiť i bez prispenia svojho dvorného nahrávača Cesca Fábregasa. Eden Hazard na ľavej strane prihrával na brazílskeho stredopoliara Ramiresa, ktorý posielal prudkú prhrávku na prvú žrď, kde pomedzi ospalých stopérov vbehol do šance bývalý bombardér madridského Atlética a z blízka prekonáva bezmocného Fabiańskeho. Chelsea naďalej vyučuje a už vedie 3:1!
    Diego COSTA - 2:1
     
    56
    Chelsea dala gól!
    Brilantná spolupráca, ktorá je v úvode ligových ročníkov hádam najjagavejšia zaúradovala i v tomto prípade a Chelsea už definitívne dokonáva svoj obrat! Po asi minútovom požiari v šestnástke hostí sa toho ujala najpovolanejšia trojica v modrom. Eden Hazard pätičkou uvoľnil Cesca Fábregasa, ktorý preletel okolo Rangela, aby následne od bránkovej čiary prihrával pod seba opäť na DIEGA COSTU, ktorý sa z piatich metrov opäť nemýlil. Loptu posiela nekompromisne pod brvno, The Blues po prvýkrát vedú!
    Diego COSTA - 1:1
     
    45
    Chelsea dala gól!
    Ďalšiemu rohovému kopu sa však už Labute ubrániť nedokázali a na polčasovú prestávku tak zrejme pôjdeme za nerozhodného stavu 1:1. Štandardnú situáciu opäť z pravej strany rozohrával Cesc Fábregas, ktorý centroval do stredu malého vápna, kde z klbka hráčov najvyššie vyskočil razantný DIEGO COSTA. Ten sa z paitich metrov nemýlil a prudkou hlavičkou prekonáva na čiare stojaceho Lukasza Fabiańskeho. V lete obstaraní nahrávač i strelec opäť splnili svoju misiu. Druhý polčas tak zrejme bude začínať odznovu!
    John TERRY (vla.) - 0:1
     
    11
    Swansea dala gól!
    Labute sa už z druhej veľkej šance v tomto zápase presadili i gólovo a zápas na Stamford Bridge tak dostane úplne iné grády! Výborný Ki Sung-Jeung prešiel neohrozene stredom ihriska, odkiaľ rozdával loptu doľava na nabiehajúceho beka Neila Taylora, ktorý posielal prudkú loptu do vápna na Routledga. Ešte predtým sa tam šikovne vyhol ofsjadu Bafétimbi Gomis. Po centri ľavonohého Walesana hasil situáciu JOHN TERRY, ktorý však defenzívny zákrok nezvládol a loptu posiela až za chrbát bezmocného Courtoisa. 0:1, Chelsea musí otáčať!

    Erik Farkaš

    Góly: 45. D.Costa(Fábregas), 56. D.Costa(Fábregas), 67. D.Costa(Ramires), 81. Rémy(Oscar) – 11. Terry (vla.), 86. Shelvey(Bony)

    Karty:   26. Amat (SWA), 32. Shelvey (SWA), 52. N.Taylor (SWA)


    Chelsea FC: Courtois – Ivanovič, G. Cahill, Terry (C), Azpilicueta – N. Matič, Fábregas – Schürrle, Oscar, E. Hazard – D. Costa
    Náhradníci: P. Čech – Willian, Ramires, K. Zouma, Salah, Filipe Luis, Rémy
    Manažér: José Mourinho (POR)

    Swansea City: Fabiański – Rangel, Amat, A. Williams (C), N. Taylor – Ki, Shelvey – N. Dyer, G. Sigurdsson, Routledge – B. Gomis
    Náhradníci: Tremmel – J. Montero, F. Fernández, Tiendalli, T. Carroll, Bony, Emnes
    Manažér: Garry Monk (ENG)

    Rozhodca: Kevin Friend – M. McDonough, M. Mullarkey – D. Bond