Arsenal – Manchester City 2:2 (kon.) | Chelsea – Swansea 4:2 (kon.) | Crystal Palace – Burnley 0:0 (kon.)
Southampton – Newcastle 4:0 (kon.) | Stoke City – Leicester 0:1 (kon.) | Sunderland – Tottenham 2:2 (kon.)
West Bromwich – Everton 0:2 (kon.) | Liverpool – Aston Villa 0:1 (kon.)
koniec
Chelsea FC
4:2 (1:1)
Swansea City
Sobota 13.09.2014, 16:00 • Stamford Bridge (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Napokon jednoznačný zápas na Stamford Bridge je už minulosťou. Swansea tu podobne ako Leicester dokázala držať krok len v prvom polčase, kedy bol ešte stav 1:1. Druhopolčasový hurikán The Blues v znamení dokonaného hattricku Diega Costu ale rozhodol, že jediným stopercentným tímom v anglickej Premier League zostane po štvrtom kole londýnska Chelsea.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim, no zároveň vás pozývam na Anfield, kam pricestovalo nezdolané mužstvo Paula Lamberta. FC Liverpol – Aston Villa už od 18:30 aj na Onlajny.eu. (17:58:54)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Rovnaký hráč to následne skúšal strelecky z pravej strany, no jeho obstrelu chýbali asi dva metre. Rovnako následne pochodil i útočník Rémy.
     
    90+2
    Mohamed Salah lyžiarsky prekľučkoval až do šestnástky hostí, kde sa už ale zamotal a následne bol kúzla zbavený Rangelom.
     
    90+1
    Nemyslím si ale, že je v silách Swansea dohnať dvojgólové manko, ktoré stráca na jednoznačného favorita dnešného zápasu i celej sezóny.
     
    90
    Stretnutie na Stamfod Bridge sa bude dohrávať ešte v priebehu štyroch nadstavených minút, ktoré ukázal štvrtý arbiter Bond.
     
    89
    José Mourinho sa ešte v závere zápasu zúčastnil roztržky s Monterom, ktorý bol práve jej iniciátorom. Kevin Friend to riešil s úsmevom.
    SHELVEY - 4:2
     
    86
    Swansea dala gól!
    Tak prosím, práve Bony Wilfried ešte pozdvihol vlajkovú zástavu Labutí, keď z polovice ihriska nádherne vysunul JONJA SHELVEYHO. Ten parádne zbehol pomedzi domácich stopérov, ktorý po prvýkrát v zápase výraznejšie chybili a na ceste za znižujúcim gólom ho nezastavil ani Courtois. Zrejme je však na prípadné vyrovnanie už príliš neskoro. S najväčšou pravdepodobnosťou sme videli len gólovú kozmetickú korekciu.
     
    86
    Zmeniť by to prípadne mohol Bony Wilfried, nezaťažený muž druhopolčasového výprasku, ale on z vody taktiež obed neuvarí.
     
    85
    Päť minút pred koncom už môžu odpočívať i zvyšní hráči v modrých dresoch. Swansea už nemá čo ponúknuť, zápas sa len dohráva.
     
    84
    Príprava na európsky zápas Ligy majstrov proti Schalke teda začína už na konci dnešného zápasu. Costa i Fábregas už odpočívajú.
     
    83
    Oba tímy už majú prestriedané. Ako posledný tak učinil Special One, ktorý poslal na trávnik Mohameda Salaha. Egypťan nahrádza výborného Fábregasa.
    RÉMY - 4:1
     
    81
    Chelsea dala gól!
    Zabudnite na Fernanda Torresa, The Blues už spoliehajú na iných borcov, ktorým to na hrote útočnej väzby Josého Morinha zatiaľ sype. Odovzdanú defenzívu Labutí znovu cvičil Eden Hazard. Zdalo sa síce, že to s kľučkami trochu prehranal, no napriek tomu vyčaroval prihrávku na Oscara, ktorý posunul doľava LOICOVI RÉMYMU a ten sa z desiatich metrov nemýlil. Presnou placírkou posielal loptu do ľavého dolného rohu, Swansea je už na uterák.
     
    79
    José Mourinho medzitým pripravuje ďalšie streidania. Dole zrejme poputuijú jeho opory, ktoré by sa mali šetriť na LM.
     
    78
    Loic Rémy mohol odpáliť účinkovanie v novom pôsobisku streleným gólom, no chýbala mu o niečo presnejšia muška. Stedom ihriska sa až z polovice ihriska výborným spôsobom predral César Azpilicueta, ktorý následne prihrával práve na bývalého kanoniera QPR, ktorý pálil z prvej, no lopta sa z jeho kopačky vzniesla nejaký meter nad bránku Fabiańskeho, ktorý mal situáciu pod kontrolou.
     
    77
    City sa ale zo štandardnej situácie nepresadilo, naopak sa muselo brániť. Williams to pri Rémyho prihrávke na Oscara zvládol. Za ním stál ešte pripravený Hazard.
     
    76
    Swansea sa po dlhšom čase zadarilo i v ofenzíve, keď Dyer získal rohový kop. Ešte pred ním prichádza namiesto Gomisa Bony Wilfried.
     
    75
    The Blues sa následne dokázali ubrániť útoku Swans, keď sa Nathan Dyer vlastne odstavil i sám. City to už nejde tak, ako v prvej časti.
     
    74
    Francúzsky útočník v ostatných rokoch strieľal góly za QPR, Newcastle či francúzsky Marseille. Dnes dostal prednosť pred Drogbom.
     
    72
    Za hromového potlesku schádza trojgólový kanonier Diego Costa, ktorý sa už bude šetriť na blížiaci štart Ligy majstrov. Nahrádza ho Lioc Rémy.
     
    71
    Chelsea už predvádza neskonalú exibíciu, ktorá sa musí páčiť každému. Reči o zaparkovanom autobuse sú v úvode sezóny trhané na kusy. Po vírivej kombinácii medzi Diegom Costom a Fábregasom zakončoval Oscar, ktorého pokus ešte Fabiański dokázal vykopnúť, následne si poradil aj s Ivanovičovou dorážkou a krátko nato v nájazde pálil tesne mimo pravej žrde Eden Hazard. Chelsea i naďalej potvrdzuje, že tento rok patrí medzi najvážnejšieho TOP favorita na titul.
     
    69
    José Mourinho s Romanom Abramovičom samozrejme na nohách. Takéto nákupy si musia len a len pochvaľovať.
    Diego COSTA - 3:1
     
    67
    Chelsea dala gól!
    DIEGO COSTA nemá s adaptáciou v modrom drese žiadne problémy a už vo svojom štvrtom zápase zaznamenáva povestný hattrick! Prvýkrát sa dokázal presadiť i bez prispenia svojho dvorného nahrávača Cesca Fábregasa. Eden Hazard na ľavej strane prihrával na brazílskeho stredopoliara Ramiresa, ktorý posielal prudkú prhrávku na prvú žrď, kde pomedzi ospalých stopérov vbehol do šance bývalý bombardér madridského Atlética a z blízka prekonáva bezmocného Fabiańskeho. Chelsea naďalej vyučuje a už vedie 3:1!
     
    66
    Garry Monk po druhýkrát strieda, keď sťahuje v druhom polčase neviditeľného Routledga. Na jeho miesto príde Mexičan Montero.
     
    65
    No a z rýchleho brejku na druhej strane mohol vyrovnávať Bafétimbi Gomis, ktorý však v nájazde na Courtoisa neuspel.
     
    64
    Znovu v ofenzíve londýnska Chelsea, ktorá mohla pokračovať vo svojej gólovej jazde. Diego Costa predlžoval loptu na Edena Hazarda, ktorý sa ocitol v úniku z ľavej strany. Loptu si naviedol až do šestnástky, odkiaľ sa pokúsil obstreliť Lukasza Fabiańskeho, ktorý ale reflexívne vyrazil do strany a koncovku od Ivanoviča už stihol obetavo zablokovať Neil Taylor.
     
    63
    Po dlhšom čase sa na opačnej strane pripomenul Bafétimbi Gomis, ktorý si naviedol loptu na stred ihriska, odkiaľ ale zakončil iba po zemi a do stredu.
     
    62
    Na druhej strane Oscar ani nezakončil, keď sa mu po nohy včas vrhol Lukasz Fabiański. Pokračujeme za stavu 2:1.
     
    61
    Swansea ale naopak stále žije a kľudne dnes môže i vyhrať. Shelveymu chýbalo z veľkej diaľky asi poldruha metra.
     
    60
    Dnešný duel pripomína posledný zápas na Stamford Bridge, kedy Leicester taktiež držal krok len v úvodnej časti. Líšky sa narozdiel od Labutí ale nedokázali presadiť.
     
    59
    Druhé polčasy zatiaľ jednoznačne patria londýnskej Chelsea, ktorá si svoje vedenie buď udržiava alebo ho získava.
     
    58
    Všetky sympatie z výkonu City idú razom bokom. V druhom polčase sa hostia ešte poriadne nenadýchli a už prehrávajú.
    Diego COSTA - 2:1
     
    56
    Chelsea dala gól!
    Brilantná spolupráca, ktorá je v úvode ligových ročníkov hádam najjagavejšia zaúradovala i v tomto prípade a Chelsea už definitívne dokonáva svoj obrat! Po asi minútovom požiari v šestnástke hostí sa toho ujala najpovolanejšia trojica v modrom. Eden Hazard pätičkou uvoľnil Cesca Fábregasa, ktorý preletel okolo Rangela, aby následne od bránkovej čiary prihrával pod seba opäť na DIEGA COSTU, ktorý sa z piatich metrov opäť nemýlil. Loptu posiela nekompromisne pod brvno, The Blues po prvýkrát vedú!
     
    55
    Ten ale pred Federicom Fernándezom odvracal pozorný Gary Cahill a následný center od Sigurdssona už smeroval iba k Courtoisovi.
     
    54
    Lenže aj ona sa teraz musí brániť, keď na pravej strane zapracoval Nathan Dyer, z čoho bude prameniť rohový kop pre Jacks.
     
    53
    No a rohový kop už mohol znamenať dokonalý obrat londýnskej Chelsea, no Jacks tentokrát ešte obišli bez ujmy. Ďalší center od Cesca Fábregasa smeroval znovu na Diega Costu, ktorý sa pretlačil cez Fernándeza, aby pohotovo v krkolomnej pozícii i zakončil. Jeho strelu ešte umiestňoval do siete Branislav Ivanovič, no zrazená lopta napokon skončila nad hornou konštrukciou Fabiańskeho bránky. Naďalej tak hráme za nerozhodného stavu 1:1, aj keď Chelsea je teraz na koni.
     
    52
    Ešte pred rozohrávkou rohového kopu z pravej strany je tu žltá karta pre Neila Taylora, ktorý zápasil v šestnástke až s príliš prehnanou iniciatívou.
     
    51
    Chelsea naďalej búši do svojho súpera, úvod druhej časti jednoznačne patrí modrým. Ivanovičov i Oscarov center dokázali hostia odvrátiť. Následne sa ale bude kopať ešte rohový kop.
     
    50
    Diego Costa následne naštartoval okolo Rangela, ktorého si dokázal v šestnástke zaseknúť, no jeho spätná prihrávka skončila na kopačkách Kiho.
     
    49
    Domáci si v šestnástke Swansea zahrali nohejbal, z ktorého ešte obrat nrezultoval. Poodrážanú loptu nedotlačil do siete Ivanovič, následne všetko upokojil Fernández.
     
    48
    Na druhej strane nemôže hrať Eden Hazard, ktorý vybiehal z postavenia mimo hru. Rozohrávať môže obranca Neil Taylor.
     
    47
    Bafétimbi Gomis hneď zo začiatku druhej časti oprášil svoju pravačku, no z otočky zamieril iba poldruha metra nad.
     
    46
    O polčasovej prestávky sme striedali na oboch stranách. Jordiho Amata, ktorý mal na konte už jeden a pol žltej karty nahrádza Federico Fernández. Schürrleho zas na druhej strane nahrádza modrý Keňan Ramires.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Na Stamford Bridge máme za sebou úvodné dejstvo, ktoré prinieslo dva góly hráčov v modrom, no skóre je naprie tomu vyrovnané 1:1. Swansea zo svojho výborného vstupu do stretnutia vyťažila gól zo začiatku druhej desaťminútovky, o ktorý sa ukážkovým vlastencom postaral kapitán John Terry. Domácim sa ale postupne podarilo vyrovnať hru a na konci úvodnej časti i zatlačiť. Rezultoval z toho vyrovnávajúci gól Diega Costu a druhú časť tak budeme začínať pri zatiaľ zaslúženej remíze.

    V Londýne pokračujeme približne o 17:02.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
    Diego COSTA - 1:1
     
    45
    Chelsea dala gól!
    Ďalšiemu rohovému kopu sa však už Labute ubrániť nedokázali a na polčasovú prestávku tak zrejme pôjdeme za nerozhodného stavu 1:1. Štandardnú situáciu opäť z pravej strany rozohrával Cesc Fábregas, ktorý centroval do stredu malého vápna, kde z klbka hráčov najvyššie vyskočil razantný DIEGO COSTA. Ten sa z paitich metrov nemýlil a prudkou hlavičkou prekonáva na čiare stojaceho Lukasza Fabiańskeho. V lete obstaraní nahrávač i strelec opäť splnili svoju misiu. Druhý polčas tak zrejme bude začínať odznovu!
     
    44
    Schürrleho odfláknutá rozohrávka ale našla iba na prvej žrdi stojaceho Jonja Shelveyho, ktorý odpálil loptu do bezpečia.
     
    43
    Po Oscarovej práci v strede ihriska pracoval tentokrát na pravej strane Eden Hazard, ktorý vybojoval rohový kop.
     
    42
    Následne to už domáci prekombinovali a naopak museli hasiť pred rýchlym brejkom Swans. Costa tak učinili i za cenu žltej karty.
     
    41
    Fábregas ponúkol ďalší milimetrový center tentokrát na Ivanoviča, ktorý si spracoval loptu na prsia, no k exportným nožničkám sa neodhodlal.
     
    40
    Fiabiański si tentokrát pripisuje ďaleko jednoduchší zákrok po centri od Ivanoviča. S rozohrávkou sa rozhodne neponáhľa, tento stav Labutiam vyhovuje.
     
    39
    Swansea ale zatiaľ rozhodne nepanikári. Zverenci Garryho Monka si získavajú sympatie po celých Britských ostrovoch.
     
    38
    Chelsea ale stupňuje svoj nápor a rada by vyrovnala ešte do polčasovej prestávky. Myslím, žeby sa jej to mohlo podariť.
     
    36
    Kapitán Swansea City Ashley Williams takmer dohnal svojho kolegu z modrej strany barikády, ale vlastenec waleského stopéra sa v tomto prípade nekoná. Diego Costa sklepol dlhú loptu od Ivanoviča, ku ktorej sa následne dostal Cesc Fábregas. Ten posúval loptu doľava na zatiaľ aktívneho Edena Hazarda, ktorý si zasekol Rangela a z vnútra šestnástky šikovne vypálil na vzdialenejšiu žrď. Loptu ešte pred Fabiańskim tečoval Williams, no Poliak sa natiahol dostatočne, aby Belgičanovu strelu chytil napevno.
     
    35
    O niečo nebezpečnejší Oscarov center u pravej strany, ktorý zakončoval Diego Costa, no jeho hlavička putovala iba nad bránku.
     
    34
    Z neho však už nepramenil žiadna nebezpečná koncovka zo strany doťahujúcej Chelsea. Situáciu upokojil kapitán Williams.
     
    33
    André Schürrle z následného priameho kopu mierne vystrašil Fabiańskeho, ktorý bol prinútený k zákroku, ten ale v pohode vládol. Nemecký majster sveta pálil po Shelveyho faule na Edena Hazarda z niečo vyše dvadsiatich metrov. Nadýchaný strelecký pokus sa vzniesol ponad múrik a dokonale už zapadal pod brvno Poliakovej bránky. Na jeho šťastie ale Nemcov pokus smeroval iba do stredu bránky, kde Lukasz stihol zasiahnuť. Rohový kop pre Chelsea.
     
    32
    Eden Hazard získava pre ďalšieho súperovho hráča žltú kartu. Adresátom nie je nik iný, než horúca hlava Jonjo Shelvey, ktorý zozadu zostrelil unikajúceho Belgičana.
     
    31
    Po polhodine hry teda i naďalej vedie Swansea City, ktoré má prevahu i v držaní lopty (46-54%). Za nami je ale iba tretina zápasu.
     
    30
    Jacks sa následne ubránili rohovému kopu domácich, ktorý hlavou zakončoval Nemanja Matič. Pre Fabiańskeho to nebol žiaden problém.
     
    29
    Jordi Amat naďalej provokuje Kevina Frienda, ktorý mu druhú žltú kartu v zápase ešte nevytiahol. Na zemi sa zvíja Diego Costa.
     
    28
    Chelsea už postupne preberá taktovku nad zápasom do svojich rúk, no zatiaľ tomu chýba väčšia ľahkosť a myšlienka.
     
    27
    Cesc Fábregas sa ale z ideálnej pozície presadiť nedokázal, keď loptu poslal iba do dobre postaveného múru v červeno-čiernom.
     
    26
    Swansea City sa až v 26. minúte zápasu môže dostať do prvých vážnejších problémov, keď unikajúceho Edena Hazarda pred šestnástkou kosou zastavil stopér Jordi Amat, ktorý bol navyše potrestaný žltou kartou.
     
    25
    Konečne sa podarilo pritlačiť i Londýnčanom, no Hazardov center z ľavej strany bol v oboch prípadoch nepresný. Po prvom však z neho vznikla aspoň skrumáž pred Fabiańskim.
     
    24
    Ďalší center do šestnástky modrých smeroval z kopačky Nathana Dyera. Pred Gomisom odvracal Gary Cahill.
     
    23
    Domácim sa až na dvakrát podarilo odvrátiť centrovanú loptu od Sigurdssona. Postaral sa o to smoliar John Terry.
     
    22
    Wayne Routledge pokračuje pri chuti, keď sa pokúsil o ďalšie ohrozenie Courtoisa. Tentokrát odpálil iba Garyho Cahilla. Roh.
     
    21
    Smerom dopredu to už išlo lepšie, keď po osvedčenej spolupráci Fábregas-Costa hlavičkoval druhý menovaný nad.
     
    20
    Myslím, že dnes ešte ale nepovedal posledné slovo. Problémom Chelsea je naopak stred poľa, ktorý nebráni ako za prítomnosti Ramiresa.
     
    19
    Swansea i dnes pokračuje na tej úžasnej vlne z úvodu sezóny a problémy má zatiaľ i londýnska Chelsea, ktorá už mohla kľudne prehrávať o dva góly! Stredom ihriska sa výborne preštrikoval Gylfi Sigurdsson, ktorý následne prepasíroval loptu doľava na Routledga. Ten si exkluzívne zasekol Ivanoviča, no krásny obstrel z desiatich metrov smeroval len tesne mimo ľavej šibenice. Courtois sa preletel vzduchom márne, Wayne už po druhýkrát len tesne minul rovnaký priestor.
     
    18
    No ale ako je dnes nebezpečný. Bafétimbi Gomis v ďalšej koncovke po centri aktívneho Taylora, no loptu poslal koníčkom iba mimo bránky.
     
    17
    Slušne sa zatiaľ ukazuje i Bafétimbi Gomis, ktorý dostal prednosť na úkor ex-Sparťana Bonyho Wilfrieda.
     
    16
    Swansea je ale v kombinácii i naďalej nesmierne presvedčivá. Lopta lieta z jednej strany na druhú, Blues sa nedokážu dostať do tempa.
     
    15
    Veď za nami je len štvrťhodina hry. Kľudne nás ešte môžu čakať gólové hony, ako naposledy v Goodison Parku.
     
    14
    José Mourinho opäť mimo svojho sektoru zbesilo gestikuluje. Chelsea je po úvodnom góle značne otrasená. Sme však iba na začiatku zápasu.
     
    13
    A takmer musela otáčať už dvojgólovú stratu, keď to z hranice šestnástky skúšal Bafétimbi Gomis, no lopta letela asi dva metre mimo ľavej žrde.
    John TERRY (vla.) - 0:1
     
    11
    Swansea dala gól!
    Labute sa už z druhej veľkej šance v tomto zápase presadili i gólovo a zápas na Stamford Bridge tak dostane úplne iné grády! Výborný Ki Sung-Jeung prešiel neohrozene stredom ihriska, odkiaľ rozdával loptu doľava na nabiehajúceho beka Neila Taylora, ktorý posielal prudkú loptu do vápna na Routledga. Ešte predtým sa tam šikovne vyhol ofsjadu Bafétimbi Gomis. Po centri ľavonohého Walesana hasil situáciu JOHN TERRY, ktorý však defenzívny zákrok nezvládol a loptu posiela až za chrbát bezmocného Courtoisa. 0:1, Chelsea musí otáčať!
     
    10
    V závere úvodnej desaťminútovky sme sledovali sóličko Jonja Shelveyho, ktorého v šestnástke odzbrojila až trojica hráčov v modrom.
     
    9
    Chelsea zatiaľ o niečo aktívnejšia, no jedinú nebezpečnú príležitosť si vytvorili hostia. To býva zbraňou práve The Blues.
     
    8
    Nezmenil to ani center majstra Fábregasa, po ktorý si vzlietol poľský gólman Fabiański. Dopredu môže ísť znovu City.
     
    7
    Obom celkom sa zatiaľ snaží zakončiť každú jednu útočnú príležitosť, čo je samozrejme len dobre. Zatiaľ však hráme bez gólov.
     
    6
    Ten rozohrával práve nemecký majster sveta, no jeho centrovanú loptu poslal stopér Gary Cahill hlavou nad.
     
    5
    Na druhej strane sa k slovu hlásil opäť André Schürrle, ktorý obehol Taylora, no jeho center odvracal Amat na rohový kop.
     
    4
    Na Stamford Bridge začíname svižne a po Costovej koncovke ešte nebezpečnejšiu ponúkol Wayne Routledge, ktorý nádherným halfvolejom takmer otvoril skóre! Po pravej strane sa prehnala neúnavná motorová myš Nathan Dyer, ktorý posielal center na bližšiu žrď, kde pred Gomisom hlavičkoval John Terry. Predĺžená lopta ale prepadla na zadnú tyč, kde bol nekrytý Routledge. Proti jeho halfvoleju nestihol Courtois zasiahnuť, no na Belgičanove šťastie letela lopta tesne nad ľavou šibenicou jeho bránky. Senzačné vedenie The Jacks sa teda nekoná.
     
    3
    Následne už Fabiański musel riešiť strelecký pokus od Diaga Costu, ktorého zrazená strela ale smerovala iba do stredu bránky.
     
    2
    Chelsea začína svižne Schürrleho centrom z pravej strany, ktorý ešte stačil odvrátiť kapitán Jacks Ashley Williams.
     
    1
    Na Stamford Bridge sme i po úvodnej minúte ticha práve odštartovali. Výkop obstarala Chelsea celá v modrom. Swans v červeno-čiernej kombinácii zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: Courtois – Ivanovič, G. Cahill, Terry (C), Azpilicueta – N. Matič, Fábregas – Schürrle, Oscar, E. Hazard – D. Costa
    Náhradníci: P. Čech – Willian, Ramires, K. Zouma, Salah, Filipe Luis, Rémy
    Manažér: José Mourinho (POR)

    Swansea City: Fabiański – Rangel, Amat, A. Williams (C), N. Taylor – Ki, Shelvey – N. Dyer, G. Sigurdsson, Routledge – B. Gomis
    Náhradníci: Tremmel – J. Montero, F. Fernández, Tiendalli, T. Carroll, Bony, Emnes
    Manažér: Garry Monk (ENG)

    Rozhodca: Kevin Friend – M. McDonough, M. Mullarkey – D. Bond.
     
    Vitajte na Stamford Bridge, kde nás po papierovom šlágri štvrtého kola anglickej Premier League čaká i ten tabuľkový.

    V najmodrejšej časti Londýna budeme sledovať konfrontáciu posledných dvoch mužstiev, ktoré v tomto ročníku ešte nestratili ani jeden bod. Obaja si okrem víťazstiev nad adeptmi, ktorí budú zrejme bojovať o záchranu, pripísali i po jednom cennom skalpe.
    Swansea sa v ligovom prológu pri van Gaalovej premiére podarilo vyplieniť Old Trafford, zatiaľ čo Chelsea v jednom z najlepších futbalových stretnutí v histórii prestrieľala Everton. Dnes musí minimálne jedno mužstvo stratiť bodovú čistotu. Bude to sympatická parta Garryho Monka alebo nadupaná mašina Josého Mourinha?

    Tabuľkové postavenie:

    1. Chelsea: 3 – 0 – 0; skóre 11:4; body 9
    2. Swansea: 3 – 0 – 0; skóre 6:1; body 9

    Londýnska Chelsea má v tomto roku za sebou tri súťažné stretnutia, pričom v každom ukázala odlišnú tvár. V úvodnom zápase na pôde Burnley po štvrťhodine prehrávala, ale dvadsať minút nato už viedla v pomere 3:1. Doma s ďalším nováčikom z Leicestru úvodné dejstvo iba vyčkávala, aby sa následne pustila do zbesilých honov, z ktorých vykĺzla bez ujmy (2:0). Liverpoolsky Everton už ale bol súperom iného kalibru, ktorý dokázal chyby The Blues trestať. Karamelkám sa to podarilo hneď trikrát, ale márna sláva, keď za Timom Howardom skončilo až šesť lôpt!
    V tomto zápase sa Londýnčanom podarilo zachytiť úvod duelu, keď ž v tretej minúte viedli o dva góly.
    Štarty ročníkov však Mourinhovi na lavičke Chelsea pravidelne vychádzajú. V úvodných troch stretnutiach nových ročníkov prehral Mourinho počas šiestich sezón v Chelsea len jediný zápas (V: 15, R: 2). Uvidíme teda, ako to pôjde ďalej. The Blues však pôsobia ďaleko nebezpečnejším dojmom, než vlani. Na súčasných 11 presných zásahov vtedy potrebovali 8 kôl. Cesc Fábregas už teraz z polovice prekonal najlepšieho vlaňajšieho nahrávača Edena Hazrda. Modrí sa už konečne môžu spoľahnúť i na poriadneho zakončovateľa, veď Diego Costa dal v troch stretnutiach 4 góly, čo jeho predchodcovi Torresovi trvalo 39 zápasov!

    Swansea City začala tento ročník rovnako úžasne, ako katastrofálne vstúpila do toho minulého. Fanúšikovia sa z dostávajú z pekla do neba a radi by v tomto opojení pokračovali. Labute vlani nezvládli nahustený program spätý s účinkovaním v Európskej lige UEFA. Zlú jeseň si odniesol manažér Michael Laudrup, ktorého na začiatku februára nahradil jeho vtedajší zverenec Garry Monk. 35-ročný rodák z Bredfordu začal formovať mužstvo k svojmu obrazu, ktorý sa mu podarilo dokončiť pred začiatkom tejto sezóny.
    Jacks sa hneď na úvod ročníka postarali o poriadny poprask, keď sa im pri van Gaalovej premiére podarilo vyplieniť Old Trafford. Partia okolo silného tria Sigurdsson, Dyer a Bony následne poľahky strestala i ašpirantov na vypadnutie Burnley (1:0) a West Bromwich Albion (3:0). Labute tak už teraz získali 21% zo svojho vlaňajšieho bodového úlovku. Zatiaľ sme navyše v sieti nováčika Lukasza Fabiańskeho videli jedinú loptu po akrobacii Wayna Rooneyho (Manchester United 2:1). Toto je pre Swansea na dlhšiu dobu posledný špičkový súper a preto môžeme od hostí očakávať maximálnu koncentráciu na výber Josého Mourinha.

    Vzájomné zápasy:

    13.04.2014; Swansea – Chelsea 0:1
    (Ba)

    26.12.2013; Chelsea – Swansea 1:0
    (Hazard)

    28.04.2013; Chelsea – Swansea 2:0
    (Oscar, Lampard)

    23.01.2013; Swansea – Chelsea 0:0 (SF; lig. pohár)

    09.01.2013; Chelsea – Swansea 0:2 (SF; lig. pohár)
    (Michu, Graham)

    03.11.2012; Swansea – Chelsea 1:1
    (Pablo – Moses)

    Chelsea v domácich súbojoch v rámci Premier League proti Swansea vždy vyhrala a celkovo ešte ani raz neprehrala (V: 4; R: 2).
    Labute tu dokázali triumfovať v jedinom prípade a síce pri vôbec prvej vzájomnej konfrontácii v roku 1925.

    Absencie:

    Eden Hazard sa pripojil k reprezentačnému výberu Belgicka s drobným zranením a za Diablov dokonca ani nenastúpil.
    Pre dnešný duel by ale mal byť pripravený. Otázkou zostáva jedine situácia okolo Diega Costu, ktorý pre drobné svalové zranenie možno začne iba na lavičke náhradníkov.

    Mladučký manažér Swansea City Garry Monk sa dnes bude musieť zaobísť bez Leona Britton a Marvina Emnesa, ktorých trápia problémy s kolenom.
    K dispozícii nebude ani 22-ročný útočník zo Severného Írska Rory Donnelly, ktorého pre zmenu trápi zranený členok.

    Môj tip: 2:0
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Erik Farkaš

    Góly: 45. D.Costa(Fábregas), 56. D.Costa(Fábregas), 67. D.Costa(Ramires), 81. Rémy(Oscar) – 11. Terry (vla.), 86. Shelvey(Bony)

    Karty:   26. Amat (SWA), 32. Shelvey (SWA), 52. N.Taylor (SWA)


    Chelsea FC: Courtois – Ivanovič, G. Cahill, Terry (C), Azpilicueta – N. Matič, Fábregas – Schürrle, Oscar, E. Hazard – D. Costa
    Náhradníci: P. Čech – Willian, Ramires, K. Zouma, Salah, Filipe Luis, Rémy
    Manažér: José Mourinho (POR)

    Swansea City: Fabiański – Rangel, Amat, A. Williams (C), N. Taylor – Ki, Shelvey – N. Dyer, G. Sigurdsson, Routledge – B. Gomis
    Náhradníci: Tremmel – J. Montero, F. Fernández, Tiendalli, T. Carroll, Bony, Emnes
    Manažér: Garry Monk (ENG)

    Rozhodca: Kevin Friend – M. McDonough, M. Mullarkey – D. Bond