Košice – Podbrezová 3:0 (kon.) | Senica – Ružomberok 1:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Dunajská Streda 1:1 (kon.)
koniec
MFK Košice
3:0 (1:0)
FK Železiarne Podbrezová
Sobota 13.09.2014, 15:30 • Štadión Lokomotívy, Košice • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Zápas sa skončil jasným výsledkom 3:0. Musíme ale uznať, že tento rezultát je pre Podbrezovú veľmi krutý. Nič sa ale nemení na tom, že tri body ostávajú na východe.

    To je od nás pre dnešok všetko, ďakujeme za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok dňa. (17:18:58)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Košičania sú pri lopte a bavia sa futbalom. Bukata si zo súpera zrobil iba kulisu a nacvičil si slalom pomedzi obrancov. Napokon ale zakončil iba nepresne.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú dve minúty.
    Novák mohol zvýšiť vedenie Košičanov! Bolo to ešte v závere uplynulej minúty, keď úspešný strelec s loptou na kopačke vo vápne chcel páliť, no napokon ho zradil terén, pošmykol sa a Maťašovský si vydýchol.
     
    90
    Prebieha posledná minúta riadnej hracej doby tohto zápasu. Aj keď štvrtý rozhodca zrejme bude nadstavovať, bude to úplne zbytočné.
     
    89
    Vo veľmi nepríjemnom sychravom počasí v Košiciach čakáme už len na záverečný hvizd. Podbrezová sa ešte všemožne snaží niečo vymyslieť, no vôbec jej to nevychádza.
     
    88
    Podbrezová už nemá čo stratiť, ale ani získať. Hostia sa pokúsili aspoň o jediný presný zásah, no nevyšiel im ani postupný prechod, ani ďalekonosný pokus.
     
    87
    Medzičasom už obaja tréneri využili všetky svoje striedania. Pred nami sú záverečné minúty tohto zápasu, ktoré už ale nič podstatné nezmenia. Tri body ostanú v Košiciach.
     
    86
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Peter Bašista, prichádza Boris Gáll.
     
    85
    Košičania mohli opäť skórovať! Lopta sa vo vápne dostala k striedajúcemu strelcovi Novákovi, ktorý si ale v rýchlosti vylámal zuby na Maťašovskom. Ten medzi tromi žrďami urobil všetko pre to, aby neinkasoval štvrtýkrát.
     
    84
    Košičania sú stále na útočnej polovici a mohli vyhrávať už o štyri góly! Po Šinglárovom centri z pravej strany sa jeden z domácich dostal k hlavičke, no tú poslal hráč východniarov iba tesne nad bránku.
     
    83
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Peter Šinglár, prichádza Tomáš Huk.
     
    82
    Košice dali gól!

    Domáci futbalisti pridávajú ďalšiu ranu pre svojho súpera. Loptu mal na kopačke na ľavej strane za šestnástkou JÁN NOVÁK, ktorý vysokým lobom prekvapil Maťašovského.
     
    81
    Hostia unikali do útoku, no jeden z hráčov bol v šestnástke zastavený. Hosťujúca striedačka si pýta pokutový kop, ale Trutz je nekompromisný a vôbec nepíska.
     
    80
    Hosťujúci tréner už teda využil všetky tri striedania. Podbrezová sa pokúsi ešte o malý zázrak, no proti domácemu tímu to budú mať hostia iba veľmi náročné.
     
    79
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Peter Nworah, prichádza Blažej Vaščák.
     
    78
    Košičania sa nikam nemusia ponáhľať. Loptu držia na svojich kopačkách a bezhlavo sa do útočenia nehrnú, no gólom by rozhodne nepohŕdli.
     
    77
    Hostia sa neustále pokúšajú ohroziť súpera, no vôbec sa im to nedarí. Nworah sa pri pokuse o ofenzívu dopustil iba útočného faulu, po ktorom ostal na zemi ležať Viazanko, no našťastie to nie je nič vážne a bude pokračovať v hre.

    Veronika Pancuráková


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.

    Góly: 37. Viazanko, 51. Škutka, 82. Novák

    Karty:   65. Bašista (KOS) – 42. Kupčík (POD), 52. Mich. Pančík (POD), 54. Andrič (POD)


    MFK Košice: Stijaković – Sekulić, Ostojić, Kavka, Bašista (86. Gáll) – Šinglár (C) (83. Huk), Skvašík (76. Novák), Viazanko, Bukata – Škutka, Haskič.
    Náhradníci: Tofiloski – Huk, Korijkov, Tóth, Pavúk, Gáll, Novák.

    FK Železiarne Podbrezová: Maťašovský – Minčič (C), Andrič (61. Snitka), Kupčík, Greško – Gál-Andrezly, Podio, Kochan, Jur. Pančík (61. Harvilko) – Mich. Pančík, Nworah (79. Vaščák).
    Náhradníci: Baláž – Nosko, Snitka, Harvilko, Kožička, Karaš, Vaščák.

    Rozhodca: Richard Trutz – Radomír Sluk, Mário Roszbec. Štvrtý rozhodca: Adam Somoláni.

    Diváci: 946