Arsenal – Manchester City 2:2 (kon.) | Chelsea – Swansea 4:2 (kon.) | Crystal Palace – Burnley 0:0 (kon.)
Southampton – Newcastle 4:0 (kon.) | Stoke City – Leicester 0:1 (kon.) | Sunderland – Tottenham 2:2 (kon.)
West Bromwich – Everton 0:2 (kon.) | Liverpool – Aston Villa 0:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:2 (0:1)
Manchester City
Sobota 13.09.2014, 13:45 • Emirates Stadium (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:45.
     
    Vitajte na Emirates Stadium, kde nás čaká pompézny úvod a zároveň i vrchol štvrtého kola anglickej Premier League.

    Rivalita medzi Arsenalom a Manchestrom City sa v posledných rokoch stále viacej a viacej prehlbuje. Napomáha tomu jednak povstanie petrodolarmi napumpovaných Citizens, ako aj pomerne frekventovaná prestupová trasa z Emirates na Etihad Stadium. Aj najnovšia postavička v belasom drese Bacary Sagna sa so svojimi spoluhráčmi pokúsi oplatiť Kanonierom nedávnu porážku z finále Community Shield.
    Arsenal by zas mohol škrieť vlaňajší šesťgólový príklep v modrej časti Manchestru. Budú sa tešiť červení alebo modrí, Arsene Wenger alebo Manuel Pellegrini, Santi Cazorla alebo David Silva, Arsenal alebo Manchester City?

    Tabuľkové postavenie:

    7. Arsenal: 1 – 2 – 0; skóre 5:4; body 5
    4. Man.City: 2 – 0 – 1; skóre 5:2; body 6

    Londýnsky Arsenal v lete definitívne odstavil úsporný režim a odhodlane sa pustil do zradných vôd prestupového trhu. Wengerovi sa podarilo chytiť skutočne zaujímavé kúsky ako Debuchy, Chambers, Alexis Sánchez a na poslednú chvíľu i Danny Welbeck. Uličkami severného Londýna sa tak opäť začínajú šíriť majstrovské očakávania, aj keď tentokrát ich už musí brať konkurencia vážne. Kanonierom sa už podarilo prelomiť deväťročné prekliatie a po zisku FA Cup-u (Hull 3:2 p.p.) sa namlsali i v zápase Community Shield (Man. City 3:0).
    Úvod ligovej sezóny však Gunners vôbec nevyšiel. Herne nepresvedčili azda ani v jednom zápase a preto môžu byť so ziskom piatich bodov ešte spokojní. Prehrával ich predovšetkým Everton, no Londýnčanom sa heroickým záverom podarilo vydolovať aspoň jeden bodík. S odretými ušami postúpili i do skupinovej fázy Ligy majstrov (Besiktas 0:0 a 1:0), no skutočná výzva ich čaká až dnes. Arsenal mal vlani v rámci tabuľky TOP 4 najhoršiu bilanciu (V: 1; R: 2; P: 3) so skóre 7:18. Nutné je ale dodať, že od prológu minulej sezóny doma neprehral (V: 14, R: 5).

    CItizens sa na prestupovom trhu narozdiel od minulých rokov trochu zdráhali. Do tímu postupne prichádzali Fernando (FC Porto/15 mil. €), Sagna (Arsenal FC/voľný hráč), Zuculini (Racing Club/2,5 mil. €), Caballero (Málaga CF/6,5 mil. €) a Lampard (Chelsea FC/hosťovanie). Bledomodrí ale napokon predsa splnili svoju kvótu, keď s veľkými očakávaniami „zacvakali" príchod portského kapitána Mangalu (40 mil. €). Vzhľadom k vlaňajšiemu zisku ligového titulu by bol každý ďalší príchod skôr na škodu.
    City sa navyše celkom slušne chytil Stevan Jovetič, ktorému sa darilo už v príprave (okrem toho dvomi gólmi zostrelil Liverpool 3:1) a konečne tak začal splácať čiastku vynaloženú na jeho vlaňajší príchod z Fiorentiny. Proti odpisovanému Stoke City sa však nepresadil a gól nezaznamenali ani jeho parťáci v modrých dresoch. Naopak sa krásne trafil Mame Biram Diouf, ktorý sa postaral o prvé senzačné zakopnutie majstra. City prišli navyše aj o peknú 7-zápasovú ligovú sériu bez straty bodu. V Premier League však neprehrali dva ligové zápasy po sebe od októbra 2010!

    Vzájomné zápasy:

    10.08.2014; Arsenal – Man.City 3:0 (Comm. Shield)
    (Cazorla, Ramsey, Giroud)

    29.03.2014; Arsenal – Man.City 1:1
    (Flamini – D. Silva)

    14.12.2013; Man.City – Arsenal 6:3
    (2x Fernandinho, Agüero, Negredo, D. Silva, Y. Touré – 2x Walcott, Mertesacker)

    13.01.2013; Arsenal – Man.City 0:2
    (Milner, Džeko)

    23.09.2012; Man.City – Arsenal 1:1
    (Lescott – Koscielny)

    08.04.2012; Arsenal – Man.City 1:0
    (Arteta)

    Kanonieri zviedli s Manchestrom City už 86 domácich vzájomných ligových zápasov, z ktorých vyhrali 52 (R: 20, P: 14).
    Z ostatných piatich vzájomných konfrontácii na Emirates Stadium však Gunners ovládli iba jedinú (R: 3, P: 1).

    Absencie:

    Arsenal sa po dlhom čase „nepýši" najrozsiahlejšou maródkou v lige. Po repre pauze sa mu totiž vracia trojica Arteta, Gibbs a Ozil.
    Mimo ale stále zostáva dlhodobo zranená trojica Giroud, Gnabry a Walcott. Navyše z kvalifikačného stretnutia v Andorre si odniesol zranenie kľúčový hráč AFC Aaron Ramsey a jeho štart v dnešnom šlágri 4. kola je tak otázny.

    Na druhej strane vítajú do zostavy dvojicu Lampard a Mangala, ktorej sa už podarilo dohnať kondičné manko z predsezóny.
    Po ľahkom zranení by mal byť k dispozícii i defenzívny univerzál Pablo Zabaleta. To ale neplatí o dvojici Stevan Jovetič a Fernando, ktorá sa vráti po týždňovej, respektíve dvojtýždňovej pauze.

    Môj tip: 1:1

     
    -45
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Szczęsny – Debuchy, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Wilshere, Flamini, Ramsey – A. Sánchez, Welbeck, Özil
    Náhradníci: Ospina – Gibbs, Arteta, Podolski, Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Chambers
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany (C), Demichelis, Clichy – Fernandinho, Lampard – J. Navas, D. Silva, Milner – Agüero
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Nasri, Džeko, Kolarov, S. Sinclair, E. Mangala
    Manažér: Manuel Pellegrini (CHI)

    Rozhodca: Mark Clattenburg – S. Beck, J. Collin – J. Moss.
     
    -30
    Hosťom sa pred zápasom podarila dokonalá kamufláž, keď žiaden zo zdrojov nenaznačoval hroziacu absenciu pilieru stredu poľa Yaya Tourého. Defenzívny štít Citizens sa dnes nenachádza ani medzi náhradníkmi, jeho miesto v zostave zaujal dlhoročný hráč londýnskej Chelsea Frank Lampard.
     
    -15
    Na druhej strane sa trochu prekvapujúco nedostal do základnej zostavy uzdravený Mikel Arteta, na ktorého mieste môžeme vidieť trápiaceho sa Wilshera. Na hrote útoku sa však už vyskytuje meno najaktuálnejšej posily z Manchestru United. Danny Welbeck nastupuje s číslom 23. Mesut Özil sa zrejme bude znovu pasovať s pozíciou na krídle.
     
    -5
    Hráči vedení svojimi kapitánmi Mertesackerom a Kompanym už vychádzajú na hraciu plochu. Po úvodných formalitách môžeme začať!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Šláger 4. kola anglickej Premier League práve odštartoval! Domáci nastupujú v červeno-bielej sade dresov. Citizens celí v bledomodrom zľava-doprava.
     
    2
    Gunners od začiatku zápasu i za Szczesneho prispenia kontrolujú loptu. City zbesilo napáda, ale zatiaľ bez zisku.
     
    3
    Kulisa na Emirates Stadium je úžasná. Zahanbiť sa nenechajú ani hostia z Manchestru, ktorí kontrujú pokrikom: „Champione, Champione..."
     
    4
    Oba tímy nám zatiaľ predvádzajú precíznu kombináciu, ktorá postupne naberá na obrátkach. Z tvárí oboch manažérov ide čítať veľké napätie.
     
    5
    Arsenal ako prvý posielal centrovanú loptu do šestnástky, konkrétne to bol Debuchy, ktorého lopta ale preletela až k Zabaletovi.
     
    6
    Na druhej strane rovnakým spôsobom neuspel bývalých hráč Arsenalu Clichy, ktorý posielal prihrávku iba na Pera Mertesackera.
     
    7
    Na severe Londýna je to zatiaľ ako vo včelom úli. Hukot ešte znásobil strelecký pokus Alexisa Sáncheza, ktorý pálil spoza šestnástky do stredu bránky.
     
    8
    V tomto prípade už mal Joe Hart o niečo viacej práce, no prvý sympatický náznak Kanonierov ešte gólom nekončí. Na ľavej strane spolupracoval Alexis Sánchez s Monrealom, ktorý prihrával pod seba na Jacka Wilshera. Anglický stredopoliar posielal do šestnástky výborný center, Danny Welbeck sa dokázal vyhnúť postaveniu mimo hru, no ešte pred ním boxoval loptu do bezpečia Joe Hart, ktorý včasným vybehnutím z bránkovej čiary podržal svoje mužstvo.
     
    9
    Navasov center na druhej strane už tak nebezpečný nebol, keď preletel celou šestnástkou bez zásahu jedného z aktérov.
     
    10
    Prvou ucelenou akciou sa už dokázali presadiť i hostia, keď sa po Lampardovom priťuknutí predral do šestnástky Aguero, ale z kraja malého vápna už na Milnera neodcentroval. Pri lopte bol včas Szczesny.
     
    11
    Opäť sme sa nachádzali v šestnástke hostí, kde sa po prvýkrát zastreľoval Danny Welbeck. Odchovanec Manchestru United pálil ešte mimo.
     
    12
    Emirates Stadium po prvýkrát na nohách, super-šanca Gunners ale otváracím gólom nekončí! Práve nedávno spomínaný Danny Welbeck mohol započať svoju kariéru na severe Londýna priam rozprávkovo. Defenzíva City bola po prvýkrát vyškolená, aj keď to nepramenilo z nejakej podarenej kombinácie Gunners. Postaral sa o to chybujúci David Silva, ktorý posielal dokonalú kolmicu na súperovho zakončovateľa, no ten v nájazde na Harta nepochodil. Svojho partáka z výberu Albionu síce nádherným oblúčikom prehodil, no gólu zabránila pravá žrď!
     
    13
    Problémy mal na druhej strane i Per Mertesacker, ktorý si po Navasovej prudkej lopte takmer strelil vlastný gól! Bude to ale iba rohový kop.
     
    14
    Ten hosťom veľa radosti na tvárach neobstaral, keď Silvov pretiahnutý center pristál až za hranicou veľkého vápna Gunners.
     
    15
    V úvodnej štvrťhodine sme sledovali slušné tempo, ktoré však rezultovalo iba do jednej tutovky Dannyho Welbecka.
     
    16
    Ten sa síce mýlil, no naďalej platí, že Arsenal je zatiaľ aktívnejším a nebezpečnejším celkom. Stále ale stav 0:0.
     
    17
    Citizens iba zriedkavo dokážu zakombinovať vo väčšej rýchlosti, ale teraz sa im to podarilo a páliť už mohol David Silva. Pred ním ale pracoval pozorný Debuchy.
     
    18
    Francúzsky pravý bek Mathieu Debuchy si následne privodil drobné zranenie, kvôli ktorému si môžeme teraz chvíľu odpočinúť.
     
    19
    Debuchy už späť na nohách, môžeme pokračovať v plnom počte. Bol to vôbec prvý ostrejší zákrok, ktorý vyprodukoval James Milner.
     
    20
    City sa k ďalšej kombinácii tentokrát nedostane, keď Sergio Aguero vybiehal z postavenia mimo hru. Pri lopte teda Kanonieri.
     
    21
    Arsenal sa môže nachystať k druhému ohrozeniu hosťujúcej svätyne. Zabaleta si totiž počínal na pravej strane nedovolene, voľný kop pre červených.
     
    22
    Rozohrávku štandardnej situácie obstaral Alexis Sánchez, no jeho pretiahnutý center pristál iba v náruči Joa Harta.
     
    22
    Frank Lampard začína bledomodrú misiu žltou kartou, keď na polovici ihriska zozadu podrazil rozbehnutého Aarona Ramseyho. Mark Clattenburg ani na okamžik neváhal.
     
    23
    Neskutočne neprirodzený pohľad na Franka Lamparda v drese Mancehstru City. Minimálne ale počas tejto jesene si naň musíme zvyknúť.
     
    24
    Na Emirates Stadium nám začína horieť tráva i hlavy hráčov v belasých dresoch. Pablo Zabaleta pri pravej postrannej čiare zostrelil Özila, začo si vyslúžil druhú žltú kartu v zápase.
     
    25
    Poriadny hukot sa neutíši ani nasledujúcim ťahom Manuela Pellegriniho, ktorý poslal rozcvičovať Samira Nasriho.
     
    26
    Nádhera, Citizens sa jednoduchou, no rýchlou narážačkou dostali do streleckej pozície, ktorú zakončoval James Milner. Práve tento anglický reprezentant odpálil akciu na ľavej strane, odkiaľ prihrával na hrot Aguerovi. Ten chrbtom k bráne zvládol svoju úlohu, prihrávku Milnerovi dokázal opätovať, no krídelník z hranice šestnástky pálil iba tesne nad bránku Szczesneho, ktorý celú situáciu zrejme kontroloval.
     
    28
    Manchester City dal gól!
    Napriek výraznejšej aktivite domácich Kanonierov sa ako prví presadzujú hostia z Manchestru. Rýchla kombinácia začala už na ich vlastnej polovici ihriska, kde ďalší dôležitý súboj zvládol SERGIO AGUERO, ktorý dokázal prehodiť loptu doprava na Jesúsa Navasa. Ten využil voľný priestor, ktorý mal pokrývať Nacho Monreal, Španiel následne prudko prihrával na bližšiu žrď, kde už nedobehol Mertesacker ani Flamini a práve Kun Aguero zblízka prekonáva vybiehajúceho Szczesneho. Poliak už v páde zareagovať nestihol, šampión sa ujíma vedenia!
    Sergio AGUERO 0:1!
     
    30
    Zápas teraz dostáva grády, dostáva náboj, úvodný gól duelu určite pomôže. Majster je vo vedení, no Arsenal s tým určite dokáže niečo robiť.
     
    31
    Frank Lampard vyvetral svoju pravačku spoza šestnástky, no loptu pálil iba do Ramseyho. Citizens teraz poriadne pri chuti.
     
    32
    Prenádherná a rýchla akcia hostí mohla znamenať zdvojnásobenie ich súčasného vedenia. Expresná kombinácia začala medzi Navasom a Aguerom, ktorý následne prestčil loptu na Zabaletu. Ten si zasekol Monreala a spätnou prihrávkou elegantne objavil Davida Silvu, ktorý sa pohral s Mertesackerom, no z bezprostrednej blízkosti už Szczesneho neprestrelil. Poľský gólman dokázal zakročiť svojou pravou nohou, Arsenal naďalej žije.
     
    33
    Z veľkej diaľky to znovu skúšal Kun Aguero, ktorý však v tomto prípade zamieril iba do stredu bránky. Ľahká práca pre Szczesneho.
     
    34
    Wilshere si teraz celkom hlasne pýtal kartový trest, no Clattenburg ju po jeho nakopnutí Clichyho neťahá.
     
    35
    Na druhej strane sme sledovali strelecký pokus od Aarona Ramseyho, ktorý však Joa Harta zaskočiť rozhodne nemohol.
     
    36
    Alexis Sánchez je zatiaľ pozorne bránený, aj keď Jesús Navas to v tomto prípade trochu s iniciatívou prehnal. Zaujímavý priamy kop pre Gunners.
     
    37
    Sám faulovaný Alexis Sánchez rozohrával tento priamy kop, no jeho strela z vyše dvadsiatich metrov letela vysoko nad.
     
    38
    Citizens sa po slabšom vstupe do zápasu predsa len rozohrali a opäť preukazujú svoju taktickú vyspelosť, ktorá im vlani priniesla titul.
     
    39
    Po šikovnej kombinácii medzi Ozilom a Welbeckom mohol zakončovať Sánchez, ale ten strieľal iba do stredu bránky.
     
    40
    Citizens sa v dobre postavenom dvojbloku najskôr ubránili, no následne došlo k ďalšiemu nedovolenému zákroku Navasa na Sáncheza.
     
    41
    Ale, toto si želalo ďaleko presnejšiu strelu... Alexisov center z ľavého okraju šestnástky hostia odvrátili presne na šestnástku, kde stál nabitý Ozil, ale loptu poslal nejaké tri-štyri metre nad.
     
    42
    Nemôžem si pomôcť, ale Jack Wilshere a Mesut Ozil sú v úvode sezóny pre mňa obrovským sklamaním. Snáď sa im podarí svoje výkony postupne zlepšovať.
     
    43
    Určite by si to želal Arséne Wenger, ktorý sem privádzal Ozila s veľkými očakávania, ktoré dokázal plniť len do Nového roka. Už jarná časť minulej sezóny nebola z jeho strany ok.
     
    44
    Tempo zápasu sa na konci úvodného dejstva mierne upokojilo. Citizens sú s nadobudnutým vedením zatiaľ spokojní, Arsenal sa momentálne nedokáže zodvihnúť.
     
    45
    Poodrážaná lopta v šestnástke hostí sa po štandardnej situácii dostala až k Welbeckovi, ktorý sa ale v presse dvoch hráčov nedokázal presadiť. City už prvú polku zrejme prežije.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.

     
    Úvodné dejstvo na Emirates Stadium možno trochu zaostalo za divokými očakávaniami, ale futbal sa hral dobrý. V slušnom tempe nám hádam chýbalo len viacej gólových príležitostí. Z toho mála sa dokázal presadiť jedine Sergio Aguero, ktorý po výbornej akcii s Jesúsom Navasom otvoril skóre. Arsenal zatiaľ vyprodukoval jedine veľkú tutovku Dannyho Welbecka, ktorú navyše založil nepresnou prihrávkou David Silva.

    Po prvom polčase teda vedie majster 1:0. Druhú dejstvo začína približne o 14:46.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Manuel Pellegrini v polčasove prestávke obstaral jednu zmenu, keď Franka Lamparda nahradil „zapredaný muž z Emirates Stadium" Samir Nasri, ktorý tu strávil tri roky svojej kariéry. Frankie pri svojom debute v mužstve City zaznamenal jeden kartový trest.
     
    47
    Wilshere tentokrát výborne prestrčil loptu na Alexisa Sáncheza, ktorý prihrával pod seba na Welbecka, no ten len pozdravil Joa Harta.
     
    48
    Ťažko povedať, či chcel strielať alebo prihrávať, každopádne Harta nijako nevystrašil. Arsenal ale začína druhé dejstvo veľmi aktívne.
     
    49
    Alexis Sánchez hrá ako poliaty živou vodou. Z pravej strany opäť hľadal Dannyho Welbecka, ktorý však na jeho prízemnú prihrávku nedokázal zareagovať. Výborne ho bránil Demichelis.
     
    50
    Na druhej strane sa v protiútoku vlial na kopačku Samira Nasriho technický nedostatok, keď namiesto Aguera priťukol loptu len pre Flaminiho.
     
    50
    Tretia žltá karta v zápase, tretia pre hostí. Jej adresátom je brazílsky stredopoliar Fernandinho, ktorý podrazil obchádzajúceho Jacka Wilshera.
     
    51
    Arsenal opäť dokázal obkľúčiť šestnástku hostí, no k ďalšej koncovke na bránku to znovu neviedlo. City poriadne zahusťuje priestor.
     
    52
    Zverenci Manuiela Pellegriniho hrajú teraz prevažne účelovo. Pozorne bránia a útočiť sa snažia iba prostredníctvom brejkových únikov.
     
    53
    Nasri sa zatiaľ nedokáže vyrovnať s emočným náporom z tribún. Tentokrát opäť zacentroval iba na Wilsehra, no City zostáva pri lopte.
     
    54
    Ozil pokračuje vo svojej osobnej mizérii. Jeho prihrávka na Alexisa letela až nejakých päť metrov od Čilana. Hart sa pri jej lapení nezapotil.
     
    55
    Ťažko povedať, prečo hrá Ozil v takomto rozpoložení na úkor Santiho Cazorlu. Gunners sa teraz bránili a vďaka Koscielnemu sa i ubránili.
     
    56
    Druhý gól neprichádza ani po ďalekonosnej strele od Aguera, ktorá letela podstatne mimo pravej žrde. Do útoku sa už hrnie Arsenal.
     
    57
    Ďaleko sa ale Kanonieri nedostali. Na pravej strane si Ramsey preberal loptu v postavení mimo hru, hrať budú znovu modrí.
     
    58
    Uf, absolutórium pre Vincenta Kompanyho, ktorý teraz výborne vystúpil proti Alexisovej prihrávke do strany na Welbecka.
     
    58
    Prvú žltú kartu v zápase už videli i domáci hráči. Konkrétne to bol Mathieu Flamini, ktorý zozadu stiahol unikajúceho Davida Silvu.
     
    59
    Arsenal už mohol prehrávať o dva góly, no i so šťastím dokázali prežiť filigrantskú akciu hosťujúcich Citizens. Na ľavej strane nakopol motor bývalý hráč Gunners Gael Clichy, ktorý si pred šestnástkou nádherne narazil loptu s Davidom Silvom a razom už mohol z vnútra šestnástky zakončovať pri samotnému Szczesnemu. Podobne ako Danny Welbeck v úvode zápasu volil ľahký oblúčik ponad poľského gólmana, no lopta napokon skacakala asi poldruha metra mimo ľavej žrde.
     
    60
    Po hodine hry tak stále hráme za stavu 0:1, ktorý tak trochu i odpovedá produkcii oboch zúčastnených aktérov.
     
    61
    Arsenal je síce o niečo kombinačnejší, ale opäť to hasne na márnom Ozilovi, ktorý sa narozdiel od Wilshera ani príliš nesnaží.
     
    62
    Domáci namiesto gólového rezultátu začínajú rovnať bilanciu žltých kariet. Ďalšiu vidí Nacho Monreal, ktorý na ľavej strane fauloval Navasa.
     
    63
    Arsenal FC dal gól!
    Kanonieri napokon predsa len nabili delá a darí sa im vyrovnať skóre! Do útoku zavelil práve z formy hrajúci JACK WILSHERE, ktorý narozdiel od odovzdaného Ozila drie a ide do každého súboja naplno. Zaslúžená odmena prichádza po výbornej spolupráci s Aaronom Ramseym, s ktorým si pred šestnástkou vymenili loptu. Anglický stredopoliar sa následne zbavil Clichyho a ľahunkých oblúčikom ponad Harta skraja malého vápna vyrovnáva na 1:1! Zápas tak razom dostáva nový náboj!
    Jack WILSHERE 1:1!
     
    64
    Sergio Agüero krátko po inkasovanom góle bledomodrých obdržal žltú kartu, ktorá je pre Citizens už štvrtá v poradí.
     
    66
    Arsenal je teraz pochopiteľne na koni a pokúša sa dokonca o absolútny obrat. Po ďalšom Alexisovom sóle sa ak ešte nedeje.
     
    67
    Manuel Pellegrini obmieňa svojich hrotových hráčov, keď namiesto strelca prvého gólu Sergia Aguera príde bosenský zabijak Edin Džeko.
     
    69
    Arséne Wenger na lavičke toľko ofenzívnych možností nemá. Určite by som asi uvažoval o nasadení Santiho Cazorlu.
     
    70
    Danny Welbeck mohol dokonať obrat londýnskeho klubu, no zatiaľ sa tak ešte nedeje. Mladý anglický reprezentant rozkmital svoje rýchle nohy, v bežeckom súboji to podľa očakávaní natrel skúsenému Martinovi Demichelisovi, no z blízka si už z vhodne vybiehajúcim Hartom poradiť nedokázal. Anglická reprezentačná jednotka mu včas zmenšila strelcký uhol a Welbeck už z komplikovanej situácie blonďavého šamana neprestrelil.
     
    71
    Na druhej strane zas nepochodil Samir Nasri, ktorého propagačný pokus nemohol Szczesneho zaskočiť.
     
    72
    K trom bodom majú momentálne oba tímy rovnako ďaleko. Hráme z jednej strany na druhú, zápas má úžasné tempo.
     
    73
    Výborne rozohratý je David Silva, ktorý na pravej strane šestnástky školil Monreala, no vpredu mu chýbala výraznejšia podpora hráčov v červenom.
     
    74
    Arsenal FC dal gól!
    ALEXIS SÁNCEZ sa presadzuje i v treťom súťažnom zápase po sebe a akým spôsobom! Ramseyho center na Welbecka ešte dokázal odvráti kapitán City Vincent Kompany, no na hranici šestnástky k odrazenej lopte najvyššie vzlietol Jack Wilshere, ktorý prehlavičkoval Davida Silvu a dokonalým oblúčikom našiel osamoteného Sáncheza. Čilský krídelník napriahol z vnútra vápna z prvej a nádherný volej zamieril presne do ľavej šibenice hosťujúcej bránky, kam Joe Hart nemohol doplachtiť. Arsenal dokonáva obrat, no stále ešte nie je koniec!
    Alexis SANCHEZ 2:1!
     
    75
    Alexis Sánchez za následné zhodenie dresu pri gólovej oslave ešte vidí žltú kartu, no tá ho teraz trápi úplne najmenej.
     
    77
    Manuel Pellegrini strieda, keď namiesto defenzívneho bitkára Fernandinha príde ľavý ofenzívny full-back Aleksandar Kolarov.
     
    78
    Čilský manažér už striedal naposledy, takže na ofenzívnu voľbu v podaní Scotta Sinclaira opäť nevyšlo.
     
    79
    Arséne Wenger sa zatiaľ akýmkoľvek zásahom do zostavy vyhýba a zatiaľ mu to vychádza, aj keď sa Ozil trápi.
     
    80
    Teraz už ale bude jedna zmena zrejme nevyhnutná. Na zemi sa nachádza zranený Debuchy, nad ktorým sa zhúklo zoskupenie zdravotníkov.
     
    81
    Mathieu Debuchy opúšťa hraciu plochu neslávne na nosidlách. Na jeho miesto už na trávnik vybehol mladík Calum Chambers.
     
    82
    Kamera si špekulantsky vybrala i Bacaryho Sagnu, ktorý sa na lavičke náhradníkov netvári nijak víťazne či veselo.
     
    83
    Calum Chambers musel riešiť úvodnú defenzívnu prácičku, keď prredlžoval center od Navasa. Rohový kop pre City.
     
    83
    Manchester City dal gól!
    Z následného rohového kopu však pramení pohroma pre mužstvo Arsena Wengera. Opäť sa nachádzame v pätovej situácii. Rohový kop z ľavej strany rozohrával nedávno prichádzajúci Aleksandar Kolarov, ktorý poslal milimetrový center na MARTÍNA DEMICHELISA, ktorý prehlavičkoval Koscielneho a loptu poslal presne k ľavej žrdi. Wojciech Szczęsny si síce na loptu siahol, no na viacej ako jej vytiahnutie do žrde nestačil. Po odraze od konštrukcie doskackala až do siete, vyrovnané!
    Martin DEMICHELIS 2:2!
     
    85
    Pri chuti tak znovu Manchester City, ktorý sa pokúsi vyťažiť z náročného zápasu všetky tri body. Do konca ešte nejakých 8-10 minút.
     
    87
    Vyšťavený Danny Welbeck sa mohol postarať o obnovenie domáceho vedenia, no chýbala mu o niečo presnejšia muška. Anglický reprezentačný útočník sa dostal k dobrej prihrávke od Ramseyho, vypätím všetkých síl sa vyhol ofsajdovej pasci, aby následne z dadsiatich metrov nádherne vystrelil. Jeho krútená lopta sa točila k ľavej šibenici Hartovej bránky, no napokon vzlietla ponad bránku modrých. Pokračujeme za nerozhodného stavu 2:2.
     
    88
    Unavená posila Danny Welbeck následne opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto príde v samom závere Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    90
    No ale pozor! Dnešné stretnutie bude trvať ešte šesť nadstavených minút, počas ktorých sa ešte môže stať všeličo!
     
    90+1
    V úvode nadstaveného času vyhlásil miestny hlásateľ hráča zápasu, ktorým sa po zásluhe stal Jack Wilshere, ktorý odohral výborný druhý polčas.
     
    90+2
    Arsenal sa pokúsil pritlačiť zaujímavou štandardkou, no Aaron Ramsey zakončoval z postavenia mimo hry.
     
    90+3
    Citizens mohli v tretej nadstavenej minúte dokončiť druhý obrat v zápase, ale Gunners boli v tomto prípade ušetrení. Pre šestnástkou sa lopty zmocnil špílmacher David Silva, ktorý nádherným oblúčikom vyzval k hrdinskej koncovke Edina Džeka, ktorý však dobre bránený Koscielnym posiela loptu iba do pravej žrde! Odrazenú loptu už lapil gólman Szczesny, Džeko sa drží za hlavu.
     
    90+4
    Ďalšia príležitosť pre bledomodrých, no ani v tomto prípade sa nerozhodný stav nemení! Citizens vyšla i ďalšia spolupráca medzi Silvom a Džekom, z ktorej mohol ťažiť práve bosenský zakončovateľ, no zblízka Szczesneho neprestrelil. Poliak vyrazil iba doprava, odkiaľ napol sieť Samir Nasri, no Francúz zakončoval z tesného postavenia mimo hru! Eufória z hosťujúcej lavičky tak rýchlo opadla, zápas smeje k svojmu hektickému vrcholu.
     
    90+5
    Na trávnik až v úplnom závere zápasu vybehol aj Mikel Arteta, ktorý na posledné sekundičky nahrádza bojovníka Flaminiho.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Výborný vstup do štvrtého kola anglickej Premier League je za nami a rozhodne sme sa pri jeho sledovaní nenudili. Hostia sa ujali vedenia po polhodine hry, kedy sa presadil Sergio Aguero. Kanonierom sa však podarilo gólmi Wilshera a Sáncheza celý zápas obrátiť. Bolo to predovšetkým vďaka anglickému stredopoliarovi, ktorý po biednej prvej polke vyšpičkoval svoj výkon do výšin. City ale následne dokázalo vyrovnať a v závere bojovať o všetky tri body, čo sa im však i za dvojitého prispenia konštrukcie bránky nepodarilo.

    Parádne predstavenie na Emirates Stadium určite nesklamalo. Stále je to len začiatok dnešného programu, ktorý už zanedlho pokračuje napríklad i na Stamford Bridge, kam pricestovali Labute zo Swansea. Onlajny.eu budú pritom, buďte i Vy! (15:44:37)

    Erik Farkaš

    Góly: 63. Wilshere(Ramsey), 74. A.Sánchez(Wilshere) – 28. Agüero(J.Navas), 83. Demichelis(Kolarov)

    Karty:   58. Flamini (ARS), 62. Monreal (ARS), 75. A.Sánchez (ARS) – 22. Lampard (MC), 24. Zabaleta (MC), 50. Fernandinho (MC), 64. Agüero (MC)


    Arsenal FC: Szczęsny – Debuchy, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Wilshere, Flamini, Ramsey – A. Sánchez, Welbeck, Özil
    Náhradníci: Ospina – Gibbs, Arteta, Podolski, Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Chambers
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany (C), Demichelis, Clichy – Fernandinho, Lampard – J. Navas, D. Silva, Milner – Agüero
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Nasri, Džeko, Kolarov, S. Sinclair, E. Mangala
    Manažér: Manuel Pellegrini (CHI)

    Rozhodca: Mark Clattenburg – S. Beck, J. Collin – J. Moss