Košice – Podbrezová 3:0 (kon.) | Senica – Ružomberok 1:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Dunajská Streda 1:1 (kon.)
koniec
MFK Košice
3:0 (1:0)
FK Železiarne Podbrezová
Sobota 13.09.2014, 15:30 • Štadión Lokomotívy, Košice • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej futbalovej súťaže. Fortuna liga dnes pokračuje už svojím deviatym kolom, v rámci ktorého je na pláne aj zápas Košíc s Podbrezovou. Ak sa ho nemôžete osobne zúčastniť, nezúfajte. Vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu vám z neho určite neunikne nič podstatné.

    Na východe republiky uvidíme súboj šiesteho tímu tabuľky s jej dvanástym celkom. Práve domáci Koščičania sú v najhoršej možnej pozícii, pretože po ôsmich zápasoch majú na poslednom mieste v tabuľke na svojom konte iba štyri body, ktoré získali za jediný triumf a jednu remízu. Ich celkové skóre činí strašidelný pomer 10:19.

    Hostia z Podbrezovej sú na tom ako fortunaligový nováčik veľmi dobre a po ôsmich zápasoch sa so ziskom 10 bodov usadili presne v strede tabuľky. V doterajšom priebehu súťaže sa im podarilo zvíťaziť trikrát a raz remizovať, ich celkové skóre činí pomer 7:8.


    Posledné 3 ligové zápasy:

    MFK Košice:
    8. kolo Ružomberok – Košice 1:1
    7. kolo Košice – Trnava 2:0
    6. kolo Trenčín – Košice 4:2

    ŽP Šport Podbrezová:
    8. kolo Podbrezová – Z. Moravce 0:0
    7. kolo Ružomberok – Podbrezová 2:0
    6. kolo Podbrezová – Žilina 1:0


    Favoritom duelu sú domáci Košičania, ktorí body potrebujú ako soľ. Na základe papierových predpokladov vypísali bookmakeri stávkových kancelárií na triumf tímu z metropoly východu kurz iba približne 1,9, zatiaľ čo na víťazstvo hostí je to až 3,75. Ak si myslíte, že zápas sa po deväťdesiatich minútach hry skončí nerozhodne, určite využite ponuku pohybujúcu sa okolo čísla 3,25.

    Začiatok zápasu je naplánovaný na 15:30. V metropole východu nás čaká bezpochyby zaujímavý duel, z ktorého vám vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.
     
    -42
    Úvodné zostavy:

    MFK Košice: Stijaković – Sekulić, Ostojić, Kavka, Bašista – Šinglár (C), Skvašík, Viazanko, Bukata – Škutka, Haskič.
    Náhradníci: Tofiloski – Huk, Korijkov, Tóth, Pavúk, Gáll, Novák.

    ŽP Šport Podbrezová: Maťašovský – Minčič (C), Andrič, Kupčík, Greško – Gál-Andrezly, Podio, Kochan, Jur. Pančík – Mich. Pančík, Nworah.
    Náhradníci: Baláž – Nosko, Snitka, Harvilko, Kožička, Karaš, Vaščák.

    Rozhodca: Richard Trutz – Radomír Sluk, Mário Roszbec. Štvrtý rozhodca: Adam Somoláni..
     
    -1
    Hráči oboch celkov sú už na hracej ploche a zápas sa o malý moment začína. Košičania budú hrať v tradičných žlto-modrých dresoch, ich súperi v červenej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa začal výkopom domáceho tímu. Košičania sa síce chceli ihneď dostať do útoku, ale o loptu hneď za deliacou čiarou prišli. Podbrezová okamžite chcela vysunúť Nworaha, ale ten bol dobre pokrytý.
     
    2
    Úvodná minúta hry je už za nami a na hracej ploche sme ešte nič zaujímavé nevideli. Lopta lieta iba v okolí stredového kruhu, odkiaľ sa hosťom ani domácim hráčom nedarí založiť útočnú akciu.
     
    3
    Na hracej ploche ostal ležať domáci kapitán Šinglár. pravdupovediac sme si nevšimli žiaden nedovolený zákrok, a tak ide zrejme "iba" o pošmyknutie sa na trávniku. Ten je totiž poriadne nepríjemný, pretože v Košiciach od rána prší.
     
    4
    Šinglár sa s bolesťami postavil zo zeme a pokračuje sa v hre. Podbrezová sa do súpera pokúsila bez rešpektu a v útoku vybojovala zaujímavý faul. Hostia budú loptu zahrávať z azda 30 metrov, no po centri môže prísť zaujímavé zakončenie.
     
    5
    Podbrezová rozohrala túto štandardku iba nakrátko a napokon nič nevymyslela. K Pančíkovi okamžite pristúpila domáca defenzíva, ktorá mu loptu vzala a Košičania sa dokonca pokúsia zamieriť do útoku.
     
    6
    Domáci to ale s prechodom vôbec nemali jednoduché. Loptu im vzal ich bývalý hráč Gál-Andrézly a Podbrezová opäť zamierila do útoku. Tam Pančík svojou rýchlou hrou narobil problémy Ostojičovi, no gólman Stijakovič dokázal rýchlo zareagovať vybehnutím k ľavej žrdi a situáciu upokojil.
     
    7
    Podbrezová je v úvode aktívnejšia a dostala sa aj do zaujímavej streleckej pozície! z väčšej vzdialenosti to skúsil Andrič, ktorý vie, že na tomto teréne môže gólmana prekvapiť v podstate všetko. Táto strela ale nie, pretože letela iba mimo bránky.
     
    8
    Podbrezová je v úvode duelu skutočne aktívnejšia. Košický gólman Stijakovič loptu po predchádzajúcom nepresnom pokuse súpera odkopol až na opačnú polovicu, ale tam jeho spoluhráči vôbec nepochodili. Košičania sa nevedia ani len udržať v útoku.
     
    9
    Košičanom sa aj naďalej vôbec nedarí. Hostia si loptu vzali na svoje kopačky a pokúšajú sa niečo vymyslieť, no úvodné oťukávanie zatiaľ žiadne góly ani presné strelecké pokusy neprináša.
     
    10
    Napokon sme to ale možno zakríkli! košičania využili dieru v obrane súpera na rýchly prechod, na konci ktorého bol Haskič, ktorý sa pokúšal technickou strelou oklamať súperovho gólmana. Maťašovský ale nič také nepripustil a dokázal rýchlo zareagovať.
     
    11
    Podbrezová nechce nechať nič na náhodu. Hostia hrajú veľmi aktívne smerom dopredu a vďaka tomu získali aj prvý rohový kop. pevne veríme, že uvidíme aj zakončenie do priestoru, ktorý má na starosti Stijakovič.
     
    12
    Podbrezová rozohrala rohový kop až na vzdialenejšiu žrď, kde to bolo poriadne zaujímavé. Domáci futbalisti museli čeliť nebezpečnej streleckej pozícii súpera, no napokon sa dokázali ubrániť.
     
    13
    Hostia ale nenechávajú nič na náhodou a ostávajú na útočnej polovici. Väčšina Košičanov je ešte stiahnutá pred vlastným brankárom, kde sa pokúšajú nepustiť nikoho v červenom drese.
     
    14
    Podbrezová sa napokon dostala aj ku streleckému pokusu! Veľmi aktívny Pančík to skúsil ľavačkou z veľkej vzdialenosti spoza priestoru šestnástky, no napokon mieril iba mimo bránky. Aj tento pokus bol ale zaujímavejší ako žiaden.
     
    15
    Prvá pätnásťminútovka je už za nami, no my musíme konštatovať, že sme na trávniku zatiaľ veľa vzrušenia nevideli. Hráči oboch celkov sa síce snažia, no stopercentné príležitosti neprichádzajú, a tak máme radosť aspoň z presných striel.
     
    16
    Košickí futbalisti sa rozhodli, že sa už nechcú brániť. Po rozohrávke svojho gólmana Stijakoviča sa presunuli na útočnú polovicu, no ani tam to rozhodne nebudú mať jednoduché.
     
    17
    Košičanom sa na útočnej polovici vôbec nedarilo. Východniari loptu síce dostali až k šestnástke súpera, no nie do nej. Hostia hrajú smerom dozadu veľmi pozorne a žiadne ohrozenie Maťašovsého nepripúšťajú.
     
    18
    Hosťom sa brániť vôbec nechce, a tak sa Podbrezová púšťa do ďalšej fázy útočenia. Hostia v doterajšom priebehu duelu loptu držali na útočnej polovici, no v zakončení to z ich strany nič ukážkové nebolo.
     
    19
    Takmer sme to ale zakríkli! Podio predviedol skvelú prácu, keď ponúknutou prihrávkou v úvode 19. minúty nepohrdol a okamžite tvrdo pálil. Stijakovič sa síce hodil na zem, no lopty sa dotknúť nestihol. Tá sa šuchla o jeho ľavú tyč.
     
    20
    Predchádzajúca situácia ale nebola až tak nebezpečná, ako by sa mohlo zdať. Podio si v rýchlosti nedokázal veľmi dobre poradil, pretože stačilo mieriť o pár desiatok centimetrov smerom doľava a Podbrezová mohla vyhrávať.
     
    21
    Košičania sa pustili do útoku, ale nič tam nevymysleli. Na zemi ale skončil Kavka, ktorý išiel do súboja veľmi neopatrne a takmer na to doplatil. S bolesťami sa teraz iba zvíja na zemi.
     
    22
    Pre Kavku to ale našťastie nebude nič vážne a môže pokračovať v hre. Na trávniku je to poriadne nebezpečné, pretože sa skutočne veľmi šmýka.
     
    23
    Hra ale pokračuje aj naďalej. Do útoku sa pokúša natlačiť aktívna Podbrezová, ktorá dnes predvádza zatiaľ dobrý výkon. V útoku sa jej ale nedarí presne zakončiť.
     
    24
    Tak z tohto mohol byť pokojne aj gól! Gál-Andrézly dostal loptu na kopačku na pravú stranu pred šestnástku a okamžite strieľal do protiľahlého rohu bránky. Stijakovič mal čo robiť, aby jeho prudký pokus v páde vytesnil apsoň na rohový kop.
     
    25
    Po rohovom kope už ale zakončenie neprišlo, a tak na presný zásah stále iba čakáme. Podbrezová je aj naďalej veľmi aktívna a pokúša sa v útoku niečo vymyslieť.
     
    26
    Hra sa musí opäť prerušiť, pretože na hracej ploche ostáva ležať hosťujúci hráč Kochan. Ten skončil na zemi po kontakte po boji o loptu a musia mu pomôcť aj tímoví lekári. Pevne veríme, že to nebude nič vážne a bude môcť pokračovať v hre.
     
    27
    Kochan bol ošetrený za postrannou čiarou a našťastie bude pokračovať v hre. Na striedačke hostí sa ale rozcvičuje jeden z hráčov, a tak je možní, že predsa len uvidíme nejaké striedanie.
     
    28
    Košičania sa z ničoho nič dostali až do šestnástky a mohol byť z toho otvárací gól duelu! Po krásnom centri ostal vo vápne úplne osamotený Haskič, no jeho hlavička skončila tesne vedľa ľavej žrde.
     
    29
    Košičania ukazujú, že dnes by veľmi radi bodovali. Na trávniku sa v posledných minútach dejú pomerne zaujímavé veci, a tak nám chýba už iba otvárací presný zásah, ktorý by hre veľmi pomohol.
     
    30
    Košičania v ďalšej stopercentnej príležitosti! Východniari sa stále držia na útočnej polovici, odkiaľ sa ďalekonosnou strelou pokúsil prekvapiť Škutka, no jeho pokus napokon Maťašovského neprekvapila.
     
    31
    Košickí futbalisti aj naďalej ostávajú na útočnej polovici. na to už museli zareagovať aj hostia, ktorí sa stiahli k vlastnej bránke a budú musieť pomáhať Maťašovskému.
     
    32
    Podbrezová ale vyrába trestuhodné chyby v defenzíve! Hostia aj teraz nechali v šestnástke nepokrytého Haskiča, ktorý to v tomto prípade po centri z pravej strany skúsil zakončením k opačnej žrdi, no opäť nebol presný.
     
    33
    Hráči sa na trávniku začínajú prebúdzať a vidíme zaujímavý vývoj stretnutia. Podbrezová sa po chybičkách v defenzíve pokúsi zaútočiť. Loptu už hostia majú, a tak to skúsia po kombinácii.
     
    34
    Napokon sa do útoku mohol dostať úplne osamotený Nworah po rýchlom a presnom pase. Napokon ho ale v poslednej chvíli dovoleným zákrokom zastavil Bašista. Veľká škoda pre Podbrezovú.
     
    35
    Bašista ostáva ležať na hracej ploche. Našťastie to ale nebude nič vážne a bude môcť pokračovať v hre.
     
    36
    Domáci futbalisti sa aj naďalej pokúšajú otvoriť skóre tohto duelu. Dopredu sa opäť natlačil Haskič, no ten ani svoju tretiu hlavičku v tomto zápase neposlal do priestoru troch žrdí.
     
    37
    Košice dali gól!

    Domáci tím sa dostáva do vedenia. MIROSLAV VIAZANKO dostal loptu na pravej strane v šestnástke, no pred sebou mal ešte brániacu dvojicu. S tou sa košický hráč vyhral, poplietol Maťoašovského a napokon pohodlne zakončil.
     
    38
    Na prvý presný zásah sme teda čakali až do záveru prvého polčasu. Postarali sa oň domáci hráči, ktorí potrestali jednu z viacerých chybičiek v defenzíve svojho súpera. Podbrezová má pred sebou teraz veľmi ťažkú úlohu.
     
    39
    Podbrezová ale hlavu rozhodne nevešia. Hostia sa okamžite pokúšajú v útoku niečo vymyslieť, no po centri aktívneho Gál-Andrézlyho sa nik k zakončeniu nedostal. Stijakovič môže ostať pokojný.
     
    40
    Pokojný ale vôbec nemôže byť Maťašovský. Košičania opäť využili rýchly prechod na útočnú polovicu, po ktorom smerom do vápna centroval Šinglár a Ostojičova hlavička bola opäť z kategórie nebezpečných. Podbrezová si musí dávať veľký pozor.
     
    41
    Košickí futbalisti by radi zvýšili svoje vedenie a veru sa im vôbec nie je čo čudovať. Podbrezová je na trávniku úplne šokovaná a nevie, čo a hlavne ako na súpera vymyslieť.
     
    42
    Rozhodca Trutz musel vytiahnuť prvú žltú kartu – za obranný zákrok si ju vyslúžil hosťujúci Kupčík.
     
    43
    Košičania aj naďalej ostávajú na útočnej polovici a sú veľmi aktívni. Východniari dokonca vybojovali rohový kop, po ktorom by teoreticky mohol prísť druhý gól tohto zápasu.
     
    44
    Nič také sa ale neudeje. Podbrezová sa musela stiahnuť do defenzívy a hostia to v nej pomerne dobre zvládli. Košičania sa v závere ale aj napriek tomu pokúšajú o druhý presný zásah.
     
    45
    Futbalisti Podbrezovej by sa radi dostali spod menšieho zovretia svojho súpera, no majú to mimoriadne náročné. Košičania sú na koni.
     
    45+1
    Nadstavovať sa bude jediná minúta. Počas nej sú v útoku hostia, Podio sa pokúsil aj o strelu, no tá bola iba zblokovaná obranou.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Nadstavená minúta uplynula a prvý polčas sa skončil. košickí futbalisti po ňom vyhrávajú rozdielom jediného presného zásahu, aj keď musíme uznať, že v úvode ich súper poriadne potrápil. Podbrezová sa ale nepresadila bude to mať ešte poriadne náročné.

    Druhý polčas sa začne približne o 16:32.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas sa začal výkopom hosťujúceho tímu. V metropole východu sa počasie stále neumúdrilo a vonku je skutočne nepríjemne. Hráči majú pred sebou ešte veľký boj. Pokračujeme bez zmien na hracej ploche.
     
    47
    Hneď v úvode druhého polčasu sa hostia pustili do útočenia a vybojovali faul takmer hneď po prechode na útočnú polovicu. Po ňom nezaváhali a ďalekou loptou až do šestnástky chceli prekvapiť Stijakoviča, no ten ostal pozorný.
     
    48
    Podbrezová ale pokračuje vo svojej aktivite a naďalej sa pokúša niečo vymyslieť. Strelecky to skúsil Nworah, ale jeho pokus bol zblokovaný iba mimo bránky, a tak bude nasledovať rohový kop pre Podbrezovú.
     
    49
    Po rohovom kope Greška letela lopta k vzdialenejšej žrdi, no tam s ňou hostia nič vymyslieť nedokázali. Košičania ju bleskovo zrazili na druhý rohový kop v krátkom čase. Podbrezová je v úvode aktívna.
     
    50
    Ani po tomto rohovom kope ale presné zakončenie neprišlo, pretože nemohlo. Stijakovič síce ostal na čiare a neboxoval, no defenzíva bola pozorná a loptu odvrátila. Podbrezová naďalej ostáva na útočnej polovici.
     
    51
    Košice dali gól!

    Domáci futbalisti zvyšujú svoj náskok. Defenzíva Podbrezovej opäť prepadla, pri pravej žrdi ostal úplne osamotený DÁVID ŠKUTKA a jeho hlavička po centri z ľavej strany sa inak ako gólom ani skončiť nemohla.
     
    52
    Hostia nechcú nechať nič na náhodu a okamžite sa pokúšajú dostať do útoku. Michal Pančík sa ale prezentoval iba zbytočným faulom na žltú kartu.
     
    53
    Všetko nasvedčuje tomu, že už v úvode druhého polčasu je o víťazovi rozhodnuté. Košičania sú pri chuti a opäť sa pokúšajú zaútočiť.
     
    54
    Podbrezová je v značnom strese. Faulom sa prezentoval aj Andrič a je z toho ďalšia žltá karta.
     
    55
    Košičania rozohrávali štandardku a po nej aj rohový kop. Domáci futbalisti sú veľmi aktívni a Maťašovský mal čo robiť, aby loptu dokázal vytlačiť z priestoru troch žrdí.
     
    56
    Domáci futbalisti sú veľmi aktívni a do šestnástky ich súpera lieta jedna lopta za druhou. Maťašovský mal problémy aj pri strele spoza vápna, ktorej autorom bol zrejme Skvašík. Hosťujúci gólman tento pokus vyrazil iba na ďalší roh.
     
    57
    Košičania zahrali rohový kop nacvičeným signálom smerom dozadu. aj po ňom ale východniari ostali pred šestnástkou súpera a pokúsili sa o ohroziť, čo sa im napokon aj podarilo. Maťašovský má veľmi veľa práce.
     
    58
    Košičania napokon vybojovali ďalší rohový kop, po ktorom musel Maťašovský loptu vyboxovať. Ani to ale jeho tímu príliš nepomohlo, pretože Košičania sú stále v útoku.
     
    59
    Domáci futbalisti ostávajú pred šestnástkou súpera a s prehľadom kombinujú. Hostia to vôbec nemajú jednoduché a musia sa iba brániť.
     
    60
    Hodina hry je za nami a s Podbrezovou to vôbec nevyzerá dobre. Hostia sa musia iba brániť a pred chvíľou mali aj veľké šťastie, že Kavka na loptu vo vápne nedosiahol.
     
    61
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Juraj Pančík, prichádza Milan Harvilko.
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Nikola Andrič, prichádza Gabriel Snitka.
     
    62
    Hosťujúci tréner musí byť zo situácie na trávniku poriadne zúfalý a rozhodol sa pre dvojnásobné striedanie. Budeme veľmi zvedaví, či to hosťom pomôže.
     
    63
    Košičania hrajú v úplnej pohodičke a ich súper má čo robiť, aby sa dokázal apsoň ubrániť. Východniari majú zápas plne pod kontrolou a nikam sa nemusia ponáhľať.
     
    64
    Hostia sa s vypätím síl pokúšajú ešte o nejakú odpoveď, no majú to veľmi náročné. Gál-Andrézly loptu aspoň potiahol po pravej strane, no Šinglár si s ním poradil.
     
    65
    Domáci Bašista tesne pred hranicou pokutového územia za cenu žltej karty zastavil Podia. Podbrezová bude zahrávať štandardku a má skvelú šancu dostať sa späť do hry.
     
    66
    Podio to zahral veľmi dobre, no jeho lopta bola zrazená! Košičania si teraz museli dávať obrovský pozor a Stijakovič sa napokon k zákroku ani nedostal, pretože mu veľmi pomohla defenzíva. Ťažko povedať, či by bez nej túto loptu stihol. Nasledovať bude rohový kop Podbrezovej.
     
    67
    Po rohovom kope hostí letela lopta priamo pred bránku košického tímu, kde sa k hlavičke dostal kapitán Minčič. Ten ale vôbec nemal jednoduchú situáciu a napokon priestor troch žrdí minul.
     
    68
    Podbrezová nám teda v ostatných minútach ukázala, že bojovať ešte rozhodne neprestala. Dvojnásobné striedanie hostí nakoplo a pokúsia sa ešte niečo so zápasom urobiť.
     
    69
    Podbrezová sa naďalej snaží, no hosťom to akosi nevychádza. Veľmi aktívni sú najmä Podio a Gál-Andrézly, no domáci tím sa ukážkovo bráni a súpera už nepúšťa ani len k šestnástke.
     
    70
    Hostia sa aj v tomto prípade natlačili pred bránku súpera, no príliš tam nepochodili. Po dlhom centri bol zakončujúci hráč iba v ofsajde.
     
    71
    Zápas sleduje priamo na štadióne 946 divákov. Počasie futbalu dnes vôbec nepraje.
     
    72
    Podbrezová má stále dostatok času na to, aby sa vrátila späť do hry. Jeden z hráčov hostí to teraz skúsil prechodom po ľavej strane a následným zakončením, no Stijakovič to vôbec nemal náročné a pohodlne si poradil.
     
    73
    Na Podbrezovej badať snahu, no úspech stále neprichádza. Na ľavej strane teraz dobre zapracoval Nworah, no bol bránený pozorným obrancom Košíc a k ničomu sa nedostal. Podbrezová bude vhadzovať aut.
     
    74
    Po autovom vhadzovaní síce Podbrezová ostáva na útočnej polovici, no iba ďaleko od bránky súpera. Východniari teraz priestor pred Stijakovičom úplne zavreli a súpera do zakončenia nepúšťajú.
     
    75
    Podbrezová sa pokúsila aj vypáliť. Z ľavej strany centroval striedajúci Harvilko, no vôbec mu to nevyšlo. Loptu si predtým ešte zbytočne prehadzoval, a tak jeho spoluhráči už v dobrej pozícii neboli.
     
    76
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Jozef Skvašík, prichádza Ján Novák.
     
    77
    Hostia sa neustále pokúšajú ohroziť súpera, no vôbec sa im to nedarí. Nworah sa pri pokuse o ofenzívu dopustil iba útočného faulu, po ktorom ostal na zemi ležať Viazanko, no našťastie to nie je nič vážne a bude pokračovať v hre.
     
    78
    Košičania sa nikam nemusia ponáhľať. Loptu držia na svojich kopačkách a bezhlavo sa do útočenia nehrnú, no gólom by rozhodne nepohŕdli.
     
    79
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Peter Nworah, prichádza Blažej Vaščák.
     
    80
    Hosťujúci tréner už teda využil všetky tri striedania. Podbrezová sa pokúsi ešte o malý zázrak, no proti domácemu tímu to budú mať hostia iba veľmi náročné.
     
    81
    Hostia unikali do útoku, no jeden z hráčov bol v šestnástke zastavený. Hosťujúca striedačka si pýta pokutový kop, ale Trutz je nekompromisný a vôbec nepíska.
     
    82
    Košice dali gól!

    Domáci futbalisti pridávajú ďalšiu ranu pre svojho súpera. Loptu mal na kopačke na ľavej strane za šestnástkou JÁN NOVÁK, ktorý vysokým lobom prekvapil Maťašovského.
     
    83
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Peter Šinglár, prichádza Tomáš Huk.
     
    84
    Košičania sú stále na útočnej polovici a mohli vyhrávať už o štyri góly! Po Šinglárovom centri z pravej strany sa jeden z domácich dostal k hlavičke, no tú poslal hráč východniarov iba tesne nad bránku.
     
    85
    Košičania mohli opäť skórovať! Lopta sa vo vápne dostala k striedajúcemu strelcovi Novákovi, ktorý si ale v rýchlosti vylámal zuby na Maťašovskom. Ten medzi tromi žrďami urobil všetko pre to, aby neinkasoval štvrtýkrát.
     
    86
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Peter Bašista, prichádza Boris Gáll.
     
    87
    Medzičasom už obaja tréneri využili všetky svoje striedania. Pred nami sú záverečné minúty tohto zápasu, ktoré už ale nič podstatné nezmenia. Tri body ostanú v Košiciach.
     
    88
    Podbrezová už nemá čo stratiť, ale ani získať. Hostia sa pokúsili aspoň o jediný presný zásah, no nevyšiel im ani postupný prechod, ani ďalekonosný pokus.
     
    89
    Vo veľmi nepríjemnom sychravom počasí v Košiciach čakáme už len na záverečný hvizd. Podbrezová sa ešte všemožne snaží niečo vymyslieť, no vôbec jej to nevychádza.
     
    90
    Prebieha posledná minúta riadnej hracej doby tohto zápasu. Aj keď štvrtý rozhodca zrejme bude nadstavovať, bude to úplne zbytočné.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú dve minúty.
    Novák mohol zvýšiť vedenie Košičanov! Bolo to ešte v závere uplynulej minúty, keď úspešný strelec s loptou na kopačke vo vápne chcel páliť, no napokon ho zradil terén, pošmykol sa a Maťašovský si vydýchol.
     
    90+2
    Košičania sú pri lopte a bavia sa futbalom. Bukata si zo súpera zrobil iba kulisu a nacvičil si slalom pomedzi obrancov. Napokon ale zakončil iba nepresne.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa skončil jasným výsledkom 3:0. Musíme ale uznať, že tento rezultát je pre Podbrezovú veľmi krutý. Nič sa ale nemení na tom, že tri body ostávajú na východe.

    To je od nás pre dnešok všetko, ďakujeme za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok dňa. (17:18:58)

    Veronika Pancuráková


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.

    Góly: 37. Viazanko, 51. Škutka, 82. Novák

    Karty:   65. Bašista (KOS) – 42. Kupčík (POD), 52. Mich. Pančík (POD), 54. Andrič (POD)


    MFK Košice: Stijaković – Sekulić, Ostojić, Kavka, Bašista (86. Gáll) – Šinglár (C) (83. Huk), Skvašík (76. Novák), Viazanko, Bukata – Škutka, Haskič.
    Náhradníci: Tofiloski – Huk, Korijkov, Tóth, Pavúk, Gáll, Novák.

    FK Železiarne Podbrezová: Maťašovský – Minčič (C), Andrič (61. Snitka), Kupčík, Greško – Gál-Andrezly, Podio, Kochan, Jur. Pančík (61. Harvilko) – Mich. Pančík, Nworah (79. Vaščák).
    Náhradníci: Baláž – Nosko, Snitka, Harvilko, Kožička, Karaš, Vaščák.

    Rozhodca: Richard Trutz – Radomír Sluk, Mário Roszbec. Štvrtý rozhodca: Adam Somoláni.

    Diváci: 946