Košice – Podbrezová 3:0 (kon.) | Senica – Ružomberok 1:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Dunajská Streda 1:1 (kon.)
koniec
MFK Košice
3:0 (1:0)
FK Železiarne Podbrezová
Sobota 13.09.2014, 15:30 • Štadión Lokomotívy, Košice • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Košičania sú pri lopte a bavia sa futbalom. Bukata si zo súpera zrobil iba kulisu a nacvičil si slalom pomedzi obrancov. Napokon ale zakončil iba nepresne.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú dve minúty.
    Novák mohol zvýšiť vedenie Košičanov! Bolo to ešte v závere uplynulej minúty, keď úspešný strelec s loptou na kopačke vo vápne chcel páliť, no napokon ho zradil terén, pošmykol sa a Maťašovský si vydýchol.
     
    86
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Peter Bašista, prichádza Boris Gáll.
     
    85
    Košičania mohli opäť skórovať! Lopta sa vo vápne dostala k striedajúcemu strelcovi Novákovi, ktorý si ale v rýchlosti vylámal zuby na Maťašovskom. Ten medzi tromi žrďami urobil všetko pre to, aby neinkasoval štvrtýkrát.
     
    84
    Košičania sú stále na útočnej polovici a mohli vyhrávať už o štyri góly! Po Šinglárovom centri z pravej strany sa jeden z domácich dostal k hlavičke, no tú poslal hráč východniarov iba tesne nad bránku.
     
    83
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Peter Šinglár, prichádza Tomáš Huk.
     
    82
    Košice dali gól!

    Domáci futbalisti pridávajú ďalšiu ranu pre svojho súpera. Loptu mal na kopačke na ľavej strane za šestnástkou JÁN NOVÁK, ktorý vysokým lobom prekvapil Maťašovského.
     
    81
    Hostia unikali do útoku, no jeden z hráčov bol v šestnástke zastavený. Hosťujúca striedačka si pýta pokutový kop, ale Trutz je nekompromisný a vôbec nepíska.
     
    79
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Peter Nworah, prichádza Blažej Vaščák.
     
    76
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Jozef Skvašík, prichádza Ján Novák.
     
    67
    Po rohovom kope hostí letela lopta priamo pred bránku košického tímu, kde sa k hlavičke dostal kapitán Minčič. Ten ale vôbec nemal jednoduchú situáciu a napokon priestor troch žrdí minul.
     
    66
    Podio to zahral veľmi dobre, no jeho lopta bola zrazená! Košičania si teraz museli dávať obrovský pozor a Stijakovič sa napokon k zákroku ani nedostal, pretože mu veľmi pomohla defenzíva. Ťažko povedať, či by bez nej túto loptu stihol. Nasledovať bude rohový kop Podbrezovej.
     
    65
    Domáci Bašista tesne pred hranicou pokutového územia za cenu žltej karty zastavil Podia. Podbrezová bude zahrávať štandardku a má skvelú šancu dostať sa späť do hry.
     
    61
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Juraj Pančík, prichádza Milan Harvilko.
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Nikola Andrič, prichádza Gabriel Snitka.
     
    58
    Košičania napokon vybojovali ďalší rohový kop, po ktorom musel Maťašovský loptu vyboxovať. Ani to ale jeho tímu príliš nepomohlo, pretože Košičania sú stále v útoku.
     
    56
    Domáci futbalisti sú veľmi aktívni a do šestnástky ich súpera lieta jedna lopta za druhou. Maťašovský mal problémy aj pri strele spoza vápna, ktorej autorom bol zrejme Skvašík. Hosťujúci gólman tento pokus vyrazil iba na ďalší roh.
     
    55
    Košičania rozohrávali štandardku a po nej aj rohový kop. Domáci futbalisti sú veľmi aktívni a Maťašovský mal čo robiť, aby loptu dokázal vytlačiť z priestoru troch žrdí.
     
    54
    Podbrezová je v značnom strese. Faulom sa prezentoval aj Andrič a je z toho ďalšia žltá karta.
     
    52
    Hostia nechcú nechať nič na náhodu a okamžite sa pokúšajú dostať do útoku. Michal Pančík sa ale prezentoval iba zbytočným faulom na žltú kartu.
     
    51
    Košice dali gól!

    Domáci futbalisti zvyšujú svoj náskok. Defenzíva Podbrezovej opäť prepadla, pri pravej žrdi ostal úplne osamotený DÁVID ŠKUTKA a jeho hlavička po centri z ľavej strany sa inak ako gólom ani skončiť nemohla.
     
    42
    Rozhodca Trutz musel vytiahnuť prvú žltú kartu – za obranný zákrok si ju vyslúžil hosťujúci Kupčík.
     
    40
    Pokojný ale vôbec nemôže byť Maťašovský. Košičania opäť využili rýchly prechod na útočnú polovicu, po ktorom smerom do vápna centroval Šinglár a Ostojičova hlavička bola opäť z kategórie nebezpečných. Podbrezová si musí dávať veľký pozor.
     
    37
    Košice dali gól!

    Domáci tím sa dostáva do vedenia. MIROSLAV VIAZANKO dostal loptu na pravej strane v šestnástke, no pred sebou mal ešte brániacu dvojicu. S tou sa košický hráč vyhral, poplietol Maťoašovského a napokon pohodlne zakončil.
     
    34
    Napokon sa do útoku mohol dostať úplne osamotený Nworah po rýchlom a presnom pase. Napokon ho ale v poslednej chvíli dovoleným zákrokom zastavil Bašista. Veľká škoda pre Podbrezovú.
     
    32
    Podbrezová ale vyrába trestuhodné chyby v defenzíve! Hostia aj teraz nechali v šestnástke nepokrytého Haskiča, ktorý to v tomto prípade po centri z pravej strany skúsil zakončením k opačnej žrdi, no opäť nebol presný.
     
    30
    Košičania v ďalšej stopercentnej príležitosti! Východniari sa stále držia na útočnej polovici, odkiaľ sa ďalekonosnou strelou pokúsil prekvapiť Škutka, no jeho pokus napokon Maťašovského neprekvapila.
     
    28
    Košičania sa z ničoho nič dostali až do šestnástky a mohol byť z toho otvárací gól duelu! Po krásnom centri ostal vo vápne úplne osamotený Haskič, no jeho hlavička skončila tesne vedľa ľavej žrde.
     
    24
    Tak z tohto mohol byť pokojne aj gól! Gál-Andrézly dostal loptu na kopačku na pravú stranu pred šestnástku a okamžite strieľal do protiľahlého rohu bránky. Stijakovič mal čo robiť, aby jeho prudký pokus v páde vytesnil apsoň na rohový kop.
     
    19
    Takmer sme to ale zakríkli! Podio predviedol skvelú prácu, keď ponúknutou prihrávkou v úvode 19. minúty nepohrdol a okamžite tvrdo pálil. Stijakovič sa síce hodil na zem, no lopty sa dotknúť nestihol. Tá sa šuchla o jeho ľavú tyč.
     
    14
    Podbrezová sa napokon dostala aj ku streleckému pokusu! Veľmi aktívny Pančík to skúsil ľavačkou z veľkej vzdialenosti spoza priestoru šestnástky, no napokon mieril iba mimo bránky. Aj tento pokus bol ale zaujímavejší ako žiaden.
     
    10
    Napokon sme to ale možno zakríkli! košičania využili dieru v obrane súpera na rýchly prechod, na konci ktorého bol Haskič, ktorý sa pokúšal technickou strelou oklamať súperovho gólmana. Maťašovský ale nič také nepripustil a dokázal rýchlo zareagovať.
     
    7
    Podbrezová je v úvode aktívnejšia a dostala sa aj do zaujímavej streleckej pozície! z väčšej vzdialenosti to skúsil Andrič, ktorý vie, že na tomto teréne môže gólmana prekvapiť v podstate všetko. Táto strela ale nie, pretože letela iba mimo bránky.

    Veronika Pancuráková


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.

    Góly: 37. Viazanko, 51. Škutka, 82. Novák

    Karty:   65. Bašista (KOS) – 42. Kupčík (POD), 52. Mich. Pančík (POD), 54. Andrič (POD)


    MFK Košice: Stijaković – Sekulić, Ostojić, Kavka, Bašista (86. Gáll) – Šinglár (C) (83. Huk), Skvašík (76. Novák), Viazanko, Bukata – Škutka, Haskič.
    Náhradníci: Tofiloski – Huk, Korijkov, Tóth, Pavúk, Gáll, Novák.

    FK Železiarne Podbrezová: Maťašovský – Minčič (C), Andrič (61. Snitka), Kupčík, Greško – Gál-Andrezly, Podio, Kochan, Jur. Pančík (61. Harvilko) – Mich. Pančík, Nworah (79. Vaščák).
    Náhradníci: Baláž – Nosko, Snitka, Harvilko, Kožička, Karaš, Vaščák.

    Rozhodca: Richard Trutz – Radomír Sluk, Mário Roszbec. Štvrtý rozhodca: Adam Somoláni.

    Diváci: 946