Dubnica – Šaľa 4:1 (kon.) | Skalica – Nové Mesto n/V 3:0 (kon.) | L. Mikuláš – Poprad 4:1 (kon.)
Dolný Kubín – Moldava 2:4 (kon.) | Prešov – MFK Zvolen 0:2 (kon.) | Bardejov – R. Sobota 1:1 (kon.)
Žilina B – Šamorín 2:1 (kon.) | Nitra – Slovan Bratislava U21 0:1 (kon.) | Michalovce – Lok. Košice 3:0 (kon.)
koniec
FC Tatran Prešov
0:2 (0:2)
MFK Zvolen
Sobota 13.09.2014, 15:30 • 1. FC Tatran Prešov • MONACObet liga
     
    Prešov inkasuje ďalšiu prehru a na prekvapenie verejnosti bude v tabuľke po tomto kole niekde na spodných pozíciách. Naopak, Zvolenčania sú príjemný prekvapením ligy, aj napriek snahe domácich v druhom polčase udržali dvojgólové vedenie a upevňujú si svoju pozíciu na čele ligovej tabuľky skupiny východ. (17:24:44)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Stretnutie sa už iba dohráva, v podstate je rozhodnuté.
     
    90+3
    Ešte do šestnástky sa teraz dostával domáci Dupkala, posielal loptu na Eliáša, ktorý bol pri ňom, ten to chcel vracať, ale loptu poslal do priestoru, kde už Dupkala nebol.
     
    90+2
    Striedanie v tíme MFK Lokomotíva Zvolen: z ihriska odchádza Ján Staško, prichádza Djordje Simič.
     
    90+1
    Po striedaní prišla ihneď strela Zvolena, myslím že to bol Rakovan ktorý tesne minulo bránu Jozefa Taliana.
     
    90+1
    Striedanie v tíme MFK Lokomotíva Zvolen: z ihriska odchádza Miloš Javorina, prichádza František Schneider.
     
    90
    Nadstavovať sa bude päť minút, diváci protestujú, už asi chcú koniec.
     
    89
    Kamendyho center našiel rukavice brankára Taliana, ktorý znova vyboxoval loptu.
     
    89
    Zvolečania získavajú štandartku z pozície podobnej rohovému kopu.
     
    88
    K strele sa dostal pred šestnástkou Kamendy, Zvolenčania ale nastrelili iba hráča Tatranu.
     
    87
    Center Zvolena z kraja ihriska smeroval pred bránku na Staršieho, hosťujúci útočník ale nevyskočil vyššie ako brankár Talian, ktorý boxuje.
     
    86
    Následný rohový kop dokázali domáci odvrátiť do bezpečia, nebol veľmi umne zahraný.
     
    85
    Ihneď sa lopty ujali hostia, voľný priestor mal na rohu šestnástky Ján Staško, dlho ale vymýšľal a nakoniec iba vystrelil do pribehnutého Jacka.
     
    84
    Následne ďalšia šanca Prešova, keď skvelo v šestnástke zapracovali domáci a na biely bod dostal prihrávku Leško, pred tým ako vystrelil však spadol a je po šanci.
     
    83
    Sľubný center k tyčke bránky Zvolena na Eliáša, ten ale hosťujúca obrana posiela na vonkajšiu sieť brány, niektorí to už videli v nej!
     
    Dnešné stretnutie sleduje 420 divákov.
     
    82
    Striedanie v tíme MFK Lokomotíva Zvolen: z ihriska odchádza Oliver Špilár, prichádza Matej Starší.
     
    81
    Domáci zastavení v ďalšej útočnej akcii, keď Dávid Leško nevystrelil cez padajúceho hráča Zvolena. Ten už udržiava v pokoji výsledok.
     
    79
    Pellet bol teraz zhodený ako na hokeji, padá cez súpera. Následne bol faulovaný aj ďalší Zvolenčan Špilár. Loptu má Lokomotíva.
     
    78
    Zvolen z asi 18 metrov zahrával štandartku, cenrtovaná lopta skončila na Pelletovi, obranca Zvolena nastrelil iba protihráča od ktorého sa odrazila na kopačku ďalšieho Zvolenčana a Fuják trafil hádzajúceho sa brankára!
     
    76
    Po dlhšej dobe sa aj Zvolen snažil o nejakú útočnú akciu, domáci boli tentokrát ale razantní a súpera vytlačili zo streleckých pozícií.
     
    75
    Domáci vybojovali roh, Leškov prvý center bol odvrátený na ďalší, ten druhý smeroval na hlavu Eliáša, ktorý ale loptu nasmeroval úplne vedľa brány.
     
    74
    Dávid Leško dostal loptu peknou kľučkou pred šestnástku, poslal ju k pri ňom stojacemu Ivanko-Macejovi, ten tam niečo s ňou vymýšľal až ju nezmyselne stratil.
     
    73
    Dlhý center z rohu ihriska smeroval po brejku hostí na Staška, útočník Lokomotívy bol ale v ofsajde a rozhodca si to všíma.
     
    72
    Tatranisti boli v ďalšej snahe o útočnú akciu, z vlastne polovice sa ale Zvolen dostáva výkopom. Domáci sú aktívnejší, no Zvolen bráni naďalej pozorne.
     
    71
    Na opačnej strane mal Prešov sľubný brejk, Dzurík sa dostával už do šestnástky s loptou a pripravoval sa na strelu, po kontakte s protihráčom ale padá, rozhodca však nepíska.
     
    70
    Rakovan sa spred šestnástky centroval k opačnej tyči, jeho lopta je ale privysoká a končí mimo ihriska.
     
    68
    Ku brankárovi už prichádzajú lekári, bude ošetrovaný.
     
    67
    Po ďalšom nedovolenom zákroku zahrával priamy kop z asi 25 metrov Leško, jeho lopta končí vyboxovaná brankárom Jenčom, ktorý ostáva ležať na tráve otrasený.
     
    66
    Prešovčania naďalej tlačia súpera, snažia sa dostať pred šestnástku a Zvolenčania sú stále viac tlačení na vlastnú polovicu.
     
    65
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Michal Krajník, prichádza Martin Dupkala.
     
    64
    Po faule hostí zahrával štandartku z dobrej vzdialenosti Dávid Leško, záložník Prešova trafil iba múr a následne jeho strela smerovala vedľa brány.
     
    62
    Fuják ušiel obrane domácich po výkope Jenčo, už sa dostával do šestnástky kde ho zastavil skvelým skĺzom Kačala.
     
    61
    Tatran sa pri útočnej snahe dostal nakoniec až na vlastnú polovicu odkiaľ vyčaroval prihrávku na brankára. Zvolen výborne napádal.
     
    60
    Druhú žltú kartu získava po faule na útočnej polovici Ján Staško zo Zvolena.
     
    59
    Dzurík sa snažil v strede ihriska pred šestnástkou nájsť na strane Eliáša, jeho prihrávka je ale vystihnutá, následne ešte bojoval Leško no dopustil sa faulu. Loptu bude mať hosťujúci celok.
     
    58
    Center Krajníka našiel pred šestnástkou len Pelleta, obranca Zvolena odkopáva až k brankárovi Talianovi.
     
    57
    Dávid Leško centroval do zhluku tiel kde sa lopta odrazila k Hruškovi, Hruška si na strelu netrúfol a poslal na kraj loptu Leškovi, ten pred šestnástkou z uhla vystrelil ale bránku prestreľuje.
     
    56
    Domáci vybojovali roh, tréner kričí na svojich zverencov a dáva im pokyny.
     
    55
    Kamendyho rohový kop smeroval na vyskakujúceho Kameneca pri bližšej tyči, hráč Lokomotívy nasmeroval loptu popri tyčke vedľa, chytá sa teraz za hlavu.
     
    54
    Rakovan poslal dlhú loptu do šestnástky na Staškaa ktorý okamžite prihrával pred bránku, jeho loptu domáca obrana odvracia na roh pre Zvolen.
     
    53
    Richard Kačala v rýchlosti centroval iba do protihráča, následne bojoval o loptu a vo veľkej šance sklzom poslal k zemi Javorinu, ktorý leží teraz rozčapený ako žaba.
     
    51
    Na opačnej strane taktiež ale dobrá šanca Prešova, do šestnástky dostal loptu na kopačky Lukáš Eliáš, útočník Prešova to mieril dobre ku tyčke a lopta len tesne končí mimo!
     
    50
    Chyba Ivanko-Maceja, ten prihral akurát presne na kopačku protihráča, prišiel center pred bránku na Staštka ktorý už mal pres sebou iba odkrytú časť brány, našťastie doslova v poslednej sekunde sa mu doslova hodil pod nohy Krajník a zabránil takmer jasnému gólu!
     
    48
    Prešov sa snaží o ďalší, tentokrát postupný prechod do útočnej akcie, no momentálne im to nevychádza.
     
    47
    Prešovčania zatlačili už od úvodu a držia loptu pred bránkou, tentokrát už dokázali domáci aj vystreliť a bránku tesne netrafili.
     
    46
    Hneď v úvode sa predstavil domácim Kačala, ten si nabiehal po čiare a vybojoval rohový kop.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Miroslav Poliaček, prichádza Ľubomír Ivanko-Macej.
     
    46
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Lukáš Micherda, prichádza Matúš Štefančík.
     
    V prvom polčase sme videli vyrovnaný futbal, Prešovčania už mierne zdeptaný nevýraznými výsledkami a slabou podporou fanúšikov sa nezmohli na nezmohli na žiaden svetový výkon. Zvolenčania predviedli domácim dva jednoduché akcie, kde na ich koncoch bola úspešná hlavička Špilára. Vďaka tomu Zvolen vedie 2:0 aj napriek tomu, že je to pre Tatran až krutý priebeh.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Poliačekova štandartka a následná nevydarená hlavička nám ukončuje prvý polčas.
     
    45
    Prešov v závere pridal, Hruška znova centroval loptu od autovej čiary, tentokrát je jeho center ale privysoký a na loptu nikto nedočiahol.
     
    44
    Najprv Fuják neuspel pred šestnástkou a na opačnej strane si Dávid Leško trúfol na troch hráčov Zvolena, dvoch prešiel úspešne no na tretieho už nevyzrel.
     
    43
    Hruška pri autovej čiare centroval v rýchlosti pred bránku, loptu mierila ale len ku tyčke čo mal brankár Jenčo pod kontrolou a berie loptu do náručia.
     
    42
    Pelletova lopta z rohu ihriska pred bránku končí iba na brankárovi Talianovi, ktorý sa snaží o bleskovú rozohrávku, je mu to ale zbytočné, spoluhráči mu po chvíli loptu vrátili a znova rozohráva.
     
    40
    Micherda sa snažil pri rohovej zástavke dobehnúť loptu, nakoniec ju ale po vykopnutí hostí poslal telom len za čiaru. Jenčo má loptu a rozohráva.
     
    39
    Kamenec už atakoval nebezpečne brankára keď mu domáci vrátili loptu, Jozef Talian bol ale tesne pri lopte skôr.
     
    38
    Tentokrát už bol center domácich pred šestnástku vydarenejší, Pellet ho ale dokázal pri tyčke poslať preč zo šestnástky.
     
    37
    Hruška dostal sľubnú loptu na roh šestnástky, ešte si ju dobehol a centroval presne na protihráča, toto by mali domáci zvládať lepšie.
     
    36
    Tatran Prešov je poriadne zmordovaný nepriaznivou sériou zápasov ale aj dnešným priebehom zápasu.
     
    35
    Domáci veľmi zlou prihrávkou pred šestnástkou odovzdali loptu súperovi, ktorý ide do ďalšieho útoku.
     
    34
    MFK Lokomotíva Zvolen dáva gól! Obrovské rozhorčenie na tribúnach Tatrana Prešov. Skvelý pas po čiare na nabiehajúceho Kameneca, záložník Zvolena centroval pred bránku kde si obrana neustrážila v páde hlavičkujúceho OLIVERA ŠILÁRA a ten strieľa svoj druhý gól v zápase.
     
    32
    Prešovčania sa snažili prekvapiť dlhou loptou, ktorú však ale chytá až brankár Jenčo zo Zvolena.
     
    31
    MFK Lokomotíva Zvolen dáva gól! Rýchla a jednoduchá akcia, prihrávku na roh šestnástky dostal Miloš Javorina, ten uvažoval čo s ňou, pripravil si skvelý center presne na hlavu nabiehajúceho OLIVERA ŠPILÁRA, ktorý hlavou posiela prvý gólový odkaz Prešovčanom.
     
    30
    Eliáš si teraz veľmi pekne narazil loptu s Leškom, Lukáš Eliáš ale vrátenú loptu nedokázal poslať na bránku, obranca mu loptu vykopáva preč.
     
    30
    Domáci ale ani hostia sa teraz vďaka pozorne brániacim hráčom nedostali do žiadnych šancí.
     
    28
    Zvolen je momentálne aktívnejší a Tatran sa oslobodil iba vykopnutím hlboko do polovice súpera.
     
    27
    Hra sa nám trocha rozbehla a po poskytnutej výhode keď na tráve ležal Kamenec sa dostal k strele spred šestnástky Kamendy, jeho lopta ale mieri nad, strelec sa chytá za hlavu.
     
    26
    Veľmi nepekný sklz predviedli domáci v strede ihriska, následne mal Rakovan priamy kop, lopta trafia ale len múr postavený pred šestnástkou.
     
    25
    V protiútoku sa ocitol Fuják z opačnej strany ako je mu zvykom, najprv popod nohy prešiel prvého protihráča, no druhý mu už loptu v dobrej pozícii berie.
     
    24
    Následný rohový kop úspech nenašiel, lopta končí na hlave Zvolenčana.
     
    24
    Následne ďalšia príležitosť keď v strede ihriska pred šestnástkou dostal loptu Ján Dzurík, domáci hráč konečne nevymýšľal a vypálil to do horných partií brány, kde však čaruje Jenčo!
     
    23
    Na opačnej strane sa Prešov dostal do bleskového protiútoku, konkrétne Dávid Leško si zasekol pred šestnástkou protihráča a vystrelil, lopta preskočila brankára no mieri mimo.
     
    22
    Zvolenčania sa po kraji snažili prekvapiť, center bol pred bránkou hlavičkou odvrátený na pred šestnástkou stojaceho Kamendyho, ktorý rozmýšľaľ čo by urobil, nakoniec stiereľal, no jeho slabá lopta trafila iba obrancu.
     
    21
    Štandartka domácich končí na múriku a následne je lopta mimo ihriska.
     
    20
    Prešov držal loptu už dosť dlho, jeho prihrávky sú ale na istotu, po čiare už konečne sa blížil k šestnástke Poliaček, bol ale faulovaný a padá.
     
    19
    Tatran ani Lokomotíva sa nevie v posledných minútať dostať do šestnástky a vytvoriť si streleckú šancu.
     
    18
    Tatran teraz dosť improvizoval, Micherda behal po loptu ktorá smerovala do autu, nakoniec to stihol a centroval do šestnástky, kde si ju ale hostia ustrážili.
     
    17
    Fuják hľadal na kraji šestnástky spoluhráča, ktorého však ozbrojil Peter Leško a loptu posiela do bezpečia.
     
    16
    Dzurík si veľmi umne narazil loptu na kraj šestnástky na útočníka Lukáša Eliáša, posila z Púšoviec sa ale pošmykol na lopte a padá, akcia týmto končí...
     
    16
    Tatran zo štandartky sa nepresadil, Zvolen zobral loptu a Fuják sa znova snažil po čiare vymyslieť nejaký pas do šestnástky, jeho lopta ale smeruje ku hráčovi v ofsajde.
     
    14
    Zvolenčania faulujú pri snahe Tatrana o rýchly prienik, Guy Richi Pellet získava prvú žltú kartu zápasu.
     
    14
    Z rohového kopu sa zrodila veľká šanca, po hlavičke Rakovana sa dostal k lopte asi z diaľky troch metrov k strele, jeho pokus k tyči ale parádne chytá brankár Talian!
     
    13
    Výborná práca Fujáka keď po čiare si výborne prehodil protihráča a dostal sa ku šestnástke, jeho prihrávku ale obrana domácich odvracia na roh.
     
    12
    Vynikajúca lopta teraz prišla do behu na Lukáša Eliáša, v šestnástke mal pred sebou v rýchlosti len brankára Jenča, ten vybehol pred strelca ktorý aj tak trafia popri brankárovi len reklamné pútače za bránkou.
     
    11
    Tatran po tom čo zobral súperovi loptu sa snažil o rýchlu akciu, ktorý však na zlej prihrávke stroskotala.
     
    10
    Zvolen sa snaží na polovici súpera, hráči sa šmýkajú po čiare ako na tobogáne, dnes to bude riadne klzké.
     
    9
    Domáci hľadali zo strany pred šestnástkou Lukáša Eliáša, vysoká lopta však ide do ofsajdu kde sa ocitol útočník Tatrana Prešov.
     
    8
    Lopta sa kope zo strany na stranu, ani jeden tím si nie je schopný vytvoriť nejakú súvislú akciu.
     
    7
    Následne sa po odhlavičkovaní dostali domáci k strele, ktorá však bola veľmi zlá a letí vysoko nad.
     
    6
    Na rohu šestnástky sa dopustil Zvolen faulu, zo sľubnej vzdialenosti zahrával situáciu Poliaček, jeho center našiel ale len hlavu Pelleta.
     
    5
    Rakovan cetroval ku vzdialenejšej žrdi na záložníka Menicha, Jozef Menich mal loptu presne na nohu, bol ale príliš rýchly a nedokázal ju nasmerovať presne, míňa tak svätyňu Taliana.
     
    5
    Kamendy sa prebíhal po čiare dopredu, Lukáš Hruška si v súboji s ním počína nedovolene a tak bude mať Zvolen výhodu priameho kopu.
     
    4
    Tatran si pred šestnástkou pomohol faulom a v útoku tak nebude pokračovať.
     
    3
    Domáci ustáli protiútok hostí a výborne odkopli pred bránkou loptu po tom, čo sa Talian po výbehu na roh ihriska nestíhal vracať do brány.
     
    2
    Veľmi dobre zahraný rohový kop v podaní domáceho Tatrana, ten pred bránkou našiel Lukáša Eliáša, ktorý nasmeroval loptu presne do náručia Jenča.
     
    2
    Krajník hľadal pasom pred bránkou Eliáša, obranca ale pred ním loptu poslal na rohový kop.
     
    1
    Domáci majú loptu na kopačkách a postupne rozvíjajú prvú akciu na vlastnej polovici.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Zápas sa ani nezačal a už počujeme nejaké nadávky od jedného zjavne nespokojného diváka, atmosféra sa môže rovnať dedine, dokonca už vypadáva aj zvuk z reproduktorov...
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Tatran Prešov: Talian – Kačala, Krajník (C), Dzurík, Micherda – Jacko, Poliaček, D. Leško, Hruška, P. Leško – Eliáš
    Náhradníci: Ferenc – Dupkala, Štefančík, Benes, Katona, Ivanko-Macej

    MFK Lokomotíva Zvolen: Jenčo – Pellet, Očenáš, Kamendy, Kamenec, Fuják, Špilár, Rakovan (C), Menich – Staško, Javorina
    Náhradníci: Kučera – Simić, Starší, Lukáč, Schneider

    Rozhodca: Glova – Špivák, Ličko.
     
    Futbalisti v Prešove zažívajú momentálne hernú krízu, už päť zápasov v rade nedokázali vyhrať pričom s Bčkom MFK Košice a Bardejovom stratili 3 body v úplnom závere, v oboch dueloch sa zrodila remíza 1:1. Úvod sezóny najprv vyzeral sľubne po výhrach 5:1 nad Popradom a 3:0 nad Dolným Kubínom. So silnými Michalovcami potom vyhrávali zeleno-biely už 2:0, napriek tomu odišli s prehrou 2:4. Potom sa to už so Šarišanmi iba vlieklo. Prešov teda nielenže chce, ale už aj musí vyhrať ak si chce vylepšiť postavenie v tabuľke. Je isté, že aktuálne 8. miesto v skupine východ Doxxbet ligy na štadión veľa priaznivcov nepriláka, aj o nich teda bude Tatran tvrdo bojovať.

    Na opačnej strane stojí líder tabuľky, nováčik súťaže zo Zvolena je pre domáci tím veľkou neznámou, ako vedúci tím tabuľky si však zaslúži rešpekt. Veď dovedna stratila Lokomotíva Zvolen iba 4 body a niektorým súperom nadelila riadne nakladačky. Už v prvom kole rozstrieľala Trebišov 5:0. Výsledkom 2:0 pokorila Lokomotívu Košice aj Moldavu nad Bodvou. Ďalšia výhra prišla nad Dolným Kubínom 1:0 a naposledy 6:1 s MFK Košice B. Zvolen odišiel porazený iba po zápase s Popradom, v Michalovciach uhral remízu.

    8. kolo teda môže priniesť zaujímavý futbal, Zvolen by určite rád ostal na čele ligy, Prešov ale potrebuje nutne body. Snáď nás teda bude čakať nadpriemerné stretnutie.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Lukáš Rusňák


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Tatran Prešov. Viac informácií tu.

    Góly: 31. Špilár, 34. Špilár

    Karty:   14. Pellet (ZVO), 60. Staško (ZVO)


    FC Tatran Prešov: Talian – Kačala, Krajník (C), Dzurík, Micherda – Jacko, Poliaček, D. Leško, Hruška, P. Leško – Eliáš
    Náhradníci: Ferenc – Dupkala, Štefančík, Benes, Katona, Ivanko-Macej

    MFK Zvolen: Jenčo – Pellet, Očenáš, Kamendy, Kamenec, Fuják, Špilár, Rakovan (C), Menich – Staško, Javorina
    Náhradníci: Kučera – Simić, Starší, Lukáč, Schneider

    Rozhodca: Glova – Špivák, Ličko

    Diváci: 420