Arsenal – Manchester City 2:2 (kon.) | Chelsea – Swansea 4:2 (kon.) | Crystal Palace – Burnley 0:0 (kon.)
Southampton – Newcastle 4:0 (kon.) | Stoke City – Leicester 0:1 (kon.) | Sunderland – Tottenham 2:2 (kon.)
West Bromwich – Everton 0:2 (kon.) | Liverpool – Aston Villa 0:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
0:1 (0:1)
Aston Villa FC
Sobota 13.09.2014, 18:30 • Anfield (Liverpool) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vitajte na Anfielde, kde bitkou dvoch dobre štartujúcich mužstiev ukončíme sobotňajší program štvrtého kola anglickej Premier League.

    Liverpool sa domov vracia po náročnom dvojzápase, kedy najskôr síce nestačil na majstra, aby následne opäť sfúkol svojho obľúbeného rivala. V drese The Reds konečne i výkonom zaujal maskot Mario Balotelli, ktorý sa síce nepresadil, ale herne určite nikoho nesklamal.
    Na druhej strane nachádzame ešte väčší priestor na eufóriu, než u LFC. Clarets vstúpili do sezóny nad očakávania. Stále ešte neprehrali, vyhrali vonku, vyhrali doma a radi by v tom pokračovali i v meste kde sa im v poslednej dobe darí.

    Tabuľkové postavenie:

    5. Liverpool: 2 – 0 – 1; skóre 6:4; body 6
    3. Aston Villa: 2 – 1 – 0; skóre 3:1; body 7

    S liverpoolskymi ambíciami to po letnom odchode Luisa Suáreza vyzeralo všelijako, ale zdá sa, že mužstvo od rieky Mersey dokázalo adekvátne posilniť svoj káder. Nuž, a možno to bude aj dobre, že sa výber Brendana Rogersa nebude spoliehať len na jedného pištolníka. Káder sa predovšetkým výrazne rozšíril, čo je pre sezónu na viacerých frontoch i potreba. Reds by sa tak mohli vyhnúť krízovým riešeniam a plátaniu pozícii, ktoré ich vlani stálo titul.
    Streleckou istotou by z bohatého súčtu kanonierov mal byť Mario Balotelli, ktorému bude kryť chrbát. Sturridga budeme zrejme i naďalej vidieť skorej na krídle. Táto dvojica by mala byť zabezpečovaná predovšetkým progresívnym Sterlingom, Coutinhom, Lallanom či nestárnucim Steviem Gerrardom. Defenzívu by mal po Aggerovom odchode riadiť Martin Škrtel. Paradoxom ale je, že práve pri absencii slovenského kapitána Liverpool po ôsmich dueloch naposledy udržal čisté konto. Uvidíme, čo to spaví s pozíciou slovenského drsňáka, ktorý by mal i v dnešnom zápase absentovať.

    Uvidíme, ako preverí improvizovanú stopérsku dvojicu Lovren-Sakho útočná väzba Aston Villy. Clarets bez Bentekeho s Kozákom síce nebudí až taký rešpekt, avšak je tu jedno „ale." Villa je totiž jediným mužstvom v lige, ktoré ma na svojom konte viacej bodov (7), než striel na bránu (5). Niet sa ale čomu príliš diviť, keď doposiaľ narazili len na bitkárov zo Stoke (1:0) a Hullu (2:1). Paradoxne sme sa gólu nedočkali práve v stretnutí, kde sa s nimi rátalo možno najviac (Newcastle 0:0).
    Výborne sa Paulovi Lambertovi adaptovala novo-zložená obranná štvorica sprava: Hutton, Vlaar, Snederos a M´Bengue. Holandský kapitán Villans Ron Vlaar odohral na majstrovstvách sveta v Brazílii výborné a snáď i najlepšie podujatie vo svojej kariére. Právom bol zaradený do all star výberu. Teraz by rád doviedol Clarets k hornej polovici tabuľky. Bude to v jeho silách? Keby sa to jemu a jeho spoluhráčom podarilo už dnes, pre Villu by to bol najlepší vstup do sezóny od ročníku 1998/99 kedy skončila napokon šiesta.

    Vzájomné zápasy:

    18.01.2014; Liverpool – Aston Villa 2:2
    (Sturridge, Gerrard – Weimann, Benteke)

    24.08.2013; Aston Villa – Liverpool 0:1
    (Sturridge)

    31.03.2013; Aston Villa – Liverpool 1:2
    (Benteke – J. Henderson, Gerrard)

    15.12.2012; Liverpool – Aston Villa 1:3
    (Gerrard – 2x Benteke, Weimann)

    07.04.2012; Liverpool – Aston Villa 1:1
    (L. Suárez – Herd)

    18.12.2011; Aston Villa – Liverpool 0:2
    (Bellamy, Škrtel)

    Aston Villa pri piatich predchádzajúcich výletoch na Anfield odchádzala s prázdnymi rukami len v jedinom prípade (V: 2; R: 2).
    Celkovo však v ostatných šiestich vzájomných dueloch nemali domáci priaznivci dôvod na radosť (0 – 2 – 4).

    Absencie:

    Liverpoolu bude okrem spomínaného Martina Škrtela (1 týždeň) chýbať i John Flanagan (1 t.), Daniel Sturridge (2 t.) a Emre Can (1 a pol mesiaca).
    K dispozícii zrejme nebude ani Glen Johnson a neistá je i účasť Allana. Naopak premiéru v drese Reds si môže odbiť uzdravený Adam Lallana.

    Na druhej strane čaká debut na Toma Cleverleyho, ktorý prišiel ku Clarets na ročné hosťovanie z Manchestru United.
    Po drobnom zranení by mal byť k dispozícii aj líder Ron Vlaar. Až v októbri sa žiaľ Ville vráti dvojica kanonierov Christian Benteke a Libor Kozák.

    Môj tip: 2:0
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Mignolet – Manquillo, Lovren, M. Sakho, A. Moreno – Henderson, Gerrard (C) – L. Markovič, Coutinho, Lallana – Balotelli
    Náhradníci: B. Jones – Enrique, K. Touré, R. Lambert, Lucas L., Borini, Sterling
    Manažér: Brendan Rodgers (NIR)

    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, Senderos, Baker, A. Cissokho – Cleverley, A. Westwood, Delph – Agbonlahor (C), Weimann, Richardson
    Náhradníci: Given – J. Okore, Bacuna, D. Bent, C. Sánchez, N´Zogbia, Grealish
    Manažér: Paul Lambert (SCO)

    Rozhodca: Lee Mason – S. Bennett, L. Betts – N. Swarbrick.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Na Anfielde sme práve začali. Loptu uviedli do pohybu hostia v bielej sade dresov. Liverpool celý v červenom sprava-doľava.
     
    2
    Hneď v úvode zápasu bolo rušno pred Mignoletom, kam letel ostrý center od Huttona. Pred Agbonlahorom ale zasahoval pozorný Dejan Lovren.
     
    3
    Ešte nebezpečnejší bol ale center od Alberta Morena, ktorý oslovil Lazara Markoviča. Ten pálil z voleja vysoko nad, ale akcii The Reds musíme zatlieskať.
     
    4
    Lallana začína pôsobenie na Anfield nedovoleným zákrokom na Delpha, po ktorom bude nasledovať voľný kop hostí.
     
    5
    Ashley Westwood hľadal na zadnej žrdi Senderosa, ktorého ale dokázal prehlavičkovať Sakho. Villa môže pokračovať rohovým kopom.
     
    6
    Ten pramenil v pretiahnutý center od Westwooda, ktorý ešte vracal do ohňa Cleverley, ale kmeňový hráč Červených Diablov odcentroval iba na Mignoleta.
     
    7
    Liverpool zas na druhej strane pohrozil rýchlou akciou po pravej strane, kam posúval loptu Lazar Markovič. Pravý bek Manquillo mal dostatok času na presný center, ktorý aj využil. Bol to následne práve Lazar Markovič, ktorý vo vzduchu uchmatol loptu Mariovi Balotellimu, ktorý bol v lepšom postavení. Srb síce dokázal zakončiť, no určite tak neučinil v ideálnom nábehu. Lopta skákala dva metre mimo pravej žrde, Brad Guzan zostal bez práce.
     
    8
    Z ofenzívnej fázy liverpoolskeho FC ide poriadny rešpekt. Takmer každá akcia domácich rezultuje v strelecký pokus.
     
    9
    Aston Villa dala gól!
    Poriadne nebezpeční sú však aj hostia, ktorí sa ujímajú senzačného vedenia! Na pravej strane vybojoval rohový kop aktívny Fabian Delph. Rozohrávku už ale zobral na seba brilantný exekútor Ashley Westwood, ktorý nádherne oslovil stopéra Senderosa, ktorého si nedokázal pokryť Dejan Lovren. Švajčiar cez neho hlavičkoval iba do Hendersona, od ktorého sa ale lopta odrazila ku GABRIELOVI AGBONLAHOROVI, ktorý sa v skrumáži pred Mignoletom z piatich metrov nemýlil! Lopta sa dokotúľala až do ľavého dolného rohu, kapitán Clarets posiela svojich do vedenia!
    AGBONLAHOR - 0:1
     
    11
    Liverpool tak musí podobne ako na Etihad Stadium otáčať priebeh stretnutia. Vtedy sa to výberu Brendana Rodgersa nepodarilo.
     
    12
    Adam Lallana ponúkol v krátkom slede ďalší tvrdší zákrok a tentokrát už po neskorom dohratí Toma Cleverleyho uvidí žltú kartu.
     
    13
    Takýmto spôsobom sa Martin Škrtel o svoju pozíciu báť nemusí. Liverpool opäť neubránil defenzívnu štandardku a už to mohlo byť o dva góly. Voľný kop z veľkej vzdialenosti opäť rozohrával Ashley Westwood, ktorý centroval do kapsy medzi stopérov v červenom, kam výborne zabiehal Philippe Senderos. Švajčiarsky stopér už tentokrát mal na koncovku viacej priestoru, no loptu poslal hlavou iba meter nad bránku. Mignolet teraz môže svojim zadákom čistiť žalúdky.
     
    15
    Po štvrťhodine hry je to teda stále 0:1, no ale pozor! Domáci sa musia brániť ďalšej štandardke, ktorú bude z ľavej strany zahrávať postrach Westwood.
     
    16
    Mignolet vo vzduchu opäť nepresvedčil, prepadnutá lopta spadla až k Weimannovi, ktorého bombu hlavou odpratal až Gerrard.
     
    17
    Po hlavičke kapitána The Reds sa kopal i ďalší rohový kop, no teraz sa už Liverpoolčanom hádam podarilo definitívne ubrániť.
     
    18
    Tom Cleverley zatiaľ chytá rany zo všetkých strán. Tentokrát ho zboku zostrelil Jordan Henderson, ktorý ale hral loptu.
     
    19
    Andreas Weimann na pravej strane podrazil Maria Balotelliho, no môže byť rád, že sa dokázal vyhnúť aspoň žltej karte.
     
    20
    Následná štandardná situácia veľa vzruchu nepriniesla, keď už na bližšej žrdi odvracal dobre postavený Hutton.
     
    21
    Mario Balotelli vyvalený na zemi po tom, čo ho mimo zraku Leeho Masona podrazil Senderos. Švajčiarovi sa malo zažltiť.
     
    22
    Mario ale zostal pokojne kľudný a vyhecovať sa zatiaľ nenechal. Tak to zvykne bývať po zmene dresu u toho známeho búrliváka.
     
    23
    Pokiaľ sa bude koncentrovať na futbal, tak môže byť pre Liverpool prínosom. Zatiaľ je však dnes vypojený z hry.
     
    24
    Ďaleko aktívnejší je Lazar Markovič, ktorý sa snažil osloviť práve Balotelliho, no pred ním pracoval Nathan Baker.
     
    25
    Adam Lallana sa teatrálnym pádom snažil vypýtať pokutový kop, no ten sa po letmom Senderosovom kontakte správne nepíska.
     
    26
    Kombinácie liverpoolskeho FC zatiaľ na polovici ihriska fungujú, no v blízkosti šestnástky hostí to už vôbec neplatí.
     
    27
    Philippe Senderos hrá zatiaľ výborný zápas a pri neúčasti Rona Vlaara riadi defenzívu Clarets. Tentokrát koncentrovane odvracal center od Manquilla.
     
    28
    Senderos tentokrát zozadu naremploval opäť Maria Balotelliho, ktorého hnev stále rastie. Uvidíme, akým spôsobom si ho bude ventilovať.
     
    29
    Liverpool zdarne kombinuje na súperovej polovici, čo je síce pekné, ale chýba tomu líder, ktorý by to zobral na seba a rozbil defenzívny blok Villans.
     
    30
    Luis Suárez si už ale odpykáva trest v Barcelone, k dispozícii dnes nie je ani Daniel Sturridge. Najvýraznejšou osobou v červenom je zatiaľ Lazar Markovič.
     
    31
    Po Hendersonovom pase sa teraz dostal k lopte Balotelli, ktorý sklepával pre Coutinha, no pred ním hasil všadeprítomný Westwood.
     
    32
    Mario Balotelli teraz absolútne netakticky vysúval Morena v čase, kedy sa už nachádzal približne v päťmetrovom ofsajde.
     
    33
    Po krásnom oblúčiku od Coutinha a priklepnutí v podaní Markoviča mohol páliť Lallana, ktorý však trafil iba brušné svalstvo Senderosa.
     
    34
    Zverenci Paula Lamberta sa až príliš nebezpečne sťahujú pred vlastnú šestnástku, pričom ich ofenzíva momentálne prakticky neexistuje. Takto to dlho prežiť nemôžu.
     
    35
    Balotelli dostal tentokrát naložené od Alana Huttona, ale ani v tomto prípade ešte Super Mario nevypenil. Zatiaľ je veľmi koncentrovaný.
     
    36
    Už nejakých dvadsať minút sme nevideli žiadnu zaujímavejšiu príležitosť na jednej či druhej strane. LFC si okrem Markovičovej hlavičky mimo nevypracovali nič.
     
    37
    Vlani hráč Liverpoolu Cissokho na ľavej strane vybojoval rohový kop a červení sa tak budú musieť opäť maximálne sústrediť.
     
    38
    The Reds to síce s menšími problémami, ale predsa zvládli. Na dvakrát odvracal do bezpečia Steven Gerrard, ktorého zatiaľ sledujeme prevažne v defenzívnej časti.
     
    39
    Clarets sa po odvážnych minútkach opäť sťahujú pred vlastnú šestnástku a hrať tak budú môcť borci v červenom.
     
    40
    Kamera si na lavičke vyberá Raheema Sterlinga, ktorý sa chystá na rýchlu rozcvičku. Šikovného krídelníka možno uvidíme na hracej ploche už čoskoro.
     
    41
    Zatiaľ si Rodgersovi zverenci musia poradiť s tým čo majú, no to na kompaktnú defenzívu Aston Villy zatiaľ nestačí.
     
    42
    Villans i na ofenzívnom výlete, kedy potrápili ľavú stranu domácej defenzívy, no rozohrávať bude iba Mignolet.
     
    43
    Na druhej strane štrikoval v šestnástke Lazar Markovič, ktorý sa pohral s defenzívou hostí, no k strele sa Reds ani v tomto prípade nedostali.
     
    44
    Teraz sa už ale o nebezpečnú koncovku jednalo a posile zo Southamptonu Adamovi Lallanovi teda veľa nechýbalo. Konečne sa priamočiarou a nápaditou akciou prezentovala i mašinéria Brendana Rodgersa. Od poliacej čiary centroval na Maria Balotelliho Manquillo, Talian si jeho presný pas sklepol na prsia, posnul na Lallanu a bývalý kapitán Saints mohbol i páliť. Jeho tiahla strela ale smerovala asi pol metra mimo ľavej žrde Brada Guzana.
     
    45
    Krátko po ňom pálil nebezpečne i Mario Balotelli, ktorý taktiež naháňa úvodný gól v drese liverpoolskeho FC. Super Mario teraz útočil netradične z ľavej strany, odkiaľ sa pokúsil o exportný obstrel do ľavej šibenice. Talianov pokus z ľavého okraja šestnástky ešte zrazil Andreas Weimann, no na Guzanovo šťastie smerovala tečovaná lopta len tesne mimo ľavej žrde. Americký gólman Clarets však zrejme situáciu plne kontroloval.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Liverpool napokon v závere úvodného dejstva predsa len dokázal pritlačiť, ale nato už bolo trochu neskoro. Vedenie Clarets, ktoré hostia nadobudli v závere úvodnej desaťminútovky, zostalo v platnosti. Domácim zatiaľ chýba výraznejšia individualita, ktorá by strhla mužstvo.

    Uvidíme, či sa to červeným podarí v druhej časti, ktorá začína približne o 19:31.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Na Anfielde budeme pokračovať i druhým polčasom, ktorí už rozohrali hráči v červenom. Striedania sme v prestávke nevideli.
     
    47
    Liverpool začína druhú polku tam, kde tú prvú končil a síce obliehaním šestnástky hostí. Po Coutinhovej zrazenej strele tak budú pokračovať rohovým kopom.
     
    48
    K hlavičke sa dostal hádam ten najpovolanejší Mario Balotelli, no z päťky hlavičkoval nedôrazne mimo.
     
    49
    Villa sa za štyri minúty hry tuším nedotkla lopty. Ak by im to ale stačilo na tri body, tak by sa jej už asi nedotkli vôbec.
     
    50
    Loptu sa nepodarilo udržať ani na pravej strane, kde v sklze odpálil loptu do bezpečia Tom Cleverley. Liverpool musí stavať svoj útok od začiatku.
     
    51
    Coutinho sa na ľavej strane snažil opätovať prihrávku Morenovi, no Senderos ju dokázal zraziť na rohový kop. Ten rezultoval iba v nepresnú Hendersonovu hlavičku nad.
     
    52
    Po výbornej kombinácii červených letel do šestnástky ďalší center od Manquilla, ktorý pre zmenu odvracal Baker. Villa sa stále bráni bez väčšej námahy.
     
    53
    No a stále dookola, ďalší center od Markoviča a ďalší úspešný zákrok od Guzana. Ten môže teraz nahromadiť aspoň kúsok našetreného času.
     
    54
    Lazar Markovič sa teraz prebehol márne, keď ho dlhým pasom márne hľadal Steven Gerrad. Liverpoolu sa stále nedarí.
     
    55
    Brad Guzan s napomínaním od Leeho Masona, ktorému sa nepozdávala jeho časová údržba. Najbližšie to už možno bude s kartou.
     
    56
    Liverpool FC sa dnes snaží presadiť archaickým štýlom neustáleho nakopávania do šestnástky, ktoré na urastených zadákov Clarets neplatí.
     
    57
    Pohorel i pravý bek Manquillo, ktorý odcentroval iba do tváre Cissokha a pohotový Guzan dokonca stihol zabrániť i rohovému kopu.
     
    58
    Domáci držia loptu v druhom polčase 87% hracieho času! Nato sa ale futbal nehrá. Liverpool je i naďalej stereotypný a kompaktné bloky Villy sa i naďalej stíhajú poslušne presúvať. Liverpoolčanom chýba dynamika, myšlienka a ofenzívny líder.
     
    59
    Tom Cleverley na pravej strane prebrúsil Coutinha a domáci tak budú môcť vyrovnať z voľného kopu od postrannej čiary.
     
    60
    To však však nedeje. Ďalší apatický center do vápna odvracia Philippe Senderos, ktorý hrá zatiaľ úžasný zápas.
     
    61
    Až štvrťhodinu po polčasovej prestávke sa na hraciu plochu konečne dostane Raheem Sterling, ktorý má spasiť The Reds. Rodgers sťahuje trápiaceho sa Lallanu.
     
    62
    Pitbull Alan Hutton na pravej strane zrazil Raheema Sterlinga, ktorý odletel ako po zrážke s vlakom. Napriek apelom The Kop vyťahuje Mason iba žltú kartu.
     
    63
    Následná štandardná situácia od postrannej čiary skončila iba na rukaviciach Brada Guzana, ktorý posiela loptu do bezpečia.
     
    64
    Alan Hutton dokázal na seba upozorniť i na druhej strane, kde prešprintoval Morena, no na Agbonlahora už odcentrovať nestihol.
     
    65
    Trápi sa i Mario Balotelli, ktorý sa motá v krídelných priestoroch, kde sa však majú orientovať šikovné krídla The Reds.
     
    66
    Raheem Sterling by mohol byť tým absentujúcim lídrom v červenom drese. Opäť to na seba zobral sám, no z hranice šestnástky pálil iba vysoko nad.
     
    67
    Nie, Coutinho je dnes taktiež tragický. Po ďalšej zbytočnej strate lopty je tu priestor pre rýchly protiútok Villans.
     
    68
    Coutinho sa následne pokúsil o streľbu sám, no loptu napálil iba do pripraveného Nathana Bakera. Clarets sa i naďalej bránia komfortne.
     
    69
    Coutinhova mynela po tretíkrát, keď namiesto prihrávky na Balotelliho či Gerrarda zasebčil a aj jeho ďalšia strela skončila iba na Senderosovi.
     
    70
    Raheem Sterling nepresnou kolmicou vysúval Hendersona, ten súboj vypustil a Brad Guzan tak môže s loptou zacúvať a opäť pošetriť nejaké sekundičky.
     
    71
    Brendan Rodgers sa už na apatickú tragédiu The Reds nemohol pozerať. Z ihriska sťahuje hneď dvojicu Balotelli a Markovič, ktorú nahrádza Lambert s Borinim.
     
    72
    Striedame i na druhej strane, kde namiesto unaveného bojovníka Andreasa Weimanna, ktorý dnes veľa ofenzívnej práce nemal, príde Charles N´Zogbia.
     
    73
    Cleverley si teraz vzadu výborne postrážil Hendersona, Moreno následne fauloval Delpha a Aston Villa tak prežije ďalšiu minútku.
     
    74
    Raheem Sterling teraz na pravom okraji šestnástky získava zaujímavú štandardku, ktorá môže pre Liverpoolčanov znamenať ešte veľa!
     
    75
    Gerrardov center ale s prehľadom vyriešil Nathan Baker a po Morenovom centri zas hasil Brad Guzan, do ktorého navyše frustrovane skákal Lovren.
     
    76
    Frustrácia hráčov v červenom sa stupňuje. Ďalší ostrý zákrok ponúkol Alberto Moreno, ktorý zozadu zostrelil N´Zogbiu a tentokrát to už bude i s kartovým doprovodom.
     
    77
    Dnes to už v podaní tohto beka nie je podobné predstavenie, aké predviedol na White Hart Lane, keď pečatil výhru LFC.
     
    78
    Moreno ale tentokrát faulovaný, keď ho k zemi stiahol Richardson. Liverpool hromadí štandardky, ale nič z toho.
     
    79
    Nezmenil to ani tento voľný kop či nasledujúci kop rohový, ktorý poslal Lovren mimo. Aj v tomto prípade by sa domácim hodil Martin Škrtel.
     
    80
    Liverpool hrá, ako keby viedol... Tempo sa z domácich kopačiek čoraz viacej vytráca, hosťom sa darí kúskovať záver zápasu.
     
    81
    Výbornú prácu odviedol Nathan Baker, ktorý v páde ešte zastavil Lamberta a rýchly brejk Liverpoolu sa tak nekoná.
     
    82
    Liverpoolsky FC dokonale podčiarkuje svoju mizériu a postaral sa o to ten najpovolanejší Coutinho, ktorému sa dnes vôbec nedarí. Šikovný Brazílčan to mohol zmeniť nádhernou individuálnou akciou, keď sa z ľavej strany preštrikoval na os ihriska, odkiaľ po zemi strieľal na vzdialenejšiu žrď, no lopta zasiahla iba ľavú žrď Brada Guzana a Raheem Sterling následne podčiarkol kŕč domácich, keď v dorážke napálil loptu iba do Jordana Hendersona.
     
    83
    Tento moment by ale mohol nakopnúť červených. Liverpool sa síce trápi, ale do konca stále zostáva asi desať minút.
     
    84
    Domáca podpora je za časovej údržby Brada Guzana taktiež prerušovaná. Fanúšikovia na Anfielde ešte stále veria i vo všetky tri body.
     
    85
    Netreba ale zabúdať, že Paul Lambert má k dispozícii ešte dve striedania, ktorými môže rozbiť prípadný nápor The Reds.
     
    86
    Prvú zmenu pripravuje škótsky manažér už teraz, keď na trávnik posiela Carlosa Sáncheza. Miesto mu prepustil Tom Cleverley.
     
    87
    Dejan Lovren teraz kamarátsky zapojil nedávno prichádzajúceho Sáncheza, ktorý splašene odpálil loptu iba na polku.
     
    88
    Coutinho dostal ďalšiu príležitosť na strelecké ohrozenie Guzana, no do strely sa znovu vrhol všadeprítomný Senderos.
     
    89
    Koľko centrov z krídelných priestorov sa dnes domácim podarilo zakončiť? Dva? Tri? Štvrtýkrát sa tak nestane, pretože Baker bol opäť dobre postavený.
     
    90
    V samom závere zápasu opúšťa svoju loď kapitán Clarets Gabriel Agbonlahor, ktorý je dnes streleckým hrdinom Villy. Na posledné štyri nadstavené minútky ho nahradí Darren Bent.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Masonom pridávala predovšetkým za zdĺhavé rozohrávky hosťujúceho gólmana Guzana.
     
    90+2
    Centrované lopty červených sa od defenzívy hostí i naďalej odrážajú ako od trampolíny. Zmení to rohový kop LFC?
     
    90+3
    Nezmení a práve naopak sa domáci museli brániť rýchlemu brejku Villans, ktorí sa už do koncovky ale nerútili. N´Zogbia opäť šetrí v rohu ihriska čas.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Paul Lambert, Roy Keane, 18ka v bielom na Anfielde, ale i všetci fanúšikovia Clarets sú na nohách! Aston Villa pokračuje vo výbornom úvode ligovej sezóny, keď po nedobytnom Britannia Stadium vyplienila stánok klubu z červenej časti mesta Beatles. Už v deviatej minúte o tom rozhodol Gabriel Agbonalhor, ktorý sa po rohovom kope pretlačil až ku gólovej koncovke. Liverpool nsledne počas zvyšných minút neponúkol žiadny bomba futbal. Naopak len sterilne obliehal šestnástku Villans. Jedinú gólovú príležitosť domácich v zápase spálil Coutinho, ktorý z hranice šestnástky mieril do žrde. Clarets tak pokračujú na vlne optimizmu, Reds sa pred opätovným návratom do Ligy majstrov znovu rozladili.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim. Ďakujem za pozornosť a želám príjemný zvyšok sobotného večera. (20:25:39)

    Erik Farkaš

    Góly: 9. Agbonlahor

    Karty:   12. Lallana (LIV), 76. Moreno (LIV) – 62. Hutton (AST)


    Liverpool FC: Mignolet – Manquillo, Lovren, M. Sakho, A. Moreno – Henderson, Gerrard (C) – L. Markovič, Coutinho, Lallana – Balotelli
    Náhradníci: B. Jones – Enrique, K. Touré, R. Lambert, Lucas L., Borini, Sterling
    Manažér: Brendan Rodgers (NIR)

    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, Senderos, Baker, A. Cissokho – Cleverley, A. Westwood, Delph – Agbonlahor (C), Weimann, Richardson
    Náhradníci: Given – J. Okore, Bacuna, D. Bent, C. Sánchez, N´Zogbia, Grealish
    Manažér: Paul Lambert (SCO)

    Rozhodca: Lee Mason – S. Bennett, L. Betts – N. Swarbrick