Reading – Southampton 0:2 (kon.) | Norwich – Swansea 2:2 (kon.) | Stoke City – Aston Villa 1:3 (kon.)
West Bromwich – Arsenal 1:2 (kon.)
koniec
Reading FC
0:2 (0:1)
Southampton FC
Sobota 06.04.2013, 13:45Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 13:45.
     
    Srdečne vítam všetkých športových fanúšikov a najmä tých, ktorí obľubujú najväčší športový fenomén menom futbal . Dnes sa bližšie pozrieme podrobným textovým prenosom na zápas 32. anglickej Premier League . Domáci Reading privíta pred svojimi priaznivcami Southampton .
     
    Fanúšikovia domáceho Readingu FC nemajú pri pohľade na tabuľku najvyššej súťaže príliš dôvodov na úsmev, kedže ich obľúbený celok sa nachádza na samom konci. Futbalisti domáceho celku získali v doterajšom priebehu 23 bodov a na nezostupové pozície strácajú sedem bodov. Boj o záchranu už teda pre nich nevyzerá dobre, no sedem bodov sa dá stále dohnať. Pri pohľade na formu Readingu to je však veľmi nepravdepodobné. Posledných päť zápasov neprinieslo pre domácich ani len jeden jediný bodík. V minulom kole sa pokúsili domáci o menší zázrak na Emirates stadium, no domáci Arsenal ich vyprevadil domov jednoznačným výsledkom 1:4. Domáci hráči sú síce už jednou nohou v druhej anglickej lige, no sobotný zápas určite nevypustia a pôjdu doňho na plno.
     
    Southampton FC okupuje 12. miesto tabuľky, no taktiež ešte nemôže byť úplne pokojný. Na zostupové pozície má totiž náskok len štyroch bodov. V doterajšom priebehu získali hostia 34 bodov, za osem víťazstiev, desať remíz a trinásť prehier. Forma Southamptonu je o dosť lepšia, ako u súpera. Dve víťazstva, jeden patový stav a dve prehry je v piatich zápasoch pre celok zo stredu tabuľky prijateľná bilancia. Minulé kola sa hostia tešili z plného bodového zisku. Na domácom trávniku totiž šokovali miliardársky Londýnsky veľkoklub – Chelsea, ktorú dokázali poraziť 2:1. Hráčom Southamptonu teda určite sebavedomie nechýba a tento výsledok budú chcieť potvrdiť aj na Madejski stadium.
     
    Zápas povedie hlavný rozhodca Michael Jones , ktorému budú na čiare vypomáhať Peter Kirkup a Stuart Burt . Štvrtým rozhodcom stretnutia bude Phil Dowd .
     
    Podľa stávkovej kancelárie Fortuna je favoritom zápasu hosťujúci tím, na ktorý je vypísaný kurz 2,15. Ak by ste si chceli staviť na patový výsledok, počítajte s kurzom 3,3. Kurz na víťazstvo domáceho celku je 3,05.

    Náš tip : 1:1
     
    Úvodné zostavy:

    Reading FC: Federici ─ Kelly, Mariappa, Morrison, Gunter ─ Robson-Kanu, Karacan, Guthiere, Akpan, McAnuff ─ Le Fondre.

    Southampton FC: Boruc ─ Clyne, Yoshida, Hooiveld, Shaw ─ Ramírez, Schneiderlin, Cork, Davis, Rodriguez ─ Lambert.

    Rozhodca: Jones – Kirkup, Burt.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    úvodný výkop mali domáci hráči, ktorí sa nedostali do útoku, pretože ich pozorní hráči Southamptonu rýchlo zastavili.
     
    2
    Boruc sa prvýkrát dotkol lopty, nie však rukou, odkopol ju pred nebezpečne nabiehajúcim Le Fondrem.
     
    3
    Reading sa snaží hneď od úvodu preliať misku váh na svoju stranu, hostia sa však nebudú chcieť vzdať len tak ľahko, poukázal na to aj fakt, že sa Rodriguez z ničoho nič vydal do rýchleho protiútoku, Davis však na center z pravej strany nedosiahol.
     
    4
    Reading od úvodu tlačí aj za cenu faulov, ktoré sa im darí zbierať, po nepriamom kope sa do dobrej príležitosti dostal Morrison, ktorý hlavou trafil len nad Borucovu bránu.
     
    5
    Southampton je po dlhšom čase pri lopte a vcelku dlho, kombinuje však len na vlastnej polovici, Rodriguezova akcia po ľavej strane bola tvrdo zastavená Clyneom.
     
    6
    Reading vysoko napáda, avšak k lopte sa nevie dostať. Southampton drží loptu na svojich kopačkách poriadne dlho, no do žiadnej šance sa však ešte nedokázali prebojovať.
     
    7
    Hrá sa pri postrannej čiare, kde sa lopta odráža jedna radosť, diváci môžu sledovať množstvo outových vhadzovaní. Brankári oboch tímov sú zatiaľ bez akejkoľvek práce.
     
    8
    Reading pomaly, ale isto zisťuje, že to nepôjde ani nakopávanými loptami, hráči v bielo-modrom sú však pri lopte a kombinujú tesne pred Borucom, bez šance...
     
    9
    Southampton sa ubránil centru z ľavej strany od Karacana, ten vybojoval rohový kop.
     
    10
    Rohový kop nebol pre poľského brankára Boruca žiadnym problémom, chytá do rúk nepríjemný center smerujúci do bránkového územia brankára.
     
    11
    Následne sa do tesného ofsajdu dostal Le Fondre, ktorý sa rútil sám na Boruca, ten si môže nateraz vydýchnuť, inak by bol v poriadnej kaši..
     
    12
    Hrá sa v strede ihriska, bojuje sa o každý milimeter ihriska, nikto si nedaruje nič. Do rýchleho útoku sa dostali hráči v červenom, keď nebezpečne do vápna centroval z pravej strany Davis. Jeho pokus ale odkopol do bezpečia dobre sa vracajúci obranca Readingu.
     
    13
    Rodriguez bol prvým hráčom v tomto zápase, ktorý sa odhodlal k strele po tom, čo ho vysunul do skvelej príležitosti Ramirez. Ten si prešiel polku obrany domácich ako by sa nechumelilo...
     
    14
    Letecký deň zažil aj Boruc, ktorý sa stretol v nepríjemnom strete s Le Fondrem, ktorý mu ukázal aj niečo z hokejového umenia-ukážkový bodyček mu ide výborne.
     
    15
    Soton kombinuje na vlastnej polovici, následne bol vysunutý Rodriguez, ktorý zvádzal súboj pri rohovej zástavke, paradoxom je fakt, že tento súboj prehral.
     
    16
    Červení si svojou aktivitou vybojovali roh, ktorý žiadne nebezpečenstvo nepriniesol, lopta bola odhlavičkovaná do bezpečia.
     
    17
    Hrá sa futbal hore-dole, bohužiaľ, bez šance, raz sú pri lopte domáci, hneď nato hostia, diváci sa aj napriek nešanciam majú na čo pozerať.
     
    18
    Po väčšine času sú pri lopte červení, ktorí kontorlujú priebeh stretnutia a nejak sa do útoku nehrnú. Reading sa zatiaľ neodhodlal k nejakému väčšiemu tlaku.
     
    19
    Pri bráne hostí to na chvíľu vrelo, všetko ukľudnil Boruc, ktorý nemal problém odpratať loptu do bezpečia-do svojich rukavíc.
     
    20
    Hostia faulovali na vlastnej polke, nasledovať bude nepriamy, ktorý nebol dobre kopnutý no nakoniec sa z toho stala najväčšia šanca zápasu. Lopta sa poodrážala pre Soton tak nešťastne, že sa dostala k Le Fondremu. ktorý bol úplne voľný a mal pred sebou odkrytú bránu. Jeho volej skončil iba nad Borucovou bránou a tak si hostia môžu vydýchnuť!
     
    21
    Reading začína tlačiť, domáci sa hnevajú, Robson Kanu bol podľa neho faulovaný v šestnástke, bolo to však čisté a tak rozhodcovi nemožno vyčítať nič!
     
    22
    Boruc predviedol ukážkový zákrok po Morrisonovej hlavičke, diváci už vstávali zo sedadiel, lopta smerovala do brány, keď v tom sa Artur hodil o zem a zabránil, možno ani sám nevie ako, jasnému gólu!
     
    23
    Tlak domácich narastá, momentálne bol však dobre zatsavený Schneiderlinovým výpadom, všektko musel riešiť pohotový Guthrie, ten sa dobre vrátil.
     
    24
    Schneiderlin si nabiehal na hlavičku do pokutového územia, dostal sa do dobrej šance, no prestrelil.
     
    25
    Hra sa na chvíľu ukľudnila, hrá sa v strede ihriska bez akejkoľvek šance, či iba jej náznaku.
     
    26
    Rožky vystrkujú aj hráči v červenom, Ramirezov pokus mal však od dobrej strely veľmi ďaleko.
     
    27
    Southampton si dokázal vybojovať rohový kop, avšak ani tentoraz neuspel.
     
    28
    Na zemi sa po rohu ocitol jeden z hráčov Readingu, keď bol nešťastne kopnutý do hlavy, vyzerá byť poriadne otrasený...
     
    30
    Po dlhom ošetrovaní a čakaní sa konečne hrá.
     
    30
    Rýchla brejková situácia sa Sotonu nepodarila tak, ako by mnohí jej fanúšikovia chceli, sú však pri lopte a kombinujú čo to dá.
     
    31
    Rozhodca ponúkol výhodu po faule na Rodrigueza, skôr však hosťom poškodil ako pomohol, Reading sa bez problémov ubránil.
     
    32
    Lambert vysúval Rodrigueza, postranný rozhodca s vypľazeným jazykom ukazuje na ofsajd, mohla byť z toho poriadne zaujímavá situácia...
     
    33
    Lambert sklepol hlavou center z pravej strany a zabil dve muchy jednou ranou, keď nabil Rodriguezovi, ktorý však na svoju chvíľu stále len čaká. Jeho hlavička smerovala vysoko nad.
     
    34
    Viac z hry majú v týchto chvíľach hostia, ktorí sú nasáčkovaní na domácej polovici. Bohužiaľ pre červených obrana Readingu je dobre sformovaná a tak k častým útokom neprichádza.
     
    35
    Southampton dal gól!Krásna akcia Southamptonu pripravuje hosťom dôvod na radosť. RODRIGUEZ dostal po skvelej narážačke ukážkovú prihrávku lobom, ktorú sklepol popod Federiciho nohy a lopta sa tak bez problémov dokotúľala do úplne opustenej domácej svätyne.
     
    36
    Domáci sú poriadne zaskočení, Soton sa ale stiahol a tak sa Readong dostal k rohovému kopu.
     
    37
    Akrobatickým zakončením sa snažil vyrovnať útočiaci hráč Readingu, no to sa mu bohužiaľ nepodarilo docieliť.
     
    38
    Ramirez si nabehol cez pravú stranu úplne sám pred Federiciho, napálil to do Federiciho brvna tak, že sa trasie ešte aj teraz. Brankár domácich nevedel kde je, len tak sa pozeral za seba, modlil sa, aby lopta neskončila v bráne, Boh ho zrejme vyslyšal.
     
    39
    Soton sa nikam neponáhľa, rozohráva nepriamy kop tak pomaly, že by to možno rýchlejšie urobil slimák. Červení sa už vidia v šatni.
     
    40
    Reading je v kŕči, nedokáže sa dostať čo i len k šestnástke hostí, ktorí tento priestor dobre pokrývajú.
     
    41
    Polčas sa už len dohráva, vidíme len súboje v strede ihriska, v ktorých vlastne o nič nejde.
     
    42
    Hrá sa pri postrannej čiare, kde Reading stratil loptu a tak sa môžu hostia vydať do rýchleho protiútoku.
     
    43
    Rodriguez si prešiel až štyroch obrancov, rútil sa sám na Federiciho, skúsil to prízemnou strelou, ktkrou Federiciho neprekvapil, ten vyrazil pred seba, k lopte sa následne dostal nabiehajúci Ramirez, ktorý pálil z druhej vlny, no bránu minul, lopta presvišťala okolo tyči len taký fukot!
     
    44
    Opäť tu máme outové vhadzovanie, ktoré iba kúskuje hru.
     
    45
    Nadstavovať sa budú dve minúty, počas ktorých sa asi nič vážne nestane, pretože sa hráči oboch tímov nikam neponáhľajú.
     
    45+1
    Diváci vyzerajú frustrovane, hráči Readingu pri lopte, no stále bez tlaku.
     
    45+2
    Už sa len dohráva, máme tu koniec...
     
    Prvý polčas skončil.
     
    V prvom polčase sme videli zaujímavý futbal z oboch strán okorenený gólom z 35. minúty. Reading sa bude snažiť vyrovnať a preliať misku váh na svoju stranu, určite na to má. Nechajme sa prekvapiť, ako to nakoniec dopadne.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Pri lopte hostia, ktorí sa nikam neponáhľajú a snažia sa o to, aby Reading neznamenal nebezpečenstvo.
     
    47
    Akpan už v druhom počase nezasiahne, nahradí ho Leigertwood.
     
    48
    Reading sa zatiaľ len márne snaží o útoky na Boruca, obrana červených je perfektne zorganizovaná.
     
    49
    Kanu strieľal z voleja, no bez efektu, keďže bola jeho strela zblokovaná obraňujúcim sa hráčom Southamptonu.
     
    52
    Hrá sa celkom nudný futbal oproti tomu v prvom polčase, na ihrisku sa absolútne nič nedeje...
     
    54
    Hráči v červenom len kombinujú na vlastnej polovici, nesnažia sa o žiadny útok a Readingu to už poriadne lezie na nervy!
     
    55
    Reading kúskuje hru mysliac si, že to pomôže prekonať dobre sformovanú obranu hostí.
     
    56
    Kanu vybojoval svojou dravosťou rohový kop, uvidíme čo prinesie.
     
    57
    Boruc mal s touto loptou poriadny problém, avšak nakoniec ju chytil do svojej náruče a nedovolil Le Fondremu streliť vyrovnávajúci gól.
     
    58
    Hostia sa vďaka Davisovi mohli dostať do sľubnej šance nebyť dobre hrajúceho Morrisona.
     
    59
    V krátkom časovom slede budú diváci na štadióne svedkami rohového kopu domácich.
     
    60
    Opäť skrumáž pred Borucom, no na nešťastie domácich sa lopta poodrážala až k obrancovi hostí, ktorý nemal problém odkopnúť loptu do bezpečia.
     
    61
    Rodriguez zamotal hlavu a aj nohy dvom obrancom, poslal prízemný prudký center pred Federiciho, na ktorý si nabiehal Lambert, chýbalo len málo a bol by z toho gól!
     
    62
    Pri lopte Southampton, ktorý sa nechce vzdať vedenia, naopak snaží sa o rýchly prechod do útoku a nečakané zakončenie.
     
    63
    Guthrie odchádza, nahrádza ho McCleary.
     
    64
    Ramireza strieda Lallana!
     
    65
    Reading sa vytlačil sám z polovice súpera a čelil nebezpečnej šance Rodrigueza, ktorému sa podarilo vybojovať roh.
     
    66
    Federici nemal problém vziať loptu do vlastných rúk a tak je po šanci hostí.
     
    68
    Soton kombinuje a darí sa mu šachovať so súperom jedna radosť, postupný útok sa im darí dokončievať.
     
    71
    Po dlhej dobe sme tu mali zaujímavú zápletku, keď si na Boruca vyšliapol Le Fondre, ktorý sa mu za nepríjemný zákrok ospravedlnil.
     
    72
    Southampton dal gól!Veľký návrat LALLANU, ktorý dostal perfektný pas poza obranu, prešprintoval posledného beka a podstrelil Federiciho, ukážkový gól!
     
    74
    Reading je už úplne na dne, stále ale bojuje a momentálne zahráva nepriamy kop!
     
    75
    Kanu odchádza a nahrádza ho Hunt!
     
    76
    Po hlavičke Le Fondreho sa všetkým zdalo, že Boruc zacúval do brány aj s loptou, škoda, že si to nemyslí aj rozhodca! Gól teda uznaný nie je!
     
    78
    Tlak domácich sa stupňuje, avšak musia si dať pozor aj na zadné vrátka...
     
    79
    Boruc sa poriadne zabáva, loptu si trikrát prehodil ponad hlavy útočiacich hráčov, jeho chyba mohla viesť k inkasovanie gólu!
     
    80
    Pri lopte už červení, ktorí zbierajú cenné sekundičky!
     
    84
    Na ihrisku sa nič zaujímavé nedeje, diváci pomaly začínajú opúšťať ihrisko.
     
    86
    Aj napriek tomu, že už Southampton získa z Madejskki Stadium tri body stále hryzie, Davis vyškolil Morrisona, ktorý mal čo robiť, aby zabránil pohrome.
     
    87
    Davis opúšťa ihrisko, nahrádza ho De Prado.
     
    89
    Zápas sa už iba dohráva, nemá žiadnu šťavu, diváci sledujú súboje v strede ihriska ktoré sú ako bez ochoty.
     
    90
    Nadstavovať sa budú až tri minúty!
     
    90+2
    Do Prado mohol streliť gól do prázdnej brány, keď si po pravom krídle zbehol Clyne, vyslal presnú prihrávku na spomínaného Do Prada, ktorý však netrafil loptu a tak jeho projektil preletel vysoko nad.
     
    90+3
    Chystá sa ďalšie striedanie, až po nepriamom kope pre Reading, ktorý nič nepriniesol...
     
    90+3
    Rozhodca necháva hrať aj naďalej, posledná šanca pre Reading, rohový kop.
     
    Koniec zápasu.
     
    Southampton si poradil na súperovom trávniku s Readingom 2:0 a tak si na svoje konto pripisuje zaslúžené 3 body! V druhom polčase sme neboli svedkami ničoho vážneho okrem gólu zo 72. minúty. Ďakujem za pozornosť, prajem príjemný zvyšok dňa. (15:37:57)

    Jakub Mitter

    Góly: 35. Rodriguez, 72. Lallana


    Reading FC: Federici ─ Kelly, Mariappa, Morrison, Gunter ─ Robson-Kanu, Karacan, Guthiere, Akpan, McAnuff ─ Le Fondre.
    Southampton FC: Boruc ─ Clyne, Yoshida, Hooiveld, Shaw ─ Ramírez, Schneiderlin, Cork, Davis, Rodriguez ─ Lambert.

    Rozhodca: Jones – Kirkup, Burt