Arnhem – Breda 3:0 (kon.) | Zwolle – Waalwijk 1:1 (kon.) | Twente – Kerkrade 2:0 (kon.)
Willem II – Eindhoven 1:3 (kon.)
koniec
FC Twente
2:0 (1:0)
Roda JC Kerkrade
cz Sobota 06.04.2013, 19:45 • De Grolsch Veste (kapacita: 30 014 míst) • Holandská Eredivisie
     
    Máme tu konec utkání! Fotbalisté Twente dnes byli od samotného počátku utkání jednoznačně lepší a po zásluze dovedli zápas do vítězného konce. Rodu pokořili v poměru 2:0. O branky se postarali Castaignos a Chadli. (21:37:23)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Braafheid fauluje nedaleko půlící čáry.
     
    90+2
    Hölscherův centr z pravé strany příliš přesnosti nepobral a nakonec skončil až za hostující bránou. Míč tak musí uvést znovu do hry Kurto.
     
    90+1
    Twente se snaží dohrát utkání na útočné polovině, což se mu prozatím daří.
     
    90
    Utkání je nadstaveno o tři minuty.
     
    90
    Poslední střídání Twente: odstupuje Leroy Fer, přichází Felitciano Zschusschen.
     
    89
    Nejlepším hráčem utkání byl dnes zvolen domácí Nacer Chadli, který získal 37% všech hlasů. Na druhém místě se umístil s 33% Luc Castaignos.
     
    88
    Gutiérrez inkasoval od Delorgeho nepříjemnou ránu do obličeje a musí být ošetřen. Twente teď hraje pouze v deseti lidech.
     
    86
    Rodě už příliš času nezbývá, přesto stále není schopna se dostat alespoň na útočnou polovinu. Zatím pouze kombinuje ve středu pole.
     
    85
    Standardní situaci Rody, kterou zahrával Fledderus, se domácí dokázali ubránit.
     
    84
    Bonevacia drží míč a rozhlíží se, komu by přihrál. Nutno podotknout, že příliš možností na výběr ale nemá.
     
    82
    Roda mohla z ničeho nic snížit. Domácí obrana úplně zapomněla na Sanhariba Malkiho, který se dostal k Huppertsovu centru ze strany, jenže zblízka poslal míč přesně na Mihajlova, který míč lapil.
     
    81
    Luc Castaignos dnes už další branku nepřidá. Právě je střídán Jersonem Cabralem.
     
    80
    Další velká šance Castaignose, který tentokrát z úhlu jen těsně minul spojnici břevna a tyče. Teď měli hosté velkou dávku štěstí.
     
    79
    Troufám si říct, že dnešní utkání je už s největší pravděpodobností rozhodnuté. I když Rodě nelze upřít snahu, k ničemu kloudnému to nevede.
     
    77
    Luc Castaignos se zbavil bránícího hráče a následně mohl přidat třetí branku Twente, jenže mířil přesně do středu brány, kde byl brankář Kurto, jenž jeho přízemní střelu vyrazil.
     
    76
    Willem Janssen se skácel k zemi na hranici pokutového území Rody, rozhodčí Higler ale jasně ukazuje, že ani tentokrát se penalta pískat nebude.
     
    75
    Oba celky nyní svádí řadu soubojů v blízkosti půlící čáry.
     
    73
    Hned vzápětí střídají také domácí. Za bouřlivého potlesku opouští trávník střelec druhé branky Nacer Chadli, místo něhož si zahraje Willem Janssen.

    Tomáš Honajzer

    Góly: 44. Castaignos, 56. Chadli

    Karty:   18. Monteyne (KER)


    FC Twente: Mihajlov – Breukers, Douglas, Braafheid, Schilder – Brama, Fer (90. Zschusschen), Gutiérrez – Hölscher, Castaignos (82. Cabral), Chadli (73. Janssen).
    Roda JC Kerkrade: Kurto – Monteyne (57. Lebedynskij), Biemans, Danilo, Tamata – Bonevacia, Ramzi (73. De Beule), Fledderus – Delorge, Malki, Hupperts.

    Rozhodca: Higler – Janson, Brink