CSKA Moskva – N.Novgorod 2:0 (kon.) | Rostov – S. Moskva 1:0 (kon.) | Lok. Moskva – Groznyj 1:1 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
2:0 (2:0)
FC Volga Nižný Novgorod
cz Sobota 06.04.2013, 12:00 • Stadion Lužniki • Ruská Premier Liga
     
    Domácí CSKA Moskva tedy pořáží Volgu Nižnij Novgorod díky brankám Alana Dzagojeva a Vagnera Lova 2:0. V prvním poločase byl hostující celek místy překvapivě lepším, jenže v útoku se mu nedařilo, a tak odjíždí z hlavního města bez bodu. Domácí CSKA se prosadil nejprve v 30. minutě, ve které přímý kop Elma dorazil do branky Dzagojev. O pět minut později dal druhou branku Vagner Love. Svěřenci Leonida Sluckého tak zůstávají na první příčce tabulky s momentálním náskokem jedenácti bodů na druhý Zenit Petrohrad. (13:58:58)
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Brazilský útočník tak samozřejmě musí hřiště opustit, jelikož vidí červenou kartu. Trenér Sluckij ho za tohle rozhodně nepochválí. První žlutá v devadesáté minutě, druhá v samotném nastavení. Nic jiného, než zbytečné karty.
     
    90+4
    A je to tak. Trošku zbytečně domácí útočník Vagner Love vidí v samém závěru druhou žlutou.
     
    90+2
    Utkání je v samotném závěru dosti vyhecované a možná se bude znovu žlutit. Vagner Love před pokutovým územím ostře najel do protihráče a možná uvidí druhou žlutou kartu.
     
    90+1
    Dnešní duel je ve druhém poločase nastaven o tři minuty.
     
    90
    Druhou poté útočný hráč Volgy Sapogov.
     
    90
    První vidí domácí Vagner Love za zbytečné oplácení.
     
    90
    V samotném závěru menší potyčka po ostrém faulu Belozerova na Vagnera Lova, ale sudí Kazmenko to vše v pohodě vyřešil a pouze rozdá žluté karty.
     
    89
    Po nahrávce Sapogova zakončoval z pravé strany rodák ze Záhřebu Dvorneković, jenže jeho zblokovaná rána na Akinfejeva nešla. Míč vyletěl do vzduchu, kde Sapogov fauluje jednoho z domácích obránců.
     
    87
    V útoku domácích dvou proti dvěma vzal zodpovědnost na sebe Mamajev, jenže neuspěl. Místo nahrávky na vysunutého Caunu zkusil kličku, a ta mu vůbec nevyšla. CSKA to však bude po konečném hvizdu vadit jenom málo.
     
    86
    Třetí střídání CSKA Moskva. Kyril Nababkin vymění na poslední minuty obránce Fernandese.
     
    85
    Na hrotu domácího útoku se pral o míč Vagner Love, který i přes viditelné držení nebyl podle sudího Kazmenka faulován, a tak hra pokračuje. Do útoku jde hostující Volga.
     
    83
    Z levé strany to na straně druhé zkusil na branku Pucila, jenže po zaseknutí do středu hřiště vypálil Bělorus vysoko nad branku Igora Akinfejeva.
     
    81
    Tošić vysunul na pravou stranu Fernandese, kterému ale centr do vápna moc nevyšel. V pokutovém území si nabíhal Vagner Love s Caunou, jenže míč končí za jejich zády.
     
    79
    Pucila našel na levé straně s trochou štěstí za obranou CSKA Bordiana, jenže ten po kličce v pokutovém území nezakončil. Skvěle mu míč vypíchl v poslední možný moment Vasilij Berezuckij!
     
    78
    Poslední střídání hostující FK Volga Nižnij Novgorod. Odchází Ruslan Adžindžal, na jeho místo příjde Matija Dvorneković.
     
    76
    Mamajev hledal za hostující obranou Vagnera Lova, jenže před ním včas odehrál míč do bezpečí stoper Bordian.
     
    74
    Střídání v domácích řadách. Pavel Mamajev na trávníku v Lužnikách mění Doumbiu.
     
    72
    O pár vteřin později zahrozila i Volga. Salugin se krásně protáhl po levé straně až do zakončení, které však díky včasnému výběhu Akinfejeva poslal jen do chráničů domácího brankáře. Následné zakončení Pucily jde nad.

    Martin Mišovec

    Góly: 30. Dzagojev, 35. Vagner Love

    Karty:   90. Vagner Love (CSK), 90+4. Vagner Love (CSK) – 52. Bulgaru (NNO), 63. Zajcev (NNO), 90. Sapogov (NNO)   90+4. Vagner Love (CSK)


    CSKA Moskva: (4-2-3-1) Akinfejev – Fernandes (86. Nababkin), V. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov – Elm, Wernbloom – Tošić, Vagner Love, Dzagojev (62. Cauna) – Doumbia (74. Mamajev).

    Trenér: Leonid Sluckij

    FC Volga Nižný Novgorod: (4-2-3-1) Keržakov – Poljanin (46. Charitonov), Bordian, Belozerov, Bulgaru – Zajcev, Karjaka – Adžindžal (78. Dvorneković), Sapogov, Pucila – Sarkisov (69. Salugin).

    Trenér: Jurij Kalitvintsev

    Rozhodca: Vladimir Kazmenko – Vitalij Drozdov, Ildar Zaripov