CSKA Moskva – N.Novgorod 2:0 (kon.) | Rostov – S. Moskva 1:0 (kon.) | Lok. Moskva – Groznyj 1:1 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
2:0 (2:0)
FC Volga Nižný Novgorod
cz Sobota 06.04.2013, 12:00 • Stadion Lužniki • Ruská Premier Liga
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Hezký den při sledování utkání 23. kola Premier ligy mezi domácím CSKA Moskva a hosty FK Volga Nižnij Novgorod.
     
    Hostující Volga Nižnij Novgorod se soustředí především na udržení v nejvyšší soutěži. Zatím ji patří 13. pozice, která by ji poslala do baráže. Sveřenci trenéra Kalitvintseva drží minisérii dvou duelů bez prohry. Překvapivou výhru z Rostova následoval v nedělním utkání bod za remízu 1:1 proti Amkaru Perm. Dnes však bude Volga v hlavním městě jasným outsiderem a jakýkoliv bodový zisk by byl více než překvapivý.
     
    CSKA Moskva dnes přivítá soupeře s vizitkou momentálně vedoucího celku soutěže. Tým Leonida Sluckého má na druhý Zenit náskok osmi bodů, a tak míří za titulem. Armádní celek v letošním roce ještě neinkasoval a při třech výhrách má skvělé skóre 7:0. Poslední utkání, které CSKA hrálo v pondělí s Vladikavkazí se hostům povedlo skvěle. Výhru 4:0 zařídil dvěma brankami Vagner Love, Doumbia a Alan Dzagojev.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: (4-2-3-1) Akinfejev – Fernandes, V. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov – Elm, Wernbloom – Tošić, Vagner Love, Dzagojev – Doumbia.

    Trenér: Leonid Sluckij

    FK Volga Nižnij Novgorod: (4-2-3-1) Keržakov – Poljanin, Bordian, Belozerov, Bulgaru – Zajcev, Karjaka – Adžindžal, Sapogov, Pucila – Sarkisov.

    Trenér: Jurij Kalitvintsev

    Rozhodčí: Vladimir Kazmenko – Vitalij Drozdov, Ildar Zaripov.
     
    Domácímu CSKA dnes chybí talentovaný útočník Ahmed Musa. Nigérijec totiž bohužel zažívá osobní tragédii, když mu zemřela sestra, a tak dostal od vedoucího celku soutěže osobní volno.
     
    Oba celky již kráčejí za doprovodu hlavního sudího Kazmenka na trávník, a tak duel 23. kola po následné ruské hymně již začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hostující tým začal aktivně, když nejprve Sarkisov hrozil v pokutovém území, ale nevypálil a nahrál na Karjaku. Jeho následná rána však jde mimo Akinfejevovu branku.
     
    4
    CSKA se v útoku neprosadilo, když Vagner Love ani Doumbia nehrozí. Oběma hráčům utekl na umělém trávníku míč na kopačku hráčů Volgy.
     
    5
    O pár vteřin později již to s domácím celkem vypadalo nadějněji. Kombinační akci na levé straně táhl Ščennikov s Dzagojevem, který byl faulován, ale v poskytnuté výhodě je následně bek Fernandes v ofsajdu.
     
    7
    Zajcev snadno ztratil balon a do zakončení mohl jít Doumbia. Ten však z celkem dobré pozice ještě nepálil a znovu zkoušel kličku, jenže neúspěšně.
     
    9
    Další akci domácích nahrával Wernbloom na Vagnera Lova, jenže ten míč nezastavil. Následně byl nepříjemně poslán k zemi Ščennikov po zásahu Adžindžala, a tak musí být ošetřen.
     
    10
    Ani hostující akce nebyla úspěšná. Na pravé straně se sice rodila celkem pohledně, ale poté ji Sapogov zbytečně zakončil z nepřipravené pozice a pálí vysoko nad.
     
    12
    Tošič rozkmital na pravé straně Fernandese, který ze slušné pozice centroval do pokutového území. Tam ale před Doumbiou spolehlivě zasahuje brankář Keržakov.
     
    14
    Volga zatím celkem slušně kombinuje po celém hřišti a ukazuje, že fotbalově na tom není zas tak špatně. Další akci ale Adžindžal nepřesně rozehrál a Sarkisov míč zastavuje až v autu.
     
    16
    Nadějně to teď vypadalo pro domácí CSKA. Vagner Love vysunul do středu hřiště Zorana Tošiće, jenže ten první střelou domácích netrefuje branku.
     
    18
    Hostující tým zatím velmi pozorně brání a domácí lídr tabulky si moc neví rady. Přehuštěný střed hřiště není cestou do zakončení. To poznal po nahrávce Elma jeho spoluhráč Vagner Love, který byl ihned po převzetí míče odzbrojen.
     
    20
    Dlouhý míč na útočníka Doumbiu nebyl úspěšný, a tak následně v boji o ztracený balon fauluje Pontus Wernbloom.
     
    22
    Rychlý výpad hostujícího Sapogova sice vypadal nadějně, jenže před pokutovým územím útočný hráč Volgy místo střely nahrával, a to neměl dělat. Nepřesný pokus totiž útočnou akci hatí.
     
    24
    Stereotyp domácích útočných akcí změnil obránce Ščennikov, který velmi pěkně prošel přes dva hráče, načež byl před vápnem sražen k zemi. Sudí Kazmenko ale nechal hru pokračovat a píská až po faulu na hostujícího Poljanina.
     
    26
    Tošić prošel po pravém křídle a před pokutovým územím našel Vagnera Lova. Tomu míč odskočil od kopačky, a tak hrají opět dobře bránící hosté z Nižného Novgorodu.
     
    28
    A znovu Srb v domácích barvách Tošić. Opět útočil po pravém křídle, kde byl zatažen za dres Belozerovem, a tak tu bude přímý volný kop.
     
    29
    První velká šance utkání! Centr z pravé strany z kopačky Tošiće našel ve vápně hlavičku Pontuse Wernblooma, který sice skvěle hlavičkoval, jenže Keržakov ještě lepším způsobem vyráží! Prudkou hlavičku vyráží jednou rukou mimo svou klec.
     
    30
    CSKA právě vstřelilo branku!
    O pár vteřin později měl domácí tým další výhodu přímého volného kopu. Tentokrát rozehrával z levé strany Rasmus Elm a nevypálil vůbec zle. Jeho ostrý projektil sice Keržakov vyrazil na tyč, jenže dobíhající ALAN DZAGOJEV již neměl problém rozvlnit síť, 1:0!
     
    32
    A další snaha domácího celku. Z levé strany to ale tentokrát CSKA zakončení nepřineslo, a tak míč končí až u Keržakova, který rychle vykopává.
     
    33
    Doumbia měl možnost unikat hostům po levé straně, jenže opět ho neposlechl míč, a tak mu odskakuje v nadějné pozici do zámezí.
     
    34
    Elm našel z hranice pokutového území zpětnou nahrávkou Dzagojeva, jehož následná rána je zblokována na rohový kop.
     
    35
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Velký závar v pokutovém území hostů končí druhou brankou utkání! Nejprve sice Keržakov skvěle vychytal šanci Doumbii, který pálil z levé strany, jenže míč se dostal po následném centru Fernandese opět do vápna, kde už udeřilo. Doumbia hlavičkoval díky dalšímu skvělému zákroku Keržakova pouze do břevna, ale VAGNER LOVE už odkrytou branku trefil. CSKA tedy po matném úvodu utkání odskakuje o dvě branky.
     
    37
    Doumbiovi se zatím na levém křídle moc nedaří. Další jeho útočná akce končí další nepřesností. Útočného hráče domácích zastavuje Poljanin.
     
    39
    Dzagojev cpal po nahrávce od Fernandese míč k postranní čáře na Tošiće, jenže obrana Volgy si tentokrát poradila. Hostující tým po aktivním úvodu vyklidil pozice a musí se bránit.
     
    40
    Po přímém kopu z pravé strany připravil míč pro Tošiće Vasilij Berezuckij a mohla tu být třetí branka. Srbský technik vypálil o zem do pravé tyče hostující klece!
     
    41
    Na straně druhé vypálil po delším čase i hráč Volgy. Ze střední vzdálenosti to zkusil Karjaka, ale Akinfejev v brance CSKA zasahovat nemusel.
     
    43
    O pár vteřin později to vypadalo dost podobně, když míč vyvezl až před pokutové území Sapogov. Jeho následná tečovaná rána znamená první zákrok utkání pro Igora Akinfejeva.
     
    45
    Na pravé straně si zkoušel chytře míč obhodit Tošić na Dzagojeva, jenže tomu míč utekl. O pár vteřin později uvidíme přímý kop hostů po faulu Alana Dzagojeva na Karjaku.
     
    45+1
    V první minutě tříminutového nastavení hlavičkoval po přímém kopu Sapogov, jenže Akinfejev si poradil. Nepříliš důrazná hlavička je pro domácího brankáře lehkým soustem.
     
    45+3
    Doumbia v těžké situaci udržel míč a zkoušel projít středem hřiště do zakončení. Tam byl na hranici faulu zastaven, ale hra pokračuje.
     
    První poločas skončil.
     
    Domácí celek toho v úvodních minutách moc nepředvedl a hostující Volga byla překvapivě aktivnější. Vše změnila 30. minuta. Přímý kop Rasmuse Elma dopravil do sítě Dzagojev a CSKA dostalo křídla. Po první brance se ihned tlačilo do útoku a s trochou štěstí přidala trefu s číslem dvě. Velký závar v pokutovém území Volgy proměnil v druhou branku Vagner Love. Domácí celek si po zbytek poločasu udržoval převahu, ale další trefu již nepřidal. Druhý poločas začne v Moskvě přibližně v 13:06.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hostující tým udělal do druhého poločasu jednu změnu ve své sestavě. Poljanina nahradil Charitonov.
     
    48
    Hostující tým začal druhý poločas nadějnou akcí po levé straně, která byla následně přenesena na Adžindžala. Hostujícímu kapitánovi nabíhala ve vápně hned trojice spoluhráčů, jenže centr z jeho kopačky končí v rukavicích brankáře CSKA.
     
    50
    Vasilij Berezuckij musel odvracet centr z kopačky Bordiana na rohový kop. Pro Volgu to bude vůbec první roh dnešního utkání.
     
    50
    Adžindžalovu nabídku proměnil v zakončení z hranice pokutového území záložník Zajcev, jenže branku vysoko přestřelil.
     
    52
    Volga opět hrozila centrem na Sarkisova, který však skvěle přečetl vyběhnuvší Akinfejev. Domácí kapitán našel centrem Vagnera Lova, jehož zastavil Bulgaru, který za to vidí žlutou kartu.
     
    53
    Přímý kop rozehrál z pravé strany do pokutového území Zoran Tošić a vůbec ne špatně. Točený míč našel hlavu Pontuse Wernblooma, jehož zakončení však ze slušné pozice míří vysoko nad.
     
    55
    Na druhé straně zastavil unikajícího Zajceva Ščennikov, který může být hodně rád, že nevidí žlutou kartu. Po následném přímém kopu Karjaky hlavičkoval Zajcev taktéž velmi nepřesně.
     
    58
    Ve hře je v posledních minutách až příliš nepřesností, a tak ohrožení branek není na pořadu dne. Kombinace CSKA na levé straně končí až u brankáře Keržakova.
     
    59
    Vagner Love následně chytře našel na pravé straně vyběhnutého Tošiće, jehož zblokovaný centr skončí pro domácí výhodou rohového kopu.
     
    60
    Pucila na útočné polovině ztratil míč a CSKA šlo do brejku. Vagner Love vysunul nahrávkou na pravou stranu Doumbiu, který utíkal sám na branku. Dnes se mu však příliš nedaří, což potvrdil i teď, když sám před hostujícím brankářem ani netrefil branku.
     
    62
    Domácí tým následně střídá. Lehce zraněného Dzagojeva nahradí Cauna.
     
    63
    Unikajícího Tošiće držel za dres Nikola Zajcev, a to sudí Kazmenko moc dobře viděl. Hostující záložník tak vidí žlutou kartu.
     
    65
    Znovu nebezpečný Zoran Tošić. Srbský záložník centroval od pravé strany do pokutového území, ale Keržakov jeho ostrý projektil posunul rukou pryč z vápna.
     
    67
    Zajcev pěkným míčem nahrál na pravé křídlo pro Karjaku. Proti němu však skvěle zapracovalo duo Cauna-Elm, které tak pro domácí CSKA získalo míč zpět.
     
    69
    Volga podruhé střídá. Salugin nahradí na trávníku Artura Sarkisova.
     
    71
    Adžindžal nebezpečně centroval z levé strany do vápna, kde však Sapogov nezakončil. Dobře zapracoval Ščennikov, který nastartoval útočnou akci CSKA. Tu zakončil po centru Cauny Doumbia mimo Keržakovovu klec.
     
    72
    O pár vteřin později zahrozila i Volga. Salugin se krásně protáhl po levé straně až do zakončení, které však díky včasnému výběhu Akinfejeva poslal jen do chráničů domácího brankáře. Následné zakončení Pucily jde nad.
     
    74
    Střídání v domácích řadách. Pavel Mamajev na trávníku v Lužnikách mění Doumbiu.
     
    76
    Mamajev hledal za hostující obranou Vagnera Lova, jenže před ním včas odehrál míč do bezpečí stoper Bordian.
     
    78
    Poslední střídání hostující FK Volga Nižnij Novgorod. Odchází Ruslan Adžindžal, na jeho místo příjde Matija Dvorneković.
     
    79
    Pucila našel na levé straně s trochou štěstí za obranou CSKA Bordiana, jenže ten po kličce v pokutovém území nezakončil. Skvěle mu míč vypíchl v poslední možný moment Vasilij Berezuckij!
     
    81
    Tošić vysunul na pravou stranu Fernandese, kterému ale centr do vápna moc nevyšel. V pokutovém území si nabíhal Vagner Love s Caunou, jenže míč končí za jejich zády.
     
    83
    Z levé strany to na straně druhé zkusil na branku Pucila, jenže po zaseknutí do středu hřiště vypálil Bělorus vysoko nad branku Igora Akinfejeva.
     
    85
    Na hrotu domácího útoku se pral o míč Vagner Love, který i přes viditelné držení nebyl podle sudího Kazmenka faulován, a tak hra pokračuje. Do útoku jde hostující Volga.
     
    86
    Třetí střídání CSKA Moskva. Kyril Nababkin vymění na poslední minuty obránce Fernandese.
     
    87
    V útoku domácích dvou proti dvěma vzal zodpovědnost na sebe Mamajev, jenže neuspěl. Místo nahrávky na vysunutého Caunu zkusil kličku, a ta mu vůbec nevyšla. CSKA to však bude po konečném hvizdu vadit jenom málo.
     
    89
    Po nahrávce Sapogova zakončoval z pravé strany rodák ze Záhřebu Dvorneković, jenže jeho zblokovaná rána na Akinfejeva nešla. Míč vyletěl do vzduchu, kde Sapogov fauluje jednoho z domácích obránců.
     
    90
    V samotném závěru menší potyčka po ostrém faulu Belozerova na Vagnera Lova, ale sudí Kazmenko to vše v pohodě vyřešil a pouze rozdá žluté karty.
     
    90
    První vidí domácí Vagner Love za zbytečné oplácení.
     
    90
    Druhou poté útočný hráč Volgy Sapogov.
     
    90+1
    Dnešní duel je ve druhém poločase nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    Utkání je v samotném závěru dosti vyhecované a možná se bude znovu žlutit. Vagner Love před pokutovým územím ostře najel do protihráče a možná uvidí druhou žlutou kartu.
     
    90+4
    A je to tak. Trošku zbytečně domácí útočník Vagner Love vidí v samém závěru druhou žlutou.
     
    90+4
    Brazilský útočník tak samozřejmě musí hřiště opustit, jelikož vidí červenou kartu. Trenér Sluckij ho za tohle rozhodně nepochválí. První žlutá v devadesáté minutě, druhá v samotném nastavení. Nic jiného, než zbytečné karty.
     
    Konec zápasu.
     
    Domácí CSKA Moskva tedy pořáží Volgu Nižnij Novgorod díky brankám Alana Dzagojeva a Vagnera Lova 2:0. V prvním poločase byl hostující celek místy překvapivě lepším, jenže v útoku se mu nedařilo, a tak odjíždí z hlavního města bez bodu. Domácí CSKA se prosadil nejprve v 30. minutě, ve které přímý kop Elma dorazil do branky Dzagojev. O pět minut později dal druhou branku Vagner Love. Svěřenci Leonida Sluckého tak zůstávají na první příčce tabulky s momentálním náskokem jedenácti bodů na druhý Zenit Petrohrad. (13:58:58)

    Martin Mišovec

    Góly: 30. Dzagojev, 35. Vagner Love

    Karty:   90. Vagner Love (CSK), 90+4. Vagner Love (CSK) – 52. Bulgaru (NNO), 63. Zajcev (NNO), 90. Sapogov (NNO)   90+4. Vagner Love (CSK)


    CSKA Moskva: (4-2-3-1) Akinfejev – Fernandes (86. Nababkin), V. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov – Elm, Wernbloom – Tošić, Vagner Love, Dzagojev (62. Cauna) – Doumbia (74. Mamajev).

    Trenér: Leonid Sluckij

    FC Volga Nižný Novgorod: (4-2-3-1) Keržakov – Poljanin (46. Charitonov), Bordian, Belozerov, Bulgaru – Zajcev, Karjaka – Adžindžal (78. Dvorneković), Sapogov, Pucila – Sarkisov (69. Salugin).

    Trenér: Jurij Kalitvintsev

    Rozhodca: Vladimir Kazmenko – Vitalij Drozdov, Ildar Zaripov