Reading – Southampton 0:2 (kon.) | Norwich – Swansea 2:2 (kon.) | Stoke City – Aston Villa 1:3 (kon.)
West Bromwich – Arsenal 1:2 (kon.)
koniec
Stoke City FC
1:3 (0:1)
Aston Villa FC
Sobota 06.04.2013, 16:00Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    V tejto chvíli rozhodca ukončil dnešné stretnutie.
    V ňom boli lepším mužstvom hostia aspoň prvých 70 minút určite. No svoju prevahu dokázali korunovať až v záverečných minútach keď najprv po krásnej strele Lowtona a v závere po hrubej chybe v obrane dokázali streliť dva rozhodujúce góly. Ja Vám ďakujem za pozornosť, prajem príjemný zvyšok sobotného dňa. (17:53:40)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Pred koncom ešte možnosť zahrať priamy kop pre hostí, no tí sa už nikam neponáhľajú a loptu držia ďaleko od svojho brankára.
     
    90+2
    V nadstavenom čase ešte vidí Adam žltú kartu za nedovolený zákrok.
     
    90+1
    Aston Villa dala gól!
    Po obrovskej chybe v domácej obrane, sa rútili sami na Begovica až traja hráči Aston Villy, BENTEKE sa však ulakomil a zdá sa, urobil dobre, keďže brankár čakal nahrávku. Stretnutie tak máme takmer s určitosťou rozhodnuté.
     
    89
    Domáci vrhajú všetky sily do útoku, uvidíme, či dokážu v posledných minútkach niečo vymyslieť a odniesť si z tohoto zápasu aspoň bod.
     
    87
    Aston Villa dala gól!
    Neskutočný, naozaj bravúrny gól sa teraz podaril streliť hráčovi Aston Villy LOWTONOVI v závere stretnutia. Po rohu sa dostal dobrých 25 metrov k odrazenej lopte a nachytateľne do šibenice nedal šancu Begovicovi. Tento gól si dovolím tvrdiť bude kandidovať na gól kola.
     
    86
    Ten sa ihneď zapojil do útoku a vybojoval pre svoj tím rohový kop.
     
    86
    Aston Villa opäť strieda, z ihriska odišiel Weimann a nahradil ho Bent.
     
    84
    Stoke dostali krídla, po ruke jedného z hráčov Aston Villy nasledoval priamy kop tesne z pred šestnástky, ktorý zahrával Jerome, no jeho strela smerovala vysoko nad.
     
    80
    Stoke City FC dalo gól!
    Zdá sa, že trénerovi domácich vyšlo striedanie na výbornú. Gól strieľa KIGHTLY, po nádhernej predošlej práce jeho spoluhráčov, ktorí ho našli úplne voľného pred bránkou Guzana.
     
    79
    Do výbornej šance sa dostával Jones, v rozhodujúcej chvíli ale nedokázal trafiť loptu tak ako by si predstavoval, zdá sa, že tlak domácich sa začína stupňovať. Ako odpovedia hostia?
     
    77
    Striedanie na strane Stoke. Z ihriska nám odišiel v dnešnom stretnutí takmer neviditeľný Shotton a nahrádza ho Charlie Adam.
     
    75
    Striedajú aj hostia, z trávnika odchádza asi najlepší hráč hostí smerom dopredu Agbonlahor a nahrádza ho Sylla, zdá sa, že tréner hostí chce do posledných minút stretnutia posilniť defenzívu.
     
    75
    Striedajú aj hostia, z trávnika odchádza asi najlepší hráč hostí smerom dopredu Agbonlahor a nahrádza ho Sylla, zdá sa, že tréner hostí chce do posledných minút stretnutia posilniť defenzívu.
     
    73
    Obrovská šanca domácich na vyrovnanie, azda najväčšia v doterajšom priebehu stretnutia. Jerome nahrával úplne voľnému Jonesovi, no jeho strelu dokázal zblokovať obranca hostí iba na outové vhadzovanie.
     
    71
    Veľmi nepríjemná situácia sa teraz odohrala Jerome sa pokúšal vystreliť, no lopta nešťastne trafila Weimanna a ten ostáva ležať na ihrisku.
     
    69
    Doplním ešte zmenu na ihrisku. Z ihriska odišiel domáci Willson a nahradil ho Jerome.
     
    66
    Cameron sa pokúšal rýchlou prihrávkou nájsť svojho spoluhráča, ale zastavila ho opäť pozorná obrana Aston Villy, ktorá je v dnešnom zápase naozaj sto percentná.

    Tomáš Fiala

    Góly: 80. Kightly – 9. Agbonlahor, 87. Lowton, 90+1. Benteke

    Karty:   65. Shawcross (STO), 90+2. Adam (STO) – 35. Agbonlahor (AST)


    Stoke City FC: Begovic – Cameron, Shawcross, Huth, Wilson – Shotton, Nzonzi, Whitehead, Etherington – Walters, Jones
    Aston Villa FC: Guzan – Lowton, Vlaar, Baker, Bennett – Bowery, Delph Westwood, Weimann – Agbonlahor – Benteke