Poprad – Skalica 3:1 (kon.) | Nitra – Trenčín 2:3 (0:2 po s.n.) | Martin – B. Bystrica 4:2 (kon.)
Zvolen – Žilina 3:5 (kon.) | Piešťany – Košice 1:5 (kon.)
koniec
HK Poprad
3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
HK Skalica
Utorok 26.11.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 25. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku – Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde proti sebe od 17:00 nastúpia hráči domáceho HK Poprad a hosťujúceho tímu HK 36 Skalica.

    Popradskí "kamzíci" sa po 26 odohraných zápasoch nachádzajú na priebežnej štvrtej priečke so ziskom 41 bodov a gólovým skóre 80:75. Pred Popradom momentálne na tretej priečke sídli Banská Bystrica s náskokom siedmich bodov, no má jeden zápas k dobru a za Popradom na piatej priečke sídlia Piešťany s jednobodovou stratou.
    Aktuálna zápasová bilancia popradských "kamzíkov", prehra (2:4 vonku proti nitrianským "corgoňom") – výhra (4:2 doma proti Martinu) – prehra (0:2 vonku proti Banskej Bystrici) – výhra (5:4 po predĺžení doma proti Trenčínu) – prehra (1:3 vonku proti piešťanským "havranom"), jasne hovorí o tom, že Popradčania predvádzajú v priemere dobré výkony, no tie sú len veľmi nestabilné.

    Skaličania sa po 26 odohraných zápasoch nachádzajú na priebežnej šiestej priečke so ziskom 40 bodov a gólovým skóre 75:71 za dvanásť výhier a až štrnásť nepríjemných prehier. Pred skalickým hokejovým tímom sídlia na piatej priečke Piešťany s rovnakým počtom bodov, no o niečo lepším skóre a za Skalicou na siedmej priečke sídlia Zvolenčania so stratou siedmich bodov.
    Aktuálna zápasová bilancia skalických hokejistov, prehra (0:2 vonku proti Banskej Bystrici) – výhra (3:2 doma proti Dukle Trenčín) – výhra (2:1 vonku proti piešťanským "havranom") – výhra (3:2 doma proti tímu MsHK DOXXbet Žilina) – prehra (2:3 po samostatných nájazdoch doma proti zvolenským "rytierom"), jasne hovorí, že Skaličanom sa v poslednej dobe darí a dnešný zápas bude minimálne vyrovnaným stretnutím.

    V tomto zápase sú mierne favorizovaní popradskí hokejisti, ktorí majú o niečo lepšie tabuľkové postavenie a výhodu domáceho prostredia. Bookmakeri stávkových kancelárií sú rovnakého názoru, keďže na výhru domáceho Popradu vypísali kurz 1,97, zatiaľ čo výhra Skaličanov je ohodnotená kurzom o dosť vyšším – 2,70. Na nerozhodnú remízu je vypísaný kurz 4,30.

    Podarí sa popradským hokejistom opäť dominovať na svojom ľade alebo práve skalickí hokejisti poriadne zaskočia domácich popradských fanúšikov?
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – D. Brejčák, Suchý ("A"), Kasík ("C"), Makovský, Jáchym, Kurali, Gaborčík, Vojsovič – Sýkora, Stals, Lapšanský – Paločko, Mlynarovič, Vaic – Drábek, Paukovček, Belluš – Gápa, S. Takáč, Štrauch.

    HK 36 Skalica: Lipovský (Romančík) – Vyrúbalík ("A"), Kozák, Trška, Stano, Srnec, Mikeska, Šohajda – Kuľha, Školiak, Obdržálek – Lažo ("C"), Stieler, Kropáč – Kutálek ("A"), B. Mráz, Šátek – F. Novák, Jankovič, Sloboda.

    Rozhodca: Milan Novák – Tomáš Holienka, Martin Smrek.
     
    Popradskí "kamzíci" sa v dnešnom zápase predvedú v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.

    Skaličania budú hrať v dresoch bielych s jemným nádychom zelenej farby a koučovať ich bude tréner Andrej Výboh.
     
    V popradskom tíme dnes kvôli zraneniam chýbajú dvaja hráči – obranca Štefan Fabian a najproduktívnejší popradský útočník – Arne Kroták.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:09
    V úvode prvej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali Skaličania, ktorí sa ihneď snažili zaútočiť, no cez pozorných Popradčanov to majú hneď v prvých sekundách nie veľmi ľahké.
     
    00:36
    Stals sa dostal k puku na pravom krídle, následne hľadal krížnou prihrávkou Lapšanského, no ten sa už k puku nedostal. Pozorný skalický obranca Stano dokázal túto prihrávku bez problémov zblokovať do bezpečia.
     
    01:16
    Stieler bekhendom nahodil puk na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostali len pozorní popradskí obrancovia, ktorí upokojili tempo hry a následne sa snažia zaútočiť. Následná strela Mlynaroviča z hranice pravého kruhu však pozorného Lipovského prekvapiť nedokázala. Ten pohodlne zasiahol svojimi betónmi, ktorými zblokoval puk do bezpečia.
     
    01:48
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť hosťujúci David Stieler.
     
    02:05
    Po peknej prihrávke z pravého krídla od Stalsa sa k zakončeniu na ľavom krídle dostal dobre bránený Lapšanský, no jeho nedôrazný projektil napokon skončil len mimo skalickej brány.
     
    02:53
    Lapšanský potiahol puk do útočného pásma po ľavom krídle ,no následne bol veľmi dobre odstavený pozorným Vyrúbalíkom, ktorý poslal puk až do stredného pásma, kde ho prevzal pozorný Brejčák.
     
    03:20
    Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Paločka sa k zakončeniu pred skalickou bránou dostal Mlynarovič, no jeho delovka napokon nedokázala prekonať dobre osadené betóny gólmana Lipovského, ktoré zasiahli aj tentokrát!
     
    03:50
    Skaličania hrajú už v plnom počte a dokázali sa teda ubrániť vo svojom oslabení. Momentálne sa však stále musia brániť proti Popradčanom, ktorí sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    04:38
    Hosťujúci Kutálek potiahol puk po pravom krídle do útočného pásma, následne zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeden z popradských obrancov videl puk veľmi dobre a následne ho odpálil do bezpečia.
     
    05:24
    Z hranice pravého kruhu tentokrát strieľal hosťujúci Bruno Mráz, no jeho projektil bol napokon zachytený len na hokejke pozorného obrancu Suchého, ktorý zakladá ďalší rýchly popradský útok.
     
    05:57
    Stals sa dostal do zakončenia na pravom kruhu, no jeho projektil napokon skončil len v moci gólmana Lipovského, ktorý bol aj tentokrát v strehu a puk bez problémov zachytil medzi svojimi betónmi. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavej ruke.
     
    06:16
    Po sympatickej bekhendovej prihrávke od Lapšanského sa k zakončeniu na pravom krídle dostal Sýkora, no jeho projektil napokon gólman Lipovský videl a puk zblokoval svojou výstrojou do bezpečia.
     
    06:46
    V početnej výhode si tentokrát zahrajú aj hosťujúci Skaličania. Na dve minúty si za seknutie v obrannom pásme odchádza sadnúť popradský kapitán Jaroslav Kasík.
     
    07:18
    Popradskí hokejisti sa zatiaľ bez väčších problémov bránia a nedávajú svojim súperom veľa šancí na úspešné zakončenie. Po nepresnej prihrávke od Laža sa k puku dostal pozorný Kurali, ktorý ho vyhodil aspoň do stredného pásma.
     
    07:53
    Daniel Brejčák zachytil puk za popradskou bránou v ľavom rohu klziska po veľmi nepresnom úniku hosťujúceho Obdržáleka. Následne spomínaný popradský obranca vyhodil puk cez všetky čiary až za gólmana Lipovského.
     
    08:21
    Skaličania sa snažia v tejto presilovej hre niečo zaujímavé vymyslieť, no proti popradskej defenzíve sa im vôbec nedarí. Po nedôraznej strele od Kuľhu z ľavej strany zachytil gólman Sidor puk vo svojej výstroji.
     
    08:46
    Popradčania sa v početnej nevýhode o jedného muža dokázali ubrániť a už hrajú v plnom počte. Momentálne sa domáci hokejisti snažia aj zaútočiť, no skalický forčeking je pozorný.
     
    09:24
    Belluš sa dostal do súboja proti hosťujúcemu Mikeskovi v rohu klziska napravo od skalickej brány, no popradský útočník bol napokon úspešnejší. Vybojoval pre domáci tím puk, no jeho spoluhráč ho následne stratil.
     
    09:50
    Samuel Takáč sa dostal do zakončenia na ľavom kruhu, no jeho nedôraznú strelu napokon skalickí obrancovia dokázali zblokovať len k zadnému mantinelu. Poprad však stále ostáva v útočnom pásme.
     
    10:35
    Samuel Takáč preveril svoju hokejku aj na pravom krídle, keď puk skôr nahadzoval na skalickú bránu. Gólman Lipovský bol však dobre clonený a puk dostal dobrý smer po teči od Gápu. Napokon však ochranca skalickej svätyne uspel a puk svojim pravým betónom zblokoval do bezpečia.
     
    11:15
    Lukáš Kozák nekompromisne pálil ešte zo stredného pásma, no gólman Sidor bol aj tentokrát v strehu a jeho strelecký pokus úspešne vyrazil svojimi betónmi do bezpečia. Následne sú pri puku popradskí hokejisti.
     
    11:53
    Popradčania majú puk vo svojej moci za vlastnou bránou, odkiaľ sa snažia takticky zaútočiť, no zatiaľ sa im nedarí prejsť cez pozornú skalickú defenzívu, ktorá je usadená už v strednom pásme.
     
    12:29
    Hosťujúci útočník Miroslav Lažo sa dostal do nepríjemného stretu s popradským gólmanom Sidorom. Následne sa však vylučovať nebude ani na jednej, ani na druhej strane a hlavný rozhodca rieši túto situáciu dohovorom.
     
    12:42
    Hosťujúci Mráz nekompromisne pálil spoza kruhov, no jeho projektil napokon nemohol nič znamenať, keďže tesne pred ním odpískali čiaroví rozhodcovia jasné postavenie mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    13:06
    Tentokrát si mierne nerozumeli hokejisi domáceho Popradu, ktorí sa pri svojej snahe o založenie protiútoku previnili len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa vhadzovanie presúva pred gólmana Sidora.
     
    13:50
    Takáč si mierne nerozumel so Štrauchom v útočnom pásme a táto dvojica napokon proti pozornej skalickej defenzíve stratila puk. Následne sa do útoku hrnú hosťujúci Skaličania.
     
    14:14
    Gápa sa mohol dostať do samostatného úniku, no pri puku bol bližšie urastený skalický obranca Peter Trška, ktorý puk zachytil, následne ho potiahol za bránu gólmana Lipovského, kde upokojuje tempo hry.
     
    14:56
    Lapšanský sa dostal pred skalickú bránu po rýchlom úniku cez ľavé krídlo, následne dobre zakončoval, no gólman Lipovský bol v strehu a puk zblokoval pod svoju lapačku. Tam ho však nedokázal udržať, no aktívny Stals už dorážať proti skalickej defenzíve nestihol.
     
    15:21
    Skalickí hokejisti sa dostali do útočného pásma, no ani tentokrát si príliš nerozumeli. Jeden z útočiacich hráčov bol v pásme skôr ako puk, čo sa klasifikuje ako jasné postavenie mimo hry.
     
    15:58
    Vaic uvoľnil na pravom krídle Mlynaroviča, no ten v súboji proti Vyrúbalíkovi napokon neuspel. Následne sa k puku dostali pozorní Skaličania, ktorí sa snažia takticky zaútočiť.
     
    16:42
    Belluš nahadzoval puk do útočného pásma z ľavej strany, no tam sa k nemu dostal len pozorný Stano, ktorý je dobre napádaný aktívnym popradským forčekingom.
     
    17:20
    Pre diváka tohto stretnutia je doterajší priebeh zatiaľ len veľmi nezáživný. Momentálne sa oba tímy snažia dostať do útočného pásma cez pásmo stredné, no to sa im kvôli dobrému napádaniu nedarí.
     
    17:47
    Stals zaviezol puk do útočného pásma po pravom krídle, no následne narazil na pozorného Kozáka, ktorý ho od puku bez problémov odstavil. Následne do útoku smerujú Skaličania.
     
    18:28
    Sýkora sa s pukom veľmi dobre presúval po pravom krídle, no následne bol zastavený pozorným Vyrúbalíkom, ktorý ho síce na hranici faulu, no napokon od puku odstavil. Následne poslal do útoku svojich spoluhčráčov Mráza a Šáteka, no tí si nedokázali dobre prihrať a o puk prišli.
     
    18:53
    Skaličania si opäť nerozumeli vo svojej ofenzívnej rozohrávke a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa vhadzovanie presúva do kruhu napravo od skalickej brány.
     
    19:26
    Dnešnému stretnutiu chýba potrebné tempo na oboch stranách a najmä gólové, alebo aspoň strelecké impulzy. Opäť sme mohli vidieť len postavenie mimo hry, tentokrát v znení Popradčanov.
     
    19:55
    Školiak potiahol puk cez stred do útočného pásma a následne bekhendovo zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeho projektil skončil len mimo popradskej brány.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu priniesla pre diváka niekoľko zaujímavých momentov na oboch stranách, no tie boli skôr výnimočnosťou, ako samozrejmosťou. Veľa práce nemali ani gólmani na oboch stranách, ktorí síce čelili aj oslabeniu, no to dokázali bez problémov udržať na čistom konte. Najväčšie šance v zápase mali doposiaľ domáci hráči Mlynarovič a Lapšanský, no tí narazili na pozorného brankára Lipovského, ktorý puk cez svoje telo jednoducho nepustil.

    Podarí sa obom tímom pridať na aktivite a urobiť tak z tohto zápasu poriadnu gólov "podívanú"?
    Druhá tretina začína približne o 17:43.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:06
    V úvode druhej tretiny sa k puku po vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti Popradu, ktorí sa ihneď snažia takticky zaútočiť. Skaličania však vysunuli dopredu intenzívny forčeking, ktorý robí domácim poriadne problémy.
     
    20:29
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť hosťujúci René Školiak.
     
    21:09
    Sýkora tvrdo pálil z pravej strany, no gólman Lipovský bol v strehu a puk zblokoval svojim pravým betónom mimo svojho bránkoviska. Tam však stál pozorný Stals, ktorý bol síce dobre bránený, no napokon zakončoval a trafil opäť len Lipovského betóny.
     
    21:46
    Lapšanský sa dostal k puku na pravom kruhu, no mierne si nerozumel so svojimi spoluhráčmi a poslal ho len na hokejky skalických obrancov, ktorí ho bez problémov poslali do stredného pásma.
     
    22:17
    Popradčania sa dostali k puku v strednom pásme, no následne sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa však bude vhadzovať pred gólmanom Sidorom. Domáci hrajú v tejto početnej výhode len veľmi zle.
     
    22:38
    Skaličania hrajú už v plnom počte a snažia sa ofenzívne prekvapiť svojich súperov z Popradu. Tí sa však dobre bránia a tentokrát bez problémov odstavili aktívneho Školiaka, ktorý prenikal cez stred.
     
    23:04
    Lažo napriahol svoju hokejku v medzikruží, no jeho projektil napokon gólman Sidor videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej moci. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    23:36
    Paukovček potiahol puk po pravom krídle do útočného pásma, následne skvelou prihrávkou našiel Belluša, ktorý tvrdo pálil, no napokon trafil len výstroj gólmana Lipovského, ktorý sa do strely efektívne hodil!
     
    24:26
    Gaborčík sa dostal k puku za popradskou bránou, no bol dobre napádaný aktívnym Brunom Mrázom. Ten sa však napokon proti pozornému popradskému obrancovi k puku nedokázal dostať.
     
    24:47
    Skaličania sa snažili dostať do útočného pásma a preveriť gólmana Sidora, no napokon sa im to nepodarilo. Čiaroví rozhodcovia si aj tentokrát všimli postavenie mimo hry a vhadzovanie teda presúvajú do stredného pásma.
     
    25:06
    Lapšanský sa dostal do fantastickej gólovej šance na ľavom krídle, keď sa zbavil skalického obrancu, následne si nakorčuľoval pred skalickú bránu a pekným blafákom zakončoval. Gólman Lipovský bol však veľmi dobre postavený a puk aj tentokrát zachytil!
     
    25:29
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť hosťujúci Branislav Jankovič.
     
    26:23
    Paločko sa dostal k puku na pravom krídle a následne dobrou prihrávkou hľadal v centrálnej časti Vaica. Ten bol však neúspešný a k puku sa dostal až pozorný obranca Suchý.
     
    26:49
    Sloboda potrápil popradskú defenzívu v oslabení, keď získal puk po nepresnej rozohrávke domácich na pravom krídle, následne ho potiahol do útočného pásma, no tam ho už pozorný Kasík bez problémov odstavil.
     
    27:30
    Skaličania hrajú už v plnom počte a v tomto oslabení sa proti popradskej ofenzíve dokázali bez problémov ubrániť. Popradčania sa však stále snažia zaútočiť.
     
    27:58
    Kasík hľadal dobrou prienikovou prihrávkou zo stredného pásma na ľavom krídle Belluša, no ten bol napokon od puku bez problémov odstavený pozorným Vyrúbalíkom.
     
    28:13
    Bruno Mráz nekompromisne zakončoval z hranice ľavého kruhu, no jeho delovku napokon jeden z popradských obrancov zblokoval do bezpečia na ochrannú sieť.
     
    28:46
    Jáchym nahodil puk na zadný mantinel z pravého krídla, tam sa však k nemu dostal len pozorný Filip Novák, ktorý sa snaží založiť rýchly skalický útok. Ani hosťom sa však momentálne veľmi nedarí.
     
    29:13
    Popradskí "kamzíci" si opäť mierne nerozumeli vo svojej útočnej rozohrávke a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Sidorom.
     
    29:42
    René Školiak sa mohol dostať do samostatného nájazdu proti gólmanovi Sidorovi, no napokon sa k puku ani príliš neponáhľal, keďže to bol jasný ofsajd v znení hosťujúcej Skalice.
     
    29:58
    Skalickí hokejisti si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť mladý popradský útočník Matúš Paločko.
     
    30:25
    Spoza pravého kruhu tentokrát tvrdo pálil hosťujúci Stieler, no gólman Sidor bol aj tentokrát v strehu a puk bez problémov zblokoval svojimi betónmi do bezpečia.
     
    30:56
    Trška bol tentokrát nekompromisný a prešiel s pukom cez stred. Napokon však proti Stalsovi o neho prišiel. Skaličania sú však stále v útočnom pásme, kde si puk aktívne prihrávajú.
     
    31:44
    Kutálek tvrdo pálil spoza ľavého kruhu, no jeho projektil napokon minul priestor popradskej brány. Gólman Sidor teda v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    32:21
    Z pravým kruhom tentokrát dobre zakončoval hosťujúci Sloboda, no gólman Sidor nemusel zasahovať ani tentokrát. Puk letel len tesne mimo jeho brány.
     
    32:56
    Jáchym sa snažil s pukom presadiť individuálne cez stred, no napokon bol neúspešný, keďže narazil na jedného z pozorných skalických obrancov. Následn sa snažil zaútočiť Jankovič, no jeho strelu gólman Sidor zblokoval svojimi betónmi do bezpečia.
     
    33:21
    Popradčania si opäť poriadne nerozumeli a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred popradskou bránou – konkrétne po Sidorovej ľavej ruke.
     
    33:58
    Belluš hľadal dobrou prihrávkou spoza skalickej brány v medzikruží Drábeka, no ten bol napokon neúspešný a už sa k puku nedokázal dostať. Skaličania ho získali na svoje hokejky a následne sa s ním dostali do stredného pásma.
     
    34:44
    Stieler napriahol svoju hokejku na ľavom krídle, no jeho projektil napokon jeden z popradských obrancov zblokoval len k zadnému mantinelu.
     
    35:06
    Poprad dal gól!
    Popradčania sa po viac ako 35 minútach hry dostávajú do vedenia! Samuel Takáč potiahol puk po pravom krídle pred skalickú bránu, následne tvrdo zakončoval, no gólman Lipovskýpuk vyrazil. Následne pálil spoza pravého kruhu Štrauch, no jeho strelu gólman Lipovský vyrazil len napravo od seba. Tam sa k odrazenému puku dostal PETER GÁPA, ktorý svojou dorážkou nedal skalickej svätyni žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Andreas Štrauch a Samuel Takáč.
     
    35:52
    Hosťujúci Novák potiahol puk po ľavom krídle do útočného pásma a následne sa snažil niečo zaujímavé vymyslieť, no pozorný Suchý ho napokon bez problémov odstavil od puku.
     
    36:27
    Po peknej prihrávke od Nováka sa k zakončeniu v medzikruží dostal Jankovič, no ten nedokázal prekonať gólmana Sidora, ktorý aj tentokrát skvele zakročil svojimi betónmi.
     
    36:59
    Popradskí "kamzíci" sa dostali do útočného pásma, no následne si mierne nerozumeli a previnili sa postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    37:24
    Skaličania sa snažia vyrovnať, no momentálne majú s popradskou defenzívou poriadne problémy. Tentokrát sa však domáci previnili hrou so zdvihnutou hokejkou v strednom pásme, po ktorej sa vhadzovanie presúva pred gólmana Sidora.
     
    37:45
    Peter Gápa mohol byť popradským hrdinom v dnešnom zápase, no napokon sa tak nestalo! Po skvelej prihrávke od Takáča z ľavej strany sa tento mladý popradský útočník dostal do zakončenia v medzikruží, no napokon trafil len výstroj gólmana Lipovského.
     
    38:27
    Kasík nekompromisne pálil spoza pravého kruhu, no gólman Lipovský bol aj tentokrát v strehu a puk zblokoval svojimi betónmi do rohu klziska naľavo od svojej brány.
     
    38:50
    Tentokrát z pravého krídla zakončovala aj dvojica hráčov Paločko a Mlynarovič, no napokon ani jeden z nich nedokázal prekonať dobre postaveného Lipovského, ktorý puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    39:15
    Sýkora sa dostal do zakončenia na pravom kruhu, no jeho projektil napokon skončil len v moci gólmana Lipovského, ktorý puk zachytil vo svojej lapačke.
     
    39:59
    Poprad dal gól!
    Popradskí "kamzíci" v závere druhej tretiny zabrali naplno a dostávajú sa už do dvojgólového vedenia! Jaroslav Kasík sa dostal k puku za pravým kruhom, následne ho nahodil pred skalickú bránu, kde stál SAMUEL MLYNAROVIČ a ten nekompromisne stečoval Kasíkove nahodenie pomedzi betóny gólmana Lipovského do jeho svätyne. Asistencie si pripisujú hráči Jaroslav Kasík a Martin Belluš.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá dvadsaťminútovka priniesla už o niečo viac zaujímavých momentov ako tá prvá. Mierne aktívnejší boli hokejisti domáceho Popradu, ktorí sa najskôr po skvelej útočnej kombinácii a zakončení Petra Gápu v 36. minúte dostali do vedenia. Následne 1 sekundu pred záverečnou sirénou druhej tretiny skóroval aj Samuel Mlynarovič, ktorý ideálne stečoval puk po zakončení od Kasíka spoza pravého kruhu.

    Podarí sa popradským hokejistom udržať si svoje vedenia alebo Skaličania počas tretej tretiny zdramatizujú priebeh tohto stretnutia?
    Tretia tretina začína približne o 18:33.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:18
    V úvode tretej tretiny sa k puku dostali hráči Skalice, ktorí sa okamžite snažili zaútočiť, no momentálne sa im nedarí presadiť cez pozornú popradskú defenzívu.
     
    40:38
    Poprad dal gól!
    Popradským hokejistom vyšiel aj úvod tretej tretiny! Po skvelej prihrávke od Sýkoru sa k puku v medzikruží dostal JURIS STALS, ktorý svojou nekompromisnou delovkou k pravej žŕdke skalickej brány prekonal bezmocného gólmana Lipovského. Asistencie si pripisujú hráči Tomáš Sýkora a Adam Lapšanský.
     
    41:36
    Skaličania sa vzápätí snažia vsietiť aspoň jeden kontaktný gól, no momentálne sa im nedarí prejsť cez pozornú defenzívu domáceho Popradu. Tentokrát pohorel hosťujúci Lažo, ktorého odstavil Kurali.
     
    42:24
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal skvelý zákrok, keď bravúrne zasiahol svojim pravým betónom, ktorým zblokoval puk po peknej kľučke a následnom zakončení od Jankoviča!
     
    43:24
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť hosťujúci obranca Lukáš Kozák.
     
    43:56
    Suchý nahadzoval puk pred skalickú bránu z ľavej strany. Pred gólmanom Lipovským stál aktívny Stals, ktorý chcel puk tečovať, no napokon sa mu to proti pozornému skalickému obrancovi Trškovi nepodarilo.
     
    44:26
    René Školiak pohrozil únikom v oslabení cez stred, no už nemal dosť síl na jeho zavŕšenie. Pozorný Makovský bol v strehu a útočníka Skalice bez problémov odstavil od puku.
     
    44:56
    Skaličania hrajú v tomto oslabení naozaj veľmi dobre, keď intenzívne napádajú popradskú rozohrávku, čo robí domácim poriadne herné problémy.
     
    45:27
    Skaličania hrajú už v plnom počte a dokázali sa teda bez problémov ubrániť v tomto oslabení. Následne sa hostia snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí nájsť recept na pozornú popradskú defenzívu.
     
    45:53
    Belluš potiahol puk po pravom krídle pred skalickú bránu a následne zakončoval, no jeho projektil napokon jeden zo skalických obrancov úspešne zblokoval do bezpečia k zadnému mantinelu.
     
    46:28
    Kropáč nahodil puk pred popradskú bránu spoza ľavého kruhu, tam ho chcel dorážať aktívny Filip Novák, no napokon nedokázal prekonať pozorné betóny gólmana Sidora, ktoré nepustili puk cez bránkovú čiaru!
     
    46:55
    Puk sa momentálne nachádza v neutrálnom strednom pásme, kde sa oba tímy snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no veľmi sa im nedarí. Mierne aktívnejší sú zatiaľ Popradčania.
     
    47:24
    Stals nekompromisne pálil z hranice ľavého kruhu, no gólman Lipovský bol aj tentokrát v strehu a puk veľmi dobre zblokoval svojimi betónmi do bezpečia. Následne sa Skaličania snažia zaútočiť.
     
    47:59
    O puk sa tuho bojovalo v strednom pásme, no napokon sa k nemu dostali len skalickí hokejisti. Tí sa snažili dostať do útočného pásma, no zastavilo idch postavenie mimo hry.
     
    48:15
    Skaličania sa dostali do skvelej gólovej šance, keď po dobrej prihrávke od Stielera mohol na hranici pravého kruhu zakončovať Lažo, no napokon svojim zblokovaným projektilom minul priestor popradskej brány.
     
    48:52
    Mlynarovič potiahol puk po pravom krídle do útočného pásma, no následne sa mierne pošmykol, padol na ľad a o puk proti skalickej defenzíve prišiel. Následne sa do útoku hrnú hostia.
     
    49:24
    Belluš sa dostal do zakončenia v ťažkom uhle na pravej strane, no jeho projektil napokon nedokázal gólmana Lipovského zaskočiť. Ten puk videl a bez problémov ho zblokoval naľavo od svojej brány
     
    49:56
    Hosťujúci Filip Novák napriahol svoju hokejku na pravom kruhu, no jeho projektil napokon gólman Sidor videl veľmi dobre a puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    50:12
    Po skvelej prihrávke od Gápu sa k zakončeniu v medzikruží mohol dostať Štrauch, no pozorný Vyrúbalík mu puk napokon vypichol a zneškodnil tak šance tohto juniorského nováčika v popradskej zostave.
     
    50:39
    Skaličania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Samuel Takáč.
     
    51:21
    Skalickí hokejisti hrajú v tejto početnej výhode zatiaľ len veľmi zle. Po nevydarenom nahodení puku na zadný mantinel od Stana sa k puku dostali popradskí obrancovia, ktorí upokojujú tempo hry.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1155 divákov.
     
    51:45
    Popradčania sa vo svojom oslabení zatiaľ bránia veľmi dobre. Mlynarovič zachytil puk po nepresnej prihrávke od Kozáka a následne ho vyhodil cez všetky čiary až ku skalickej bráne.
     
    52:20
    Hosťujúci útočník Kuľha zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa popradskej brány. Sidor teda zasahovať nemusel.
     
    52:58
    Popradčania hrajú už v plnom počte a dokázali sa teda v tomto oslabení ubrániť bez väčších problémov. Následe z ľavého kruhu pálil hosťujúci Kutálek, no gólman Sidor jeho strelu úspešne zachytil vo svojej lapačke.
     
    53:28
    Belluš potiahol puk do stredného pásma po ľavom krídle, no napokon narazil na jedného zo skalických obrancov, ktorý ho od puku bez problémov odstavil.
     
    53:58
    Štrauch intenzívne napádal skalickú rozohrávku pri Lipovského bráne, no napokon proti pozornému Vyrúbalíkovi nedokázal získať puk. Hostia sa snažia opäť takticky zaútočiť.
     
    54:36
    Puk sa presúva zo strany na stranu a momentálne nevidíme žiadnu ofenzívnu akciu v znení jedného, či druhého tímu. Pri puku sú však hosťujúci Skaličania.
     
    55:18
    Kozák sa snažil zakončovať z ľavého kruhu, no napokon narazil na pozorného Suchého, ktorý ho od puku bez problémov odstavil. Následne sme mohli vidieť súboj týchto dvoch obrancov aj pri mantineli za popradskou bránou.
     
    55:51
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď vo svojej lapačke zachytil puk po jemnom nahodení jedného zo skalických obrancov.
     
    56:06
    Skalickí hokejisti budú hrať presilovú hru. Na dve minúty si za popradský tím odchádza sadnúť Paločko, ktorý sa previnil podrazením.
     
    56:19
    Skalica dala gól!
    Skalickí hokejisti napokon dokázali využiť svoju početnú výhodu už po 13 sekundách! Kasík zachytil puk po nepresnej rozohrávke svojich súperov, následne ho chcel z pravého kruhu vyhodiť do bezpečia, no hostia ho zdvojili a k puku sa dostal MIROSLAV LAŽO, ktorý svojou delovkou prerušil Sidorove čisté konto v zápase. Bez asistencií.
     
    56:55
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď vo svojej lapačke zachytil puk po delovke z ľavej strany od aktívneho Kutáleka.
     
    57:29
    Dvojica Skaličanov Lažo a Obdržálek sa zrazili v strednom pásme a jeden na druhého sa mierne hnevajú. Hostia sú momentálne pri puku a stále sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    58:24
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok. Tentokrát vo svojej výstroji zachytil puk po strele z hranice ľavého kruhu od aktívneho Slobodu, ktorý ukázal svoj pekný švih.
     
    58:50
    Skaličania sú usadení v útočnom pásme, kde sa momentálne snažia niečo vymyslieť. Popradský tím sa však bráni naozaj veľmi dobre a nič nenecháva na náhodu.
     
    59:03
    Za popradskou bránou sme mohli vidieť aj prvú potýčku v zápase, do ktorej sa zapojila dvojica Paločko a Kozák. V krátkom súboji síce vyhral urastenejší Kozák. Následne uvidíme hru štyroch na štyroch – Kozák obdržal 5minútový trest za hrubosť a Paločko 2+2 minúty za hrubosť.
     
    59:58
    V závere tretej tretiny nahodil puk na zadný mantinel domáci Lapšanský. Následne sa k nemu dostali skalickí obrancovia, no tí sa už nesnažia niečo vymyslieť.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka dnešného zápasu bola o niečo vyrovnanejšia ako tá druhá, no v celom zápase boli určite aktívnejší hokejisti Popradu, ktorí si v 41. minúte navýšili svoje vedenie už na tri góly po úspešnom zásahu Stalsa. Za hostí vsietil jediný gól počas presilovej hry v 57. minúte Miroslav Lažo, ktorý už prehru svojho tímu odvrátiť nedokázal.

    Popradčania si teda po skvelom výkone pripisujú na svoje konto jasné tri body, zatiaľ čo Skalica odchádza domov bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:07:52)


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Skalica. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 36. Gápa (Štrauch, S. Takáč), 40. Mlynarovič (Kasík, Belluš), 41. Stals (Sýkora, Lapšanský) – 57. Lažo


    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – D. Brejčák, Suchý ("A"), Kasík ("C"), Makovský, Jáchym, Kurali, Gaborčík, Vojsovič – Sýkora, Stals, Lapšanský – Paločko, Mlynarovič, Vaic – Drábek, Paukovček, Belluš – Gápa, S. Takáč, Štrauch.
    HK Skalica: Lipovský (Romančík) – Vyrúbalík ("A"), Kozák, Trška, Stano, Srnec, Mikeska, Šohajda – Kuľha, Školiak, Obdržálek – Lažo ("C"), Stieler, Kropáč – Kutálek ("A"), B. Mráz, Šátek – F. Novák, Jankovič, Sloboda.

    Rozhodca: Milan Novák – Tomáš Holienka, Martin Smrek

    Diváci: 1155