Vítkovice – Chomutov 8:3 (kon.) | Pardubice – Plzeň 3:1 (kon.) | Slavia – Liberec 3:4 (0:2 po s.n.)
Sparta Praha – Kometa Brno 4:1 (kon.)
koniec
HC Dynamo Pardubice
3:1 (0:0, 0:1, 3:0)
HC Škoda Plzeň
cz Utorok 26.11.2013, 18:00 • ČEZ Arena Pardubice. • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    Dlouho to vypadalo, že mají tři body namířeno do Plzně. Hostující celek vedl do 49. minuty, ve které se po samostatném úniku prosadil Nosek. Domácí celek byl aktivnějším, a tím si tak pravděpodobně tři body zasloužil. Obrat zařídil domácím po šťastném odrazu Robert Kousal, který dával z bezprostřední blízkosti na 2:1. Pojistku domácím zajistil střelou do prázdné branky Benák. (20:24:43)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Snad v poslední šanci utkání se na levé straně zjevil Jiří Vašíček. Prudkou ránu poslal jen do přesouvajícího se Mensatora.
     
    59:37
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Hostující výběr poté zariskoval a Mensator odjel z branky. Radil ještě v dobré pozici nečekaně minul, ale domácí tým se třetí branky přeci jenom dočkal. VÁCLAV BENÁK z pravé strany propálil hradbu těl a definitivně rozhodl o tom, že tři body zůstanou v ČEZ Areně. Bez asistence.
     
    58:57
    Sýkora po pěkné přihrávce hledal na levé straně najíždějícího Endála, ale ten odmítl definitivní pojistku tří bodů, když místo poloprázdné branky pálí mimo.
     
    58:29
    Kousal u zadního mantinelu ostře srazil v pravděpodobně v mezích pravidel Mozíka, který je notně otřesen. Po přivolání lékaře opouští ledovou plochu.
     
    57:33
    Zohorna nahrávku na Vlasáka do útočné třetiny tečoval, a tak se zapříčinil o ofsajd hostujícího celku. Po něm se vhazuje ve středním pásmu.
     
    57:03
    Kašpařík tečoval Hanzlíkovo nahození z pravé strany jen na zadní mantinel za brankou Júlia Hudáčka.
     
    55:44
    Domácí euforii mohl ještě zvýšit jeden z útočníků třetího útoku, ale z pravé strany pálil těsně nad branku.
     
    55:27
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Štěstí přeje připraveným. Nosek v těžké pozici dokázal projít od levého mantinelu až před branku, kde se puk snad třikrát odrazil o hokejek na volného ROBERTA KOUSALA, který neměl problém zakončit do odkryté branky! Asistence: Jiří Vašíček a Lukáš Radil.
     
    53:56
    Domácím se následně povedlo zahrát v přesilovce na zakázané uvolnění, po kterém následovalo po špatné nahrávce opuštění útočné třetiny.
     
    53:05
    Noskovo nahození z pravé strany hledalo volného Vašíčka. Puk se zvláštně odrazil od hole jednoho z hostů a končí mimo branku.
     
    52:31
    Gregorc od útočné modré našel Noska, jehož okamžité zakončení Lukáš Mensator bez problémů kryje.
     
    52:03
    Tybor faulován ve středu hřiště, a tak tu bude přesilovka pro domácí. Za podražení je vyloučen Jakub Lev.
     
    51:38
    Ohrožení domácí branky si přichystal Lev. Ten vypálil od levého mantinelu a jeho ráně chybělo jen pár centimetrů, aby se dostala za Hudáčka.
     
    51:13
    Nahození z levé strany odvrátil a vyvezl do střední třetiny Hollweg, a tak již hrají hosté v plném počtu.
     
    50:32
    Plzeň se ale brání na jedničku a nedovoluje domácím ohrozit Mensatorovu branku.
     
    49:13
    Pardubický nástup může ještě vylepšit přesilová hra. Tu si domácí tým zahraje za faul (nedovolené bránění) Vojtěcha Mozíka.
     
    48:20
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Domácí následně vyrovnávají na 1:1! Svoje sólo přetavil ve vyrovnání TOMÁŠ NOSEK, který bekhendem propálil bezmocného Mensatora. Domácí střelec branku odnesl tvrdým nárazem do konstrukce branky, a tak hřiště opouští v doprovodu lékaře. Asistence: Lukáš Radil a Blaž Gregorc.
     
    48:07
    Slovákovu dělovku z levé strany vyrazil Hudáček za svoji klec, odkud jeden z jeho obránců vyhazuje na zakázané uvolnění.

    Jan Hrabal

    Góly a asistencie: 49. Nosek (Radil, Gregorc), 56. Kousal (Vašíček, Radil), 60. Benák – 40. Hollweg (Jeřábek, Sýkora)


    HC Dynamo Pardubice: Hudáček (Salfický) – Píša, Kočí, Benák, Zdráhal, Gregorc, Vašíček – P. Sýkora, Marha, Endál – Tybor, Zohorna, Somík – Radil, Kousal, Nosek – Moučka, Rys, Semorád.

    Trenéři: Zdeněk Venera a Miloš Říha ml.

    HC Škoda Plzeň: Mensator (Machovský) – Hanzlík, Seman, Slovák, Jeřábek, Mozík, Boháč, Marcel – J. Sýkora, Kašpařík, Lev – Kratěna, Vlasák, Pletka – Dvořák, T. Sýkora, Hollweg – Indrák, Pitule, Vlček.

    Trenéři: Milan Razým, Michal Straka a Jaroslav Špaček

    Rozhodca: Šír, Mikula – Bryška, Lučan

    Diváci: 7254