Boston – Pittsburgh 4:3 (po pr.) | NJ Devils – Winnipeg 1:3 (kon.) | Toronto – Columbus 0:6 (kon.)
Tampa Bay – NY Rangers 5:0 (kon.) | Florida – Philadelphia 3:1 (kon.) | St. Louis – Minnesota 3:0 (kon.)
Nashville – Arizona 4:2 (kon.) | Edmonton – Chicago 1:5 (kon.) | Vancouver – LA Kings 2:3 (po pr.)
koniec
Toronto Maple Leafs
0:6 (0:2, 0:2, 0:2)
Columbus Blue Jackets
cz Utorok 26.11.2013, 01:10 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Partner:
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 18:22
    vhazování: 24:27
    hity: 37:43
    trestné minuty: 18:12
     
    Pomalu můžeme začít hodnotit dnešní utkání. Toronto si evidentně podobný průběh nepředstavovalo a po odstrašujícím výkonu podlehlo Columbusu v poměru 0:6. Hosté si dnes dvoubodové vítězství jisto jistě zasloužili a třeba to znamená, že se jim začne blýskat na lepší zítřky. S přáním příjemného rána se loučí Petr Dejnožka.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:13
    Nepřesná rozehrávka Umbergera končí za brankou Reimera, Toronto má ještě čas na poslední útok.
     
    58:27
    Domácí v plném počtu.
     
    57:16
    Hosté nikam nespěchají, tato přesilová hra jim zase tolik nevychází. Columbus však již dnes využil dvě, takže je tato skutečnost rozhodně netrápí.
     
    56:27
    Blue Jackets ještě dostanou šanci navýšit své, již tak vysoké, vedení. James Van Riemsdyk (TOR) totiž zahrál vysokou holí a už sedí se svým kolegou na trestné lavici.
     
    55:50
    Další bitka! Tentokrát se do sebe po hlavě pustili Nazem Kadri (TOR) a Matt Calvert (CBJ). Pro oba dnešní duel skončil kvůli pětiminutovým trestům za hrubost.
     
    55:40
    David Clarkson se chytře uvolnil na pravé straně, ještě vymýšlel přihrávku na Kadriho, ale nakonec se rozhodl sám zakončit. Bobrovskij je dnes neprůstřelný.
     
    55:23
    Útočnou akci Toronta zastavil ofsajd.
     
    55:00
    Běží poslední pětiminutovka řádné hrací doby, hosté si dosyta užívají radosti potřebného vítězství.
     
    53:36
    Toronto se sympaticky snaží alespoň o vstřelení čestného úspěchu, střela Van Riemsdyka ale zamířila úplně mimo.
     
    53:09
    Utkání se již bude pouze dohrávat, o vítězi zápasu je již naprosto jednoznačně rozhodnuto.
     
    51:24
    Columbus právě vstřelil branku!
    Čtyři vteřiny před vypršením prvního Fraserova trestu se hosté podruhé v dnešním zápase prosazují v početní převaze! RYAN JOHANSEN má dnes střeleckou formu, protože jako jediný hráč na ledě se prosazuje již podruhé a opět tím trochu více srazil Maple Leafs do kolen – 0:6! Asistence: Nick Foligno a James Wisniewski.
     
    51:07
    Uvidíme přesilovou hru pět na tři! Frasera doplní na trestné lavici také obránce Dion Phaneuf (TOR), který je odkázán k časoměřičům za vražení na hrazení.
     
    50:55
    Hosté nemají kam spěchat, a tak v početní výhodě kombinují v útočném pásmu. Ke střele se následně odhodlal Atkinson, puk sice směřoval k levé tyče, nicméně proletěl těsně vedle.
     
    49:28
    Ve stejném čase dostává ještě Mark Fraser (TOR) menší trest za krosček, nakonec z toho vznikne přesilová hra Blue Jackets.
     
    49:28
    Domácí jsou průběhem zápasu evidentně znechuceni a na jejich hře je to výrazně vidět. Něco změnit se pokusil vyvolání bitky Mark Fraser (TOR), který si to v pěstním souboji rozdal s Daltonem Proutem (CBJ). Oba hráči si odnášejí pětiminutový trest za hrubost, pokračovat se bude v pěti hráčích na obou stranách.
     
    49:05
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Nick Foligno chytře přenechal kotouč na RYANA JOHANSENA, který nekompromisní ranou příklepem překonal přihlížejícího Reimera – 0:5! Asistence: Nick Foligno.
     
    48:38
    Příliš zajímavý hokej ve třetí části nesledujeme, nic jiného než marné bušení do obrany Columbusu již dnes zřejmě neuvidíme.

    Petr Dejnožka

    Góly a asistencie: 11. Atkinson (Calvert, Anisimov), 11. Umberger (Letestu, Murray), 24. Skille (Letetu), 27. Murray (Johansen, Wisniewski), 50. Johansen (Foligno), 52. Johansen (Foligno, Wisniewski)


    Toronto Maple Leafs: Reimer (Bernier) – Gunnarsson, Phaneuf, Franson, Gardiner, Rielly, Fraser – Kessel, Bozak, Van Riemsdyk – Clarkson, Kadri, Lupul – Kuljomin, McClement, Raymond – Orr, Smithson, McLaren
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Murray, Johnson, Nikitin, Ťjutin, Savard, Erixon – Jenner, Johansen, Foligno – Atkinson, Anisimov, Calvert – Umberger, Letestu, Comeau – Skille, Chaput, Collins

    Rozhodca: Lee, Pochmara – Murray, Devorski