Swansea – Everton 1:1 (kon.) | Southampton – Hull City 2:0 (kon.) | Sunderland – Crystal Palace 1:4 (kon.)
Tottenham – Aston Villa 0:1 (kon.) | West Bromwich – Leicester 2:3 (kon.) | West Ham – Stoke City 1:1 (kon.)
Burnley – Arsenal 0:1 (kon.)
koniec
Burnley FC
0:1 (0:1)
Arsenal FC
Sobota 11.04.2015, 18:30 • Turf Moor (Burnley) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Londýnsky Arsenal dosiahol ôsme ligové víťazstvo v rade, Kanonieri už dlhú dobu nebudili takýto rešpekt. Dnes si Gunners splnili rolu favorita a aj keď v zápase neponúkli žiadnu nadstavbu, víťazstvo je zaslúžené. Burnley dnes potopil skorý gól Ramseyho, vďaka ktorému sa hosťom darilo komfortnejšie kontrolovať priebeh stretnutia. Burnley zostáva predposledné, no zásadne mu uniká dnes úspešná Aston Villa. Arsenal poisťuje druhú priečku a zároveň vytvára tlak na vedúcu Chelsea, ktorý pri dvoch zápasoch k dobru stále vedie o štyri body. (20:24:41)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Francúzsky profesor Arséne Wenger vytiahol z aktovky ešte jedno taktické striedanie. Namiesto Alexisa Sáncheza sa na trávnik dostane obranca Callum Chambers. Davida Jonesa zároveň nahrádza Matt Taylor.
     
    90+2
    Kanonieri sa snažili nasáčkovať do rohu ihriska, no po zlej Özilovej zadovke sa Bellerínovi nepodarilo udržať loptu na hracej ploche.
     
    90+1
    V úvode trojminútového nadstavenia si ideálnu parketu hľadal Danny Ings, ktorý ale napokon cez londýnskych zadákov nevystrelil.
     
    90
    Burnley sa snaží tlačiť do rohov ihriska a odtiaľ centrovať na útočnú dvojicu Ings a Vokes, no Arsenal zatiaľ dobre pressuje.
     
    88
    Alexisovu spätnú prihrávku na Dannyho Welbecka znovu vykopol kapitán Jason Shackell, ktorý pokračuje vo svojej show.
     
    87
    Welbeck strieľal až teraz, v momente keď naňho vystupoval kapitán Jason Shackell. Niečo Dannymu stále ešte chýba...
     
    86
    Prečo teraz Danny Welbeck nestrieľal? Po Alexisovej nezištnej prihrávke mal na to ideálnu príležitosť, no namiesto toho volil zasekávačku, aby sa potom dostal z ideálneho uhlu.
     
    84
    Primárnou Welbeckovou úlohou bude narúšať rozohrávku domácich obrancov a stredných záložníkov. Arsenal nasťahovaný na svojej polke.
     
    82
    Osem minút pred koncom riadneho hracieho času tu máme vôbec prvú zmenu dnešného stretnutia. Wenger nahrádza svojich hroťákov, Welbeck nahrádza Girouda.
     
    81
    Francis Coquelin zakončoval rohový kop Arsenalu nepresnou strelou vysoko nad. Pred jeho pokusom úradoval v šestnástke Shackell.
     
    80
    Sam Vokes v nájazde jeden na jeden prepadol cez Koscielneho, no Mike Dean púšťa hru ďalej. V inakšom prípade by francúzsky stopér smeroval pod sprchy.
     
    79
    Mesut Özil s centrovanou loptou na Girouda, ale pre ním vyrástol severoírsky stopér Michael Duff, ktorý hrá mimochodom so žltou kartou.
     
    78
    Práve Cazorla teraz zakončoval londýnsky rohový kop, no Cazorla pálil z hranice veľkého vápna vysoko nad bránku.
     
    77
    Toho už v druhej časti nie je tak vidieť ako v prvej a možno bude prvou Wengerovou voľbou na striedanie. Zatiaľ hráme bezo zmien.
     
    76
    Giroud dobre na Bellerína, ktorý na druhej strane vápna našiel Özila, ale nemecký playmaker už nepripravil pozíciu pre Cazorlu.
     
    75
    Domáci majú ešte štvrťhodinu na to, aby dokázali vyrovnať. Arsenal by potreboval gól na 2:0, aby sa mohol definitívne upokojiť.
     
    73
    Burnley ale začína poriadne dupať na plyn a vyrovnanie nemusí byť neriešiteľnou záležitosťou. Nesmierne aktívny George Boyd centroval na hranicu šestnástky, kde operoval Scott Arfield. Azda najkreatívnejší záložník Clarets prestrčil loptu vzduchom na neviditeľného Dannyho Ingsa, ktorý sa mohol stať mužom okamžiku. Arfieldov oblúčik zakončoval z desiatich metrov nožničkami, s ktorými si ale David Ospina vedel rady. Nie práve dokonale umiestnenú strelu kolumbijský brankár kryje napevno.

    Erik Farkaš

    Góly: 12. Ramsey

    Karty:   25. Mee (BLY), 26. M. Duff (BLY)


    Burnley FC: Heaton – Trippier, M. Duff, Shackell (C), Mee – G. Boyd, Arfield, D. Jones, Barnes – Vokes, Ings
    Náhradníci: Gilks – Kightly, M. Taylor, Jutkiewicz, Ulvestad, S. Ward, M. Keane
    Manažér: Sean Dyche (ENG)

    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Ramsey, Coquelin – Cazorla, Özil, A. Sánchez – Giroud
    Náhradníci: Szczęsny – Gibbs, Rosický, Walcott, Flamini, Chambers, Welbeck
    Manažér: Arséne Wenger (FRA)

    Rozhodca: Mike Dean – S. Burt, S. Long – S. Atwell