Sokolov – Pardubice 1:1 (kon.) | Třinec – Táborsko 1:0 (kon.) | Karviná – Vlašim 2:0 (kon.)
Frýdek-Místek – Zlín 0:2 (kon.) | Opava – Žižkov 2:1 (kon.)
koniec
FK Třinec
1:0 (0:0)
FC SILON Táborsko
cz Sobota 11.04.2015, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2000 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    Třinec se díky výhře posunul na 13. místo o dva body před Ústí nad Labem. Arma hostí v zítřejším utkání Kolín a v případě tří bodů se vrátí před Slezany. Táborsko zatím zůstává na 3. příčce, ale také to se může a s největší pravděpodobnosti se bude měnit. V dalším kole zavítá Třinec v neděli 19. dubna na hřiště Kolína, kde bude hrát od 17:00. Ještě před tím, a to v úterý 14. dubna, ho však v Liberci čeká odveta skvěle rozehraného pohárového čtvrtfinále. Táborsko bude za týden v sobotu 18. dubna od 17:00 hostit Ústí nad Labem.

    Ode mě je to pro dnešek ze stadionu Rudolfa Labaje všechno. Děkuji za pozornost a loučím se s vámi. Přeji vám dobrou chuť k obědu a příjemné sobotní odpoledne. Na počtenou! (12:12:52)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za vaši přízeň.
     
    Je dobojováno a Třinec ke třem porážkám z cizích hřišť přidává třetí domácí vítězství v řadě, zdolat se mu podařilo favorizované Táborsko. Po prvním poločase byl stav bezbrankový, druhá půle začala v klidném tempu a žádné gólové příležitosti k vidění nebyly. Po hodině hry vplul na hřiště Ceplák a tento tah se trenéru Kalivodovi opravdu vydařil. V osmašedesáté minutě se totiž Ceplák za hranicí vápna opřel do skákavého míče a zamířil přesně do pravé šibenice.

    Slezané vedli po nádherné trefě 1:0 a náskok si s přehledem hlídali. Táborsko možná mělo územní převahu a procentuálně větší držení míče, jenomže do zakončení se vlastně vůbec nedostávalo. Deset minut před koncem mohl vedení Třince stvrdit Dedič, jenže střílel z patnácti metrů těsně nad branku. Závěrečné minuty probíhaly ve znamení táborských rohových kopů, ale žádná nebezpečná situace před Palečkem nevznikla. Se střelou Javorka z dálky si třinecký gólman poradil a domácí příznivci tak mohli s hráči oslavit další důležité tři body.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Mráz prodlužoval hlavou nákop z obrany na Musiola, ale ten si balon nezpracoval. Paleček zase sebral další slepý nákop hostů a vypadá to na vítězství Třince.
     
    90+2
    Kočího rohový kop domácí defenziva ubránila, zvládla i nepřehlednou situaci na hranici šestnáctky a Kubáň následně odkopl na tribunu.
     
    90+1
    Džafićův rohový kop odhlavičkoval do relativního bezpečí Dedič. Táborsko si ovšem roh z druhé strany zopakuje. Nad rámec hrací doby se nastavují dvě minuty.
     
    90
    Motyčkovi se odkop nepovedl, poslal míč do zámezí a vhazovali hosté. Pěknou střelu z pětadvaceti metrů vyslal k levé tyči Javorek a Paleček raději vyrazil míč na roh.
     
    89
    Jenže zatím se hosté před branku Palečka dostávají jen ztěžka. Mráz teď v útočné snaze svalil na zem Motyčku a sudí Julínek odpískal faul. Do konce základního hracího času zbývá jediná minuta.
     
    88
    Kubáň si nezpracoval dlouhý balon z pravé strany a vhazují Jihočeši. Domácím se teď nedaří podržet balon, Táborsko tak dostává možnost náporu.
     
    87
    Joukl se rychle zařadil do hry a pustil se do napadání Cíferského. Jeho nákop našel Mráze, vysunutého až na hrotu. Slovenský kapitán Táborka ovšem mířil nad branku Palečka.
     
    86
    Dedič se probíjel po levé straně před branku, byl však čistě odzbrojen hostujícími beky. Třinečtí naposledy střídají, Pavla Malcharka nahrazuje v útoku Petr Joukl.
     
    85
    Další nákop do vápna Třince si Kubáň zpracoval hodně rozporuplně a hosté žádali odpískání penalty. Píšťalka zůstala němá. Následný roh rozehrál Džafić na Hrice, po jehož zakončení uklidnil hru Paleček.
     
    84
    Strnad přihrával oblouček před branku Musiolovi, před nímž zahrál hlavou na roh Kubáň. Rohový kop Kočího Třinec v pohodě ubránil.
     
    83
    Dedič nedosáhl na Matouškův nákop z poloviny hřiště a byl Mrázem ubráněn. K balonu se dostal Džafić a spěchá do útoku.
     
    82
    Rozehrávky se trochu překvapivě neujal právě Džafić, ale Kočí. Jeho daleký centr se snášel k zadní tyči, než Paleček vyboxoval balon do bezpečné vzdálenosti.
     
    81
    René Dedič vidí po čtyřech minutách pobytu na hřišti žlutou kartu. Skluzem zajel do táborské kombinace, dotkl se Džafiće a docela přísně byl za svůj zákrok potrestán.
     
    80
    Dedič měl namířeno do stejného místa jako při gólu Ceplák, jenže 682 diváků vidělo jen o chlup nepřesný pokus. Do konce zápasu zbývá deset minut a tvořit musí Táborsko.
     
    79
    Motyčka vracel balon po centru zprava hlavou před branku. Tam si jej přebral Dedič, vytáhl se až na hranici šestnáctky a pak vystřelil jen těsně nad pravý horní roh brány!
     
    78
    Kubáň při přechodu na útočnou polovinu zapomněl míč za sebou, pro Třinec to ale nemělo žádné tragické následky. Slezané totiž balon brzy vybojovali zpět.

    Ondřej Zoubek

    Góly: 68. Ceplák

    Karty:   36. Matoušek (TRI), 44. Smetana (TRI), 81. Dedič (TRI) – 24. Cíferský (TAB)


    FK Třinec: Paleček – Matoušek, Vomáčka (C), Hloch, Kubáň – Tomeček, Motyčka, Hupka, Janoščín (61. Ceplák) – Malcharek (86. Joukl), Smetana (77. Dedič). Trenér: Marek Kalivoda.
    Náhradníci: Bruk – Velner, Joukl, Malíř, Čelůstka, Ceplák, Dedič.

    FC SILON Táborsko: Toma – Hric, Cíferský, Mráz (C), Džafić – Surynek (75. Musiol), Šiml, Traore, Javorek, Presl (72. Kočí) – Strnad. Trenér: Radim Nečas.
    Náhradníci: Kudrna – Rabiňák, Kočí, Nešický, Musiol, Hovorka.

    Rozhodca: Pavel Julínek – Antonín Kordula, Petr Vysloužil

    Diváci: 682