Swansea – Everton 1:1 (kon.) | Southampton – Hull City 2:0 (kon.) | Sunderland – Crystal Palace 1:4 (kon.)
Tottenham – Aston Villa 0:1 (kon.) | West Bromwich – Leicester 2:3 (kon.) | West Ham – Stoke City 1:1 (kon.)
Burnley – Arsenal 0:1 (kon.)
koniec
West Ham United
1:1 (1:0)
Stoke City FC
Sobota 11.04.2015, 16:00 • Upton Park (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    V Upton Parku to bola dráma až do posledných sekúnd, bodový rozostup medzi oboma rivalmi sa nemení. Skóre už v siedmej minúte otváral Aaron Cresswell, no to bolo od domácich po väčšinu zápasu všetko. Tempo odvtedy prevažne diktovali Hrnčiari, ktorí hneď trikrát prekonali španielskeho gólmana Adriána. Regulérny bol ale napokon až posledný zásah Marka Arnautoviča, ktorým rakúsky futbalista rozhodol o konečnej deľbe bodov. V Londýne sa po poslednom hvizde Rogera East bučalo. (18:00:58)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
    Marko ARNAUTOVIČ - 1:1
     
    90+5
    Stoke City FC dalo gól!
    Tentokrát sa už o postavenie mimo hry nejedná, MARKO ARNAUTOVIČ i celý Stoke si vyrovnanie určite zaslúžili! I'm forever blowing bubbles znelo Upton Parkom predčasne. Hrnčiari sa znovu presadili na osi ihriska, odkiaľ od Shawcrossovej hlavy smerovala prihrávka na rozbehnutého Arnautoviča. Frustrovaný zakončovateľ, ktorého dva predchádzajúce zásahy boli anulované, sa predsa len dočkal a krížnou strelou zo šestnástky prekonal Adriána. Španielsky gólman na jeho prízemnú, dobre mierenú ranu nedosiahol, Potters sa dočkali zaslúženého vyrovnania!
     
    90+3
    Marko Arnautovič s druhým neuznaným gólom pre postavenie mimo hru! Vykúpenie Hrnčiarov sa už zdalo byť realitou. Na pravej strane sa k prudkému pasu do šestnásty dostal Stephen Ireland, ktorý ťažil z výbornej práce Jonathana Waltersa. Ireland následne prihrával na hranicu šestnástky Hammers, kde sa pohotovo presadil rakúsky útočník Potters, ktorý prízemnou strelou prestrelil gólmana Adriána. Radosť mu ale veľmi rýchlo opäť pokazil ten istý postranný rozhodca, ktorý správe zaregistroval jeho minimálny ofsajd.
     
    90+2
    Nie, gólman Adrián bol zatlačený až za bránkovú čiaru, Hrnčiarov vyháňa z domácej šestnástky útočný faul Wollscheida.
     
    90+1
    Hostia dostávajú ešte päť nadstavených minút na to, aby prípadne vyrovnali. Podarí sa im to už po úvodnom rohovom kope?
     
    90
    Ireland našiel v šestnástke Adama, ktorý znovu zakončoval z prvej a opäť mieril mimo priestoru troch tyčí.
     
    89
    Stoke opäť na chvíľu zovrel Hammers v domácej šestnástke, no rozruch napokon ukončilo Waltersove postavenie mimo hry.
     
    88
    West Ham sa už zabarikádoval vo svojej šestnástke, kde zrejme prežije úplný záver stretnutia. Irelandov center našiel Kladivárov pripravených.
     
    87
    Cole sa prezentoval i ďaleko futbalovejším spôsobom, keď zo siedmich metrov ohrozil Begoviča, no jeho hlavička smerovala dva metre mimo.
     
    86
    Carlton Cole si vyšliapol na rozohrávajúceho Pietersa, Roger East trestal štvrtou žltou kartou. Cole prišiel do súboja neskoro.
     
    85
    Neskutočný Dioufov NBA výskok hosťom nepomohol k vyrovnaniu. Senegalčan síce vyhral hlavičku, no v šestnástke nemal dostatočnú podporu.
     
    83
    Stoke možno prepásli svoju príležitosť na vyrovnanie. Do konca stretnutia už aj s nadstavením zostáva nejakých desať minút.
     
    81
    Najväčšia príležitosť Stoke City v zápase na vyrovnanie a rozhodne najväčšia príležitosť na strelenie gólu od siedmej minúty! Jonathan Walters presunutím na pravé krídlo ožil. Tentokrát sa dokázal dostať cez strelca doposiaľ jediného gólu Aarona Cresswella, aby potom hľadal hlavu Mame Biram Dioufa. Senegalský útočník sa vďaka priestorovému komfortu dokázal presadiť. no hlavičkou z dvanástich metrov orazítkoval len ľavú Adriánovu žrď. Španielsky gólman bol bez šance na zákrok, Kladivárom pomohla výdatná dávka šťastia.
     
    80
    Kevin Nolan si po súboji pridržal na trávniku Mame Biram Dioufa, čo Roger East správne ohodnotil žltou kartou.
     
    79
    Adam našiel v šestnástke Waltersa, ktorý predlžoval na Dioufa, no nad ním vyrástol spoľahlivý gólman Adrián.

    Erik Farkaš

    Góly: 7. Cresswell – 90+5. Arnautovič

    Karty:   21. Collins (WHU), 80. Nolan (WHU), 86. C. Cole (WHU) – 73. Pieters (STK)


    West Ham United: Adrián – Jenkinson, W. Reid, Collins, Cresswell – A. Song – Kouyaté, Noble (C) – Downing – D. Sakho, E. Valencia
    Náhradníci: Jääskeläinen – Nolan, Jarvis, Nené, O´Brien, Amalfitano, C. Cole
    Manažér: Sam Allardyce (ENG)

    Stoke City FC: Begovič – Cameron, Wollscheid, Shawcross (C), M. Wilson – Whelan, N´Zonzi, Adam – Arnautovič, Walters, Moses
    Náhradníci: Butland – Bardsley, Pieters, Ireland, M. Diouf, Sidwell, Crouch
    Manažér: Mark Hughes (WAL)

    Rozhodca: Roger East – M. Scholes, R. West – K. Woolmer