Swansea – Everton 1:1 (kon.) | Southampton – Hull City 2:0 (kon.) | Sunderland – Crystal Palace 1:4 (kon.)
Tottenham – Aston Villa 0:1 (kon.) | West Bromwich – Leicester 2:3 (kon.) | West Ham – Stoke City 1:1 (kon.)
Burnley – Arsenal 0:1 (kon.)
koniec
West Ham United
1:1 (1:0)
Stoke City FC
Sobota 11.04.2015, 16:00 • Upton Park (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
    Marko ARNAUTOVIČ - 1:1
     
    90+5
    Stoke City FC dalo gól!
    Tentokrát sa už o postavenie mimo hry nejedná, MARKO ARNAUTOVIČ i celý Stoke si vyrovnanie určite zaslúžili! I'm forever blowing bubbles znelo Upton Parkom predčasne. Hrnčiari sa znovu presadili na osi ihriska, odkiaľ od Shawcrossovej hlavy smerovala prihrávka na rozbehnutého Arnautoviča. Frustrovaný zakončovateľ, ktorého dva predchádzajúce zásahy boli anulované, sa predsa len dočkal a krížnou strelou zo šestnástky prekonal Adriána. Španielsky gólman na jeho prízemnú, dobre mierenú ranu nedosiahol, Potters sa dočkali zaslúženého vyrovnania!
     
    90+3
    Marko Arnautovič s druhým neuznaným gólom pre postavenie mimo hru! Vykúpenie Hrnčiarov sa už zdalo byť realitou. Na pravej strane sa k prudkému pasu do šestnásty dostal Stephen Ireland, ktorý ťažil z výbornej práce Jonathana Waltersa. Ireland následne prihrával na hranicu šestnástky Hammers, kde sa pohotovo presadil rakúsky útočník Potters, ktorý prízemnou strelou prestrelil gólmana Adriána. Radosť mu ale veľmi rýchlo opäť pokazil ten istý postranný rozhodca, ktorý správe zaregistroval jeho minimálny ofsajd.
     
    86
    Carlton Cole si vyšliapol na rozohrávajúceho Pietersa, Roger East trestal štvrtou žltou kartou. Cole prišiel do súboja neskoro.
     
    81
    Najväčšia príležitosť Stoke City v zápase na vyrovnanie a rozhodne najväčšia príležitosť na strelenie gólu od siedmej minúty! Jonathan Walters presunutím na pravé krídlo ožil. Tentokrát sa dokázal dostať cez strelca doposiaľ jediného gólu Aarona Cresswella, aby potom hľadal hlavu Mame Biram Dioufa. Senegalský útočník sa vďaka priestorovému komfortu dokázal presadiť. no hlavičkou z dvanástich metrov orazítkoval len ľavú Adriánovu žrď. Španielsky gólman bol bez šance na zákrok, Kladivárom pomohla výdatná dávka šťastia.
     
    80
    Kevin Nolan si po súboji pridržal na trávniku Mame Biram Dioufa, čo Roger East správne ohodnotil žltou kartou.
     
    78
    Sam Allardyce už nebude na hrote pokračovať s dvomi útočníkmi. Namiesto Ennera Valenciu prichádza francúzsky záložník Amalfitano.
     
    73
    Striedajúci Pieters na polovici ihriska pri postrannej čiare držal Kouyatého, Roger East vyrovnáva bilanciu žltých kariet na 1:1.
     
    70
    Hrnčiari dokázali vyšachovať domácu defenzívu a vyrovnali na 1:1, no oslava City dlho netrvala. Charlie Adam na osi ihriska výborne zapracoval, dostal sa zo zovretia a následnou kolmicou vyslal do šance rozbehnutého Marka Arnautoviča. Rakúsky útočník si loptu prebral do pohybu, aby následne prestrelil Adriána na vzdialenejšej žrdi. Radosť Potters ale vzápätí znegoval postranný rozhodca, ktorý postrehol Arnautovičov ofsajd. Na druhej strane sa z ničoho-nič dostal k zakončeniu Koyuaté, no jeho strelu z pravej strany na bližšiu žrď vyrazil pohotový Begovič.
     
    68
    Striedajú i domáci, trávnik opustí veľmi dobre hrajúci Alex Song. Namiesto neho prichádza podstatne ofenzívnejší Kevin Nolan.
     
    67
    Mark Hughes sa pokúsi inšpirovať svoj stred poľa. Namiesto Whelana posiela na trávnik o niečo kreatívnejšieho Stephena Irelanda.
     
    59
    Len čo sa Enner Valencia vrátil z maródky, vypadol Allardycemu ďalší útočník a síce Diafra Sakho. Polhodinu pred koncom ho nahrádza Carlton Cole.
     
    49
    Ďalšia nepríjemnosť pre strádajúci Stoke, ktorý v krátkom slede prichádza o svojho druhého zraneného hráča. Marca Wilsona nahrádza Pieters.
     
    44
    Victora Moses opúšťa trávnik so zraneným ľavým kolenom a bolestivou grimasou na tvári. Krátko pred prestávkou ho preto nahrádza Mame Biram Diouf.
     
    38
    Jonathan Walters krátko pred koncom úvodného dejstva zmrazil Upton Park, no vyrovnanie sa zatiaľ nekoná. Írsky útočník, ktorý i dnes nastupuje s ochrannou maskou nosa, si na ľavej strane šikovne zasekol Collinsa, aby následne pálil z hranice veľkého vápna na bližšiu žrď. Waltersov prudký pokus ale napol len bočnú sieť Adriánovej svätyne. Následne sa k zakončeniu dostal i Victor Moses, ktorý si spracoval Arnautovičov center do vápna. Nigerijský futbalista sa následne šikovne zvrtol, aby z otočky koníčkom len tesne minul vzdialenejšiu žrď domácej bránky.
     
    21
    James Collins sa po dvadsiatich minútach stáva prvým potrestaným hráčom dnešného stretnutia, keď pri pravej postrannej čiare podrazil Whelana.
    Aaron CRESSWELL - 1:0
     
    7
    West Ham United dal gól!
    Mark Noble prekročil loptu AARONOVI CRESSWELLOVI, ktorý parádnou bombou nasadil korunu počiatočnému náporu Kladivárov. Po faule na Ennera Valenciu sa rozohrávalo približne z dvadsiatich metrov. Pri lopte stála spomínaná dvojica Noble a Cresswell, pričom prednosť dostal menej skúsený. Ľavý bek využil ponúknuté príležitosť na výbornú a na spôsob Davida Beckhama zakrútil loptu do strany gólmana Begoviča, ktorý už nedokázal adekvátne reagovať na zmenu trajektórie letu lopty. Guľaté čudo skončilo v ľavej šibenici, 1:0 pre West Ham United!
     
    2
    West Ham vhupol do stretnutia pekne zostra a už po poldruha minútky hry sa mohol ujať expresne rýchleho vedenia. Rohový kop z ľavej strany rozohrával kapitán Hammers – Mark Noble. Anglický stredopoliar krútil loptu na vzdialenejšiu žrď, kde sa k zakončeniu pretlačil dôrazný Kouyaté. Silný Senegalčan pálil z pravého kraja malého vápna, no bránku halfvolejom tesne minul. Noble potom ešte posielal jeden center na hranicu šestnástky, odkiaľ zakončoval Diafra Sakho, no jeho podstatne menej nebezpečná koncovka smerovala mimo.

    Erik Farkaš

    Góly: 7. Cresswell – 90+5. Arnautovič

    Karty:   21. Collins (WHU), 80. Nolan (WHU), 86. C. Cole (WHU) – 73. Pieters (STK)


    West Ham United: Adrián – Jenkinson, W. Reid, Collins, Cresswell – A. Song – Kouyaté, Noble (C) – Downing – D. Sakho, E. Valencia
    Náhradníci: Jääskeläinen – Nolan, Jarvis, Nené, O´Brien, Amalfitano, C. Cole
    Manažér: Sam Allardyce (ENG)

    Stoke City FC: Begovič – Cameron, Wollscheid, Shawcross (C), M. Wilson – Whelan, N´Zonzi, Adam – Arnautovič, Walters, Moses
    Náhradníci: Butland – Bardsley, Pieters, Ireland, M. Diouf, Sidwell, Crouch
    Manažér: Mark Hughes (WAL)

    Rozhodca: Roger East – M. Scholes, R. West – K. Woolmer