Parma – Juventus 1:0 (kon.) | CFC Janov – Cagliari 2:0 (kon.) | Hellas Verona – Inter 0:3 (kon.)
koniec
Hellas Verona
0:3 (0:1)
Inter Miláno
Sobota 11.04.2015, 20:45 • Stadio Marc'Antonio Bentegodi (Verona) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Milánsky Inter dnes víťazí s tým, že hodinu hry bol jasne lepším mužstvom. Domáci Hellas počas úvodnej šesťdesiatminútovky drtil a právom nadobudol dvojgólový náskok. Potom ale Verona priložila pod kotol a v nejednej situácii siahala po kontaktnom góle či vyrovnaní. Napokon si ale domáci vypili kalich horkosti až do dna, keď v samom závere zápasu prekonal vlastného gólmana Vangelis Moras. Nerazzurri sa v živej tabuľke posúvajú pred milánske AC na ôsmu priečku. Verona zostáva pätnásta s jedenásťbodovým náskokom na pásmo ponoru. (22:41:38)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    MORAS - 0:3
     
    90+2
    Inter dal gól!
    A je hotovo! Namiesto zaslúženého kontaktného gólu a finálnej snahy o vyrovnanie je tu tretí zásah v Rafaelovej sieti. Brazílskeho gólmana dokonca prekonal vlastný spoluhráč, čím dal Hellas bodku za nepodareným a predovšetkým smolným predstavením. Výborne hrajúci Daniele D´Ambrosio hľadal v šestnástke Fredyho Guarína, pred ktorým v poslednej chvíli odkopával VANGELIS MORAS, no grécky stopér namieril na vlastnú bránku, presne do protipohybu brankára Rafaela. Dielo skazy je dokonané!
     
    90+1
    Domácim sa už asi nepodarí vyrovnať, aj keď by si minimálne ten kontaktný gól po dobrom výkone rozhodne zaslúžili.
     
    90
    Rozhodcovská štvorica na čele s Paolom Tagliaventom pridáva k dnešnému stretnutie ešte tri nadstavené minútky.
     
    88
    Roberto Mancini už vrhne všetko do defenzívy s maximálnou snahou udržať čisté konto. Namiesto výborného Hernanesa prichádza stopér Felipe.
     
    88
    Toni sa snažil prehodiť loptu na Saviolu, ktorý ale nespracoval a Greco už napálil odrazenú loptu vysoko nad bránku.
     
    87
    Domáci Hellas s ďalšími dvoma zakončeniami, ktoré ale v oboch prípadoch smerovali mimo milánskej bránky.
     
    85
    Domáci už obstreľujú Samira Handanoviča zo všetkých pozícii, no slovinský gólman si udržuje status hlavného hrdinu dnešného večera. Najskôr tu po Saviolovej zrazenej strele bol Grecov prudký pokus z uhlu, ktorý slovinský gólman vyrazil aspoň do strany. Následne sa Brozovičovi aspoň na okamžik podarilo vyslobodiť hostí, no pred šestnástkou sa lopty zmocnil grécky defenzívny štít Tachtidis, ktorý natiahol k ďalšej delovej rane. Samir Handanovič i v tomto prípade stačil vyraziť loptu mimo priestoru troch žrdí.
     
    83
    Verona s ďalším závarom, ktorý mohol znamenať zaslúžený kontaktný gól, no Saviola s Grecom neprestrelil defenzívny múr Nerazzurri.
     
    81
    Striedanie v tíme Hellas Verona FC: z ihriska odchádza Obbadi, prichádza Valoti.
     
    80
    Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Medel, prichádza Gnoukouri.
    Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Palacio, prichádza Kovačič.
     
    77
    Luca Toni ale nepotvrdzuje moje slová chváli a štvrťhodinu pred koncom zahadzuje pokutový kop! Ten síce nebol kopnutý najhoršie, no Samir Handanovič dokonale trafil smer. Slovinský gólman šiel po svojej pravej ruke, rovnako tak pokus veronského veterána. Zostávame pri skóre 0:2!
     
    76
    Striedajúci Leandro Greco robí milánskej defenzíve obrovské problémy a štvrťhodinu pred koncom riadneho hracieho času dokonca prinútil Tagliaventa nariadiť pokutový kop! Všetko sa to dialo po jeho páde cez nohu Nemanju Vidiča, ktorý zatiahol ručnú. Našťastie pre Nerazzurri z toho nie je i červená karta.
     
    75
    Najlepší strelec talianskej Serie A v kalendárnom roku 2015 Luca Toni takmer potvrdil svoju fazónu kontaktným gólom, ktorý mu smolne unikol. Voľný kop z ľavej strany ihriska rozohrával striedajúci Leandro Greco, ktorého presný as našiel hlavu Lucu Toniho. Taliansky matador sa vo vzduchu presadil hneď cez niekoľkých hráčov, no loptu z desiatich metrov poslal len mimo ľavej žrde. Samir Handanovič sa za jeho pokusom iba bezmocne obzeral.
     
    75
    Striedanie v tíme Hellas Verona FC: z ihriska odchádza J. Gómez, prichádza Saviola.
     
    72
    Striedanie v tíme Hellas Verona FC: z ihriska odchádza Hallfredsson, prichádza Greco.
     
    72
    Po dlhšej odmlke zahrozili i milánski hostia, ktorých akciu znovu vytiahol brazílsky playmaker Hernanes. Bývalý hráč rímskeho Lazia prihrával v kľúčovej fáze doprava na podporujúceho Danieleho D´Ambrosia. Taliansky full-back volil prudkú loptu na bližšiu žrď, kde sa v spleti hráčov dokázal presadiť Rodrigo Palacio. Argentínsky zakončovateľ strieľal pohotovo na vzdialenejšiu žrď, ktorú napokon z asi sedemmetrovej vzdialenosti i zasiahol. Od konštrukcie smerovala lopta von, do siete ju neupratal ani dobiehajúci Fredy Guarín.

    Erik Farkaš

    Góly: 11. Icardi, 49. Palacio, 90+2. Moras (vla.)

    Karty:   37. Moras (VRN), 56. Obbadi (VRN) – 18. Juan (INM), 38. Brozovič (INM), 39. Guarín (INM), 76. Vidič (INM)

    Nepremenená penalta: 77. Toni (VRN), brankár Handanovič zneškodnil


    Hellas Verona: Rafael – Sala, G. Rodríguez, Moras, Pisano – Hallfredsson, Tachtidis, Obbadi – Jankovič, Toni (C), J. Gómez
    Náhradníci: Benussi – R. Márquez, Saviola, N. López, Greco, Christodoulopoulos, Campanharo, Marques, Valoti, Agostini, Fernandinho, Martič
    Manažér: Andrea Mandorlini (ITA)

    Inter Miláno: S. Handanovič – D´Ambrosio, Ranocchia (C), Vidič, Juan – Medel – Guarín, Brozovič – Hernanes – Palacio, Icardi
    Náhradníci: Carrizo, Berni – Andreolli, Kovačič, Podolski, Obi, Felipe, Gnoukouri, Puscas, Nagatomo, Shaqiri, Bonazzoli
    Manažér: Roberto Mancini (ITA)

    Rozhodca: Paolo Tagliavento – A. Marrazzo, V. Pegorin – G. Schenone