Parma – Juventus 1:0 (kon.) | CFC Janov – Cagliari 2:0 (kon.) | Hellas Verona – Inter 0:3 (kon.)
koniec
Hellas Verona
0:3 (0:1)
Inter Miláno
Sobota 11.04.2015, 20:45 • Stadio Marc'Antonio Bentegodi (Verona) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vitajte vo Verone, kde budeme v rámci 30. kola talianskej Serie A sledovať konfrontáciu dvoch sklamaní aktuálneho ročníka.

    Tabuľkové postavenie:

    15. Verona: 8 – 9 – 12; skóre 36:51; body 33
    9. Miláno: 9 – 11 – 9; skóre 43:37; body 38

    Forma:

    Verona: R – V – R – V – P – R
    Miláno: R – P – R – P – P – R

    Veronský Hellas vlani v pozícii nováčika obsadil výborné desiate miesto a nechýbalo veľa, aby sa predral do pohárovej Európy. Od kvalifikácie do Európskej ligy UEFA ho delili iba tri body. Tento rok je to už ale o niečom predsa len inom.
    Boj o udržanie v súťaži sa dnešného hostiteľa pri jedenásťbodovom náskoku na osemnástu Cesenu priamo netýka, no len zostupová trojica inkasovala v tomto ročníku viacej gólov. Hellasu sa v posledných týždäoch podarilo stabilizovať aspoň domácu výkonnosť. Z posledných šiestich veronských návštevníkov si všetky tri body odniesol len turínsky FC (1:3).

    Milánčania pre zmenu čakajú na víťazstvo už od konca februára. Nerazzurri v posledných siedmich súťažných zápasoch získali len tri body za remízy. Naposledy sa body delili na San Siro v stretnutí z rozobratou Parmou!
    Rozpadávajúci sa klub predtým v deviatich súťažných zápasoch získal len dva body, no na Milánčanov si beztak trúfol. V 44. minúte odpovedal na Guarínov gól Andi Lila. Ťažko povedať, ako to celé znáša majiteľ modro-čiernych Erick Thohir, ktorý do milánskeho klubu investuje nemalé peniaze. Dokončí Roberto Mancini vôbec túto sezónu?
     
    Úvodné zostavy:

    Hellas Verona FC: Rafael – Sala, G. Rodríguez, Moras, Pisano – Hallfredsson, Tachtidis, Obbadi – Jankovič, Toni (C), J. Gómez
    Náhradníci: Benussi – R. Márquez, Saviola, N. López, Greco, Christodoulopoulos, Campanharo, Marques, Valoti, Agostini, Fernandinho, Martič
    Manažér: Andrea Mandorlini (ITA)

    Inter Miláno: S. Handanovič – D´Ambrosio, Ranocchia (C), Vidič, Juan – Medel – Guarín, Brozovič – Hernanes – Palacio, Icardi
    Náhradníci: Carrizo, Berni – Andreolli, Kovačič, Podolski, Obi, Felipe, Gnoukouri, Puscas, Nagatomo, Shaqiri, Bonazzoli
    Manažér: Roberto Mancini (ITA)

    Rozhodca: Paolo Tagliavento – A. Marrazzo, V. Pegorin – G. Schenone.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Výkop stretnutia obstarali hostia v bielej sade dresov. Hellas v typickej žlto-modrej pruhovanej kombinácii sprava-doľava.
     
    3
    Juanito Gómez s prvou koncovkou dnešného večera, no domáci krídelník pálil vysoko nad bránku Samira Handanoviča.
     
    4
    Domáci pokrčaovali v aktivite i po odvrátení milánskeho rohového kopu. Sala v rýchlom brejku centroval na Toniho, pred ním pracoval Vidič.
     
    5
    Hernanes sa na pravej strane šestnástky nepretiahol k centru, no brazílsky špílmacher vybojoval pre svoje mužstvo aspoň roh.
     
    6
    Veronskí sa ubránili i druhej štandardnej situácii Manciniho zverencov. Taliansky kouč zatiaľ nenadväzuje na posledné pôsobenie na San Siro.
     
    7
    Nádhernou Zidaneovská otočka D´Ambrosia, po ktorej taliansky full-back hľadal Maura Icardiho. Pred ním hasil Gonzalo Rodríguez.
     
    8
    Uruguajský stopér odvracal na rohový kop, ktorému sa modro-žltí znovu dokázali ubrániť. Rozohrávať bude gólman Rafael.
     
    9
    Juanito Gómez sa na ľavej strane nepresadil cez D´Ambrosia, Milánčania sa poľahky dostávajú k lopte.
     
    11
    Inter dal gól!
    Danilo D´Ambrosio potvrdzuje veľkú chuť, s ktorou absolvoval úvodnú desaťminútovku. Taliansky full-back vyviezol loptu po pravej strane až pred šestnástku, kde si ako žiačika zasekol obrancu Pisana. D´Ambroso následne rozdal loptu doprava na osamoteného Rodriga Palacia, ktorý následne prudko a po zemi centroval na stred veľkého vápna, kde sa od defenzívneho bloku Hellasu odpútal MAURO ICARDI. Argentínskemu útočníkovi už nerobilo problém zblízka prestreliť bezmocného Rafaela. Defenzíva veronských zaspala reklamujúc, že Milánčania nezakopli loptu po páde Pisana. Gól ale platí!
    ICARDI - 0:1
     
    13
    Pre Manciniho je to vysnený vstup do dôležitého stretnutia, ktoré by ešte mohlo naštartovať drvivý finiš Nerazzurri.
     
    15
    Juanito Gómez na ľavej strane prihráva pod seba na Hallfredssona, ktorý však centruje iba do náruče pripraveného Handanoviča.
     
    16
    Argentínčan Juanito Gómez je i naďalej na svojej strane aktívny, no jeho centre zatiaľ nenachádzajú svoj cieľ.
     
    17
    Jacopo Sala centroval z pravej strany s úmyslom nájsť Toniho, ale pred ním rybičkou odvracal Nemanja Vidič. Nerazzurri sa ubránili i následnému rohu.
     
    18
    Juan Jesus sa na ľavej strane snažil všetkými dovolenými i nepovolenými praktikami zastaviť rozbehnutého Jankoviča. Napokon ho to stálo žltú kartu.
     
    19
    Luca Toni s prvou vizitkou dnešného zápasu. Z desiatich metrov ale po voľnom kope hlavičkuje len nad bránku.
     
    21
    Sala na pravej strane naštartoval Jankoviča, ktorý tentokrát ušiel Juanovi, no namiesto Toniho znovu našiel iba Vidiča.
     
    22
    Výborný Nemanja Vidič teraz vystúpil, aby pokryl dlhú prihrávku Tachtidisa. Jankoviča dokázal predskočiť, srbský stopér pokračuje v dobrom výkone.
     
    23
    To isté začína platiť aj o Tonim, ktorý sa po pomalom rozjazde začína chytať. Tentokrát na seba úspešne naviazal až trojicu hráčov v bielych dresoch.
     
    24
    Palacio sa z pravej strany znovu snažil nájsť na hrote operujúceho Icardiho, no pred ním tentokrát úradovali Rafaelove rukavice.
     
    25
    Nerazzurri teraz istou rozohrávkou rozoberajú svojho súpera, no Manciniho zverenci kombinujú prevažne v okolí stredovej čiary.
     
    26
    Guarínova šajtlička mala na ľavej strane osloviť uvoľňujúceho sa Brozoviča, no Jacopo Sala napokon zvládol i svoje defenzívne úlohy.
     
    27
    Rodrigo Palacio pristúpil Gómezov členok, no Paolo Tagliavento kartu neťahá, čo poriadne naštartovalo domácich priaznivcov.
     
    28
    Tí sú nespokojní prakticky ešte od gólového okamžiku, kedy Milánčania, respektíve hlavný rozhodca neprerušili hru po Pisanovom signalizovanom zranení.
     
    29
    V posledných minútach odmlčaný D´Ambrosio centroval po Brozovičovej prihrávke na Icardiho, no Talianov pas bol pridlhý.
     
    30
    Nepodarila sa mu ani následná strela z nejakých dvadsiatich metrov. Lopta sa kotúľala podstatne vedľa pravej konštrukcie domácej svätyne.
     
    31
    Za nami je už polhodinka hry. Okrem Icardiho gólového okamžiku sme žiadnu ďalšiu zaujímavú príležitosť nesledovali.
     
    32
    Hostia kopia nedovolené zákroky, po vymyslenom Brozovičovom sa aspoň neťahala neoprávnená karta.
     
    33
    Luca Toni dokázal zakončiť ďalšiu ťažkú loptu do šestnástky, no loptu posielal vysoko nad Handanovičovu svätyňu.
     
    34
    Milánčania sa miestami utápajú vo vlastných kombináciách, Roberto Mancini neustále pendluje medzi lavičkou a postrannou čiarou.
     
    35
    Jankovič si teraz so Salom na pravej strane ihriska vôbec nerozumeli. Prihrávka prvého menovaného končí v oute.
     
    36
    Vangelis Moras teraz hrozitánsky prepadol na polovici ihriska, keď prehral fyzický súboj s omnoho drobnejším Rodrigom Palaciom. Argentínsky útočník potom stredom ihriska vyviezol loptu až pred šestnástku, kde prihrával doprava na všadeprítomného Marcela Brozoviča. Chorvátsky stredopoliar už viacej nevymýšľal a krížnou strelou sa pokúsil trafiť vzdialenejšiu žrď domácej svätyne. To sa mu asi o pol metra nepodarilo, prudká a prízemná strela smerovala mimo, Rafael zostal bez práce.
     
    37
    Vangelis Moras následne čistil žalúdok Paolovi Tagliaventovi, ktorý pustil jeho prehratý súboj s Palaciom. Hlavný arbiter si nenechal skákať po hlave.
     
    38
    Kartovému napomínaniu sa nevyhol ani hrdina nedávnej gólovej príležitosti Marcelo Brozovič, ktorý podrazil kľučkujúceho Juanita Gómeza.
     
    39
    Tri minúty a tri žlté karty Paola Tagliaventa, ktorý tentokrát správne postrehol Guarínovu hru rukou, ktorou zachytil prihrávku Lucu Toniho.
     
    41
    Emócie sa konečne upokojili a aspoň na posledných päť minút si v prvom polčase ešte môžeme vychutnať futbal.
     
    42
    Ten zatiaľ väčšmi chutí milánskym hosťom, ktorí sú nebezpečnejší, futbalovejší a tým pádom i lepší a preto je ich vedenie zaslúžené.
     
    43
    Playmaker Hernanes padol v šestnástke po súboji s Morasom, Tagliaventova píštaľka tentokrát zostala mlčať.
     
    44
    Paolo Tagliavento sa už pozerá na hodinky, k prvému dejstvu sa zrejme nebude pridávať nič. Milánčania kontrolujú priebeh.
     
    45
    Jedna minútka sa napokon hrať bude, ale Nerazzurri záver prvého polčasu zvládajú s veľkou gráciou a pokojom.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Milánsky Inter sa zatiaľ prezentuje koncentrovaným a zodpovedným výkonom, vďaka ktorému nepúšťa Veronu do gólových príležitostí. V úvodnom dejstve sme videli len dve, obe na strane Interu. Icardi ju využiť dokázal, Brozovič pálil mimo. Zápas zostáva po úvodnom dejstve otvorený.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Počas polčasovej prestávky sme podľa všetkého nestriedali, obe mužstvá vybiehajú na druhé dejstvo v totožných jedenástkach.
     
    48
    Jacopo Sala s dlhým nákopom na Jankoviča, ktorý však nedokázal zachytiť loptu ešte na hracej ploche. Rozohrávať bude Handanovič.
     
    49
    Inter dal gól!
    Milánski Nerazzurri sa presadzujú ako cez kopirák, po štyroch minútach druhého dejstva je to už o dva góly! Rýchly protiútok hostí vyšperkoval brazílsky špílmacher Hernanes, ktorý stredom dostal loptu až pred vápno Hellasu. Tam si na ľavej strane vybral strelca úvodného gólu Maura Icardiho, ktorý oplatil gólovú prihrávku RODRIGOVI PALACIOVI. Argentínska spojka rezultovala v prudkú loptu na bližšiu žrď, kde sa Palacio dokázal v páde presadiť a umiestniť loptu k pravej žrdi. Manciniho zverenci zdvojnásobujú svoje vedenie!
    PALACIO - 0:2
     
    51
    Na druhej strane vystrašil Handanoviča Jankovič, ktorý sa akrobaticky snažil prestreliť slovinského gólmana. Boškovu koncovku ale zablokoval kapitán Ranocchia.
     
    52
    Spolupráca milánskej stopérskej dvojice zatiaľ klape na výbornú. Vidič sa s Ranocchiom výborne dopĺňajú.
     
    53
    D´Ambrosio predviedol na pravej strane vlastnej šestnástky vtipný tanec nad loptou, ale sranda ho prešla po zlej rozohrávke na Hallfredssona. Hellas ale zostáva neškodný.
     
    54
    Moras v chlapskom súboji odstrčil Icardiho, ktorý sa následne snažil hrať na trávniku. Tagliavento zostáva pokojný.
     
    55
    Výborná akcia veronských mohla viesť k vyrovnaniu. Pisanov center z ľavej strany našiel vo vápne Jankoviča, ktorý sklepával na Gómeza, no pred ním letel vzduchom Handanovič.
     
    56
    Marocký stredopoliar Mounir Obbadi, ktorý tu hosťuje z monackého AS, inkasuje v strede ihriska piatu žltú kartu zápasu.
     
    58
    Paolo Tagliavento sa s tým príliš nemaže, ale kto na Apeninskom polostrove áno... Arbitri takto iba škodia plynulosti hry.
     
    59
    Roberto Mancini naďalej s veľkou intenzitou diriguje postavenie každého svojho hráča. Nerazzurri plne koncentrovaní na taktiku skúseného manažéra.
     
    60
    Daniele D´Ambrosio s veľmi čitateľným centrom len do Tachtidisa. Milánčania ale zostávajú zatiaľ pri lopte.
     
    61
    Hernanes so snahou o tretí zásah v sieti Rafaela. Brazílčan však mieril asi dva metre mimo pravej konštrukcie svojho krajana.
     
    62
    Hellas Verona s obrovskou dvojitou šancou na kontaktný gól, no Samir Handanovič svoju prvú vážnejšiu prácu dnešného večera zvládol! K odrazenej lopte sa na hranici veľkého vápna dostal nedávno trestaný Mounir Obbadi, ktorý natiahol k neskutočnej pumelici, ktorá Handanovičovi takmer polámala ruky. Slovinský brankár ale stačil jedovku do stredu bránky vyraziť aspoň pred seba, aby sa následne vysporiadal aj s koníčkom Juanita Gómeza, ktorý na dvakrát dokázal udržať vo svojej náruči. Verona ešte nemusí vešať hlavu.
     
    64
    Následne ale mohla na druhej strane inkasovať po rohovom kope, keď Ranocchia hlavou iba tesne minul pravú žrď.
     
    66
    Hellas s krásnou a nápaditou kombináciou na pravej strane ihriska, no Jankoviča napokon stačil zakrižovať Juan Jesus.
     
    67
    Brazílsky zadák ale následne zlyhal v rozohrávke, keď nastrelil ruku vlastného spoluhráča Ranocchiu, no penalta sa napriek vehementným protestom Verončanov nekopala. Rozohrával sa ale rohový kop, po ktorom sa lopta opäť odrazila k trestuhodne nebránenému bombardérovi Obbadimu. Marocký stredopoliar opäť pálil z nejakých šestnástich metrov. Rana mala podobnú razanciu ako pred niekoľkými minútkami, no tentokrát letela asi pol metra nad hornú konštrukciu Handanovičovej svätyne. Hellas poriadne prikladá pod kotol.
     
    69
    Defenzívny val Milánčanov zatiaľ so šťastím drží. Roberto Mancini by už ale mohol striedať s cieľom oživiť hru bielych.
     
    71
    Nestriedali zatiaľ ani domáci, do konca stretnutia zostáva ešte nejakých dvadsať minút plus nadstavený čas.
     
    72
    Po dlhšej odmlke zahrozili i milánski hostia, ktorých akciu znovu vytiahol brazílsky playmaker Hernanes. Bývalý hráč rímskeho Lazia prihrával v kľúčovej fáze doprava na podporujúceho Danieleho D´Ambrosia. Taliansky full-back volil prudkú loptu na bližšiu žrď, kde sa v spleti hráčov dokázal presadiť Rodrigo Palacio. Argentínsky zakončovateľ strieľal pohotovo na vzdialenejšiu žrď, ktorú napokon z asi sedemmetrovej vzdialenosti i zasiahol. Od konštrukcie smerovala lopta von, do siete ju neupratal ani dobiehajúci Fredy Guarín.
     
    72
    Striedanie v tíme Hellas Verona FC: z ihriska odchádza Hallfredsson, prichádza Greco.
     
    75
    Striedanie v tíme Hellas Verona FC: z ihriska odchádza J. Gómez, prichádza Saviola.
     
    75
    Najlepší strelec talianskej Serie A v kalendárnom roku 2015 Luca Toni takmer potvrdil svoju fazónu kontaktným gólom, ktorý mu smolne unikol. Voľný kop z ľavej strany ihriska rozohrával striedajúci Leandro Greco, ktorého presný as našiel hlavu Lucu Toniho. Taliansky matador sa vo vzduchu presadil hneď cez niekoľkých hráčov, no loptu z desiatich metrov poslal len mimo ľavej žrde. Samir Handanovič sa za jeho pokusom iba bezmocne obzeral.
     
    76
    Striedajúci Leandro Greco robí milánskej defenzíve obrovské problémy a štvrťhodinu pred koncom riadneho hracieho času dokonca prinútil Tagliaventa nariadiť pokutový kop! Všetko sa to dialo po jeho páde cez nohu Nemanju Vidiča, ktorý zatiahol ručnú. Našťastie pre Nerazzurri z toho nie je i červená karta.
     
    77
    Luca Toni ale nepotvrdzuje moje slová chváli a štvrťhodinu pred koncom zahadzuje pokutový kop! Ten síce nebol kopnutý najhoršie, no Samir Handanovič dokonale trafil smer. Slovinský gólman šiel po svojej pravej ruke, rovnako tak pokus veronského veterána. Zostávame pri skóre 0:2!
     
    80
    Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Medel, prichádza Gnoukouri.
    Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Palacio, prichádza Kovačič.
     
    81
    Striedanie v tíme Hellas Verona FC: z ihriska odchádza Obbadi, prichádza Valoti.
     
    83
    Verona s ďalším závarom, ktorý mohol znamenať zaslúžený kontaktný gól, no Saviola s Grecom neprestrelil defenzívny múr Nerazzurri.
     
    85
    Domáci už obstreľujú Samira Handanoviča zo všetkých pozícii, no slovinský gólman si udržuje status hlavného hrdinu dnešného večera. Najskôr tu po Saviolovej zrazenej strele bol Grecov prudký pokus z uhlu, ktorý slovinský gólman vyrazil aspoň do strany. Následne sa Brozovičovi aspoň na okamžik podarilo vyslobodiť hostí, no pred šestnástkou sa lopty zmocnil grécky defenzívny štít Tachtidis, ktorý natiahol k ďalšej delovej rane. Samir Handanovič i v tomto prípade stačil vyraziť loptu mimo priestoru troch žrdí.
     
    87
    Domáci Hellas s ďalšími dvoma zakončeniami, ktoré ale v oboch prípadoch smerovali mimo milánskej bránky.
     
    88
    Toni sa snažil prehodiť loptu na Saviolu, ktorý ale nespracoval a Greco už napálil odrazenú loptu vysoko nad bránku.
     
    88
    Roberto Mancini už vrhne všetko do defenzívy s maximálnou snahou udržať čisté konto. Namiesto výborného Hernanesa prichádza stopér Felipe.
     
    90
    Rozhodcovská štvorica na čele s Paolom Tagliaventom pridáva k dnešnému stretnutie ešte tri nadstavené minútky.
     
    90+1
    Domácim sa už asi nepodarí vyrovnať, aj keď by si minimálne ten kontaktný gól po dobrom výkone rozhodne zaslúžili.
     
    90+2
    Inter dal gól!
    A je hotovo! Namiesto zaslúženého kontaktného gólu a finálnej snahy o vyrovnanie je tu tretí zásah v Rafaelovej sieti. Brazílskeho gólmana dokonca prekonal vlastný spoluhráč, čím dal Hellas bodku za nepodareným a predovšetkým smolným predstavením. Výborne hrajúci Daniele D´Ambrosio hľadal v šestnástke Fredyho Guarína, pred ktorým v poslednej chvíli odkopával VANGELIS MORAS, no grécky stopér namieril na vlastnú bránku, presne do protipohybu brankára Rafaela. Dielo skazy je dokonané!
    MORAS - 0:3
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Milánsky Inter dnes víťazí s tým, že hodinu hry bol jasne lepším mužstvom. Domáci Hellas počas úvodnej šesťdesiatminútovky drtil a právom nadobudol dvojgólový náskok. Potom ale Verona priložila pod kotol a v nejednej situácii siahala po kontaktnom góle či vyrovnaní. Napokon si ale domáci vypili kalich horkosti až do dna, keď v samom závere zápasu prekonal vlastného gólmana Vangelis Moras. Nerazzurri sa v živej tabuľke posúvajú pred milánske AC na ôsmu priečku. Verona zostáva pätnásta s jedenásťbodovým náskokom na pásmo ponoru. (22:41:38)

    Erik Farkaš

    Góly: 11. Icardi, 49. Palacio, 90+2. Moras (vla.)

    Karty:   37. Moras (VRN), 56. Obbadi (VRN) – 18. Juan (INM), 38. Brozovič (INM), 39. Guarín (INM), 76. Vidič (INM)

    Nepremenená penalta: 77. Toni (VRN), brankár Handanovič zneškodnil


    Hellas Verona: Rafael – Sala, G. Rodríguez, Moras, Pisano – Hallfredsson, Tachtidis, Obbadi – Jankovič, Toni (C), J. Gómez
    Náhradníci: Benussi – R. Márquez, Saviola, N. López, Greco, Christodoulopoulos, Campanharo, Marques, Valoti, Agostini, Fernandinho, Martič
    Manažér: Andrea Mandorlini (ITA)

    Inter Miláno: S. Handanovič – D´Ambrosio, Ranocchia (C), Vidič, Juan – Medel – Guarín, Brozovič – Hernanes – Palacio, Icardi
    Náhradníci: Carrizo, Berni – Andreolli, Kovačič, Podolski, Obi, Felipe, Gnoukouri, Puscas, Nagatomo, Shaqiri, Bonazzoli
    Manažér: Roberto Mancini (ITA)

    Rozhodca: Paolo Tagliavento – A. Marrazzo, V. Pegorin – G. Schenone