Swansea – Everton 1:1 (kon.) | Southampton – Hull City 2:0 (kon.) | Sunderland – Crystal Palace 1:4 (kon.)
Tottenham – Aston Villa 0:1 (kon.) | West Bromwich – Leicester 2:3 (kon.) | West Ham – Stoke City 1:1 (kon.)
Burnley – Arsenal 0:1 (kon.)
koniec
Swansea City
1:1 (0:1)
Everton FC
Sobota 11.04.2015, 13:45 • Liberty Stadium (Swansea) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Úvodné stretnutie 32. kola anglickej Premier League prinieslo na Liberty Stadium zaslúženú deľbu bodov. Everton bol v prvom polčase nebezpečnejší a svoju prevahu pretavil aj v úvodný gól Aarona Lennona. Po hodine hry ale Swansea zaznamenala jasnú desaťminútovku, na konci ktorej z penalty vyrovnal Shelvey. Skóre sa už v posledných dvadsiatich minútach nezmenilo. Obe mužstvá zostávajú a aj zostanú na svojich priečkach. (15:42:21)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Obe mužstvá sa v prvom rade snažia vyhnúť porážke. Na Liberty Stadium sa už toho zrejme veľa nestane.
     
    90+2
    Zaslúžená deľba bodov by ale bola logickým vyústením zaujímavého stretnutia. Dyer to po Tylorovom centri nezmenil, proti Stonesovi si pomáhal rukami.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Michaelom Oliverom pridáva k úvodnému stretnutiu 32. kola Premier League ešte štyri minútky.
     
    90
    Kevin Mirallas i za tých pár desiatok sekúnd ponúkol viacej, než viacerí hráči Toffees, ktorí nastúpili v základe. Belgičan tentokrát z dvadsiatich metrov vyprášil Fabiańskeho rukavice.
     
    89
    Fabiański sa po chytení lopty nepríjemne zrazil so Stonesom, ktorý je teraz ošetrovaný v šestnástke Labutí. Zrejme ale toto stretnutie už dohrá.
     
    88
    Práve belgický krídelník vybojoval pre Karamelky rohový kop, ktorý rozohrával Leighton Baines, no ten to pravidelne krúti do rukavíc Lukasza Fabiańskeho.
     
    86
    Ross Barkley opäť nedokázal naplniť prehnané očakávania liverpoolskych, ale i celkovo anglických, priaznivcov. Zlatého chlapca „kolísky futbalu" v závere nahrádza Mirallas.
     
    85
    Samotný Islanďan potom veľmi nebezpečne pálil z ponúknutého priameho kopu. Tim Howard s ťažkosťami vytlačil loptu nad brvno.
     
    84
    Strelec toho otváracieho a regulérneho – Aaron Lennon – sa opäť zapisuje do záznamu o zápase, keď tridsať metrov od bránky podrazil rozbehnutého Sigurdssona.
     
    83
    Strelec vyrovnávajúceho i neplatného otváracieho gólu – Jonjo Shelvey – opúšťa desať minút pred koncom hraciu plochu. Nahrádza ho agilný Nathan Dyer.
     
    83
    Everton sa pritom rútil do situácie traja na dvoch. Škoda pre Liverpoolčanov, ktorým v podobných momentoch často chýba ľahkosť.
     
    82
    Barkley tentokrát dokázal prestrčiť loptu na McCarthyho, no bol to práve írsky stredopoloar, ktorý to celé pokazil nepresnou rozohrávkou na Naismitha.
     
    81
    Lukasz Fabiański po následnej štandardke lacno vypustil loptu z rúk, no poľský brankár bol podľa Olivera faulovaný.
     
    80
    Kapitán Labutí Ashley Williams inkasuje žltú kartu, za ktorú ale bude nesmierne rád. Po kung-fu kope do McCarthyho sa mohlo i červenať.
     
    78
    Marvin Emnes sa dostal do sendviču medzi Jagielku a Barryho. Holandskému útočníkovi príliš nechutil, okrem nevoľnosti ho tráp bolesť hlavy, ktorá dostala v tomto súboji poriadne zabrať.
     
    77
    Romelu Lukaku, ktorého dnešný štart bol pred zápasom otázny, neusadol ani len na lavičku náhradníkov a preto tam Roberto Martínez nemá čistokrvnú alternatívu na hrot útoku.

    Erik Farkaš

    Góly: 69. Shelvey (pen.) – 41. A. Lennon

    Karty:   52. N. Taylor (SWN), 56. Emnes (SWN), 80. A. Williams (SWN) – 25. A. Koné (EVE), 68. Howard (EVE), 84. A. Lennon (EVE)


    Swansea City: Fabiański – Rangel, F. Fernández, A. Williams (C), N. Taylor – Sigurdsson, Ki, Cork, Shelvey, Routledge – Gomis
    Náhradníci: Tremmel – Amat, Britton, Emnes, N. Dyer, Grimes, Fulton
    Manažér: Garry Monk (ENG)

    Everton FC: Howard – Coleman, Stones, Jagielka (C), Baines – J. McCarthy, Barry – A. Lennon, Barkley, Osman – A. Koné
    Náhradníci: Robles – Mirallas, Naismith, Bešič, Pienaar, Garbutt, Alcaraz
    Manažér: Roberto Martínez (ESP)

    Rozhodca: Michael Oliver – H. Lennard, M. Perry – L. Mason