Swansea – Everton 1:1 (kon.) | Southampton – Hull City 2:0 (kon.) | Sunderland – Crystal Palace 1:4 (kon.)
Tottenham – Aston Villa 0:1 (kon.) | West Bromwich – Leicester 2:3 (kon.) | West Ham – Stoke City 1:1 (kon.)
Burnley – Arsenal 0:1 (kon.)
koniec
Burnley FC
0:1 (0:1)
Arsenal FC
Sobota 11.04.2015, 18:30 • Turf Moor (Burnley) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Francúzsky profesor Arséne Wenger vytiahol z aktovky ešte jedno taktické striedanie. Namiesto Alexisa Sáncheza sa na trávnik dostane obranca Callum Chambers. Davida Jonesa zároveň nahrádza Matt Taylor.
     
    82
    Osem minút pred koncom riadneho hracieho času tu máme vôbec prvú zmenu dnešného stretnutia. Wenger nahrádza svojich hroťákov, Welbeck nahrádza Girouda.
     
    73
    Burnley ale začína poriadne dupať na plyn a vyrovnanie nemusí byť neriešiteľnou záležitosťou. Nesmierne aktívny George Boyd centroval na hranicu šestnástky, kde operoval Scott Arfield. Azda najkreatívnejší záložník Clarets prestrčil loptu vzduchom na neviditeľného Dannyho Ingsa, ktorý sa mohol stať mužom okamžiku. Arfieldov oblúčik zakončoval z desiatich metrov nožničkami, s ktorými si ale David Ospina vedel rady. Nie práve dokonale umiestnenú strelu kolumbijský brankár kryje napevno.
     
    26
    Kartovému napomínaniu sa nevyhýba ani severoírsky stopér Michael Duff, ktorý sa snažil zastaviť Cazorlovu prihrávku rukou.
     
    26
    Arsenal ale po svojom priamom kope mohol pre zmenu na zmenu vyrovnania zdvojnásobiť svoje vedenie. Priamy kop z podobnej vzdialenosti, z akej nedávno pálil Trippier, rozohrával vo forme hrajúci Santi Cazorla. Španielsky generál krútil loptu ponad múrik k pravej žrdi Toma Heatona, ktorý zostal bez šance. Vzduchom sa sa síce preletel, no na loptu si siahnuť nemohol. Guľatý nezmysel na jeho šťastie len veľmi tesne minul pravú konštrukciu jeho svätyne. Jediným strelcom na Turf Moor i naďalej Aaron Ramsey.
     
    25
    Ben Mee na ľavej strane ihriska zastavil rodiaci sa protiútok ťahaný Bellerínom i za cenu inkasovania žltej karty, ktorú i skutočne videl.
     
    24
    Domáci s prvou príležitosťou na vyrovnanie, ktoré sa zatiaľ konať nebude. Šanca to ale bola viac než dobrá. Po Coquelinovom faule sa kopal priamy kop z niečo vyše dvadsiatich metrov od bránky Davida Ospinu. Loptu si postavil pravý obranca Kieran Trippier, ktorý tentokrát dostal prednosť pred Davidom Jonesom. Anglický zadák prudko pálil na stranu kolumbijského gólmana, ktorý nespravil ten často osudný polkrok za múrik a dokázal tak včas zakročiť. Prudkú strelu vyráža do strany, Arsenal naďalej vedie o gól.
    RAMSEY - 0:1
     
    12
    Arsenal FC dal gól!
    Domáci teraz spravili maximum, aby sa vyhli prvému inkasovanému gólu, no ani to napokon nestačilo. Po Coquelinovom vyvezení najskôr zo šestnástky pálil Alexis Sánchez, ktorý strieľal len do Jonesa. Lopta sa následne odrazila na kopačku osamoteného Özila, ktorý z ľavej strane pre zmenu neprestrelil gólmana Heatona. Alexis sa dostal k ďalšej dorážke, ktorú v páde zablokoval pravý obranca Trippier. Definitívu londýnskeho závaru napokon obstaral AARON RAMSEY, ktorý nekompromisne prepálil húštinu tiel. Napriek sympatickému úvodu nováčika sa favorit ujíma očakávaného vedenia.
     
    5
    Zaujímavé situácie na oboch stranách, no podstatne nebezpečnejšia bola priamočiara akcia domácich. Sam Vokes na ľavej strane šestnástky suverénne prešprintoval Pera Mertesackera a nebyť včas vybiehajúceho Davida Ospinu, mohlo sa po prvýkrát meniť skóre. Kolumbijský gólman ale včasne dokázal loptu pred dôrazným útočníkom vyraziť. Na druhej strane sa k zakončeniu po krásnej kombinačnej akcii Gunners dostal Alexis Sánchez, ku ktorému sa lopta napokon odrazila od Davida Jonesa. Čilský krídelník ju zo siedmich metrov pod tlakom napálil vysoko nad.

    Erik Farkaš

    Góly: 12. Ramsey

    Karty:   25. Mee (BLY), 26. M. Duff (BLY)


    Burnley FC: Heaton – Trippier, M. Duff, Shackell (C), Mee – G. Boyd, Arfield, D. Jones, Barnes – Vokes, Ings
    Náhradníci: Gilks – Kightly, M. Taylor, Jutkiewicz, Ulvestad, S. Ward, M. Keane
    Manažér: Sean Dyche (ENG)

    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Ramsey, Coquelin – Cazorla, Özil, A. Sánchez – Giroud
    Náhradníci: Szczęsny – Gibbs, Rosický, Walcott, Flamini, Chambers, Welbeck
    Manažér: Arséne Wenger (FRA)

    Rozhodca: Mike Dean – S. Burt, S. Long – S. Atwell