Boston – Pittsburgh 4:3 (po pr.) | NJ Devils – Winnipeg 1:3 (kon.) | Toronto – Columbus 0:6 (kon.)
Tampa Bay – NY Rangers 5:0 (kon.) | Florida – Philadelphia 3:1 (kon.) | St. Louis – Minnesota 3:0 (kon.)
Nashville – Arizona 4:2 (kon.) | Edmonton – Chicago 1:5 (kon.) | Vancouver – LA Kings 2:3 (po pr.)
koniec
Toronto Maple Leafs
0:6 (0:2, 0:2, 0:2)
Columbus Blue Jackets
cz Utorok 26.11.2013, 01:10 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Partner:
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 18:22
    vhazování: 24:27
    hity: 37:43
    trestné minuty: 18:12
     
    Pomalu můžeme začít hodnotit dnešní utkání. Toronto si evidentně podobný průběh nepředstavovalo a po odstrašujícím výkonu podlehlo Columbusu v poměru 0:6. Hosté si dnes dvoubodové vítězství jisto jistě zasloužili a třeba to znamená, že se jim začne blýskat na lepší zítřky. S přáním příjemného rána se loučí Petr Dejnožka.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:13
    Nepřesná rozehrávka Umbergera končí za brankou Reimera, Toronto má ještě čas na poslední útok.
     
    58:27
    Domácí v plném počtu.
     
    57:16
    Hosté nikam nespěchají, tato přesilová hra jim zase tolik nevychází. Columbus však již dnes využil dvě, takže je tato skutečnost rozhodně netrápí.
     
    56:27
    Blue Jackets ještě dostanou šanci navýšit své, již tak vysoké, vedení. James Van Riemsdyk (TOR) totiž zahrál vysokou holí a už sedí se svým kolegou na trestné lavici.
     
    55:50
    Další bitka! Tentokrát se do sebe po hlavě pustili Nazem Kadri (TOR) a Matt Calvert (CBJ). Pro oba dnešní duel skončil kvůli pětiminutovým trestům za hrubost.
     
    55:40
    David Clarkson se chytře uvolnil na pravé straně, ještě vymýšlel přihrávku na Kadriho, ale nakonec se rozhodl sám zakončit. Bobrovskij je dnes neprůstřelný.
     
    55:23
    Útočnou akci Toronta zastavil ofsajd.
     
    55:00
    Běží poslední pětiminutovka řádné hrací doby, hosté si dosyta užívají radosti potřebného vítězství.
     
    53:36
    Toronto se sympaticky snaží alespoň o vstřelení čestného úspěchu, střela Van Riemsdyka ale zamířila úplně mimo.
     
    53:09
    Utkání se již bude pouze dohrávat, o vítězi zápasu je již naprosto jednoznačně rozhodnuto.
     
    51:24
    Columbus právě vstřelil branku!
    Čtyři vteřiny před vypršením prvního Fraserova trestu se hosté podruhé v dnešním zápase prosazují v početní převaze! RYAN JOHANSEN má dnes střeleckou formu, protože jako jediný hráč na ledě se prosazuje již podruhé a opět tím trochu více srazil Maple Leafs do kolen – 0:6! Asistence: Nick Foligno a James Wisniewski.
     
    51:07
    Uvidíme přesilovou hru pět na tři! Frasera doplní na trestné lavici také obránce Dion Phaneuf (TOR), který je odkázán k časoměřičům za vražení na hrazení.
     
    50:55
    Hosté nemají kam spěchat, a tak v početní výhodě kombinují v útočném pásmu. Ke střele se následně odhodlal Atkinson, puk sice směřoval k levé tyče, nicméně proletěl těsně vedle.
     
    49:28
    Ve stejném čase dostává ještě Mark Fraser (TOR) menší trest za krosček, nakonec z toho vznikne přesilová hra Blue Jackets.
     
    49:28
    Domácí jsou průběhem zápasu evidentně znechuceni a na jejich hře je to výrazně vidět. Něco změnit se pokusil vyvolání bitky Mark Fraser (TOR), který si to v pěstním souboji rozdal s Daltonem Proutem (CBJ). Oba hráči si odnášejí pětiminutový trest za hrubost, pokračovat se bude v pěti hráčích na obou stranách.
     
    49:05
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Nick Foligno chytře přenechal kotouč na RYANA JOHANSENA, který nekompromisní ranou příklepem překonal přihlížejícího Reimera – 0:5! Asistence: Nick Foligno.
     
    48:38
    Příliš zajímavý hokej ve třetí části nesledujeme, nic jiného než marné bušení do obrany Columbusu již dnes zřejmě neuvidíme.
     
    47:46
    Čas však domácímu Torontu utíká velmi rychle, čtyřbrankovou ztrátu stáhnout za posledních dvanáct minut bude velký problém.
     
    47:03
    Cam Atkinson z pravé strany vyslal nepříjemnou střelu, Reimer zřejmě nic neviděl a měl velké štěstí, že ho zakončení hostujícího útočníka trefilo do pravého betonu.
     
    46:29
    Letestu vybojoval lehkým nahozením buly v útočném pásmu, třetí třetina bude pokračovat po reklamní přestávce.
     
    46:03
    Kuljominova přihrávka do jízdy Raymondovi nevyšla, defenzíva Blue Jackets si znovu na několik málo chvil odpočine.
     
    45:15
    Hráči Maple Leafs pochopitelně drží kotouč na holi a snaží se něco kloudného vymyslet. Obrana v čele s brankářem Bobrovskim stále brání bez ztráty kytičky.
     
    44:20
    Nyní kotouč zamířil mimo hřiště, tlak Toronta již poněkud zeslábl.
     
    43:33
    Ve středním pásmu jeden z hostujících hráčů zasáhl kotouč vysokou holí, hra je pochopitelně přerušena. Čeká nás buly v neutrální zóně.
     
    43:00
    Comeau získal kotouč na červené čáře, s ničím se nerozpakoval a okamžitě ho nahodil do útočné třetiny. Columbus již směrem dopředu žádné zběsilé akce vymýšlet nebude.
     
    41:49
    Cody Franson zakončil bleskovou kombinaci Toronta střelu do připravené lapačky Bobrovského.
     
    41:13
    Úvodní okamžiky třetí části domácím vyšli na výbornou, chybí tomu pouze gólová tečka.
     
    40:36
    Kotouč se dostal v útočné třetině na modrou čáru, kde se do něj opřel zkušený Dion Phaneuf. Bobrovskij je dnes ale bezchybný.
     
    40:16
    Po šestnácti vteřinách je hra přerušena pro zakázané uvolnění Columbusu, hosté to s tou úpornou obranou zjevně myslí opravdu vážně.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 11:15
    vhazování: 15:16
    hity: 30:34
    trestné minuty: 2:2
     
    Svižně hraný zápas mezi Torontem a Columbusem má za sebou již dvě třetiny, troufám si říci, že o překvapivém vítězi je již rozhodnuto. Hosté si totiž dokázali vypracovat čtyřbrankový náskok a nyní je již před nimi úkol pouze neztratit hlavu a nezačít zmatkovat. Domácí ve čtyřiceti minutách hry příliš neukázali a současný stav si rozhodně zaslouží. Šanci změnit situaci dostanou ve třetí periodě, která začne zhruba v 2:53.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:31
    Morgan Rielly dostal přihrávku mezi kruhy, střela z voleje mu ale nesedla podle představ.
     
    39:03
    Po odraz od Nikitinovy hole se kotouč třepotá v ochranné síti, jedno z posledních vhazování druhé části se bude konat po pravé ruce Bobrovského.
     
    38:39
    Přece jen nás ještě potkalo přerušení, které pořadatelé využívají k reklamní pauze. Po zásahu Foligna zamířil puk do hlediště.
     
    38:29
    Bez jakéhokoliv přerušování se nám zápas řítí ke své druhé přestávce, Toronto se stále nemůže dostat k silnějšímu tlaku.
     
    37:44
    Gunnarsson čistým způsobem zastavil průnik Letesta po pravém mantinelu, z následné protiakce ohrožení hostující branky nevzniklo.
     
    36:53
    Jack Skille se jistě namlsal svoji první brankou a úspěch si chtěl zopakovat. Tentokrát již Reimerovu svatyni netrefil.
     
    36:38
    Čas ale ubíhá domácímu týmu velmi rychle, defenzíva Columbusu dnes pracuje na podtrženou jedničku.
     
    35:48
    Gunnarsson si dnes v defenzívě počíná velmi obětavě, dnes již zablokoval zhruba čtvrtou střelu. I díky němu stále na světelné tabuli svítí u brankář Bobrovského čisté konto.
     
    34:27
    Gardinerova rána příklepem je odražena vyrážečkou do rohu, domácí se snaží ještě do přestávky zdramatizovat vývoj zápasu.
     
    32:46
    Protiútok Columbusu vyřešil Johansen střelou příklepem od pravého mantinelu, Reimer si povyjel a ukryl kotouč ve výstroji.
     
    32:09
    Toronto začíná poněkud svírat soupeře před jeho brankou, z dobré pozice Nikolaj Kuljomin těsně minul levou tyč hostující svatyně!
     
    31:46
    Velmi aktivní je na straně Maple Leafs obránce Cody Franson, který nyní po samostatném průniku připsal osmý zákrok do statistik Bobrovskeho.
     
    30:56
    Štěstí zkusil od modré čáry Fjodor Ťjutin, Reimer se za kotoučem pouze ohlédl.
     
    30:02
    Mužstvo Maple Leafs si za úvodních třicet minut vystřelilo pouze sedmkrát, a tak se nemůžeme divit, že Bobrovskij se ve svém brankovišti spíše nudí.
     
    30:00
    Zápas má za sebou svoji první polovinu, na ledě je zatím vidět pouze jedno mužstvo. Toronto si příliš šancí nevypracovalo, a tak se nemůžeme divit, že zatím před vlastním publikem dostává pořádně na frak.
     
    28:30
    Střela Gardinera od modré čáry skončila na zadním mantinelu, od něho se kotouč odrazil před branku a nabídl tím šanci na dorážky. Nejblíže radosti byl McClement, brankář Bobrovskij ale roztáhnutý na brankové čáře udržel čisté konto!
     
    27:45
    Situace domácího týmu není vůbec růžová, fanoušci Toronta jsou velmi rozčarováni z výkonu svého mančaftu.
     
    26:25
    Columbus právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné, Toronto je na ručník! Blue Jackets využívají nabídnutou přesilovou hru, hodně času dostal s kotoučem na holi RYAN MURRAY a po přesně mířené ráně tahem počtvrté rozradostnil střídačku a fanoušky Columbusu – 0:4! Asistence: Ryan Johansen a James Wisniewski.
     
    25:54
    Phaneuf velmi zkušeně nasbíral cenné vteřinky v oslabení, nakonec to vypadalo, že se dostane i ke střele, jenže bohužel pro domácí trefil pouze nohu Gunnarssona.
     
    25:20
    Situace domácího týmu se opět o něco zkomplikuje. Jake Gardiner (TOR) si odnáší ze souboje dvouminutový trest za hákování, Blue Jackets budou hrát první přesilovou hru v dnešním zápase.
     
    24:29
    Arťjom Anisimov se dostal k odraženému kotouči a z prostoru pravého kruhu ho poslal na Reimera. Domácí brankář pro tentokrát touš za svá záda projít nenechal.
     
    23:54
    Třetí branka Maple Leafs do pohody jistě nepřidá. Columbus má nyní psychicky hodně navrch a snaží se to využít, Jennerova střela ale zamířila mimo.
     
    23:07
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tak to je další rána do kolen pro Toronto! Domácí sice měli ve druhé části herní převahu, z ní ale nic nevytěžili, a tak byli ztrestáni. Rychlý protiútok zakončil JACK SKILLE a potřetí překonal gólmana Reimera – 0:3! Asistence: Mark Letestu.
     
    22:49
    I přesto, že se hraje stále velmi svižně, ve druhé části ani jeden z brankářů zasahovat nemusel.
     
    22:13
    Zatím se stále nepřerušovalo, na ledě se již vystřídaly všechny čtyři pětice na obou stranách.
     
    21:38
    Domácí vstoupili do druhého dějství o poznání aktivněji a je vidět, že se snaží něco udělat s nepříznivým stavem. Blue Jackets to budou mít v zápase ještě hodně těžké.
     
    20:55
    První střelecký pokus druhé části zaznamenal Carl Gunnarsson, od modré čáry však nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 5:7
    vhazování: 7:10
    hity: 12:20
    trestné minuty: 0:2
     
    Zajímavá první část sice tolik hokejové krásy nepřinesla, co se týče průběhu duelu si ale rozhodně stěžovat nemůžeme. Outsider zápasu zatím vykrádá Air Canada Centre a po dvaceti minutách nečekaně vede 2:0 díky dvěma gólům v rozmezí dvaceti vteřin. Pokračovat budeme po pauze, druhá perioda začne psát svůj děj asi v 2:02.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:24
    Úvodní dějství se chýlí ke konci, podaří se ještě někomu ohrozit branku soupeře?
     
    18:12
    Rychlý protiútok zakončil Foligno přesnou střelou, Reimer se ale dokázal včas přesunout a jeho pokus lapit.
     
    17:38
    Závěr první části patří domácím hokejistům, kteří se usadili v útočné třetině a snaží se zavařit defenzívě Blue Jackets. Zatím bez úspěchu.
     
    16:40
    Matt Calvert si k asistenci na prvním gólu chtěl připsat také branku, zakončení z jeho čepele však postrádalo potřebnou razanci, a tak ho Reimer v klidu sebral ze vzduchu lapačkou.
     
    16:13
    V tuto chvíli se nám hra začala poměrně kouskovat, během krátké doby přichází druhé zakázané uvolnění domácího týmu.
     
    16:03
    James Reimer byl nyní donucen ukrýt nahozený kotouč pod svojí lapačkou, soupeřovi útočníci byli totiž až příliš dotíraví.
     
    15:24
    Útočnou akci Toronta narušil icing, hra se vrací zpět před Reimera.
     
    14:48
    Jonathan Van Riemsdyk si udělal po pravé straně samostatnou akci a snažil se zavést kotouč až do brankoviště. Obrana ho sice včas zpacifikovala, i přesto se ale domácí hráč dostal ke střele. Poměrně slabý pokus však nenadělal hostujícímu brankář výraznější neplechu.
     
    14:40
    Blue Jackets hrají v dosavadním průběhu skvělou partii, výborně brání a soupeře nepouští do výraznějších příležitostí. Uvidíme, jak dlouho jim to vydrží.
     
    14:23
    Nikita Nikitin se na modré čáře opřel do kotouče, Reimer tentokrát bezchybný.
     
    13:50
    David Clarkson využil přesného pasu Kessela a tahem prověřil pozornost Bobrovského. Ruský brankář byl ale u tyče včas a puk dokázal odrazit do bezpečných vod.
     
    13:32
    První vzájemné klání těchto dvou týmů v letošní sezóně skončilo výhrou Columbusu 5:2, na podobný výsledek je rozhodně zaděláno i tentokrát.
     
    13:02
    Máme zde druhou komerční přestávku. Podobný začátek zápasu si nikdo v Torontu nepředstavoval, hosté dokázali využít z minima maximum a hned v úvodní periodě si vypracovali velmi slušné vedení.
     
    12:03
    Za domácí mohl odpovědět Lupul, jeho zakončení z voleje ale nepatřilo mezi nejpřesnější.
     
    10:38
    Columbus právě vstřelil branku!
    O chvíli později přichází druhá tvrdá rána pro domácího hokejisty! Přesně po dvaceti vteřinách zvedá ruce na hlavu také RJ UMBERGER, který přesnou dorážkou překonal bezmocného Reimera – 0:2! Asistence: Mark Letestu a Ryan Murray.
     
    10:18
    Columbus právě vstřelil branku!
    Jenže jeho čtvrtá střela na branku Reimera končí v síti! První pokus CAMA ATKINSONA v zápase brankář Toronta ještě zlikvidoval, na jeho druhou střelu po přihrávce Calverta již ani on nestačil – 0:1! Asistence: Matt Calvert a Arťjom Anisimov.
     
    10:01
    První část se nám velmi rychle překulila do své druhé poloviny, zatím sledujeme poměrně nezáživný hokej, bez výraznějších šancí. Na střelecké pokusy vede Columbus 3:2, což je po deseti minutách rozhodně málo.
     
    09:03
    Vzápětí ho střelou od modré napodobil Mark Fraser, při Columbusu zatím stojí také pověstná štěstěna.
     
    08:40
    Nazem Kadri udělal chytrou kličku do středu hřiště, jeho následná střela ale skončila nad brankou. Maple Leafs však začínají postupem času zvyšovat svoji aktivitu.
     
    08:11
    Hosté se ubránili, vyloučený Nikitin je zpět na ledě.
     
    07:51
    Toronto aktivně kombinuje v útočném pásmu a hledá si kvalitní střelecké pozice. Z přesilovky už jim mnoho času nezbývá.
     
    07:06
    Na modré čáře dostal přihrávku Cody Franson, rána z voleje příklepem končí u pozorného Bobrovského.
     
    06:55
    Po reklamní pauze zápas pokračuje, favorit duelu se při své první přesilové hře nedokáže kloudně usadit v útočné třetině.
     
    06:11
    Domácí hokejisté si na začátku sedmé minuty vyzkouší hru v početní převaze. Nikita Nikitin (CBJ) je totiž za hákování odkázán s dvouminutovým trestem na lavici hanby.
     
    05:46
    Po dlouhé době je hra přerušena, příčinou je zakázané uvolnění Toronta Maple Leafs.
     
    05:11
    Nick Foligno táhl přečíslení svého týmu, nakonec se ho rozhodl zakončit sám a to byla chyba. Útočník Blue Jackets napálil pouze dobře postaveného Gunnarssona.
     
    04:09
    Sergej Bobrovskij má také úvodní zákrok dnešního večera. Jeffey Lupul si našel na levé straně chvilku na střelecký pokus, jeho ránu dokázal ruský brankář ve službách Columbusu ztlumit na hrudi.
     
    03:56
    Stále hrajeme bez zbytečného přerušování, brankáři na obou stranách jsou prozatím téměř bez práce.
     
    03:01
    Přihrávka Bozaka na Kessela nepatřila mezi nejpřesnější, útočná akce Toronta je pro tuto chvíli u konce.
     
    02:23
    Zatím sledujeme spíše boj o střední pásmo, ani jeden z týmů se nedokáže na delší čas usadit v útočné třetině.
     
    01:11
    To již ale neplatí, brankář Maple Leafs si připisuje první zákrok po nepříjemné střele Cama Aktinsona.
     
    00:36
    Hostující tým vstoupil do utkání aktivně a zatím se stabilně drží před Reimerem. K ohrožení jeho svatyně se však ještě nedostal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči již netrpělivě vyčkávají v kabinách a chystají se na ledovou plochu, utkání za několik málo minut vypukne.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Reimer (Bernier) – Gunnarsson, Phaneuf, Franson, Gardiner, Rielly, Fraser – Kessel, Bozak, Van Riemsdyk – Clarkson, Kadri, Lupul – Kuljomin, McClement, Raymond – Orr, Smithson, McLaren

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Murray, Johnson, Nikitin, Ťjutin, Savard, Erixon – Jenner, Johansen, Foligno – Atkinson, Anisimov, Calvert – Umberger, Letestu, Comeau – Skille, Chaput, Collins.
     
    Naopak Columbus Blue Jackets zatím kotví na opačném pólu tabulky. Se ziskem devatenácti bodů mají zatím Blue Jackets do vyřazovacích bojů hodně daleko a rozhodně by měli zabrat. Z posledních tří zápasů navíc schytali dvakrát za sebou debakl a jejich pozice rozhodně není růžová.
     
    Toronto Maple Leafs je ve své konferenci prozatím na třetí pozici a na před sebou nacházející se Pittsburgh ztrácí jediný bod, navíc má o jeden zápas odehráno méně. Navíc Maple Leafs dokázali z posledních čtyřech zápasů vyhrát tři a svoji pohodu budou chtít potvrdit na domácím ledě také proti Columbusu.
     
    Přeji příjemné časné úterní ráno, hodinu po půlnoci totiž v Torontu startuje klání mezi Torontem Maple Leafs a Columbusem Jackets! Dnešní zápas má jednoznačného favorita, což ukazuje i kurs sázkových kanceláří. Zda domácí potvrdí své dosavadní výsledky nebo je soupeř dokáže zaskočit, to budeme vědět okolo čtvrté hodiny ranní.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Petr Dejnožka

    Góly a asistencie: 11. Atkinson (Calvert, Anisimov), 11. Umberger (Letestu, Murray), 24. Skille (Letetu), 27. Murray (Johansen, Wisniewski), 50. Johansen (Foligno), 52. Johansen (Foligno, Wisniewski)


    Toronto Maple Leafs: Reimer (Bernier) – Gunnarsson, Phaneuf, Franson, Gardiner, Rielly, Fraser – Kessel, Bozak, Van Riemsdyk – Clarkson, Kadri, Lupul – Kuljomin, McClement, Raymond – Orr, Smithson, McLaren
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Murray, Johnson, Nikitin, Ťjutin, Savard, Erixon – Jenner, Johansen, Foligno – Atkinson, Anisimov, Calvert – Umberger, Letestu, Comeau – Skille, Chaput, Collins

    Rozhodca: Lee, Pochmara – Murray, Devorski