Hull City – Crystal Palace 2:0 (kon.) | Leicester – Burnley 2:2 (kon.) | Liverpool – West Bromwich 2:1 (kon.)
Sunderland – Stoke City 3:1 (kon.) | Swansea – Newcastle 2:2 (kon.) | Aston Villa – Manchester City 0:2 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:1 (1:0)
West Bromwich Albion
Sobota 04.10.2014, 16:00 • Anfield (Liverpool) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    87
    Pomôcť by mu v tom mohol i dlhoročný kanonier glasgowského Celticu Georgios Samaras, ktorý v závere vymieňa kapitána Brunta.
     
    84
    Takmer po hodine hry siahol Michael Oliver znovu do kapsy, keď tentokrát potrestal stopéra Joleona Lescotta, ktorý nedovolene stiahol k zemi Sterlinga.
     
    81
    Alan Irvine po druhýkrát strieda, keď na hraciu plochu posiela argentínskeho záložníka Sebastiána Blanca. Pozíciu mu prenechal Morrison.
     
    75
    Brendan Rodgers štvrťhodinu pred koncom vystužuje defenzívnu časť stredu poľa. Namiesto Coutinha totiž prichádza štít Lucas Leiva.
     
    71
    Prvé striedanie Alana Irvina už aj prichádza, ale žiadalo by si to skorej čerstvú krv do ofenzívy. Mulumbu, ktorý nahrádza Dorransa, Drozdom v tejto snahe príliš nepomôže. Irvine ale určite vie, čo robí.
     
    68
    Liverpool teraz hrá vo vysokom tempe a aktívnou hrou sa chce hosťom vzdialiť na rozdiel dvoch strelených gólov. Na ľavej strane započal útok červených Adam Lallana, ktorý následne prihrával do šestnástky na výborného Jordana Hendersona. Už on mohol zakončovať, no celú akciu ešte vyšperkoval posunutím lopty na Maria Balotelliho. Ten si ju šikovne prebral a následne i zakončil. Jeho pokus ale zo šestnástky smeroval len tesne mimo ľavej žrde. The Reds sú teraz na koni.
     
    64
    Manažér Brendan Rodgers pripravil očakávané striedania, keď prehodil svojich útočníkov a pravých obrancov. Balotelli za Lamberta a Glen Johnson za Manquilla.
    Henderson (STERLING) - 2:1
     
    61
    Liverpool dal gól!
    Domáci sa ale necelých päť minút po vyrovnaní Drozdov opäť ujímajú vedenia! Akciu započal dnešný režisér stredu poľa JORDAN HENDERSON, ktorý lahodným pasom oslovil na pravej strane Manquilla. Ten prepasíroval loptu Sterlingovi, ktorý po páde v súboji s Pocognolim žiadal pokutový kop. Ten síce neprišiel, na čo sa mladý anglický krídelník okamžite postavil a spätnou prihrávkou našiel práve Hendersona. Ten z desiatich metrov upratal loptu do pravého dolného rohu a po gólovej asistencii si tak pripisuje i gól samotný.
    BERAHINO - 1:1
     
    56
    West Bromwich Albion dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil sám faulovaný SAIDO BERAHINO a najlepší kanonier Drozdov sa nemýlil! Anglický reprezentant do 21 rokov napálil loptu mierne doprava, no Simon Mignolet šiel každopádne po svojej ľavej ruke a za loptou sa mohol len obzerať. Na Anfielde začíname po desiatich minútach druhej časti odznovu!
     
    55
    Ospalý priebeh druhého dejstva teraz dostáva nesmierne zaujímavú zápletku! Saido Berahino sa na hranici šestnástky dostával k prihrávke od kapitána Chrisa Brunta. Loptu si zľahka posunul pred seba, no k zakončeniu ho nepustil faulujúci Dejan Lovren. Chorvátsky stopér fauloval určite, ale či to bolo už v šestnástke, to je ťažké určiť. Michael Oliver sa ale hraničnú situáciu rozhodol posúdiť ako penaltovú, no podľa môjho názoru urobil chybu!
    Lallana (HENDERSON) - 1:0
     
    45
    Liverpool dal gól!
    West Bromwich bol v závere úvodnej časti ďaleko aktívnejším tímom a v dvoch prípadoch to dokonca hrozilo i gólom v sieti Simona Mignoleta, no akoby si Baggies v ošiali nedali pozor na zadné vrátka. Na ľavej strane sa s loptou na kopačkách rozbehol ADAM LALLANA, ktorý si ju pred šestnástkou vymieňal s Jordanom Hendersonom. Ten mu opätoval prihrávku nesmierne efektným spôsobom, čo bývalý kapitán Southamptonu z ľavej strany šestnástky zúžitkoval na krížnu strelu do ľavého dolného rohu. Foster už bol v tomto prípade kúzla zbavený, favorit ide gólom do šatne do vedenia.
     
    36
    Sebavedomie Baggies postupom času narastá a tentokrát už pramenilo i do zaujímavej koncovky v podaní agilného Saida Berahina. Ten sa po Bruntovej prihrávke rozbehol stredom ihriska. Stopérska dvojica v červenom pred ním iba ustupovala, čo využil na strelu zo strednej vzdialenosti. Tú orientoval smerom k pravej žrdi Simona Mignoleta, ktorý zneistený vlnou kritiky vyráža iba do strany, kde už našťastie preňho nečíhal žiaden z hráčov v modro-bielom. West Brom sa papierového favorita rozhodne nebojí.
     
    29
    Tú ale krátko nato vidí na druhej strane i Craig Dawson, ktorý v pravom rohu ihriska nepustil k centru Adama Lallanu.
     
    28
    Steven Gerrard teraz wrestlingovým chmatom okolo krku zastavil prenikajúceho Gambou. Ten sa nachádza na trávniku v problémoch a domáci kapitán sa právom nevyhýba žltej karte.
     
    19
    Liverpool pridáva na obrátkach a Ben Foster mal znovu o prácu postarané. Z poliacej čiary výborne rozohrával dispečer Steven Gerrard, ktorý nadýchanou hĺbkovou prihrávkou našiel na hrote Rickieho Lamberta. Ten si prebral loptu do kroku, aby následne z vnútra šestnástky dokázal i vystreliť. Konkrétne z pravej strany vápna však pozorného Fostera na bližšej žrdi neprestrelil. Anglický gólman vyráža do strany, West Bromwich Albion i naďalej drží nulu a bod.
     
    17
    Zatiaľ vypojený Saido Berahino dostal až teraz priestor na individuálnu akciu, ktorú ráznym sklzom na pravej strane zastavil Martin Škrtel, ktorý sa zároveň stáva adresátom úvodnej žltej karty v zápase.
     
    15
    Na konci úvodnej štvrťhodiny zápasu tu bola prvá zaujímavá príležitosť liverpoolskeho FC, kde sa k individuálnej akcii rozbehol mladý ťahúň Reds Raheem Sterling. Ten sa popred šestnástku preštrikoval z pravej strany až do jej vnútra, odkiaľ zrazenou strelou dostal loptu k Adamovi Lallanovi. Ten si loptu sklepol do kroku, no z bezprostrednej blízkosti už na Bena Fostera nevyzrel. Člen anglickej reprezentácie mu pohotovým zákrokom vyrazil loptu z kopačky. Pokračujeme rohovým kopom a hlavne pokračujeme stále bez gólov.

    Erik Farkaš

    Góly: 45. Lallana (Henderson), 61. Henderson (Sterling) – 56. Berahino (pen.)

    Karty:   17. Škrtel (LIV), 28. Gerrard (LIV) – 29. C. Dawson (WBA), 84. Lescott (WBA)


    Liverpool FC: Mignolet – Manquillo, Škrtel, Lovren, A. Moreno – J. Henderson, Gerrard (C) – Sterling, Coutinho, Lallana – Lambert
    Náhradníci: B. Jones – G. Johnson, K. Touré, Lucas, Borini, Balotelli, Markovič
    Manažér: Brendan Rodgers (NIR)

    West Bromwich Albion: Foster – Gamboa, C. Dawson, Lescott, Pocognoli – J. Morrison, C. Gardner – Dorrans, Sességnon, Brunt (C) – Berahino
    Náhradníci: Myhill – Baird, Yacob, Y. Mulumbu, McAuley, S. Blanco, Samaras
    Manažér: Alan Irvine (SCO)

    Rozhodca: Michael Oliver – L. Betts, D. Cann – J. Moss