Košice – Žilina 1:1 (kon.) | Ružomberok – Zlaté Moravce 3:0 (kon.) | Trnava – Dunajská Streda 3:1 (kon.)
Myjava – Podbrezová 1:0 (kon.)
koniec
MFK Košice
1:1 (0:0)
MŠK Žilina
Sobota 04.10.2014, 14:30 • Štadión Lokomotívy, Košice • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Zápas sa skončil remízou a body sa zaslúžene delia. Žilinčanom sa podarilo vyrovnať v samom závere tohto zápasu a dokonca siahali aj po troch bodoch, no napokon aj tak odchádzajú spokojní. (16:22:02)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Nadstavuje sa jediná minúta a Košičania mohli dokonca prehrávať! Tofiloski poriadne zaváhal a Paur sa takmer dostal k zakončeniu do prázdnej siete, no napokon pred ním v poslednej sekunde obranca loptu odkopol.
     
    90
    Hostia napokon ešte pokračujú v útočení a sú dokonca hladní po troch bodoch! Na útočnej polovici vybojovali Šošoni rohový kop, po ktorom ale žiadne nebezpečenstvo neprišlo.
     
    89
    V metropole východného Slovenska sa na atraktivitu zápasu šťažovať nemôžeme. Žilina opäť ukázala svoje schopnosti a potvrdila, že na druhom mieste tabuľky sa nachádza plným právom.
     
    88
    Žilina dala gól!

    Hosťom sa v závere podarilo vyrovnať! Striedajúci WILLIAM ALVES DE OLIVEIRA sa v šestnástke dostal k odrazenej lopte a prudkou ranou prepálil všetko, čo mu stálo v ceste.
     
    87
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Dávid Škutka, prichádza Oumar Diaby.
     
    86
    Tofiloski loptu rozohral na opačnú polovicu trávnika a Košičania získavajú cenné sekundičky. Domáci hráči majú všetko plne pod kontrolou.
     
    85
    Žilina stále útočí a konečne prišla aj strela! Mihalík sa pokúšal prekvapiť Tofiloskiho strelou z väčšej vzdialenosti, no tá skončila iba v rukaviciach domáceho brankára.
     
    84
    Košickí futbalisti sa ale na útočnej polovici príliš dlho nezdržali a okamžite sa vrátili pred vlastnú bránku. Tam domáci v závere nechcú nič podceniť.
     
    83
    Hostia svoje sily vyhrajú do útočenia, čo sa pokúšajú využiť futbalisti domáceho tímu. Bukata mal na ľavej strane priveľa priestoru, ale napokon ho zabrzdil rýchly návrat jeho súperov. Strelu sme nevideli.
     
    82
    Žiline sa snaha aj naďalej uprieť nedá. Hosťujúci futbalisti si uvedomujú vážnosť situácie a neustále sa pokúšajú o útočenie, no domáci tím má všetko plne pod kontrolou a Novák sa dokonca pokúša aj o útočenie.
     
    81
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Peter Šinglár, prichádza Mikuláš Tóth.
     
    80
    Domáci mohli vyhrávať už rozdielom dvoch presných zásahov! Bukata dostal prihrávku na hranicu šestnástky, odkiaľ okamžite strieľal, no priestor troch žrdí nepochopiteľne minul.
     
    79
    Košičania zvolili po štandardke center priamo do pokutového územia, ale tam sa im nič zaujímavé nepodarilo vymyslieť. Škriniar loptu s prehľadom odvrátil.
     
    78
    Košičania sa stále bránia bez náznaku akýchkoľvek problémov a dokonca sa pokúšajú aj o útočenie, Loptu popri ľavej čiare ťahal do útoku Haskič, no bol faulovaný a získal priamy kop z veľkej vzdialenosti.
     
    77
    Košickí futbalisti sa už nikam nemusia bezhlavo ponáhľať. Hosťujúci hráči sa síce snažia o útok, ale prechod cez stred trávnika im robí vďaka skalopevnej defenzíve východniarov problém.
     
    76
    Dnešné stretnutie sleduje 2254 divákov.
     
    75
    Košičania si ale museli dávať pozor na opačnej polovici trávnika! Hostia takisto rozohrali štandardku po menšom faule a Jelič ostal pri pravej žrdi úplne osamotený, no v rýchlosti tesne minul priestor troch žrdí.

    Veronika Pancuráková

    Góly: 64. Škutka – 88. Alves de Oliveira

    Karty:   9. Mabouka (ZIL), 30. Škriniar (ZIL)


    MFK Košice: Tofiloski – Sekulić, Ostojić, Huk, Korijkov – Kavka, Bukata, Šinglár (81. Tóth), Haskič – Škutka (87. Diaby), Novák.
    Náhradníci: Stijaković – Tóth, Bašista, Vancák, Skvašík, Diaby.

    MŠK Žilina: Volešák – Piaček, Letić, Mabouka, Škriniar – Káčer (72. Paur), Pečovský, Škvarka, Jelić – Čmelík (66. Alves de Oliveira), Mihálik.
    Náhradníci: Krnáč – Králik, Kadlec, Hučko, Paur, Klec, Alves de Oliveira.

    Rozhodca: Jaška – Hancko, Špivak

    Diváci: 2254