Košice – Žilina 1:1 (kon.) | Ružomberok – Zlaté Moravce 3:0 (kon.) | Trnava – Dunajská Streda 3:1 (kon.)
Myjava – Podbrezová 1:0 (kon.)
koniec
MFK Košice
1:1 (0:0)
MŠK Žilina
Sobota 04.10.2014, 14:30 • Štadión Lokomotívy, Košice • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Nadstavuje sa jediná minúta a Košičania mohli dokonca prehrávať! Tofiloski poriadne zaváhal a Paur sa takmer dostal k zakončeniu do prázdnej siete, no napokon pred ním v poslednej sekunde obranca loptu odkopol.
     
    88
    Žilina dala gól!

    Hosťom sa v závere podarilo vyrovnať! Striedajúci WILLIAM ALVES DE OLIVEIRA sa v šestnástke dostal k odrazenej lopte a prudkou ranou prepálil všetko, čo mu stálo v ceste.
     
    87
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Dávid Škutka, prichádza Oumar Diaby.
     
    85
    Žilina stále útočí a konečne prišla aj strela! Mihalík sa pokúšal prekvapiť Tofiloskiho strelou z väčšej vzdialenosti, no tá skončila iba v rukaviciach domáceho brankára.
     
    81
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Peter Šinglár, prichádza Mikuláš Tóth.
     
    80
    Domáci mohli vyhrávať už rozdielom dvoch presných zásahov! Bukata dostal prihrávku na hranicu šestnástky, odkiaľ okamžite strieľal, no priestor troch žrdí nepochopiteľne minul.
     
    75
    Košičania si ale museli dávať pozor na opačnej polovici trávnika! Hostia takisto rozohrali štandardku po menšom faule a Jelič ostal pri pravej žrdi úplne osamotený, no v rýchlosti tesne minul priestor troch žrdí.
     
    72
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Miroslav Káčer, prichádza Jakub Paur.
     
    70
    Naopak, Žilina sa ubránila a okamžite si to namierila do rýchleho prečíslenia. Hostia ale nedokázali ani len premyslieť akciu a domáci tím sa okamžite vrátil, takže z prečíslenia v podstate nič nebolo.
     
    66
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Lukáš Čmelík, prichádza William Alves de Oliveira.
     
    64
    Košice dali gól!

    Domáci tím sa dostáva do vedenia! DÁVID ŠKUTKA si na pravej strane urobil dostatok priestoru, dostal sa za obrancu a z uhla loptu prepálil do siete pomedzi nohy brankára.
     
    62
    Košičania rozohrali rohový kop nacvičeným signálom. Novák zahral loptu na Huka, ktorému volej iba skĺzla po kopačke a nemierila správnym smerom. Žilina mala poriadny kus šťastia.
     
    59
    A aj do tretice sa domáci Novák dostal až pred Volešáka. Ten si teraz síce nebol svojím konaním asi celkom istý, no pred rútiacim sa útočníkom loptu v poslednej sekunde odkopol.
     
    57
    Hostia si ale musia dávať pozor aj v obrane! Tam sa skvelou prácou prezentoval Novák, ktorý z vnútra šestnástky tvrdo vypálil, no napokon iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    55
    Žilina sa stále nevzdáva a v Košiciach bojuje s vypätím všetkých síl. Hosťujúci futbalisti sa aj teraz mohli dostať do zaujímavej pozície, no Mihálik sa v rozhodujúcej chvíli pošmykol a samostatný nájazd na brankára sa nekonal.
     
    40
    Po prvom rohovom kope si Košice loptu opäť zrazili za čiaru a nasledovať musel druhý odkop od zástavky. Teraz našiel centrujúci hráč Káčera, ktorý predĺžil loptu na Škriniara, no jeho zakončenie do siete nesmerovalo.
     
    39
    Po štandardke sme videli zaujímavú príležitosť hostí! Lopta letela priamo pred bránku Košíc, kde ju domáca defenzíva v poslednej chvíli zrazila iba na rohový kop.
     
    30
    Košickí futbalisti rýchlo rozohrali a zamierili si to do útoku. Mohla z toho byť celkom zaujímavá šanca, ale zastavil ju Škriniar zákrokom na žltú kartu.
     
    29
    Tak toto je neuveriteľné! Jelič sa dostal pred bránkou Košíc k lopte a pred sebou mal už iba gólmana. Tofiloski sa hodil na zem a v ľahu loptu vyškriabal z kopačky spomínaného hráča. Následne mohol ďalší z hostí páliť na prázdnu bránku, ale jej priestor prepálil.
     
    25
    Košičania sa presunuli na opačnú polovicu trávnika a mohli skórovať! Huk pálil z pravej strany z hranice šestnástky, no Volešák vytiahol neuveriteľný zákrok. V páde loptu vytlačil, tá sa zrejme aj obtrela o žrď, no každopádne nesmeruje do siete.
     
    11
    Žilinčania mohli otvoriť skóre tohto zápasu po prečíslení! Až štyria hosťujúci hráči sa nahrnuli proti trojici Košičanov, no tí napokon v poslednej chvíli dokázali loptu odkopnúť na rohový kop.
     
    9
    Žltú kartu dostáva Ernest Mabouka (MŠK Žilina), ktorý sa zbytočne v strede ihriska previnil rukou.
     
    6
    Košičania vybojovali štandardku po menšom faule približne 4 metre za šestnástkou. Lopty sa chopil Novák a poslal smerom dopredu center, ktorý múr zblokoval. Nasledoval aj pokus domáceho tímu o nožničky, no ten skončil iba nad brvnom.
     
    3
    Skvelá šanca pre hosťujúci celok! Čmelík sa s loptou na kopačke z pravej strany dostal až do šestnástky súpera, kde však centrom poslal loptu iba priamo do rúk Tofiloskiho.
     
    1
    Košičania sa postarali o úvodný výkop a okamžite sa natlačili až do zakončenia! Domáci futbalisti zaviezli loptu do šestnástky súpera, tam Bukata našiel centrom Haskiča, no ten v úvode loptu poslal iba nad brvno Volešákovej bránky.

    Veronika Pancuráková

    Góly: 64. Škutka – 88. Alves de Oliveira

    Karty:   9. Mabouka (ZIL), 30. Škriniar (ZIL)


    MFK Košice: Tofiloski – Sekulić, Ostojić, Huk, Korijkov – Kavka, Bukata, Šinglár (81. Tóth), Haskič – Škutka (87. Diaby), Novák.
    Náhradníci: Stijaković – Tóth, Bašista, Vancák, Skvašík, Diaby.

    MŠK Žilina: Volešák – Piaček, Letić, Mabouka, Škriniar – Káčer (72. Paur), Pečovský, Škvarka, Jelić – Čmelík (66. Alves de Oliveira), Mihálik.
    Náhradníci: Krnáč – Králik, Kadlec, Hučko, Paur, Klec, Alves de Oliveira.

    Rozhodca: Jaška – Hancko, Špivak

    Diváci: 2254