Karviná – Sokolov 2:1 (kon.) | Třinec – Kolín 2:2 (kon.) | Sigma Olomouc – Vlašim 6:0 (kon.)
Frýdek-Místek – Varnsdorf 0:1 (kon.)
koniec
FK Třinec
2:2 (1:1)
SK Sparta Kolín
cz Sobota 04.10.2014, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2200 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    Třinec se ziskem dnešního bodu posune na devátou pozici, ale ta mu po skončení kola zřejmě patřit nebude. To Kolín je s remízou určitě spokojen a posouvá se na patnáctou pozici před Ústí nad Labem. V dalším kole bude hrát Třinec příští sobotu od 16:00 ve Vlašimi a Kolín bude v neděli 12. října rovněž od 16:00 hostit Opavu. Třinecké čeká ještě ve středu odveta osmifinálového utkání Poháru FAČR v Opavě.

    Pro dnešek je to z Třince všechno a já se s vámi loučím. Přeji dobrou chuť k sobotnímu obědu a příjemný víkend. Na počtenou! (12:14:54)
     
    Utkání skončilo, a to tak, že nerozhodným výsledkem. Ve druhé půli pokračovala územní převaha Třince, ale na gól se muselo čekat až do třiašedesáté minuty. Tehdy si Málkův centr našel Gavlák, trefil se přesně k tyči a druhou brankou v zápase zajistil Třinci vedení. Slezané si náskok v pohodě kontrolovali a Kolín do šancí nepouštěli. A tak přišla deset minut před koncem vyrovnávací branka Středočechů jako blesk z čistého nebe. Klapka rozehrál přímý kop přesně a Biško tečoval balon mimo dosah Bruka. V posledních minutách už se nic vážného nestalo, a proto skončilo utkání trochu překvapivou remízou a ziskem bodu pro Kolín.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Standardní situaci z poloviny hřiště rozehrál sám třinecký brankář Bruk, ale jeho centr byl příliš krátký. Následně míč do ohně vracel Málek, ale bylo to z jeho strany hodně nepřesné.
     
    90+2
    Středočeši se brání vcelku bez potíží a odkopávají balony daleko dopředu. Proti Hupkově centru dokonce odvážně vyběhl brankář Pechatý a za šestnáctkou odhlavičkoval.
     
    90+1
    Nad rámec základního hracího času se nastavují tři minuty. Třinec se pokouší nastěhovat před Pechatého, ale zatím se mu to nedaří.
     
    90
    Gavlák na hranici šestnáctky sklepl balon pro Gomolu, jenomže ten střílel o pár metrů nad branku Pechatého. Kolínský brankář rozehraje dlouhým výkopem.
     
    89
    Kučerův centr nalezl v pokutovém území Jukla, ale ten svou střelou trefil pouze spoluhráče Frimmela. Míč má Bruk a rozehrává.
     
    88
    Třineckým fanouškům notně zabrnkal na nervy gólman Bruk, když si nepočínal před napadajícím Frimmelem úplně nejjistěji. Frimmel si ale balon nezpracoval.
     
    87
    Těsně před koncem zkouší kouč Kalivoda dvojnásobně střídat. Ze hry stáhl Pavla Malíře a Miroslava Cepláka, novými muži jsou Tomasz Gomola a Jan Lukáš.
     
    86
    A hostům se daří držet balon u rohového praporku. Další vhazování obstaral Janec a jeho spoluhráči bojují s třineckými obránci.
     
    85
    Brukovi míč po malé domů od Vomáčky nepříjemně skočil, a tak musel před napadajícím Bláhou zahrát jen do zámezí. Kolín tak vhazuje na útočné polovině.
     
    84
    Zawada odcentroval na agilního Joukla, toho však ubránil o hlavu vyšší Petrášek. Po několika odrazech se balon dostal k Ceplákovi, který v těžké pozici střílel nad branku.
     
    83
    Malíř byl faulován na kraji hřiště Bláhou a standardní situaci rozehrál okamžitě po lajně na Cepláka. Jednalo se však o ofsajd.
     
    82
    V posledních minutách tak zřejmě budeme sledovat snahu třineckého mužstva o třetí branku. Zatím však domácí kombinují jen vzadu.
     
    81
    To je pořádná rána pro domácí Třinec, který si náskok v pohodě hlídal, ale najednou je vyrovnáno. Bruk neměl v předchozí situaci proti neobsazenému Biškovi příliš šancí.
     
    80
    Kolín právě vstřelil branku!
    A hosté z přímého kopu vyrovnávají! Klapka odcentroval přesně do malého vápna, tam před Brukem míč ještě tečoval JIŘÍ BIŠKO a třinecký gólman na balon nedosáhl – 2:2!
     
    80
    Střídající Petr Lisický (TRI) nestačil na unikajícího Schöna a stáhl ho k zemi. Za svůj faul uviděl žlutou kartu.
     
    79
    Zawada s Ceplákem našetřili nějaký ten čas v útoku, ale druhý jmenovaný pak o míč přišel v souboji se Šimkovským. Dopředu tak může Kolín.
     
    78
    Ceplák uspěl v souboji s Kučerou a připravil prostor pro odkop Čelůstky. Gavláka pak na půlce hřiště srazil nedovoleně k zemi Petrášek.

    Ondřej Zoubek

    Góly: 6. Gavlák, 63. Gavlák – 8. Svátek (pen.), 80. Biško

    Karty:   36. Vomáčka (TRI), 80. Lisický (TRI) – 13. Bláha (KOL), 18. Svátek (KOL), 27. Klapka (KOL), 60. Jurečka (KOL), 65. Janec (KOL)


    FK Třinec: Bruk – Zawada, Vomáčka (C), Čelůstka, Kubáň (66. Lisický) – Malíř (87. Gomola), Málek, Hupka, Ceplák (87. Lukáš) – Gavlák, Joukl. Trenér: Marek Kalivoda.
    Náhradníci: Rohel – Velner, Matoušek, Lukáš, Gomola, Lisický, Kundrátek.

    SK Sparta Kolín: Pechatý – Šimkovský, Petrášek, Biško (C), Janec – Bláha, Klapka, Kučera, Macháček (59. Jukl) – Jurečka (72. Frimmel), Svátek (66. Schön). Trenér: Jaroslav Veselý.
    Náhradníci: Mokrohajský – Frimmel, Hurka, Hanuš, Mujagič, Schön, Jukl.

    Rozhodca: Jaroslav Bílek – Jiří Kříž, Jan Machálek

    Diváci: 507