Karviná – Sokolov 2:1 (kon.) | Třinec – Kolín 2:2 (kon.) | Sigma Olomouc – Vlašim 6:0 (kon.)
Frýdek-Místek – Varnsdorf 0:1 (kon.)
koniec
FK Třinec
2:2 (1:1)
SK Sparta Kolín
cz Sobota 04.10.2014, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2200 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    Třinec se ziskem dnešního bodu posune na devátou pozici, ale ta mu po skončení kola zřejmě patřit nebude. To Kolín je s remízou určitě spokojen a posouvá se na patnáctou pozici před Ústí nad Labem. V dalším kole bude hrát Třinec příští sobotu od 16:00 ve Vlašimi a Kolín bude v neděli 12. října rovněž od 16:00 hostit Opavu. Třinecké čeká ještě ve středu odveta osmifinálového utkání Poháru FAČR v Opavě.

    Pro dnešek je to z Třince všechno a já se s vámi loučím. Přeji dobrou chuť k sobotnímu obědu a příjemný víkend. Na počtenou! (12:14:54)
     
    Utkání skončilo, a to tak, že nerozhodným výsledkem. Ve druhé půli pokračovala územní převaha Třince, ale na gól se muselo čekat až do třiašedesáté minuty. Tehdy si Málkův centr našel Gavlák, trefil se přesně k tyči a druhou brankou v zápase zajistil Třinci vedení. Slezané si náskok v pohodě kontrolovali a Kolín do šancí nepouštěli. A tak přišla deset minut před koncem vyrovnávací branka Středočechů jako blesk z čistého nebe. Klapka rozehrál přímý kop přesně a Biško tečoval balon mimo dosah Bruka. V posledních minutách už se nic vážného nestalo, a proto skončilo utkání trochu překvapivou remízou a ziskem bodu pro Kolín.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Standardní situaci z poloviny hřiště rozehrál sám třinecký brankář Bruk, ale jeho centr byl příliš krátký. Následně míč do ohně vracel Málek, ale bylo to z jeho strany hodně nepřesné.
     
    90+2
    Středočeši se brání vcelku bez potíží a odkopávají balony daleko dopředu. Proti Hupkově centru dokonce odvážně vyběhl brankář Pechatý a za šestnáctkou odhlavičkoval.
     
    90+1
    Nad rámec základního hracího času se nastavují tři minuty. Třinec se pokouší nastěhovat před Pechatého, ale zatím se mu to nedaří.
     
    90
    Gavlák na hranici šestnáctky sklepl balon pro Gomolu, jenomže ten střílel o pár metrů nad branku Pechatého. Kolínský brankář rozehraje dlouhým výkopem.
     
    89
    Kučerův centr nalezl v pokutovém území Jukla, ale ten svou střelou trefil pouze spoluhráče Frimmela. Míč má Bruk a rozehrává.
     
    88
    Třineckým fanouškům notně zabrnkal na nervy gólman Bruk, když si nepočínal před napadajícím Frimmelem úplně nejjistěji. Frimmel si ale balon nezpracoval.
     
    87
    Těsně před koncem zkouší kouč Kalivoda dvojnásobně střídat. Ze hry stáhl Pavla Malíře a Miroslava Cepláka, novými muži jsou Tomasz Gomola a Jan Lukáš.
     
    86
    A hostům se daří držet balon u rohového praporku. Další vhazování obstaral Janec a jeho spoluhráči bojují s třineckými obránci.
     
    85
    Brukovi míč po malé domů od Vomáčky nepříjemně skočil, a tak musel před napadajícím Bláhou zahrát jen do zámezí. Kolín tak vhazuje na útočné polovině.
     
    84
    Zawada odcentroval na agilního Joukla, toho však ubránil o hlavu vyšší Petrášek. Po několika odrazech se balon dostal k Ceplákovi, který v těžké pozici střílel nad branku.
     
    83
    Malíř byl faulován na kraji hřiště Bláhou a standardní situaci rozehrál okamžitě po lajně na Cepláka. Jednalo se však o ofsajd.
     
    82
    V posledních minutách tak zřejmě budeme sledovat snahu třineckého mužstva o třetí branku. Zatím však domácí kombinují jen vzadu.
     
    81
    To je pořádná rána pro domácí Třinec, který si náskok v pohodě hlídal, ale najednou je vyrovnáno. Bruk neměl v předchozí situaci proti neobsazenému Biškovi příliš šancí.
     
    80
    Kolín právě vstřelil branku!
    A hosté z přímého kopu vyrovnávají! Klapka odcentroval přesně do malého vápna, tam před Brukem míč ještě tečoval JIŘÍ BIŠKO a třinecký gólman na balon nedosáhl – 2:2!
     
    80
    Střídající Petr Lisický (TRI) nestačil na unikajícího Schöna a stáhl ho k zemi. Za svůj faul uviděl žlutou kartu.
     
    79
    Zawada s Ceplákem našetřili nějaký ten čas v útoku, ale druhý jmenovaný pak o míč přišel v souboji se Šimkovským. Dopředu tak může Kolín.
     
    78
    Ceplák uspěl v souboji s Kučerou a připravil prostor pro odkop Čelůstky. Gavláka pak na půlce hřiště srazil nedovoleně k zemi Petrášek.
     
    77
    Hupka sice v rozehrávce zaváhal a nedokázal přesně přihrát na pár metrů, ale mrzet ho to tolik nemuselo. Následně totiž přišel útočný faul hostujícího Klapky.
     
    76
    Zawada odkopl míč po Jancově dlouhém centru, pas Kučery zase našel pouze hlavičkujícího Čelůstku. Do konce utkání zbývá zhruba patnáct minut.
     
    75
    Kolín se znovu snaží rychle napadat třineckou rozehrávku, nicméně se stále k balonu dostat nemůže, a tím pádem nedochází ani k ohrožení Brukovy brány.
     
    74
    Třinečtí zkoušeli něco podobného jako v pohárovém utkání s Opavou a na zadní tyči se octl osamocen Vomáčka. Ale obránci Kolína vše zvládli a míč odvrátili.
     
    73
    Lisický si vyměnil balon s Jouklem a pak vybojoval rohový kop, když jeho centr srazil do zámezí Schön. Od rohového praporku rozehraje Malíř.
     
    72
    Dnešnímu utkání přihlíží 507 diváků, kteří teď sledují i třetí střídání Kolína. Ze hřiště je stažen Václav Jurečka a na posledních dvacet minut ho nahradí Denis Frimmel.
     
    71
    Šimkovský dostal na pravé straně až příliš prostoru a centroval před bránu. Tam se naštěstí pro Třinec k zakončení neprotlačil Jukl.
     
    70
    Klapka na půlce hřiště fauloval Joukla a Třinečtí rychle rozehráli. Ceplák si potáhl balon a odcentroval, ale našel pouze kolínského Jance.
     
    69
    Kolín v posledních chvílích napadá třineckou rozehrávku agresivněji, ale obránci domácích zatím chyby nedělají.
     
    68
    Schön našel na levém křídle nabíhajícího Jance, tomu však balon při zpracování odskočil a doskákal až k brankáři Třince Brukovi.
     
    67
    Do třineckého pokutového území se probíjel Jurečka, ale následně míč ztratil a defenziva Slezanů nebezpečí odvrátila odkopem pryč.
     
    66
    Máme tady hned dvojité střídání. Lukáše Kubáně nahrazuje Petr Lisický, ale střídají také hosté. Na místo Jana Svátka přichází Vladislav Schön.
     
    65
    Žlutou kartu uviděl také Michal Janec (KOL), když na půlící čáře fauloval někoho z domácích.
     
    64
    Kubáň zatím odešel na střídačku a ve hře nepokračuje. Hra plyne dále, Třinečtí momentálně hrají v deseti a čekají na střídání.
     
    63
    Třinec právě vstřelil branku!
    A zničehonic přichází vedoucí branka Slezanů! Málek se zbavil protihráče na pravé straně, přesně odcentroval na TOMÁŠE GAVLÁKA a ten se v těžké pozici trefil přesně k tyči! Druhá branka slovenského útočníka v zápase přináší vedení Třince – 2:1!
     
    62
    Kubáň odchází za čáru a vypadá to, že nebude schopen pokračovat ve hře. Mezitím se do útoku pouštějí jeho třinečtí spoluhráči.
     
    61
    Čelůstka trefil při obranném odkopu do hlavy svého spoluhráče Kubáně. Kubáň asi bude potřebovat ošetření, hra je načas zastavena.
     
    60
    První žlutou kartu ve druhém poločase obdržel Václav Jurečka (KOL), když zcela zbytečně zacláněl při rozehrávce přímého kopu Třince.
     
    59
    Gavlák při zpracovávání míče trefil rukou do obličeje Biška a byl mu odpískán faul. Kolín poprvé střídá. Odstupuje Michal Macháček, jehož nahradí Richard Jukl.
     
    58
    Ceplák je ovšem v pořádku a je připraven zlobit kolínskou obranu dalšími útočnými nápady. Nyní je hra po delší době na útočné polovině Kolína, vhazuje Janec.
     
    57
    Třinec obléhá pokutové území, ale zatím je to bez gólového užitku. Před zakončujícím Ceplákem odkopl míč Kučera a přibral i tělo třineckého záložníka.
     
    56
    V další situaci si Ceplák zpracoval centr Gavláka a připravoval se ke střele, když mu míč v poslední chvíli odkopl od nohy bránící Šimkovský.
     
    55
    Třinec pokračuje ve své aktivitě a ostřeluje branku Kolína. Ceplák si narazil s Gavlákem, ale levou nohou střílel znovu vysoko nad Pechatého bránu.
     
    54
    Petráškův vysoký a dlouhý odkop doputoval až do třinecké šestnáctky, kde si pro míč vyběhl Bruk a vyboxoval před útočníkem Jurečkou.
     
    53
    Málek se uvolnil s míčem na pravé straně a přihrál na střed hřiště na střelu Ceplákovi. Ten si balon přichystal na levačku, pak ovšem pálil nepřesně.
     
    52
    Nakonec rozehrál Ceplák, jenomže našel pouze hlavičkujícího obránce Petráška. Balon do ohně vrátil Zawada, ale ani následný Malířův centr nikoho z Třineckých nenašel.
     
    51
    Kubáň nastřelil v souboji u rohového praporku Bláhu a vybojoval pro Slezany rohový kop. K míči se staví Ceplák s Malířem.
     
    51
    Joukl připravil palebnou pozici uprostřed hrací plochy za šestnáctkou pro Málka. Jenomže tomu střela vůbec nesedla a míč skončil několik metrů vedle.
     
    50
    Ceplák sice přihrál nepřesně a k míči se dostal Klapka, ale slovenský záložník byl zezadu faulován Bláhou, proto je hra znovu přerušena.
     
    49
    Vomáčka pokračuje ve hře, ale stále se drží za obličej. Mezitím byl Gavlák polapen v ofsajdu a uprostřed hřiště byl faulován domácí Málek.
     
    48
    Vomáčka se Svátkem se ve vzdušném souboji srazili hlavami a třinecký kapitán se zvedá hodně ztěžka. Uvidíme, zdali bude schopen pokračovat.
     
    47
    Hupka našel přesným pasem Kubáně, jeho centr však právě přesnost postrádal. Kubáň se lidově řečeno ukopl a poslal míč do zámezí. Rozehrává Pechatý.
     
    46
    Do druhé půle vstoupily oba týmy s totožnými sestavami, nedošlo k ani jednomu střídání. Kolínští začali útokem po levé straně, ale Třinečtí se ubránili.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Utkání začalo pro třinecké fanoušky zvesela a už v šesté minutě domácí fotbalisté vedli. Joukl přihrál do vápna Gavlákovi a ten překonal Pechatého střelou mezi nohy. Už za další dvě minuty však bylo vyrovnáno. Po souboji Čelůstky s Biškem před Brukem byla odpískána penalta pro Kolín. Balon si postavil Svátek a pokutový kop suverénně proměnil střelou k levé tyči. Další velkou šanci Třince měl Ceplák po centru Malíře, ale tentokrát Pechatého nepropálil. V dalším průběhu měl Třinec územní převahu, ale Kolín brání velmi svědomitě a do dalších příležitostí Slezany nepustil. Kolín měl velkou možnost po půlhodině hry, ale Svátek v dobré pozici branku Bruka těsně minul. Třinec je aktivnější, avšak kolínskou šestnáctku zatím dobývá marně. Kolín hraje to, co potřebuje, a spoléhá se na pevnou obranu s účinnými brejky.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:20.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Běží poslední minuta prvního poločasu. Před Jouklem odhlavičkoval v kolínské šestnáctce Petrášek. O něco později střílel z voleje Ceplák, ale branku o pár metrů minul.
     
    44
    Do rychlého brejku pak po pravém křídle vyrazil hostující Bláha, ale jeho střelu z úhlu přibrzdila Hupkova teč a pak už se k balonu dostal Zawada.
     
    43
    Gavlák sklepl ve vápně míč Jouklovi a ten po souboji s Biškem upadl. Rozhodčí Bílek však zůstal klidný a penaltu neodpískal.
     
    42
    Třinecká útočná snaha přichází v posledních minutách vniveč. Šimkovský ukopl míč před Ceplák, centr Kubáně potom zase odvrátil Petrášek.
     
    41
    Přečíslení však hosté ze středních Čech nevyřešili ideálně. Bláha přihrál do kraje Svátkovi, který však nastřelil pouze bránícího Vomáčku.
     
    40
    Petrášek si vystoupil proti Ceplákovu přízemnímu centru a odvrátil míč před Jouklem. Kolín má míč a může postupovat do útoku.
     
    39
    Kučerova přihrávka na Svátka dolétla až za pomezní čáru, a tak vhazuje na vlastní půlce Zawada. Pokračuje marné dobývání kolínského zámku v podání Třince.
     
    38
    Malíř počkal v útoku na dobíhajícího Zawadu a přihrál mu do běhu. Obránce Třince odcentroval na Gavláka, ten však v tíživé pozici zakončoval jen do míst, kde stál gólman Pechatý.
     
    37
    Kolín poctivě brání a hraje na brejky. Zatím mu tato taktika vychází, neboť stav je před koncem první půle nerozhodný. Třinec se v útoku zatím potýká s nepřesnostmi.
     
    36
    Kolín rozehrál standardní situaci přesným centrem do pokutového území. Míč se potom odrazil k volnému Svátkovi, který však svou střelou branku Bruka těsně minul!
     
    36
    Žlutou kartu obdržel i třinecký kapitán Benjamin Vomáčka (TRI), když to na polovině hřiště přehnal s tvrdostí v souboji s Jurečkou.
     
    35
    Jurečka si šikovně vyměnil míč s Macháčkem a nepříjemnou střelou z dálky potrápil Bruk. Třineckému gólmanovi nejdříve balon vypadl, napodruhé už jej zkrotil.
     
    34
    Hupkův pas na Kubáně byl sice nepřesný, ale Šimkovský zahrál hlavou pouze do zámezí. Slezané zůstávají u balonu a dobývají kolínskou obranu.
     
    33
    Za další minutu si však Malíř Jance odstavil a odcentroval před branku. Před připraveným Jouklem na zadní tyči ale odhlavičkoval bránící Šimkovský.
     
    32
    Kolín si při defenzivní činnosti počíná hodně kompaktně a třinečtí útočící hráči nemají skoro žádný prostor. Malíře dostoupil včas Janec a odkopl mu míč od nohy.
     
    31
    Ceplák byl v akci také v další situaci a tentokrát vzduchem přihrával Jouklovi. Malý třinecký útočník se ale octl v postavení mimo hru a zastavil ho zdvižený praporek pomezního.
     
    30
    Slezané hrají po většinu času s míčem na kopačkách, ale nemohou překonat kolínský defenzivní val. Nepodařilo se to ani Ceplákovi, jehož centr sebral Pechatý.
     
    29
    Třinec ale přesto zůstal na útočné polovině. Centr Joukla odvrátili hostující obránci. Přízemní ránu Cepláka zablokoval obránce Petrášek.
     
    28
    Ale Třineckým se rozehrávka přímého kopu vůbec nepovedla. Malíř si se svými spoluhráči neporozuměl a nakrátko rozehrál do země nikoho.
     
    27
    Filip Klapka (KOL) si při bránění Joukla pomohl faulem a stáhl třineckého fotbalistu k zemi. Za to uviděl z ruky sudího další žlutou kartu.
     
    27
    Kolín je při bránění hodně zatažený a třinecké beky při rozehrávce takřka nenapadá, a tak hrají Slezané do plných. Vomáčkův poslední centr byl příliš dlouhý a míč dolétl až za branku.
     
    26
    Souboj Čelůstky s Bláhou sudí jako faul nevyhodnotil a míč doskákal až k Brukovi. Ten volí znovu krátkou rozehrávku se svými obránci.
     
    25
    Nepřehlednou situaci před Brukem ukončil po dlouhém vhazování Šimkovského až Zawada, když zahrál hlavou přesnou malou domů svému brankáři.
     
    24
    Zawada obešel Kučeru a centroval do pokutového území. Míč skončil na hlavě Gavláka, avšak slovenský útočník se nacházel v ofsajdu.
     
    23
    Malíř si narazil s Málkem, pak ho ale přesným skluzem zastavil Janec. Po vhazování Zawady Malíř odcentroval, jenomže přímo do rukavic Pechatého.
     
    22
    Macháček trefil svým ostrým centrem bránícího Zawadu do obličeje, ale hra pokračuje dále a třinecký zadák je v pořádku. Slezané rozehrávají mezi obránci.
     
    21
    Další útočná akce Kolína byla o něco nebezpečnější. Klapka přihrál na pravé křídlo Svátkovi a ten znovu střílel. Tentokrát branku těsně netrefil.
     
    20
    Na druhé straně vyzkoušel pozornost Bruka střelou zpoza šestnáctky Svátek, ale třinecký gólman v této zkoušce obstál a skákavý balon uklidnil.
     
    19
    Vomáčka přihrál doprava Zawadovi, ale také další jeho centr si ve vzduchu našel Pechatý a vyboxoval míč daleko ze svého vápna.
     
    18
    Bláha nakopl míč na osamoceného Jana Svátka (KOL), ten si ale přebral balon rukou. Následně otráveně zakopl balon a po zásluze obdržel žlutou kartu.
     
    17
    Akce skončila Zawadovým centrem, pro míč si však bez potíží došel brankář Pechatý. Kolín však balon dlouho nepodržel a hrají zase domácí.
     
    16
    Třinec dobývá kolínskou šestnáctku postupným útokem. Vomáčka si střelu z dálky rozmyslel a rozehrál nakrátko na své spoluhráče.
     
    15
    Šimkovský potáhl míč po pravém křídle a předal jej Bláhovi. Tomu se však centr absolutně nepovedl a Čelůstka míč odkopl do většího bezpečí.
     
    14
    S další útočnou akcí přišli hosté, ale sami si ji pokazili útočným faulem. Nyní znovu probíhá třinecká rozehrávka zezadu.
     
    13
    První žlutou kartu utkání obdržel Jiří Bláha (KOL) za svůj faul ve středu hřiště.
     
    13
    Třinec zatlačil Středočechy a mohl strhnout vedení na svou stranu! Malířův centr našel na zadní tyči Cepláka, ale ten gólmana Pechatého prostřelit nedokázal!
     
    12
    Hupkův oblouček do vápna se snažil Gavlák prodlužovat hlavou do kolínské brány, ale nakonec skončil kulatý nesmysl v Pechatého náručí.
     
    11
    Malíř tahal míč po pravé straně a připravoval si jej k centru. V poslední chvíli si však balon ukopl a centr zamířil hodně mimo branku.
     
    10
    Bláha po dlouhém nákopu Šimkovského ve vzdušném souboji fauloval domácího Kubáně, a Třinečtí tak rozehrávají z vlastní poloviny.
     
    9
    Utkání začalo docela divoce, ještě neuplynulo ani deset minut a už padly dvě branky. Penalta se pískala buď kvůli Čelůstkově faulu, anebo kvůli hraní rukou. Situace před Brukem byla dost nepřehledná.
     
    8
    Kolín právě vstřelil branku!
    V Třinci máme rychle vyrovnáno! Míč si postavil JAN SVÁTEK a poslal jej přesně k levé tyči! Bruk šel na opačnou stranu a byl bez šancí – 1:1!
     
    8
    Byla nařízena penalta! Po rohovém kopu fauloval Čelůstka kapitána hostí Biška a Kolín rozehraje pokutový kop!
     
    7
    Ale Kolín mohl okamžitě vyrovnat! Klapka se procpal do pokutového území a přihrával před odkrytou bránu Macháčkovi! Ten však nastřelil pouze Zawadu a je z toho roh.
     
    6
    Třinec právě vstřelil branku!
    Jenomže další třinecká akce končí gólem a znamená brzké vedení Slezanů! Vomáčka přihrál Jouklovi, který přesnou přihrávkou uvolnil TOMÁŠE GAVLÁKA a slovenský útočník prostřelil Pechatého ranou mezi nohy – 1:0!
     
    5
    Malíř zakombinoval s Gavlákem na pravém křídle, pak se k míči dostal Zawada, ale centr do vápna se mu vůbec nezdařil. Balon odvrátil Biško.
     
    4
    Třinečtí kombinují mezi obránci vzadu a snaží se něco vymyslet. Když už se dostali dopředu, centr Kubáně přelétl všechny třinecké hráče na pravé straně.
     
    3
    Janec v souboji s Malířem trochu zaváhal a věnoval Třinci zadarmo autové vhazování na útočné půlce. Slezané však o míč přišli vinou Málkovy nepřesnosti.
     
    2
    Také další útok po pravém křídle v podání Třince vedl Malíř, ale přihrávka na útočníky se mu nepovedla. Míč se dostal jen k hostujícímu Biškovi.
     
    1
    S prvním útokem přišli domácí fotbalisté. Joukl ale na stoperskou dvojici Kolína nevyzrál. Následný centr Malíře ze strany zkrotil Pechatý.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Fotbalisté již za asistence tria rozhodčích nastupují na hrací plochu. Domácí navlékli pruhované červenobílé dresy, Kolínští budou hrát celí v modrém. Úvodní výkop se zřejmě o pár minutek zpozdí.
     
    Čtvrthodinku před úvodním výkopem je v plném proudu rozcvička obou mužstev. Oba týmy pilují krátké přihrávky na malém prostoru a rozběhávají se také rozhodčí. Pomalu se začíná naplňovat i tribuna třineckého stadionu.
     
    To trenér Kolína Veselý udělal v základní sestavě změny dvě. První gólman zůstává neměnný a je jím Petr Pechatý. Rovněž v Třinci mu záda kryje na lavičce připravený Radim Mokrohajský. Pouze na lavičce dnes ale začne posila z pražské Slavie Martin Hurka, místo něj se do základní jedenáctky probojoval Martin Kučera. S kolínským mužstvem do Třince vůbec nepřicestoval Martin Jelínek. Namísto něj je dnes v základu Jiří Bláha. Na lavičce je pak novým mužem Marek Hanuš, jenž v minulém zápase proti Ústí nad Labem na soupisce nebyl.
     
    Branku Třince bude dnes hájit Václav Bruk stejně jako minule, jako druhý brankář je připraven Pavel Rohel. V základní sestavě došlo oproti utkání na půdě Táborska k jediné změně. Tomáše Matoušek začne pouze na lavičce, jeho místo v základu zaujme Jaroslav Málek. Do zápasu s Kolínem určitě nezasáhne útočník Ondřej Smetana, který dnes vůbec není na soupisce. Místo něj na ní najdeme jméno Tomasze Gomoly. Trenér Kalivoda stále nemůže počítat se zraněnými Lukášem Palečkem, Martinem Motyčkou a Reném Dedičem.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Bruk – Zawada, Vomáčka (C), Čelůstka, Kubáň – Malíř, Málek, Hupka, Ceplák – Gavlák, Joukl. Trenér: Marek Kalivoda.
    Náhradníci: Rohel – Velner, Matoušek, Lukáš, Gomola, Lisický, Kundrátek.

    FK Kolín: Pechatý – Šimkovský, Petrášek, Biško (C), Janec – Bláha, Klapka, Kučera, Macháček – Jurečka, Svátek. Trenér: Jaroslav Veselý.
    Náhradníci: Mokrohajský – Frimmel, Hurka, Hanuš, Mujagič, Schön, Jukl.

    Rozhodčí: Jaroslav Bílek – Jiří Kříž, Jan Machálek.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Kolínem, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat.
     
    Delegátem utkání bude pan Ladislav Dofek.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Kolín je ve Fotbalové národní lize absolutním nováčkem, Třinec zase logicky nikdy nehrál třetí nejvyšší Českou fotbalovou ligu. Oba týmy na sebe nenarazily ani v poháru, a tak se dnes odehraje jejich první vzájemné utkání v historii. Favoritem je Třinec, ale Kolín se v poslední době zvedá a potvrdit to bude chtít jistě i ve Slezsku.
     
    ZAJÍMAVOSTI

    Nejlepším střelcem třineckého mužstva je Petr Joukl se třemi brankami. Kdysi ofenzivní obránce se pod trenérem Kalivodou přeorientoval na útočníka a tato pozice mu zřejmě svědčí. Všechny góly nastřílel Joukl hlavou, naposled se prosadil proti Znojmu. Už dva góly má na svědomí Tomáš Gavlák. Slovenský útočník se do Třince vrátil z hostování a v duelech se Sigmou i na půdě Táborska skóroval. Dvakrát se v této sezoně trefili také Pavel Malíř a Martin Motyčka. Další čtyři třinečtí fotbalisté mají na kontě jednu branku.

    Neotřesitelnou jedničku mezi třemi třineckými tyčemi byl až do utkání se Sigmou Olomouc Lukáš Paleček, který odchytal úvodních šest kol a udržel i jedno čisté konto ve Zlíně. V sedmdesáté minutě však musel z duelu s Olomoucí odstoupit kvůli zranění a jeho místo zaujal Václav Bruk. Ten si zachytal i v Táborsku, ale povedený zápas to z jeho pohledu rozhodně nebyl. Na svou šanci ve Fotbalové národní lize stále čeká třetí gólman Pavel Rohel.

    Kolín se v osmi zápasech dokázal gólově prosadit pouze čtyřikrát, což z něj dělá jednoznačně nejslabší mužstvo soutěže, co se ofenzivní síly týče. Největším kanonýrem mužstva je se dvěma zásahy Filip Klapka, před sezonou příchozí ze střížkovských Bohemians. Klapka se prosadil proti Zlínu a naposled proti Ústí nad Labem zajistil povedeným přímým kopem svému týmu první tři body. Václav Jurečka má na kontě jednu branku z utkání v Mostě, Jan Svátek se zase na domácí půdě trefil do sítě Sokolova. Ostatní kolínští fotbalisté na své první góly čekají.

    Jedničkou Kolína v brance je Petr Pechatý, brankář, který do středočeského mužstva přišel před tímto ročníkem z Teplic. Pechatý dosud odchytal sedm zápasů, v nichž čtrnáctkrát inkasoval. Jediné čisté konto si připsal v tom posledním utkání proti Ústí nad Labem, ale také tam při něm v závěru zápasu stálo pořádné štěstí. V prvním kole si zachytal zkušený David Čižinský, třetím brankářem je teprve devatenáctiletý Josef Hrouda. Očekává se, že v Třinci nastoupí Pechatý.

    Třinec má stále několik hráčů na marodce. K poslednímu utkání na půdě Táborska nebyl připraven brankář Lukáš Paleček, do hry se nevrátili ještě ani záložník Martin Motyčka a slovenský útočník René Dedič. Uvidíme, zda některé z těchto jmen zasáhne do boje proti Kolínu.

    Zajímavé utkání čeká na Michala Jance, jenž je v Kolíně na hostování z Liberce. Janec však letní přípravu absolvoval v Třinci, kde už působil v minulé sezoně, týden před začátkem ligy mu ale bylo sděleno, že s ním pod Javorovým nepočítají. Nové působiště našel Janec v Kolíně a rád by Třinci ukázal, že udělal s jeho propuštěním chybu.
     
    FK KOLÍN

    Kolín v loňské sezoně zvítězil v České fotbalové lize, ale postup výše nejdříve odmítl. Na poslední chvíli však své rozhodnutí v Kolíně změnili a rozhodli se Fotbalovou národní ligu hrát. Do středočeského klubu přišla spousta posil, ze Střížkova přišel záložník Klapka, z Liberce mladík Frimmel a na hostování přišel do Kolína Hurka z pražské Slavie. Na hostování z Liberce přišel také Janec, z Opavy zase dorazil útočník Jurečka. Vstup do historicky první druholigové sezony byl pro Kolín velice těžký a v prvních šesti utkáních svěřenci trenéra Veselého pouze prohrávali. Potom však přišla první remíza a týden nato také úvodní vítězství. V tabulce však Středočeši setrvávají na posledním 16. místě se čtyřbodovým ziskem. Už se ovšem dokázali dotáhnout na patnácté Ústí nad Labem, čtrnáctý Most má bodů pět. Zdá se, že se v Kolíně blýská na lepší časy.

    V polovině září hráli Kolínští doma proti Varnsdorfu a po úvodních pěti zápasech konečně chtěli bodovat. Jenomže vstup do utkání se Severočechy jim absolutně nevyšel a už po prvním poločase prohrával Kolín o tři branky. Ve druhém poločase Varnsdorf jednoznačné vítězství korunoval dalšími dvěma zásahy a zcela po zásluze si odvezl všechny tři body. Kolín – Varnsdorf 0:5. V sedmém kole měl Kolín cestu do Mostu, kde se utkal s týmem, kterému se na začátku nové sezony také dvakrát nedaří. První poločas nenabídl prakticky nic, a tak zůstával osud zápasu stále otevřený. Jako první se prosadili hosté z Kolína a sahali po prvních třech bodech. Avšak Baník se nevzdal a čtyři minuty před koncem vyrovnal. Kolín byl nakonec po další neproměněné šanci Mostu rád i za první druholigový bod. Most – Kolín 1:1. Na osmý pokus toužili Kolínští zvítězit doma a soupeře k tomu měli ideálního, a sice předposlední Ústí nad Labem. V první půli přečkali domácí několik složitých momentů a ve druhém poločase jednou udeřili. To nakonec Kolínu stačilo k prvnímu vítězství ve Fotbalové národní lize. Kolín – Ústí nad Labem 1:0.

    Úvodní šanci v zápase Kolína s Ústím nad Labem měli hosté. Ale v ní naprosto selhal Šraga, když nedokázal poslat míč do odkryté kolínské branky. Největší příležitost domácí družiny měl na kopačce Klapka, ale brankář Novák jeho střelu vyrazil. K míči se však dostal Jurečka, jenomže stejně jako Šraga nedokázal trefit prázdnou branku. Ve druhém poločase domácí brankář Pechatý zlikvidoval hlavičku Smoly a Kolín stále živil šanci na vítězství. Tato šance dostala reálnější rozměry patnáct minut před koncem, kdy se Klapka z přímého kopu trefil přesně. V závěru mělo Ústí nad Labem velký tlak, ale při hlavičce Smoly Pechatého zachránila tyč a následně obránce Jelínek, za další minutu zvučelo pro změnu břevno. Kolín přečkal těžké chvíle a připsal si první výhru. Kolín – Ústí nad Labem 1:0.
     
    FK FOTBAL TŘINEC

    V loňské sezoně Slezané v jarní části museli bojovat o záchranu a před novým ročníkem kádr posílili. Do týmu trenéra Kalivody přišel například obránce Zawada z Baníku Ostrava, nebo útočník Smetana. V prvních dvou zápasech Třinec jednou bodoval, pak přišla série tří vítězství v řadě. V dalších dvou utkáních hrál Třinec dvakrát doma proti exligovým mužstvům a dokázal získat jeden bod. Před týdnem hráli Slezané na hřišti Táborska, kde se jim nedaří a nedařilo se jim ani teď. Po dvou ztrátách po sobě je Třinec v tabulce na 13. místě s jedenácti body. Stejný počet bodů má ale dalších pět mužstev před Třincem a také přední příčky mají třinečtí fotbalisté stále na dostřel. Před čtrnáctým Mostem pak živí šestibodový náskok.

    Před třemi týdny hostil Třinec na domácím stadionu Znojmo a do zápasu vstupoval se třemi vítězstvími v řadě v zádech. Očekávání šlágr kola beze zbytku splnil a v utkání padly hned čtyři branky. Slezané dokázali dvakrát stáhnout znojemský náskok, v posledních minutách se hrál otevřený fotbal, ale pátého gólu se diváci nedočkali. Třinec doma s Jihomoravany remizoval 2:2. Hned za dalších sedm dní hráli Třinečtí znovu doma proti druhému exligovému celku z Olomouce. Sigma byla v prvním poločase lepším mužstvem a zaslouženě šla do dvoubrankového vedení. Slezané v úvodu druhé půle snížili, ale do dalších příležitostí se dostat nedokázali. V nastavení Olomouc ještě pečetila své vítězství a Třinci oplatila pohárovou porážku. Třinec Olomouci podlehl 1:3. V dosud posledním kole hráli Třinečtí na jihu Čech proti Táborsku, kde se jim dlouhodobě nedaří. Domácí ovládli první půli a ve druhém poločase přidali i třetí zásah. Hosté vstřelili čestnou branku až v nastavení, ale na rozdělení bodů to už nic nezměnilo. Táborsko se posunulo na vrchní pozice tabulky, Třinec totiž porazilo 3:1.

    Táborsko vstoupilo do utkání lépe, když ve čtrnácté minutě doběhl balon vyražený brankářem Brukem stoper Mráz a doklepl jej do prázdné branky. Za dalších pár minut střílel těsně vedle domácí Javůrek. Třinec se snažil, ale do gólových příležitostí se nemohl dostat. Po půlhodině hry doběhl Sladkého střelu Traore, ale také on mířil těsně mimo. Před koncem poločasu zablokovali domácí nebezpečný centr Malíře a na začátku druhé půle udeřili podruhé. Traore tentokrát pálil přesně k tyči. Táborsko mělo i další šance, Strnad se neprosadil, ale Mráz už mířil přesně a přidal svou druhou branku v zápase. Po nepovolené malé domů rozehrával Třinec v nastavení nepřímý kop a Gavlák se trefil přesně. Táborsko – Třinec 3:1.
     
    Sportu zdar a fotbalu zvlášť! Přeji vám příjemné sobotní dopoledne a vítám vás při sledování textového online přenosu z Fotbalové národní ligy. Druhá nejvyšší soutěž má dnes na programu čtyři utkání, dvě z nich startují již v dopoledních hodinách. V našem přenosu se budeme věnovat souboji mezi týmy FK Fotbal Třinec a FK Kolín. Třinečtí po posledních výsledcích tabulkou trochu klesli, ale v extrémně vyrovnaném pořadí ztrácejí na přední mužstva jen minimum bodů. To nováček z Kolína před týdnem poprvé bodoval, přesto stále zůstává na chvostu tabulky. Utkání začne v 10:15 na třineckém stadionu Rudolfa Labaje. Pokud jste fanouškem jednoho z týmů, ale na stadion se nedostanete, máte možnost sledovat náš online přenos. Budeme jedině rádi!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

    Ondřej Zoubek

    Góly: 6. Gavlák, 63. Gavlák – 8. Svátek (pen.), 80. Biško

    Karty:   36. Vomáčka (TRI), 80. Lisický (TRI) – 13. Bláha (KOL), 18. Svátek (KOL), 27. Klapka (KOL), 60. Jurečka (KOL), 65. Janec (KOL)


    FK Třinec: Bruk – Zawada, Vomáčka (C), Čelůstka, Kubáň (66. Lisický) – Malíř (87. Gomola), Málek, Hupka, Ceplák (87. Lukáš) – Gavlák, Joukl. Trenér: Marek Kalivoda.
    Náhradníci: Rohel – Velner, Matoušek, Lukáš, Gomola, Lisický, Kundrátek.

    SK Sparta Kolín: Pechatý – Šimkovský, Petrášek, Biško (C), Janec – Bláha, Klapka, Kučera, Macháček (59. Jukl) – Jurečka (72. Frimmel), Svátek (66. Schön). Trenér: Jaroslav Veselý.
    Náhradníci: Mokrohajský – Frimmel, Hurka, Hanuš, Mujagič, Schön, Jukl.

    Rozhodca: Jaroslav Bílek – Jiří Kříž, Jan Machálek

    Diváci: 507