Hellas Verona – Cagliari 1:0 (kon.) | AC Miláno – Chievo 2:0 (kon.)
koniec
AC Miláno
2:0 (0:0)
Chievo Verona
Sobota 04.10.2014, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (Miláno) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Na San Siro sa dnes hral jednoznačný zápas s veľkou prevahou milánskeho AC. Tí sa z veľkého množstva príležitostí dokázali presadiť desať minút po prestávke. O troch bodoch definitívne rozhodol Keisuke Honda, ktorý patril spolu s Jérémym Ménezom k najlepším hráčom na ihrisku. Aj za ich obrovského príspevku dnes Rossoneri po troch stratách konečne zvíťazili.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim a zároveň i pozývam na futbalovú super nedeľu na Onlajny.eu, ktorá začína už o jednej, kedy na Old Trafford zavíta Eveton. (22:53:37)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    V samom závere zápasu sa na listinu potrestaných hráčov zapisuje i hriešnik Stephan El Shaarawy, ktorý na polovici ihriska zastavil brejk Chieva.
     
    90+3
    Ešte sa ale predsa chvíľu hralo, Ménez zatiahol loptu do rohu, aby následne po Shaarawyho prihrávke pálil nebezpečne Bonaventura. V šanci na tretí gól ale tesne minul ľavú žrď.
     
    90+2
    Rami vstáva až v polovici štvorminútového nadstavenia. Pomaličky odkráča za čiaru, nikam sa sním nebudú ponáhľať ani kluboví lekári.
     
    90+1
    Ten teraz na hracej ploche samozrejme podstupuje ošetrovanie, takže tri body sa Rossoneri približujú čoraz viacej.
     
    90
    Alberto Paloschi mohol zosadiť domácich z dvojgólového vedenia, no ani na dvakrát sa proti svojmu bývalému zamestnávateľovi presadiť nedokázal. Najskôr ho do nájazdu poza Ramiho poslal dobre hrajúci Ivan Radovanovič. Paloschi sa následne snažil prehodiť Christiana Abbiatiho, ale lobík mu vôbec nevyšiel. Loptu posielal presne do náruče domáceho kapitána. Následne sa ešte dostal k pohotovej koncovke z otočky, ktorú však poslal presne do nosa Adila Ramiho.
     
    89
    Z menovanej trojice možných náhradníkov je to napokon ten najskúsenejší Michael Essien, ktorý nahrádza strelca prvého gólu Muntariho.
     
    88
    Naopak Rossoneri sa po troch zápasoch bez víťazstva môžu konečne dostať k všetkým trom bodom. Do konca už aj s nadstaveným časom asi päť minút.
     
    87
    Chievo by sa teraz ešte v prípade kontaktného gólu mohlo vrátiť do stretnutia, ale zatiaľ tomu skutočne nič nenasvedčuje.
     
    86
    Päť minút pred koncom hráme v pravom rohu na polovici Milánčanov, no s loptou na kopačkách už pracujú domáci.
     
    85
    Šancu by ale mohol dostať i mladý Francúz Mbaye Niang či defenzívna výstuž v podobe skúseného Michaela Essiena.
     
    84
    Chievo má teda už prestriedané, Filippo Inzaghi môže použiť ešte jednu zmenu. Na trávnik sa hlasno pýta predovšetkým Pazzini.
     
    82
    Striedame i na druhej strane, kde hraciu plochu opustí od podlahy hrajúci muž so žltou kartou Isaac Cofie. Vymieňa ho Bellomo.
     
    81
    Hlavný hrdina nedávneho gólového okamžiku Keisuke Honda opúšťa hraciu plochu. Nahrádza ho Talian Andrea Poli.
     
    80
    Napomínaný je krátko po ňom i Meggiorini, ktorý si kosou trúfol na Abbiatiho. Žalúdok mu následne okrem Alexa čistil i arbiter Mazzoleni.
     
    79
    Krátko po inkasovanom góle ušli nervy bosenskému stopérovi Zukanovičovi, ktorý sa stáva ďalším potrestaným hráčom.
    HONDA - 2:0
     
    78
    AC Miláno dalo gól!
    Rossoneri sa už ujímajú zrejme definitívneho vedenia a zrejme je po všetkom. Voľný kop z niečo vyše dvadsiatich metrov rozohrával spolu s Ménezom najlepší hráč na ihrisku KEISUKE HONDA. Japonský vyhlásený exekútor voľných kopov krútil loptu nádherne k pravej žrdi. Francesco Bardi si na ňu možno i končekmi prstov siahol, no mimo pravej tyče ju vytesniť nedokázal. Honda nádhernou gól-parádou posiela Rossoneri k trom bodom.

    Erik Farkaš

    Góly: 55. Muntari, 78. Honda

    Karty:   65. N. de Jong (ACM), 90+4. El Shaarawy (ACM) – 26. Birsa (CHI), 44. Biraghi (CHI), 77. Cofie (CHI), 79. Zukanovič (CHI), 80. Meggiorini (CHI)


    AC Miláno: Abbiati (C) – Abate, Rami, Alex, De Sciglio – N. de Jong, Muntari – Bonaventura, Honda, Ménez – F. Torres
    Náhradníci: Agazzi, Gori – Mexés, Pazzini, Albertazzi, Essien, Poli, M. Niang, Bonera, Armero, Zaccardo, El Shaarawy
    Manažér: Filippo Inzaghi (ITA)

    Chievo Verona: Bardi – N. Frey (C), Dainelli, Zukanovič, Biraghi – Hetemaj, Radovanovič, Cofie, Birsa – M. López, Paloschi
    Náhradníci: Bizzarri, Seculin – Kupisz, Lazarevič, B. Cesar, Sardo, Fraga, Pellissier, Bellomo, Meggiorini, Mangani
    Manažér: Eugenio Corini (ITA)

    Rozhodca: Paolo Silvio Mazzoleni – L. Manganelli, D. Iori – R. Di Fiori