Monaco – Nancy 6:0 (kon.) | Bordeaux – Lorient 2:1 (kon.) | Lyon – Bastia 2:1 (kon.)
Dijon – Guingamp 3:3 (kon.) | Angers – Lille 1:0 (kon.) | Nantes – Toulouse 1:1 (kon.)
koniec
Dijon FCO
3:3 (3:1)
EA Guingamp
cz Sobota 05.11.2016, 20:00 • Stade Gaston Gérard • Ligue 1 Uber Eats • 12. kolo
Predzápasové kurzy
    Hostující celek čekala na konci utkání děkovačka. Aby taky ne, za podporu až do konce byli navíc odměněni gólem v poslední minutě.

     
    Tak to byl ale závěr! Máme za sebou skvělý zápas mezi Dijon FCO a EA Guingamp, který končí spravedlivou remízou. Domácí sice první poločas ovládli 3:1, ale v druhém poločase byli jasně horším týmem. Guingamp je za pasivitu potrestal gólem v 79. minutě, kdy výstavní akci zakončil Mendy. A když už se zdálo, že utkání je rozhodnuto, tak nákop brankáře Johnssona zpracoval De Pauw a parádní střelou zajistil svému celku alespoň jeden bod. Pro Dijon to musí být hodně hořká pilulka, ale vzhledem k průběhu utkání je to velmi spravedlivý výsledek. (21:55:42)
     
    Statistiky

    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 7:6.
    Střely mimo: 3:5.
    Rohy: 6:3.
    Ofsajdy: 4:1.
    Fauly: 12:17.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Nill De Pauw - 3:3
     
    90+3
    Guingamp právě vstřelil branku!
    Tak to je ale konec utkání! EA Guingamp z poslední akce utkání srovnává a z Dijonu si odveze alespoň bod! Nákop Johnssona skončil až u NILLA DE PAUWA, který nasadil obránci kličku a srovnal stav utkání v poslední možné chvíli! Asistence: Karl-Johan Johnsonn.
     
    90+3
    Hosté se navíc dopustili útočného faulu. Domácí celek tak bude moci minutu do konce založit svůj útok. To je přesně to, co potřebují.
     
    90+2
    Mendy utekl po pravé straně, ale jeho centr byl příliš prudký. Jeho spoluhráči tak neměli šanci na něj dosáhnout. Dijon je blíž a blíž důležité výhře!
     
    90+1
    Ty začíná lépe domácí celek, kterému se podařilo odvrátit centr Guingampu. Ten tak bude muset vymyslet jinou akci.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    90
    S míčem na svých kopačkách ji začínají hosté, obrana Dijonu je však dobře rozestavená a nepouští soupeře do nějakých příležitostí.
     
    89
    Z něj ale domácí nezahrozili, do útoku se tak opět hrnou hosté, kterým už ale nezbývá moc času, za chvíli nám začne poslední minuta řádné hrací doby.
     
    88
    Zatím to tak nevypadá Gastien totiž vystihl rozehrávku a následně byl faulován. Gijon tak ušetří dalších několik vteřin. Nakonec z toho byla dalekonosná střela Abeida, kterí hodně vystrašila Johnssona! Ten s obtížemi vyrazil na rohový kop!
     
    87
    Hosté se nadechují k závěrečnému tlaku, postupnou kombinací se dostávají blíže a blíže k soupeřově bráně. Dočkáme se ještě i vyrovnání?
     
    86
    Dijonu se daří držet na půlce soupeře a kombinovat tam s míče. Až následný centr z pravé strany, pro který si přišel Johnsson, ukončuje jejich snažení.
     
    85
    Ten ovšem ve středu hřiště fauluje a přichází tak o míč. Domácí díky tomu šetří cenné vteřiny.
     
    84
    Nákop hostů skončil až u kopaček Reyneta, který šetří čas jak jen se dá. Následný nákop na své druhou polovinu však končí v držení soupeře.
     
    83
    A taky to tak vypadá. Hostující celek se snaží hrát a tvořit, ale Dijon pouze odkopává a zuby nehty se brání. Pro domácí tým to bude dlouhých zhruba deset minut.
     
    82
    Guingamp kombinuje kolem středu hřiště a čeká na vhodný okamžik k útoku. Domácí celek dal střídáním jasně najevo, že na útok již rezignuje.

    Michal Janoštík

    Góly: 6. Varrault (Diony), 26. Diony (Sammaritano), 44. Tavares (Lees-Melou) – 32. Regis Coco (Ikoko), 79. A. Mendy (Marçal De Oliveira), 90+3. De Pauw (Johnsson)

    Karty:   39. Didot (GUG)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 12:17.
    Dijon FCO: Reynet – Bouka Moutou, Lang, Varrault, Chafik – Marié, Abeid, Lees-Melou (70. Gastien) – Sammaritano, Diony (79. Amalfitano), Tavares (81. Riviére).
    Náhradníci: Leroy – Bernard, Riviére, Bela, Amalfitano, Abdelhamid, Gastien.

    EA Guingamp: Johnsson – Ikoko, Kerbrat, Sorbon, Marçal De Oliveira – Didot (64. Privat), Deaux, Blas – Salibur (23. De Pauw), Briand (77. A. Mendy), Regis Coco.
    Náhradníci: Salin – Angoua, Sankoh, A. Mendy, Privat, De Pauw, Giresse.

    Rozhodca: Lannoy – Luzi, Hebrard