Turín – Cagliari 5:1 (kon.) | Neapol – Lazio 1:1 (kon.)
koniec
FC Turín
5:1 (3:1)
Cagliari Calcio
cz Sobota 05.11.2016, 18:00 • Stadio Olimpico Grande Torino, Turín • Talianska Seria A • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (19:54:56)
     
    Statistiky dnešního zápasu

    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 9:5.
    Střely mimo: 9:2.
    Rohy: 5:4.
    Ofsajdy: 1:3.
    Fauly: 16:10.
     
    Zápas týmů ze středu tabulky vyzněl zcela jednoznačně pro domácí Turín FC. Hned v úvodu se dostali domácí do vedení po brance Belottiho na kterou navázal nedlouho po tom Ljajić. Ještě před poločasem však přišly dvě branky. Třetí za domácí přidal Benassi. Melchiorri snižoval na 3:1 po prvním poločase. Druhá půle začala ve stejném duchu jako ta první. Velmi rychlá branka Baselliho, kterou ještě potvrdil z pokutového kopu další zásah střelec první branky Belotti. Navíc za nesportovní chování byl před pokutovým kopem vyloučen kapitán Cagliari Daniele Dessena a hosté dohrávali v deseti. Následně se už jen zápas dohrával v klidném duchu. Turín si tak do tabulky připisuje všechny tři body.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+1
    Marco Benassi se obětavě vrhl pod nohy rozběhnutému soupeři. Nakonec je z toho jen rohový kop. Padoin se však skácel k zemi a chtěl si vykoledovat pokutový kop.
     
    90
    To se ale domácím nemuselo vyplatit. Benassi ztratil míč v nebezpečném prostoru a do útoku se najednou hnala dvojice hostů. Diego Farias se pokusil překvapit Harta z dvaceti metrů, ale domácí brankář byl připraven.
     
    89
    Minutu před vypršením řádné hrací doby se dostal k míči ještě na pravé straně Martínez. Přenechal míč kapitánovi týmu Benassimu, který přihrál zpět na obránce a šetří čas.
     
    88
    Utkání se již jen dohrává. Ani jeden z týmů se příliš nežene do útočení a čeká se spíše jen na závěrečný hvizd rozhodčího.
     
    87
    Po přenechání míče ve středovém kruhu si míč vzal pro sebe Farias. Došel až před vápno, ale ke střele se nedostal.
     
    86
    Cagliari ještě zazlobilo. Po centru z levé strany se míč nebezpečně odrážel před malým vápnem, ale nakonec si vše pohlídal Luca Rossettini, který míč odkopl.
     
    85
    Ve středu pole vybojoval míč Martínez a dokázal i vystřelit, ale nakonec mu je odpískán útočný faul a tak je jeho pokus zbytečný.
     
    84
    V posledních minutách se přece jen dostali k míči také hostující hráči. Po přihrávce Padoina však došel míč jen na kopačku Obiho, který může založit akci Turína.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut pro oba týmy. O osudu zápasu je už dávno rozhodnuto a nyní se jen čeká jak bude vypadat konečné skóre.
     
    81
    Z druhého rohového kopu v krátký čas se již hosté dostali do nebezpečného zakončení. Na hlavičku si naskočil právě Padoin, ale netrefil branku.
     
    80
    Hosté měli k dispozici rohová kop, ale k míči se dostal jen Giannetti, který poslal míč jen lehce na Harta. Anglický brankář však míč jen vyrazil nad.
     
    79
    Domácí již polevili v útočení a soustředí se spíše na kontrolování hry ve středu pole. Nyní však vybojoval rohový kop střídající Padoin.
     
    78
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Andrea Belotti, přichází Maxi López.

    Vít Schück

    Góly: 3. Belotti, 11. Ljajić (Belotti), 38. Benassi (Baselli), 52. Baselli (Ljajić), 59. Belotti (pen.) – 41. Melchiorri (Pisacane)

    Karty:   28. Baselli (TUI) – 58. Farias (CAG), 75. Ceppitelli (CAG)   58. Dessena (CAG)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 9:2. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 16:10.
    FC Turín: Hart – Zappacosta, Rossettini, Castán, A. Barreca – Benassi, Valdifiori, Baselli (62. Obi) – Falqué, Belotti (78. Maxi López), Ljajić (71. Josef Martínez).
    Náhradníci: D. Padelli – Bovo, Acquah, Maxi López, Josef Martínez, Vives, Obi, Moretti, Lukić, De Silvestri, Boyé, Ar. Ajeti.

    Cagliari Calcio: Storari – Isla, Alves, Ceppitelli, Pisacane – Munari, Dessena, Tachtsidis – Melchiorri (73. Giannetti), Borriello (57. Farias), Sau (60. Padoin).
    Náhradníci: Rafael, Colombo – Di Gennaro, Farias, Barella, Padoin, Capuano, Bittante, Giannetti, Salamon.

    Rozhodca: Mariani – Crispo, Di Iorio (vš. Itálie)