Turín – Cagliari 5:1 (kon.) | Neapol – Lazio 1:1 (kon.)
koniec
FC Turín
5:1 (3:1)
Cagliari Calcio
cz Sobota 05.11.2016, 18:00 • Stadio Olimpico Grande Torino, Turín • Talianska Seria A • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný sobotní podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. V rámci dvanáctého kola italské nejvyšší soutěže se střetně na domácí půdě Turín FC s Cagliari Calcio.
     
    Turín FC

    Turín FC po dvanáctém místa v minulém ročníku nyní míří mnohem výše. Aktuálně je na osmé příčce. Na úvod to proti AC Milán nevyšlo, ale od té doby to Turínským klape. Z dalším sedmi zápasů prohráli jen jednou a to na Atalantě. Navíc si v Turíně mohou gratulovat, když porazili takové giganty jako jsou AS Řím nebo Fiorentina. Až poslední tři kola Turínu nepřinesly vítězství. Na Interu ani v Udinese to na vítězství nestačilo a hráči Turína spadli ze čtvrtého místa. Turínu se daří především střelecky a největší zásluhu na tom má střelce šesti branek Andrea Belotti.
     
    Cagliari Calcio

    Cagliari zvítězilo v loňské sezoně v italské druhé nejvyšší soutěži a po roce se znovu vrátili do Serie A. Nyní nehraje Cagliari druhé housle ani v nejvyšší soutěži, když je na vynikající deváté pozici. Tým trenéra Massima Rastelliho boduje především před domácím publikem, ze šesti domácích zápasů Cagliari bralo tři body rovnou čtyřikrát. V posledních kolech se ale Cagliari příliš nedaří. Na domácí půdě podlehlo po přestřelce Fiorentině 3:5. Následně V Laziu přišla porážka 1:4. V posledním zápase ale Cagliari už bodovalo naplno, když v domácím prostředí zdolalo Palermo.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    15.02. 2015 Turín – Cagliari 1:1
    24.09. 2014 Cagliari – Turín 1:2
    30.03. 2014 Turín – Cagliari 2:1
    10.11. 2013 Cagliari - Turín 2:1
    24.02. 2013 Cagliari – Turín 4:3
     
    Úvodní sestavy:

    Turín FC: Hart – Zappacosta, Rossettini, Castán, A. Barreca – Benassi, Valdifiori, Baselli – Falqué, Belotti, Ljajić.
    Náhradníci: D. Padelli – Bovo, Acquah, Maxi López, Josef Martínez, Vives, Obi, Moretti, Lukić, De Silvestri, Boyé, Ar. Ajeti.

    Cagliari Calcio: Storari – Isla, Alves, Ceppitelli, Pisacane – Munari, Dessena, Tachtsidis – Melchiorri, Borriello, Sau.
    Náhradníci: Rafael, Colombo – Di Gennaro, Farias, Barella, Padoin, Capuano, Bittante, Giannetti, Salamon.

    Rozhodčí: Mariani – Crispo, Di Iorio (vš. Itálie).
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas dvanáctého kola tak může za několik okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí rozehráli první poločas ze středového kruhu. Po přihrávce po pravé straně se ale k míči nedostal Falqué a domácí musí začít od obránců.
     
    3
    FC Turín právě vstřelil branku!
    Tak to bylo rychlé. Na první branku jsme čekali jen do třetí minuty. ANDREA BELOTTI si našel přihrávku za obranu. Střelou z první ještě brankáře nepřekonal, ale na dorážku již Storari neměl.
    3. Andrea BELOTTI - 1:0
     
    5
    Hosté se ještě pořádně nedostali k míči a již prohrávají. Opět tu byl ale útok domácího celku. Na levé straně se uvolnil k centr Barreca, ale nikoho ve vápně nenašel.
     
    6
    A znovu domácí u míče. Nepřesnou rozehrávku využil na levé straně Ljajić, který získal míč a je ihned faulovaný. Domácí mají k dispozici volný přímý kop.
     
    7
    Právě Ljajić si postavil míč na místo přestupku. Jeho pokus na zadní tyč byl lehce nepřesný. Balon se stačil až za tyčí a Storari nemusel zasahovat.
     
    8
    Domácí v úvodu válcují svého soupeře. Opět byl u míče Adem Ljajić, ale tentokrát se jeho přihrávka dostala jen na kopačku Alvese.
     
    10
    První desetiminutovka patřila jednoznačně domácím. Ti pokračují v aktivní hře i po vstřelené brance. Střelec první branky si však nyní v souboji pomohl faulem a musí odevzdat míč.
     
    11
    FC Turín právě vstřelil branku!
    Cagliari ztratilo míč před vápnem soupeře. Následně přišel velmi rychlý protiútok, který zakončil asi nejaktivnější hráč zápasu ADEM LJAJIĆ, který tečovanou střelou nedal Storarimu šanci.
    11. Adem LJAJIĆ - 2:0
     
    13
    Ani druhá branka nezastavuje domácí v aktivní hře směrem dopředu. nyní se dostal až do vápna Belotti, který pálil jen do boční sítě.
     
    14
    Po rohovém kopu mohl zakončovat Falqué, ale trefil jen obránce před sebou a toho nyní využili hosté k přechodu do útoku. K odraženému míči se nakonec dostal Sau, který prověřil Harta.
     
    16
    Nyní si Ljajić neporadil s dlouhým centrem do vápna a musí se také vrátit na svou polovinu hřiště.
     
    17
    Po faulu ve středovém kruhu mohli hosté rozehrát akci z klidové pozice. Po levé straně mohl projít do zajímavé pozice Tachtsidis, ale byl faulován.
     
    18
    Rozehrávka se hostům vůbec nepodařila. Na levém kraji se rozběhl Sau, ale nepohlídal si ofsajdovou pozici a musí odevzdat míč.
     
    19
    To stejně se stalo také Melchiorrimu, který ale musel podstoupit souboj. Ten vyhrál, ale znovu je odpískán ofsajd.
     
    20
    Po čase tu byla také akce domácího týmu. Od poloviny hřiště se hnala trojice domácích na stejný počet obránců. Ljajić však zasekl míč ještě před vápnem a poté již ztrácí balon.
     
    22
    Andrea Belotti si pustil míč kolem obránce do volného prostotu. Následně mu ale balon utekl až za brankovou lajnu.
     
    23
    Opět tu byl výpad domácího celku do vápna. Falqué ještě vracel na nabíhajícího Belottiho. Ten ale v důležitý moment byl rozhozen a skončil na trávníku.
     
    24
    Turínu se daří držet míč na polovině soupeře. Po několika přihrávkách však přišla nepřesnost v podání Baselliho a domácí ztrácejí míč.
     
    25
    Nyní to byli hosté co se dlouhé vteřiny drželi na polovině soupeře. Ale také přišla přihrávka na kopačku soupeřícího hráče a akce končí bez zakončení.
     
    26
    A už to mohlo být o tři branky. Do volného prostoru si naběhl Ljajić, který byl zcela sám. Počkal si na proběhnutí obránce a poté zakončoval na zadní tyč, ale nakonec mu do rány skočil vracející se Alves.
     
    28
    Tentokrát se na levé straně uvolnil Sau, který je ale tvrdě faulován Danielem Basellim. Ten je prvním potrestaným hráčem zápasu.
     
    29
    Cagliari se dostává čím dál více do hry. Po průniku po pravé straně se dostal centr na hlavu Dessena. Ten byl však daleko od branky a jeho zakončení navíc končí mimo.
     
    30
    Andrea Belotti znovu zavařil hostujícím obráncům svou rychlostí. Ceppitelli musel do skluzu a se štěstím vypíchl míč alespoň na rohový kop.
     
    31
    Domácím se nedaří rohový kop. Ljajić centrem na přední tyč našel jen Pisacaeho, který s klidem odhlavičkoval míč ze šestnáctky.
     
    32
    Joe Hart musel zasahovat. Po levé straně se protáhl k centru Tachtsidis. na jeho pas si naskočil Sau, ale znovu to bylo přesně do míst, kde byl připravený brankář Turína.
     
    34
    Domácí polevili v útočné hře a je to znát. U míče jsou více hosté, kteří se dostávají i do zakončení. Nyní to nevyšlo Borriellovi, který chtěl propálit hned dva obránce.
     
    35
    Na druhé straně pelášil s míčem u kopačky Belotti, ale jeho předkopnutí bylo příliš daleké a Storari byl u míče dřív.
     
    36
    Marco Storari musel být ve střehu. Adem Ljajić si navedl míč do středu pole, kde si ještě posunul balon kolem obránce a vypálil. Jeho pokus letěl nyní vedle pravé tyče.
     
    37
    Po dlouhém autu do vápna se k míči však neprotlačil Borriello, ale míč se nakonec dostal k Melchiorrimu, který z první pálil. Hart nebyl pozorný a první pokus mu vypadl z rukavic téměř do branky, ale na brankové lajně ještě zachytil míč.
     
    38
    FC Turín právě vstřelil branku!
    Na pravé straně domácí rozehráli pohlednou akci. Už se zdálo, že hosté v pohodě ubrání, ale najednou se míč odrazil na kopačku kapitána týmu MARCA BENASSIHO, který si ještě posunul míč a skvělou střelou pod horní tyč přidává třetí branku.
    38. Marco BENASSI - 3:0
     
    40
    I po třetí brance se domácí drží na polovině soupeře a čekají na další příležitost k útoku.
     
    41
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    Z ničeho nic je sníženo. Cagliari se dostalo k centru z levé strany na míč si výborně naskočil FEDERICO MELCHIORRI, který nedal šanci obránci a ani zasahujícímu Hartovi. Ten si sice sáhl na míč, ale nedokázal ho vyrazit z branky.
    41. Federico MELCHIORRI - 3:1
     
    43
    Na pravé straně se neprosadil přes obranu Ljajić, ale se štěstím propadl míč do vápna k Belottimu, který ale nebyl u míče dřív než Storari.
     
    44
    Minutu před pauzou se k míči dostal domácí Falqué, ten však proti přesile na útočné polovině neudržel míč.
     
    45
    Také Sau se musí vracet do obrany. Ten si pro změnu nepohlídal ofsajdovou linii. Poslední útok tak budou mít k dispozici domácí hráči.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Velmi pohledná první polovina zápasu je za námi. Hráči Turína do zápasu vstoupili bleskově, když již ve třetí minutě šli do vedení zásluhou Belottiho. O deset minut později se prosadil také Adem Ljajić a domácí si užívají zasloužené vedení, které ještě podpořil třetí brankou Marco Benassi. Jen v závěru poločasu z náhodné akce snížil z pohledu Cagliari Melchiorri po výborném náběhu do vápna a hlavičce k tyči. I tak vedou domácí po zásluze o dvě branky a jdou si za vítězstvím.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hosté rozehráli druhou polovinu zápasu. Po přihrávce na Saua se ale míč dostal jen k Hartovi, když se o nabíhajícího útočníka hostů postaral Castán.
     
    48
    Domácí se snaží i ve druhém poločase již od začátku. Ljajić se dostal přes obránce, ale tentokrát netrefil branku.
     
    49
    Opět velmi přímočará akce domácího celku. Na levé straně se dostal k míči Benassi, ale po centru se míč odrazil ještě do jeho kopačky a tak z toho nebude ani rohový kop.
     
    50
    Ljajić přistrčil míč do středu na Belottiho, který ještě vymyslel přihrávku na Falquého. Ten už pálil, ale míč končí jen vedle pravé tyče.
     
    51
    Z velké dálky zkusil štěstí Mirko Valdifiori. Jeho pumelice však končí vysoko nad brankou Storariho.
     
    52
    FC Turín právě vstřelil branku!
    Tak to byla exhibiční akce domácího týmu. Nejprve přenesl míč na levou pravou Benassi, následnou střelu Ljajiće ještě Storari vytáhl, ale poté si skvěle poradila dvojice Belotti a zakončující DANIELE BASELLI, který si povodil hráče a zakončil do horní části branky.
    52. Daniele BASELLI - 4:1
     
    55
    Domácí stále kombinují na polovině soupeře a chtějí přidat další branky. To se jim po zásahu Alvese zatím nedaří.
     
    56
    Hosté se nemohou vůbec dostat k míči, natož do zakončení, aby alespoň snížili nelichotivé skóre.
     
    57
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Marco Borriello, přichází Diego Farias.
     
    58
    Pokutový kop pro domácí tým! Belotti si posunul míč byl faulován. Navíc Daniele Dessena dostává červenou kartu od rozhodčího!
     
    58
    Za faul inkasoval žlutou kartu ještě střídající Diego Farias.
     
    59
    FC Turín právě vstřelil branku!
    Pátá branka pro Turín! Na penaltový bod si míč postavil ANDREA BELOTTI a střelou k tyči dává svou druhou branku v zápase. Storari si sáhl na míč, ale už do nedokázal vyrazit.
    59. Andrea BELOTTI - 5:1
     
    60
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Marco Sau, přichází Simone Padoin.
     
    62
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Daniele Baselli, přichází Joel Obi.
     
    63
    Domácí mají po hodině hry luxusní vedení, navíc hrají proti oslabenému soupeři. Zápas je rozhodnutý již nyní.
     
    65
    Domácí chtějí i při velkém vedení přidat další branky. Kombinují na polovině soupeře a čekají na volnější prostor.
     
    66
    Proti velké přesile se vydal do vápna soupeře Farias, vedl si statečně, pokusil se i o střelu, ale ta přes několik hráčů neprošla ani k brankáři.
     
    67
    Na levé straně se dostal k centru Zappacosta, který však přetáhl míč až na zadní tyč. Tam však číhal Ljajić, který vybojoval rohový kop.
     
    68
    Právě Adem Ljajić poslal míč od rohového praporku do vápna. Marco Storari se vydal mezi hráče a stáhl si míč ze vzduchu do rukavic.
     
    70
    Hosté se zatáhli až ke svému vápnu a nechtějí především inkasovat další branky. Nyní skvěle zasáhl v obraně Pisacane.
     
    71
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Adem Ljajić, přichází Josef Martínez.
     
    72
    Stále pokračuje nekonečná kombinace Turína. Ve středu pole si udělal trochu místa Benassi, ale na pravé straně znovu zvolil cestu zpět a vyčkávání.
     
    73
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Federico Melchiorri, přichází Niccolò Giannetti.
     
    74
    Nyní musel Marco Storari velmi rychle z branky. Po přihrávce do volného místa měl přes sebou dálnici Martínez, ale právě Storari byl u míče dříve.
     
    75
    Ceppitelli sestřelil před vápnem soupeře a dostává žlutou kartu od rozhodčího a navíc vytvořil příležitost pro další ohrožení branky.
     
    76
    Po přiťuknutí pálil Jozef Martínez, ale jeho střela byla zblokovaná na rohový kop. Z toho se nic nebezpečného před Storarim neudálo.
     
    78
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Andrea Belotti, přichází Maxi López.
     
    79
    Domácí již polevili v útočení a soustředí se spíše na kontrolování hry ve středu pole. Nyní však vybojoval rohový kop střídající Padoin.
     
    80
    Hosté měli k dispozici rohová kop, ale k míči se dostal jen Giannetti, který poslal míč jen lehce na Harta. Anglický brankář však míč jen vyrazil nad.
     
    81
    Z druhého rohového kopu v krátký čas se již hosté dostali do nebezpečného zakončení. Na hlavičku si naskočil právě Padoin, ale netrefil branku.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut pro oba týmy. O osudu zápasu je už dávno rozhodnuto a nyní se jen čeká jak bude vypadat konečné skóre.
     
    84
    V posledních minutách se přece jen dostali k míči také hostující hráči. Po přihrávce Padoina však došel míč jen na kopačku Obiho, který může založit akci Turína.
     
    85
    Ve středu pole vybojoval míč Martínez a dokázal i vystřelit, ale nakonec mu je odpískán útočný faul a tak je jeho pokus zbytečný.
     
    86
    Cagliari ještě zazlobilo. Po centru z levé strany se míč nebezpečně odrážel před malým vápnem, ale nakonec si vše pohlídal Luca Rossettini, který míč odkopl.
     
    87
    Po přenechání míče ve středovém kruhu si míč vzal pro sebe Farias. Došel až před vápno, ale ke střele se nedostal.
     
    88
    Utkání se již jen dohrává. Ani jeden z týmů se příliš nežene do útočení a čeká se spíše jen na závěrečný hvizd rozhodčího.
     
    89
    Minutu před vypršením řádné hrací doby se dostal k míči ještě na pravé straně Martínez. Přenechal míč kapitánovi týmu Benassimu, který přihrál zpět na obránce a šetří čas.
     
    90
    To se ale domácím nemuselo vyplatit. Benassi ztratil míč v nebezpečném prostoru a do útoku se najednou hnala dvojice hostů. Diego Farias se pokusil překvapit Harta z dvaceti metrů, ale domácí brankář byl připraven.
     
    90+1
    Marco Benassi se obětavě vrhl pod nohy rozběhnutému soupeři. Nakonec je z toho jen rohový kop. Padoin se však skácel k zemi a chtěl si vykoledovat pokutový kop.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Zápas týmů ze středu tabulky vyzněl zcela jednoznačně pro domácí Turín FC. Hned v úvodu se dostali domácí do vedení po brance Belottiho na kterou navázal nedlouho po tom Ljajić. Ještě před poločasem však přišly dvě branky. Třetí za domácí přidal Benassi. Melchiorri snižoval na 3:1 po prvním poločase. Druhá půle začala ve stejném duchu jako ta první. Velmi rychlá branka Baselliho, kterou ještě potvrdil z pokutového kopu další zásah střelec první branky Belotti. Navíc za nesportovní chování byl před pokutovým kopem vyloučen kapitán Cagliari Daniele Dessena a hosté dohrávali v deseti. Následně se už jen zápas dohrával v klidném duchu. Turín si tak do tabulky připisuje všechny tři body.
     
    Statistiky dnešního zápasu

    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 9:5.
    Střely mimo: 9:2.
    Rohy: 5:4.
    Ofsajdy: 1:3.
    Fauly: 16:10.
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (19:54:56)

    Vít Schück

    Góly: 3. Belotti, 11. Ljajić (Belotti), 38. Benassi (Baselli), 52. Baselli (Ljajić), 59. Belotti (pen.) – 41. Melchiorri (Pisacane)

    Karty:   28. Baselli (TUI) – 58. Farias (CAG), 75. Ceppitelli (CAG)   58. Dessena (CAG)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 9:2. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 16:10.
    FC Turín: Hart – Zappacosta, Rossettini, Castán, A. Barreca – Benassi, Valdifiori, Baselli (62. Obi) – Falqué, Belotti (78. Maxi López), Ljajić (71. Josef Martínez).
    Náhradníci: D. Padelli – Bovo, Acquah, Maxi López, Josef Martínez, Vives, Obi, Moretti, Lukić, De Silvestri, Boyé, Ar. Ajeti.

    Cagliari Calcio: Storari – Isla, Alves, Ceppitelli, Pisacane – Munari, Dessena, Tachtsidis – Melchiorri (73. Giannetti), Borriello (57. Farias), Sau (60. Padoin).
    Náhradníci: Rafael, Colombo – Di Gennaro, Farias, Barella, Padoin, Capuano, Bittante, Giannetti, Salamon.

    Rozhodca: Mariani – Crispo, Di Iorio (vš. Itálie)