Bournemouth – Sunderland 1:2 (kon.) | Burnley – Crystal Palace 3:2 (kon.) | Manchester City – Middlesbrough 1:1 (kon.)
West Ham – Stoke City 1:1 (kon.) | Chelsea – Everton 5:0 (kon.)
koniec
Chelsea FC
5:0 (3:0)
Everton FC
Sobota 05.11.2016, 18:30 • Stamford Bridge, London • Anglická Premier League • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Chelsea Londýn dnes predviedla perfektný výkon a Everton nepustila doslova k ničomu. Už do polčasu to bolo 3:0 a v druhej časti zápasu sa ešte trafili Hazard s Pedrom, čím upravili konečný výsledok na 5:0. Hostia sa nezmohli na nič, Lukaku sa úplne stratil, zatiaľ čo domáci celok ťahal hlavne dvojgólový Eden Hazard alebo Diego Costa.

    Toto víťazstvo teda znamená, že Chelsea sa aspoň do zajtrajšieho derby Arsenalu s Tottenhamom ocitá na prvom mieste tabuľky so ziskom 25 bodov. (20:23:36)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Diego Costa mohol znova dostať dobrý pas do zaujímavej príležitosti, avšak na center Mosesa tesne nedočiahol a tak lopta ušla za bránkovú čiaru.
     
    90+1
    Diego Costa dostal zľava perfektnú prihrávku od Terryho do šestnástky. Španiel si chcel pripraviť streleckú parketu, no stál v ofsajde.
     
    90+1
    Strely na bránu: 9-0
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Moses sa rýchlym pohybom dostal pred šestnástkou okolo Lennona a následne ľavačkou tvrdo vypálil k bližšej žrdi. Stekelenburg si s nepríjemným pokusom na dvakrát poradil.
     
    89
    Pätička Diega Costu do šestnástky súpera síce neprešla a Everton vyrazil dopredu, ale už na polovici o loptu prišiel. Chelsea si prihráva v strede poľa.
     
    87
    Diego Costa sa dnes už niekoľkýkrát ako tank dostal z polovice do šestnástky a teraz to už dokonca vyzeralo, že bude strieľať sám, lenže napokon mu lopta ušla a hostia si už vedeli rady.
     
    86
    Kanté síce fauloval na vlastnej polovici, ale po Daviesovej rozohrávke sa Evertonu nepodarilo nič vymyslieť a domáci si loptu zas bez problémov získali do svojho vlastníctva.
     
    84
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Gary Cahill, prichádza John Terry.
     
    83
    David Luiz veľmi dobre zapracoval aj v zadných radoch a po prihrávke doprava mohol prenikať smerom dopredu Moses, ale ten bol faulovaný.
     
    81
    Po rohovom kope sa k hlavičke dostal David Luiz a takmer zaznamenal poltuctový gól. Stekelenburg sa vyznamenal, keď vyrazil na ďalší roh. Ten už taký úspešný nebol a po zrazenej strele Kantého sa hostia ubránili.
     
    80
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Eden Hazard, prichádza Michy Batshuayi.
     
    80
    Oscar poslal skvelý pas za defenzívu súpera pre Diega Costu, lenže tomu lopta skákala pod nohami a keďže ju nemal plne pod kontrolou, Williams ho dobehol a sklzom aj zastavil.
     
    78
    Diego Costa prestrčil loptu do šestnástky súpera, ale Hazard nedokázal akrobaticky zakončiť. Ku Costovi sa však lopta vrátila, no trafil iba futbalistov v žltom.
     
    76
    Zápas už má tréningové tempo a ani jeden z tímov si už nepripúšťa, že by sa tento výsledok dal zvrátiť. Oba tímy sa striedajú v držaní lopty.
     
    75
    Mirallas síce tečoval prihrávku v zadných radoch Chelsea, ale lopta smerovala len k rohovej zástavke a prešla aj za čiaru, takže domáci sa znova s rozohrávkou nebudú ponáhľať.

    Matej Kubove

    Góly: 19. E. Hazard, 20. Alonso, 42. D. Costa, 56. E. Hazard, 65. Pedro

    Karty:   15. Bolasie (EVE), 30. Jagielka (EVE), 64. Barry (EVE)


    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Luiz, Cahill (C) (84. Terry) – Moses, Kanté, Matić, Alonso – Pedro (71. Oscar), E. Hazard (80. Batshuayi) – D. Costa.
    Náhradníci: Begović – Aina, Ivanović, Terry, Chalobah, Oscar, Batshuayi.

    Everton FC: Stekelenburg – Coleman, A. Williams, Jagielka (C), Oviedo (36. Mirallas) – Ra. Funes Mori, Barry (66. Davies) – Bolasie (60. Lennon), Barkley, Cleverley – R. Lukaku.
    Náhradníci: Robles – Holgate, Davies, Lennon, Deulofeu, E. Valencia, Mirallas.