Ružomberok – Myjava 0:0 (kon.) | Senica – Prešov 0:0 (kon.) | Michalovce – Zlaté Moravce 5:1 (kon.)
koniec
MFK Zemplín Michalovce
5:1 (2:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
Sobota 05.11.2016, 17:00 • Mestský futbalový štadión Michalovce • Niké liga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Hlavný rozhodca k druhému polčasu nenadstavil ani jednu minútu. Zápas sa tak končí jasným víťazstvom Michaloviec 5:1, ktoré uštedrili Zlatým Moravciam ôsmu súťažnú prehru za sebou. Kým domáci sa vyšplhali na aktuálne šiesto miesto, v kabíne hostí sa čoraz častejšie bude skloňovať slovo záchrana. Hrdinom zápasu je Emmanuel Mensah, ktorý strelil dva góly. Rovnaký počet presných zásahov zaznamenal aj hosťujúci Karol Karlík, no bohužiaľ jeden z nich skončil vo vlastnej bráne. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (18:53:45)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    89
    Michalovce dali gól!
    Nie príliš vydarený výkon hosťujúceho tímu len podčiarkla situácia z predposlednej minúty zápasu. Po rohovom kope súpera si vlastný gól strelil KAROL KARLÍK – 5:1.
     
    88
    Michalovce budú v krátkom časovom úseku zahrávať ďalší rohový kop. Aj jubilejný desiaty zahrá tradičný exekútor Stanislav Danko.
     
    87
    Na druhej strane zakončil akciu Michaloviec Adrián Leško. Ani on však nemieril presne, a tak má loptu vo svojej moci brankár Pavel Kováč.
     
    86
    Striedajúci Pepe Guilavogui sa dostal do zakončenia, no bránu súpera napokon netrafil. Nasledovať tak bude len odkop od brány.
     
    85
    Medzičasom sme dostali informáciu aj o počte divákov. Priamo na štadión si našlo cestu 1185 divákov, ktorí sledujú triumf domáceho tímu.
     
    84
    Posledné striedanie zápasu. Na ihrisko prichádza Iľja Tereščenko a odchádza strelec zatiaľ posledného gólu Dominik Kunca.
     
    83
    Táto akcia Michaloviec nebola úspešná, a tak bude nasledovať odkop od brány Pavla Kováča. Ten dnes inkasoval štyrikrát, pričom na neho smerovalo len sedem striel.
     
    82
    Obe mužstvá sa teraz striedajú v postupných útokoch. Veľkú snahu už ale nevidno, keďže o víťazovi stretnutia je nejaký čas rozhodnuté.
     
    81
    Michalovce sa v závere stretnutia snažia čo najviac držať loptu na svojich kopačkách. Zatiaľ sa im to darí a kontrolujú tak priebeh hry.
     
    80
    Desať minút pred koncom riadneho hracieho času registrujeme ďalšie striedanie. Pre dnešok má odpracované Kristian Kushta a na jeho miesto prichádza Adrián Leško.
     
    79
    V krátkom časovom úseku mali domáci výhodu dvoch štandardných situácii. Obe zahral Stanislav Danko, ale do zakončenia sa Zemplínčania nedostali.
     
    78
    Tomáš Sedlák predviedol dobrú individuálnu akciu, no jeho strela bola zblokovaná na rohový kop. Ten tradične zahrá Stanislav Danko.
     
    77
    Obranca Martin Boszorád sa dostal do zakončenia, ale brankár Patrik Macej jeho strelu bez väčších problémov kryje a rozohráva ďalšiu akciu.
     
    76
    V druhom polčase sú skutočne hostia oveľa aktívnejší. Samozrejme, Michalovce sa sústreďujú najmä na bránenie svojho náskoku, no je sympatické, že to hostia nezabalili.
     
    75
    Prvýkrát v zápase úspešne zasiahol aj brankár Patrik Macej. Ten vyrazil strelu útočiaceho hráča a vďaka nemu sa tak stav zápasu nemení.
     
    73
    V tomto úseku hry sa útočné akcie striedajú z jednej strany na druhú. Na nejaké strelecké zakončenie si ale musíme ešte počkať.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Zemplín Michalovce. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.

    Góly: 18. E. Mensah (Danko), 27. Kotora, 52. E. Mensah, 60. Kunca (E. Mensah), 89. Karlík (vla.) – 58. Karlík

    Karty:   67. Karlík (ZMO)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 1:3.
    MFK Zemplín Michalovce: Macej – Šimčák, Kotora (72. Regáli), Sipľak, Danko – E. Mensah – Kunca (84. Tereščenko), Podhorin, Sedlák (C), Qose – Kushta (80. Leško).
    Náhradníci: Kira – Grič, Leško, Regáli, Vajs, Lazarus, Tereščenko.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Sombat (69. Guilavogui), Boszorád, Sedlák, Švec (46. Obročník) – Kapor, Bariš (46. Pintér) – Orávik (C), Válovčan, Pastva – Karlík.
    Náhradníci: Novota – Obročník, Jamrich, Konnsimbal, Kastelovič, Guilavogui, Pintér.

    Rozhodca: Michal Smolák – Peter Bednár, Mário Roszbeck.

    Diváci: 1185