Bayern – Frankfurt 3:0 (kon.) | Schalke – Freiburg 0:0 (kon.) | Mönchengladbach – Dortmund 3:1 (kon.)
Mainz – Leverkusen 2:3 (kon.) | Paderborn – Augsburg 2:1 (kon.) | Hamburger – Wolfsburg 0:2 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
0:0 (0:0)
SC Freiburg
Sobota 11.04.2015, 15:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, tímy si dnes body podelia aj napriek tomu, že v druhom polčase mali oba celky niekoľko gólových príležitostí. Za spomenutie stojí nepremenený pokutový kop Schustera a výborné zákroky Bürkiho po šanciach Choupo-Motinga a Meyera.

    Po dnešnom zápase Freiburg v tabuľke preskočí Hannover, ktorý má síce rovnaký počet bodov, no horšie skóre. Schalke si piatu priečku ustráži, keďže Augsburg dnes prekvapivo podľahol Padebornu 1:2.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (17:25:20)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Nič z neho nebude, obrana hostí sa bez problémov oslobodila a zrejme čoskoro príde záverečný hvizd hlavného rozhodcu.
     
    90+3
    Na domácich hráčoch je vidieť až prílišná snaha o skórovanie a nervozita na ich kopačkách. Už sa im nedarí vypracovať si vážnejšiu šancu. Zrejme posledný pokus budú mať po rohovom kope.
     
    90+2
    Hráčom hostí sa navyše podarilo získať rohový kop s rozohrávkou ktorého sa určite dvakrát neponáhľajú.
     
    90+2
    V nich sa hra odohráva na polovici domáceho tímu, hráčom Freiburgu sa tam darí udržať loptu a tak aj držať šancu na cenný jeden bod z ihriska súpera.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadneho hracieho času bude nadstavovať ešte 3 minúty navyše.
     
    90
    Posledné striedanie Freiburgu znamená, že zápas predčasne končí pre Mehmediho, ktorého vystrieda Petersen.
     
    89
    Jeho nepresný center však našiel iba rukavice pripraveného Fährmanna. Ten okamžite vysiela svojich spoluhráčov do útoku. Domáci tím ešte cíti šancu na skórovanie.
     
    88
    Čas na prípadné strelenie gólu sa obidvom tímom rýchlo míňa, Freiburg bude mať k dispozícii priamy kop, ktorý bude pravdepodobne zahrávať Schuster.
     
    87
    Schalke strieda po druhý raz v zápase, na pár posledných minút nastúpi Sam, ktorý vymení Farfána.
     
    86
    Veľmi pekným individuálnym sólom sa nám predstavil Philipp, ktorý sa dokázal preštrikovať cez dvojicu brániacich hráčov, no následne v zápale boja veľmi nepríjemne zostrelil Matipa. Za to vidí aj žltú kartu.
     
    85
    Schalke otvára hru, niekedy až príliš. Teraz sa to takmer podarilo využiť Mehmedimu, ktorý sa zmocnil lopty na ľavom krídle a sám sa pustil dopredu. So zakončením však váhal a napokon bola jeho strela včas zrazená.
     
    84
    Presne to sa teraz podarilo striedajúcemu Philippovi, ten však bol pri zakončení tiesnený a jeho pokus nenarobil Fährmann väčšie problémy.
     
    83
    Momentálne majú jasne navrch domáci hráči, hostia sa za stredovú čiaru dostávajú len zriedka kedy, väčšinou iba keď sa snažia o vytvorenie rýchleho protiútoku.
     
    82
    Medzitým sa nám začala posledná desaťminútovka riadnej hracej doby, na prvý gól v zápase stále čakáme a to aj napriek tomu, že v druhom polčase si oba celky vypracovali značne viac príležitostí ako v tom prvom.
     
    80
    Pred bránu Bürkiho priletel ďalší nebezpečný center, ktorý sa do brány hlavou snažil umiestniť Choupo-Moting. Nepodarilo sa mu to a tak bude nasledovať iba odkop od brány.
     
    79
    Po nevyužitej domácej príležitosti okamžite prichádza striedanie na strane Freiburgu. Na ihrisku prichádza Philipp, ktorý vystrieda Frantza.
     
    78
    Obrovská šanca, v ktorej sa ocitol Huntelaar! Po zablokovanej strele sa k nemu odrazila lopta, domáci hráč neváhal z bezprostrednej vzdialenosti z prvej vypálil, no len do brániaceho hráča. Následne sa pokúsil ešte o jedno zakončenie, no v páde bránu prestrelil.
     
    77
    Farfán vyzerá že už má toho dosť, dnes sa veru poriadne nabehal, väčší úspech to žiaľ neprinieslo.
     
    76
    Možno im k tomu dopomôže čerstvý hráč na ihrisku Draxler, ktorý na trávniku nahradí Meyera.
     
    75
    Márne dobývanie Freiburgskej brány pokračuje, domáci hráči to skúšajú vzduchom, po zemi, nakrátko i nadlho, no stále sa im nedarí prekonať obranu hostí.
     
    74
    Aogo zahrával rohový kop, po ktorom sa síce hostia na chvíľu oslobodili, no Aogo opäť vrátil loptu do ohňa pred bránou, kde zakončoval Höwedes. Jeho strela však do brány nedoletela, bola zablokovaná.
     
    73
    O nieč podobné sa snažil aj Schuster, ten to s bojovnosťou trochu prehnal a dokonca sa dopustil útočného faulu.
     
    72
    Guédé sa snažil o napádanie rozohrávky domáceho tímu, obrancovia sa ale nenechali nachytať a dokázali s kľudom rozohrať.
     
    71
    Tempo hry sa nám trošku zmiernilo, oba tímy začali hrať opatrnejšie, keďže obidva celky veria vo víťazstvo a určite by nechceli inkasovať zbytočný gól.
     
    70
    Ďalšia vydarená kombinácia domáceho tímu, Aogov pass príliš neskoro pochopil Huntelaar a tak bol zahnaný takmer až do rohu ihriska.
     
    69
    Prichádza prvé striedanie na strane hostí, ihrisko opúšťa Klaus, jeho miesto zaujme Schmid.
     
    68
    Po dobrej prihrávke sa už-už do šestnástky dostával Guédé, Kolašinac pred ním stihol prihrať svojmu gólmanovi, ktorý sa s tým nebabral a okamžite dlhým odkopom poslal loptu do bezpečia.
     
    67
    O prudkú strelu sa pokúsil Huntelaar, Bürki ale všetko videl a jeho pokus kryje.
     
    66
    Ponad šestnástku Freiburgu preletelo niekoľko nebezpečných centrov, nakoniec tesne pred jej hranicou fauloval protihráča Sorg, ktorý sa za takýto verdikt na rozhodcu veľmi hnevá.
     
    65
    Na pravej strane sa snažil o prienik Farfán, ten si ale trošku s Meyerom neporozumel a hráči si takmer zavadzali. To využila obrana hostí na to aby im loptu odobrala.
     
    64
    Tak toto boli naozaj hektické momenty pre jeden aj druhý tím, hráči si asi povedali, že to treba dobehnúť s tými gólovými šancami, no aj napriek veľkým príležitostiam si obaja gólmani držia čisté konto.
     
    63
    A opäť skvelý Bürki! Tentoraz snáď nechtami vyškriabol zakončenie Choupo-Motinga z bezprostrednej vzdialenosti. Nasledovať bude ďalší rohový kop.
     
    62
    Svoje kvality po nenápadnej strele pod brvno musel previesť naopak Bürki, na strieľajúcom Meyerovi je už vidno aj značnú dávku frustrácie. Bürki len končekmi prstov vyrazil na roh.
     
    61
    Z rohového kopu už nebezpečenstvo nevzniklo, domáci hráči upokojujú hru, s rozohrávkou skôr vyčkávajú.
     
    60
    Hráči Freiburgu napriek nepremenenému pokutovému kopu útočia ďalej, Schuster ďalekonosnou, no dobre umiestnenou strelou poriadne natiahol Fährmanna, ktorý musel loptu vytlačiť na roh.
     
    59
    Schuster si postavil loptu na biely bod, svoju strelu mieril do stredu pod brvno, no napokon bránu len o centimetre trestuhodne prestrelil!
     
    58
    Höwedes navyše za svoj zákrok vidí žltú kartu.
     
    58
    Veľká chyba v domácej obrane, po ktorej sa lopty zmocnil Mehmedi, ktorý prenikol až do šestnástky, kde sa dostal do kontaktu s Höwedesom, po ktorom padol hráč hostí k zemi. Mehmedi síce svojmu pádu pomohol, no faul to bol a nasledovať bude penalta!
     
    57
    Fährmann mohol zostať v kľude, obrana loptu poslal ďaleko od brány, odkiaľ ešte pred jeho svätyňu síce smeroval vysoký center, no pred bránou chýbali hráči v červených dresoch.
     
    56
    Hra sa prelieva z jednej strany na druhú, tentoraz budú rohový kop zahrávať hráči Freiburgu.
     
    55
    Do ďalšieho útoku zavelil Choupo-Moting, na hranici šestnástky však prihrával veľmi nepresne – presne na kopačky hosťujúceho obrancu.
     
    54
    Aogo v útoku šikovne vysúval rýchlonohého Kolašinaca, ktorého len tak-tak dokázal zastaviť Guédé. Nakoniec sa mu to podarilo, aj za cenu rohového kopu.
     
    53
    Freiburg tak získal rohový kop, po ktorom však neprišlo ohrozenie domácej brány, naopak ďalší útok môže zakladať práve domáci tím.
     
    52
    Gól však mohol prísť na opačnej strane! Klaus po rýchlom prechode v pred dokázal prudko vystreliť a Fährmann čarovným zákrokom vyrazil pred seba, kde pred dobiedzajúcim Frantzom do bezpečia odhlavičkoval jeden z domácich hráčov.
     
    51
    Už sa zdalo, že sa hostia oslobodia, lopty sa ale zmocnil Aogo, ktorý prudkým centrom pred bránou hľadal Huntelaara. Bürki nám predviedol pohotový zákrok a jeho pokus zneškodnil.
     
    50
    Domáci tím začal druhý polčas veľmi aktívne, hráči sa dobre uvoľňujú, presnejšie si prihrávajú. Z tejto aktivity zatiaľ plynie aspoň rohový kop pre Schalke.
     
    49
    Choupo-Moting šikovne vysunul Kolašinaca, ten prihral Huntelaarovi, ktorý chcel pätičkou nájsť Meyera. Bola to naozaj pekná kombinácia domáceho tímu, Meyer sa však napokon k lopte nedostal.
     
    48
    To sa okamžite snažili využiť domáci futbalisti na rýchly prechod vpred, hostia aj druhý polčas začali s pozornou hrou v obrane, takže to budú mať znova ťažké.
     
    47
    Veľmi nepekným faulom sa nám hneď v úvode predstavil Schuster, keď Farfána zozadu doslova zostrelil v sklze. Napodiv, žltá karta neprichádza.
     
    46
    Počas prestávky neregistrujeme zmenu v zostave ani jedného z tímov, obidva celky tak majú k dispozícii všetky tri striedania.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Obidva tímy opúšťajú svoje šatne po druhý raz. O malú chvíľu pokračujeme.
     
    Rozhodca ešte musel krotiť vášne na ihrisku, následne prvý polčas hvizdom svojej píšťalky ukončil a hráči sa za piskotu tribún pobrali do svojich šatní. Po prvom polčase je skóre bez gólov, ani jeden z tímov si nevypracoval vyslovene gólovú príležitosť, mierne lepším tímom bolo domáce Schalke. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 16:32.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Freiburg tak získal priamy kop, po ktorom loptu schmatol Fährmann, ktorý sa ledva obtrel o Krmaša, ktorý sa okamžite zložil k zemi držiac sa za pravé koleno.
     
    45+1
    Žltú kartu vidí aj domáci hráč Höger, ktorý v sklze trafil protihráča. A to aj napriek dôrazným protestom, že súpera vôbec nezasiahol.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca nám medzitým oznámil, že nad rámec riadnej hracej doby bude nadstavovať 1 minútu navyše.
     
    45
    A máme tu ďalší faul, Klaus súpera nepríjemne z boku zostrelil protihráča, hlavný rozhodca mu okamžite ukazuje kartu žltej farby.
     
    44
    To ale netrvalo dlho, Schalke sa postupne oslobodilo, na krídle ešte o loptu bojoval Krmaš, ktorý si súpera podržal a hlavný rozhodca odpískal nedovolený zákrok.
     
    43
    Ten bol okamžite zablokovaný, hostia budú mať k dispozícii aspoň vhadzovanie, takže zotrvajú na dostrel brány.
     
    42
    Po dlhšej dobe zaútočili hráči v červeno-čiernom, dobrou obrannou hrou sa prezentujú aj domáci hráči a tak to musel Riether skúšať z väčšej diaľky. Jeho strela bola tečovaná a tak získal aspoň roh.
     
    41
    O kombináciu na súperovej polovici sa opäť snažili domáci hráči, Farfán si na pravej strane nedal pozor, na okamih sa ocitol v postavení mimo hry a zrovna vtedy ho spoluhráč hľadal pozemnou prihrávkou.
     
    40
    Pred chvíľou sa Meyer tváril ako najväčšia obeť, o pár sekúnd sa nepekným faulom prezentoval on. Navyše sa jednalo o útočný faul, čím sa skončilo obliehanie brány Freiburgu.
     
    39
    Ďalší faul, tentoraz sa jeho obeťou stal Meyer, hráči začínajú hrať tvrdšie, nešetria sa a hra sa viac kúskuje.
     
    38
    Pri rohovej zástavke o loptu bojoval Mehmedi a Kolašinac, postranný rozhodca signalizuje, že nasledovať bude odkop od brány, čo sa pre zmenu nepáči hráčovi Freiburgu.
     
    37
    Matip v strede ihriska fauloval Klausa, po odpískaní faulu sa snažil hlavnému arbitrovi vysvetliť, že Klaus svojmu pádu veľmi pomohol, nič to však nemení na jeho rozhodnutí.
     
    36
    Aktivitu znova preberá domáci tím, Freiburg sa opäť stiahol pred vlastnú bránu a takmer všetci hráči sa zapájajú do obrannej činnosti.
     
    35
    Faul sme videli aj na opačnej strane, Schuster si akosi nerozumel so spoluhráčmi a prihral tak zle, že v podstate do útoku vyslal domáci tím.
     
    34
    Na opačnej strane do rýchleho protiútoku zavelil Farfán, ktorého z boku zbúral Günter. Rozhodca poskytol domácemu tímu výhodu, po nepremenenom útoku ukazuje Günterovi prvú žltú kartu v zápase.
     
    33
    Nasledoval teda odkop od brány Freiburgu, po ktorom sa lopta rýchlo dostala pred šestnástku Schalke, kde Schuster vysúval Frantza, ktorému sa však zakončiť nepodarilo.
     
    32
    Choupo-Moting to vzal na seba, z krídla sa s loptou presunul do strednej časti ihriska, kde z hranice pokutového územia prudko, no veľmi nepresne vystrelil.
     
    31
    Pri lopte sa momentálne nachádza jeho brankársky náprotivok, oba tímy to skúsili dlhými nakopávanými loptami, ani jedna z nich neslávila úspech.
     
    30
    Polhodina zápasu je za nami, lopta sa ocitla na opačnej strane ihriska, Bürki nemal s chytením nepresného centra najmenší problém.
     
    29
    Svojmu brankárovi teraz trošku zavaril Nastasić, jeho mala domov nebola vôbec taká dôrazná ako by mala byť a Klaus takmer jeho prihrávku zachytil. Našťastie pre domáci tím stihol Fährmann včas loptu odkopnúť za postrannú čiaru.
     
    28
    Mehmedi bol faulovaný na svojej vlastnej polovici ihriska, faul prišiel odzadu, hosťujúci hráč si pýta kartový trest pre protihráča, rozhodca zatiaľ do svojho vrecka nesiahol.
     
    27
    Schalke zvyšuje obrátky, tentoraz postup hráčov zastavila nepresná prihrávka, po ktorej sa lopta ledva dokotúľala k Bürkimu. Ten bude rozohrávať od svojej vlastnej brány.
     
    26
    Farfán poslal pred bránu prudký center, ktorý Huntelaar iba predĺžil na Meyera, ktorý aj v tomto prípade bránu prestrelil.
     
    25
    Domáci hráči a aj fanúšikovia si pýtajú pokutový kop, po tom ako v súboji s Guédém šiel k zemi Meyer. Rozhodca však faul nepíska, rýchlo ešte zakončoval Aogo, ten však mieril nad.
     
    24
    Hlavne Freiburg dobre bráni, nepúšťa súpera na dostrel brány, prehusťuje priestor pred svojou šestnástkou a hráči blokujú všetky pokusy o strelu.
     
    23
    Tento trend pokračuje aj naďalej, hrá sa síce pomerne rýchly futbal, no tímy sa do šancí nedostávajú, oba celky hrajú v obrane naozaj poctivo.
     
    22
    Sme približne v polovici prvého polčasu, na prvú vyslovene gólovú príležitosť si ešte budeme musieť počkať, hra sa momentálne odohráva v strednej časti ihriska.
     
    21
    Domáci tím sa stiahol, hráči si vymieňajú loptu len na svojej vlastnej polovici ihriska, s ďalšou rozohrávkou vyčkávajú.
     
    20
    Huntelaar sa dobre uvoľňoval, center Meyera bol aj napriek tomu prisilný a lopta skončila iba u brankára hostí.
     
    19
    Choupo-Motinga nepekne fauloval Riether. Za tento zákrok by sa kľudne dala udeliť žltá karta, no aj tentoraz to rozhodca rieši iba dohovorom.
     
    18
    A znova súboj medzi Guédém a Kolašinacom, tentoraz na opačnej strane ihriska a jeho víťazom sa opäť stal domáci hráč.
     
    17
    Ani z tejto štandardnej situácie nevzniklo väčšie nebezpečenstvo pre bránu, strela po odrazenej lopte mierila vysoko nad.
     
    16
    Schalke aj napriek tomu zostalo nasťahované pred súperovou bránou, hráči si ešte chvíľu vymieňali loptu, Kolašinac v súboji s Guédém získal aspoň rohový kop.
     
    15
    Kolašinac sa vydal na útočný výlet, potiahol si loptu po ľavom krídle, odkiaľ prudkou prihrávkou hľadal výborne si nabiehajúceho si Meyera. Ten už zakončoval viac-menej v sklze a bránu netrafil.
     
    14
    Dlhou nakopávanou loptou to skúšal aj domáci celok, Farfánovi na pravom krídle chýbali potrebné centimetre a tak len prihrávku predĺžil na pripraveného Bürkiho.
     
    13
    Ďalší útoku Freiburgu, Mehmedi čaroval s loptou na pravom krídle, odcentrovať pred bránu sa mu ale ani na trikrát nepodarilo.
     
    12
    Nastasić vo vzdušnom súboji trafil Frantza priamo do tváre. Hlavný rozhodca kartu nevyťahuje, upozorňuje však domáceho hráča, aby si na podobné zákroky dával pozor.
     
    11
    Hostia sa snažili o rýchly útok cez Klausa, ktorý si síce stihol dlhočiznú prihrávku spracovať, no zakončiť mu už obranca Schalke nedovolil.
     
    10
    Z toho napokon nič nebolo, center z rohu ihriska bol zrazený a lopta po malej chvíli skončila v rukaviciach Fährmanna. Ten sa s rozohrávkou neponáhľa, počká kým sa jeho spoluhráči sformujú.
     
    9
    Po dobrej práci Schustera získava Freiburg prvý rohový kop v zápase, práve tento hráč si už pri zástavke chystá loptu.
     
    8
    Na súperovej polovici sa o pressing pokúšal Sorg, nedal si ale pozor a pri snahe obrať hráča o loptu fauloval, čo neušlo pozornému oku rozhodcu.
     
    7
    Hostia sa pokúsili o nacvičený signál, ten im však vôbec nevyšiel, lopta skončila mimo hracej plochy, takže od brány bude rozohrávať Fährmann.
     
    6
    Höwedes následne fauloval pred vlastnou šestnástkou a Freiburg tak získava prvý priamy kop v zápase vo vzdialenosti asi 20 metrov od brány.
     
    5
    Po vzdušnom súboji v strednej časti ihriska sa na zemi ocitol Farfán, tne inkasoval nepríjemný úder do čela, vyzerá to však, že bude v poriadku.
     
    4
    Domáci tím sa rýchlo vrátil na útočnú polovicu, tentoraz ho obrana Freiburgu na dostrel brány nepúšťa.
     
    3
    Meyer na krídle pekne vysunul Farfána, ten loptu vracal späť pred bránu, kde sa v ťažkej pozícii snažil zakončiť Huntelaar. Ten bol tiesnený hneď dvojicou obrancov a gólman Freiburgu nemal problém loptu chytiť.
     
    2
    Následne boli hostia vytlačení až pred vlastnú bránu, kde sa rozohrávku súpera snažil narušiť Huntelaar, ten si ale pomohol faulom.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hostia, tí to na úvod skúšali po pravom krídle, Guédé však v šestnástke súpera nepochodil.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba celky sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes nastúpi v tradičných modro-bielych dresoch, hostia budú hrať v červeno-čiernom.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Schalke 04: Fährmann – Kolašinac, Nastasić, Matip, Höwedes – Aogo, Höger – Choupo-Moting, Meyer, Farfán – Huntelaar
    Náhradníci: Wellenreuther – Boateng, Draxler, Sam, Uchida, Barnetta, Neustädter

    SC Freiburg: Bürki – Günter, Mitrović, Krmaš, Riether – Frantz, Schuster, Sorg, Guédé – Mehmedi, Klaus
    Náhradníci: Mielitz – Darida, Schmid, Petersen, Mujdža, Philipp, Höfler

    Rozhodca: Drees – Pickel, Gittelmann.
     
    História vzájomných zápasov:

    Freiburg 2-0 Schalke
    Freiburg 0-2 Schalke
    Schalke 2-0 Freiburg
    Freiburg 1-2 Schalke
    Schalke 1-3 Freiburg
     
    Pekné sobotňajšie popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 28. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. V dnešnom stretnutí si sily zmerajú FC Schalke 04 a SC Freiburg.

    FC Schalke 04

    Dnešnému domácemu tímu momentálne v tabuľke patrí 5. priečka, ktorá by znamenala účasť v Európskej Lige UEFA. Na svojom konte má Schalke 40 bodov, čo je o 8 menej ako má štvrtý Leverkusen, ktorý ak si túto pozíciu udrží aj do konca sezóny bude znova účinkovať v Lige Majstrov. Naopak, na 5. miesto si zuby brúsia aj Augsburg a Hoffenheim, ktorí na Schalke strácajú 1, respektíve 3 body. V posledných piatich kolách sa hráčom príliš nedarilo. Hráči dokopy získali iba 5 bodov. Bolo to za domáce víťazstvo proti Hoffenheimu a remízy s Herthou Berlín a Augsburgom. Zvyšné dva zápasy hráči nezvládli a v súbojoch s Leverkusenom a Dortmundom nezískali ani bod.

    SC Freiburg

    Freiburg má úplne iné starosti ako jeho dnešný súper. S 28 bodmi mu patrí 14. miesto v tabuľke. Rovnaký počet bodov, no horšie skóre má Hannover, Hamburg na túto dvojicu stráca 3 body. Naopak, na Kolín Freiburg stráca dva body, na Mainz je to trojbodové manko. Posledné dva zápasy Freiburg vyhral, čo určite bola vítaná zmena po troch zápasoch bez bodového zisku. Doma zvládol zápasy proti Augsburgu aj Kolínu, v ktorých nedostal ani gól. Ako už bolo spomínané, predchádzajúce tri zápasy hráči Freiburgu ťahali za kratší koniec a v zápasoch proti Leverkusenu, Brémam a Wolfsburgu nebodovali.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Andrej Marienka

    Góly:

    Karty:   45+1. Höger (SCH), 58. Höwedes (SCH) – 34. Günter (FRE), 45. Klaus (FRE), 86. Philipp (FRE)

    Nepremenená penalta: 59. Schuster (FRE), mimo


    FC Schalke 04: Fährmann – Kolašinac, Nastasić, Matip, Höwedes – Aogo, Höger – Choupo-Moting, Meyer, Farfán – Huntelaar
    Náhradníci: Wellenreuther – Boateng, Draxler, Sam, Uchida, Barnetta, Neustädter

    SC Freiburg: Bürki – Günter, Mitrović, Krmaš, Riether – Frantz, Schuster, Sorg, Guédé – Mehmedi, Klaus
    Náhradníci: Mielitz – Darida, Schmid, Petersen, Mujdža, Philipp, Höfler

    Rozhodca: Drees – Pickel, Gittelmann