Augsburg – Frankfurt 2:1 (kon.) | Bayern – Stuttgart 1:0 (kon.) | Hannover – Freiburg 3:2 (kon.)
Hertha – Dortmund 0:4 (kon.) | Hoffenheim – Braunschweig 3:1 (kon.) | Leverkusen – Brémy 2:1 (kon.)
Mainz – Hamburger 3:2 (kon.) | Schalke – Norimberk 4:1 (kon.) | Wolfsburg – Mönchengladbach 3:1 (kon.)
koniec
Hertha BSC
0:4 (0:2)
Borussia Dortmund
Sobota 10.05.2014, 15:30 • Olympiastadion Berlín • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    85
    Sandro Wagner nepríjemne zrazil k zemi Marcela Schmelzera, za čo dostal patričný kartový trest.
     
    82
    Dortmund dal gól! Tak a nakoniec sa nám rozbieha gólová kanonáda! Robert Lewandowski a dostal do ideálného prieniku po krásnej prihrávke od Jojića do uličky, no najprv ho Kraft vychytal a odrazil loptu do pravého horného rohu vápna, kde bol Aubameyang. Ten nacentroval prízemne na ľavú stranu na kopačku HENRIKRHA MKHITARYANA, ktorý z prvej trafil pod brvno!
     
    81
    Dortmund dal gól! Tak hostia napokon ešte zvyšujú svoje vedenie a pravdepodobne rozhodujú o výsledku! Loptu si pred šestnástkou pripravil ROBERT LEWANDOWSKI, ktorý ideálne trafil priestor pod hornou žrdkou!
     
    76
    Marcel N'Djeng posielal loptu veľmi nebezpečne na bránu a Weidenfeller sa poriadne natiahol, keď pravačkou len tesne vytlačil loptu mimo hracej plochy!
     
    70
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Marco Reus, prichádza Pierre-Emerrick Aubameyang.
     
    69
    Prvým kartovo potrestaným v tomto zápase je krajný obranca Herthy Berlín, Nico Schulz, ktorý zasiahol nepekne Marca Reusa a ten odchádza na striedačku.
     
    69
    Z nasledujúceho rohového kopu to už bolo lepšie! N'Djeng odcentroval do vápna a priamo na hlavičku Ramosa, ktorý preskočil všetkých a zakončil! Weidenfeller mal čo robiť, aby sa po lopte smerujúcej pod brvno dokázal natiahnuť!
     
    64
    Po striedaní nasledovala štandardka Herthy Berlín, ku ktorej sa postavil Marcel N'Djeng, ktorý spoza šestnástky mieril do ľavého horného rohu, no Weidenfeller vyrážal skvelo na rohový kop!
     
    63
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Levan Kobiashvili, prichádza Adrián Ramos.
     
    58
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Sebastian Langkamp, prichádza Peter Niemeyer.
     
    56
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Mats Hummels, prichádza Sokratis Papastathopoulos.
     
    49
    Van den Bergh teraz mierne zariskoval, keď posúval brankárovi Kraftovi v šestnástke, pretože v priestore už bol aktívny Miloš Jojić, ktorý loptu zrazil z výkopu, ale len mimo hracej plochy.
     
    47
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Sahin, prichádza Kirch.
     
    47
    Marco Reus sa naskytol v ďalšej dobrej príležitosti! Lewandowski mu ideálne pred šestnástkou posunul oblúčikom loptu dopredu až ku bráne, ale Reus už triafal len nad bránu!
     
    44
    Dortmund dal gól! Hostia sa dostávajú do dvojgólového vedenia! Na pravej strane vápna sa lopty zmocnil MILOŠ JOJIĆ, ktorý si najprv zasekol Langkampa svojou pravou nohou a následne ľavačkou šikovne trafil priestor pri ľavej žrdi!
     
    43
    Obrovská šanca pre Borussiu Dortmund! Marco Reus si najprv spracoval loptu na ľavej strane vápna a pálil, no len do rúk Krafta, ktorý vyrazil priamo na kopačku Lewandowskeho ďalej od brány Herthy, no poľský kanonier posunul späť na ľavú stranu Reusovi, ktorý však prázdnu bránu prekopol!
     
    41
    Dortmund dal gól! Hostia sa napriek nízkemu počtu streleckých pokusov dostali do vedenia ku koncu prvého dejstva! Mats Hummels hľadal pred šestnástkou niekoho zo štvorice svojich spoluhráčov, napokon si vybral ROBERTA LEWANDOWSKEHO, ktorý sa len na hranici vápna otočil, posunul o kúsok dopredu a vypálil k pravej žrdi!
     
    41
    Na opačnej strane to taktiež vyzeralo zaujímavo! Marcel Schmelzer sa ocitol sám na ľavej strane vápna a dostal pekný oblúčik od Jojića, no sám proti Kraftovi dokázal napáliť len priamo do neho!
     
    34
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Skjelbred, prichádza Van den Bergh.
     
    19
    Vyzeralo to na peknú spoluprácu Marca Reusa a Kevina Grosskreutza, ktorí v dvojici pokračovali z polovice ihriska po pravej strane, no vo vápna už druhý menovaný zle prihral do behu práve Reusovi a ten má trochu hlavu v smútku.
     
    6
    Domáci mali k dispozícii aj druhý rohový kop! K rohovej vlajke sa postavil Marcel N'Djeng, ktorý nasmeroval svoj center priamo do šestnástky na hlavičku Johna Brooksa, ktorý svojou hlavou usmernil loptu mimo brankára Weidenfellera, no toho ideálne zastúpil stopér Friedrich, ktorý vyrážal z bránkovej čiary!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 41. Lewandowski, 44. Jojić, 81. Lewandowski, 82. Mkhitaryan

    Karty:   69. Nico Schulz (HER), 85. Wagner (HER)


    Hertha BSC: Kraft – Pekarík, Langkamp, Brooks, Schulz – Hosogai, Kobiashvili ("C") – N'Djeng, Mukhtar, Skjelbred – Wagner
    Náhradníci: Jarstein – Allagui, Ben Hatira, Janker, Niemeyer, A. Ramos, Van den Bergh

    Borussia Dortmund: Weidenfeller ("C") – Piszczek, Friedrich, Hummels, Schmelzer – Jojić, Sahin – Mkhitaryan, Reus, Grosskreutz – Lewandowski
    Náhradníci: Langerak – Aubameyang, Durm, Hofmann, Kirch, Papastathopoulos, Schieber

    Rozhodca: T. Stieler – P. Ittrich, S. Thielert – M. Fritz