Augsburg – Frankfurt 2:1 (kon.) | Bayern – Stuttgart 1:0 (kon.) | Hannover – Freiburg 3:2 (kon.)
Hertha – Dortmund 0:4 (kon.) | Hoffenheim – Braunschweig 3:1 (kon.) | Leverkusen – Brémy 2:1 (kon.)
Mainz – Hamburger 3:2 (kon.) | Schalke – Norimberk 4:1 (kon.) | Wolfsburg – Mönchengladbach 3:1 (kon.)
koniec
Hertha BSC
0:4 (0:2)
Borussia Dortmund
Sobota 10.05.2014, 15:30 • Olympiastadion Berlín • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas začal opäť rovnako nezaujímavo, no napokon prišiel v 82. minúte druhý gól v zápase pre Lewandowskeho a následne sa podarilo na konečných 0:4 upraviť Mkhitaryanovi. Bayern zdolal Stuttgart výsledkom 1:0 zásluhou Claudia Pizarra v druhej nadstavenej minúte a vyzerá to tak, že sa Robert Lewandowski z klubu rozlúči s trojefou pre najlepšieho strelca sezóny 2013/2014 s 20 gólmi na konte.

    Odo mňa je to z nemeckej Bundesligy na dnes všetko, najbližšie budete môcť najvyššiu súťaž v Nemecku sledovať až od novej sezóny. Pozývam vás už však teraz, vážení priatelia!

    Prajem vám ešte príjemný zvyšok dňa a od 19:45 máme pre vás pripravený on-line prenos zo zápasu slovenskej reprezentácie na MS v Bielorusku. (17:25:32)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    N'Djeng to vhodil priamo do šestnástky, kde však bola len pozorná dortmundská defenzíva, ktorá mala a aj má všetko v tomto zápase pod kontrolou.
     
    89
    Nico Schulz to opäť po svojom krídle nedokázal, no teraz mu nemáme čo vyčítať, keďže stál až proti obklopení troch hráčov Borussie Dortmund. Out majú na útočnej polovici domáci.
     
    88
    Kevin Grosskreutz sa pripravoval na strelu vo vápne, ale pri pohybe smerom na os mu loptu dokázali vypichnúť domáci obrancovia.
     
    87
    Nico Schulz sa mohol pretláčať akokoľvek, no neuspel v útočnej činnosti proti dobre vybavenemú Lukaszovi Piszczekovi, ktorý mu loptu vzal z moci.
     
    86
    Weidenfeller ustrážil pomaly smerujúcu loptu k jeho nohám a priťukol Papastathopoulosovi, ktorý už na diaľku pred Sandrom Wagnerom rozohral.
     
    85
    Sandro Wagner nepríjemne zrazil k zemi Marcela Schmelzera, za čo dostal patričný kartový trest.
     
    84
    Marcel N'Djeng odcentroval do šestnástky, kde loptu zblokovali hostia pred vápno, kde jeden z hráčov Herthy nacentroval na hlavičku Ramosa, ktorý však len tesne minul bránu.
     
    83
    Van den Bergh bol faulovaný nepríjemne Oliverom Kirchom a je tu možnosť pre Herthu, realizovať sa z priameho kopu.
     
    82
    Dortmund dal gól! Tak a nakoniec sa nám rozbieha gólová kanonáda! Robert Lewandowski a dostal do ideálného prieniku po krásnej prihrávke od Jojića do uličky, no najprv ho Kraft vychytal a odrazil loptu do pravého horného rohu vápna, kde bol Aubameyang. Ten nacentroval prízemne na ľavú stranu na kopačku HENRIKRHA MKHITARYANA, ktorý z prvej trafil pod brvno!
     
    81
    Dortmund dal gól! Tak hostia napokon ešte zvyšujú svoje vedenie a pravdepodobne rozhodujú o výsledku! Loptu si pred šestnástkou pripravil ROBERT LEWANDOWSKI, ktorý ideálne trafil priestor pod hornou žrdkou!
     
    80
    Robert Lewandowski si vypýtal priamy kop po faule od Hosogaia a je tu možnosť pre Borussiu Dortmund.
     
    79
    Aj hostia sa už herne uspokojili s týmto výsledkom a len jemne si posúvajú loptu medzi sebou na obrannej polovici. Do konca ešte viac ako 10 minút.
     
    78
    Po viacerých odrážačkách v strede poľa sa ku lopte dostal až brankár Thomas Kraft, ktorý odkopol za stredový kruh. Jeho spoluhráči loptu vybojovali a kombinujú.
     
    76
    Marcel N'Djeng posielal loptu veľmi nebezpečne na bránu a Weidenfeller sa poriadne natiahol, keď pravačkou len tesne vytlačil loptu mimo hracej plochy!
     
    75
    Marcel N'Djeng centroval z pravej strany ihriska do šestnástky a opäť to bol Adrián Ramos, ktorého sa snažil prvý menovaný nájsť. Zdá sa, že už viacero lôpt bude smerovať práve na tohto Kolumbijčana. Teraz je tu však štandardka pre Herthu.
     
    74
    Peter Pekarík odcentroval z priestoru pri rohovej vlajke, snažil sa nájsť dobrého hlavičkovateľa Ramosa, no Pekaríkov center na vzdialenejšiu žrď skončil len pomimo brány.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 41. Lewandowski, 44. Jojić, 81. Lewandowski, 82. Mkhitaryan

    Karty:   69. Nico Schulz (HER), 85. Wagner (HER)


    Hertha BSC: Kraft – Pekarík, Langkamp, Brooks, Schulz – Hosogai, Kobiashvili ("C") – N'Djeng, Mukhtar, Skjelbred – Wagner
    Náhradníci: Jarstein – Allagui, Ben Hatira, Janker, Niemeyer, A. Ramos, Van den Bergh

    Borussia Dortmund: Weidenfeller ("C") – Piszczek, Friedrich, Hummels, Schmelzer – Jojić, Sahin – Mkhitaryan, Reus, Grosskreutz – Lewandowski
    Náhradníci: Langerak – Aubameyang, Durm, Hofmann, Kirch, Papastathopoulos, Schieber

    Rozhodca: T. Stieler – P. Ittrich, S. Thielert – M. Fritz