Augsburg – Frankfurt 2:1 (kon.) | Bayern – Stuttgart 1:0 (kon.) | Hannover – Freiburg 3:2 (kon.)
Hertha – Dortmund 0:4 (kon.) | Hoffenheim – Braunschweig 3:1 (kon.) | Leverkusen – Brémy 2:1 (kon.)
Mainz – Hamburger 3:2 (kon.) | Schalke – Norimberk 4:1 (kon.) | Wolfsburg – Mönchengladbach 3:1 (kon.)
koniec
Hertha BSC
0:4 (0:2)
Borussia Dortmund
Sobota 10.05.2014, 15:30 • Olympiastadion Berlín • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    82
    Dortmund dal gól! Tak a nakoniec sa nám rozbieha gólová kanonáda! Robert Lewandowski a dostal do ideálného prieniku po krásnej prihrávke od Jojića do uličky, no najprv ho Kraft vychytal a odrazil loptu do pravého horného rohu vápna, kde bol Aubameyang. Ten nacentroval prízemne na ľavú stranu na kopačku HENRIKRHA MKHITARYANA, ktorý z prvej trafil pod brvno!
     
    81
    Dortmund dal gól! Tak hostia napokon ešte zvyšujú svoje vedenie a pravdepodobne rozhodujú o výsledku! Loptu si pred šestnástkou pripravil ROBERT LEWANDOWSKI, ktorý ideálne trafil priestor pod hornou žrdkou!
     
    44
    Dortmund dal gól! Hostia sa dostávajú do dvojgólového vedenia! Na pravej strane vápna sa lopty zmocnil MILOŠ JOJIĆ, ktorý si najprv zasekol Langkampa svojou pravou nohou a následne ľavačkou šikovne trafil priestor pri ľavej žrdi!
     
    41
    Dortmund dal gól! Hostia sa napriek nízkemu počtu streleckých pokusov dostali do vedenia ku koncu prvého dejstva! Mats Hummels hľadal pred šestnástkou niekoho zo štvorice svojich spoluhráčov, napokon si vybral ROBERTA LEWANDOWSKEHO, ktorý sa len na hranici vápna otočil, posunul o kúsok dopredu a vypálil k pravej žrdi!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 41. Lewandowski, 44. Jojić, 81. Lewandowski, 82. Mkhitaryan

    Karty:   69. Nico Schulz (HER), 85. Wagner (HER)


    Hertha BSC: Kraft – Pekarík, Langkamp, Brooks, Schulz – Hosogai, Kobiashvili ("C") – N'Djeng, Mukhtar, Skjelbred – Wagner
    Náhradníci: Jarstein – Allagui, Ben Hatira, Janker, Niemeyer, A. Ramos, Van den Bergh

    Borussia Dortmund: Weidenfeller ("C") – Piszczek, Friedrich, Hummels, Schmelzer – Jojić, Sahin – Mkhitaryan, Reus, Grosskreutz – Lewandowski
    Náhradníci: Langerak – Aubameyang, Durm, Hofmann, Kirch, Papastathopoulos, Schieber

    Rozhodca: T. Stieler – P. Ittrich, S. Thielert – M. Fritz