Augsburg – Frankfurt 2:1 (kon.) | Bayern – Stuttgart 1:0 (kon.) | Hannover – Freiburg 3:2 (kon.)
Hertha – Dortmund 0:4 (kon.) | Hoffenheim – Braunschweig 3:1 (kon.) | Leverkusen – Brémy 2:1 (kon.)
Mainz – Hamburger 3:2 (kon.) | Schalke – Norimberk 4:1 (kon.) | Wolfsburg – Mönchengladbach 3:1 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
1:0 (0:0)
VfB Stuttgart
Sobota 10.05.2014, 15:30 • Allianz aréna • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Bayern dal gól! Tak to je neskutočné! Bavori predsa len dokázali strhnúť tento zápas na svoju stranu a v kruhu si už krepčia víťazný tanec! Po Robbenovom centri odvrátila defenzíva Stuttgartu loptu len na hranicu pokutového územia, kde sa jej zmocnil CLAUDIO PIZZARO a presne umiestnenou strelou k ľavej tyči nedal Ulreichovi najmenšiu šancu!
     
    86
    Arejn Robben dostal fantastickú prihrávku do samostatného nájazdu. Na kopačkách mal rozhodujúci zásah, v súboji zoči-voči Ulreichovi však neuspel. Brankár Stuttgartu fantastickým zákrokom podržal svojich.
     
    80
    Müller veľmi pekne vysunul za obranu VfB Arjena Robbena. Ten však vyštartoval o čosi neskôr, ako by potreboval. Ulreich bol pri lopte skôr a ukryl ju do svojho náručia.
     
    78
    Hostia využívajú aj poslednú možnosť na striedanie. Zápas sa skončil pre Maxima, ktorý svoje miesto prepustil čerstvému Wernerovi.
     
    75
    Didaviho ostrý sklz zozadu bol ocenený žltou kartou.
     
    75
    Alaba opäť svojim typickým spôsobom vnikol z ľavej strany do pokutového územia, zasekol si protihráča a ponúkol loptu pred bránu do stopercentnej šance Pizzarovi. Ten však bol trošku v záklone a bránu prekopol!
     
    67
    Maxim čistým sklzom obral o loptu Tonyho Kroosa, následne ju posunul na nového muža na trávniku Cacaua, s ktorým nemal zmilovanie Dante a tvrdým zákrokom ho poslal k zemi. Zákrok brazílskeho obrancu spôsobil veľkú odozvu, na trávniku sa strhla medzi hráčmi mela. Napokon vyviazol Dante so žltým napomenutím.
     
    65
    Strieda aj Stuttgart. Zápas sa skončil pre Ibiševiča, ktorého nahradil nemecký útočník s brazílskymi koreňmi Cacau. Toho si môžete pamätať zo zápasov nemeckej reprezentácie.
     
    64
    Bayern po druhý raz v zápase strieda. Ihrisko opustil Mario Mandžukič, ktorý svoje miesto na hrote útoku prenechal skúsenému Cluadiovi Pizzarovi. Ktovie, či sa nejednalo o posledný zápas chorvátskeho zakončovateľa v drese Bavorov. Od novej sezóny totiž do Allianz arény príde Robert Lewandowski. V kuloároch sa preto šušká, že Mandžukič by mohol Mníchov opustiť.
     
    61
    Alaba sa dostal k odrazenej lopte v pokutovom území, prehodil si loptu na svoju silnejšiu ľavú nohu,. Jeho pokus bol vytečovaný na opačný kraj šestnástky, kde bol úplne voľný Arjen Robben. Ten zakončil pohotovým spôsobom z voleja, no Ulreich bol na mieste a jeho dobre umiestnený pokus dokázal vytesniť!
     
    57
    Stuttgart sa takmer dostal do obrovskej príležitosti. Ibičevič vysunul za obranu jedného zo svojich spoluhráčov, ktorý nebol v ofsajde, no napokon mal bližšie k lopte Neuer.
     
    45
    Veľmi rozumne zareagoval na situáciu tréner Stuttgartu, ktorý sa rozhodol v poslednej minúte prvého polčasu Boku radšej z ihriska stiahnuť. Na jeho miesto naskočil Didavi.
     
    37
    Je tomu skutočne tak. Domáci kapitán nemôže v zápase pokračovať. Kapitánsku pásku prenechal Manuelovi Neuerovi a jeho miesto v strede zálohy zaujal Højbjerg.
     
    33
    Arjen Robben zatiahol loptu z priestoru pravého krídla na hranicu pokutového územia. Po jeho centri sa odohral v pokutovom území Stuttgartu menší hlavičkový biliard, po ktorom sa do lopty akrobaticky oprel Mandžukič. Jeho zakončenie nebolo vôbec zlé, loptu však v ceste do brány zablokoval jeden z hosťujúcich stopérov.
     
    24
    Robben zaviezol loptu pred pokutové územie, proti sebe mal však štvoricu protihráčov, tak sa rozhodol posunúť ju na pravú stranu Mandžukičovi. Chorvátovi sa ešte pred bránou ponúkali na prihrávku spoluhráči, no Mario v sebe nezaprel inštinkt kanoniera a rozhodol sa pre samostatného zakončenie. Jeho tvrdá strela Ulreicha poriadne popálila, no dokázal ju vyraziť na rohový kop!
     
    22
    Podobným spôsobom odstavil na druhej strane prenikajúceho Traorého Tony Kroos. Stuttgart má k dispozícii priamy kop z ľavej strany a Tony Kroos dostal žlté napomenutie.
     
    21
    Prvú žltú kartu v tomto zápase videl z rúk hlavného rozhodcu hosťujúci obranca Boka, ktorý si zozadu vyšliapol na Arjena Robbena.

    Michal Bakoš

    Góly: 90+2. Claudio Pizzaro

    Karty:   22. Tony Kroos (BAY), 67. Dante (BAY) – 21. Boka (STU), 75. Didavi (STU)


    Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, van Buyten, Dante, Alaba – T. Müller, Kroos, Martínez, Schweinsteiger (C), Robben – Mandžukić.
    Náhradníci: Raeder – Contento, Alcântara, Weiser, Højbjerg, C. Pizarro.

    VfB Stuttgart: Ulreich – Sakaj, Rüdiger, Niedermeier, Boka – Traoré, Gruezo, Maxim, Gentner (C), Rausch – Ibišević.
    Náhradníci: Kirschbaum – Haggui, Leitner, Didavi, Cacau, Werner.

    Rozhodca: Dankert – Hacker, Rohde