Chabarovsk – Novgorod 1:2 (0:1 po s.n.) | Vladivostok – Kazaň 3:2 (kon.) | Novokuzneck – Viťaz 0:2 (kon.)
Novosibirsk – D. Moskva 1:0 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Dinamo Minsk 3:0 (kon.) | Ufa – S.Moskva 1:2 (po pr.)
Čeljabinsk – Doneck 0:1 (kon.) | Nižnekamsk – Záhreb 3:2 (1:0 po s.n.) | CSKA Moskva – Omsk 3:1 (kon.)
Riga – Barys 2:2 (3:2 po s.n.) | Lev – Jekaterinburg 3:2 (po pr.) | HC Slovan – Jugra Chanty-Mansijsk 3:2 (1:0 po s.n.)
koniec po predl.
HC Salavat Julajev Ufa
1:2 (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)
Spartak Moskva
Streda 13.11.2013, 14:00 • Ufa-Arena, Ufa (Rusko) • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 24. kole Kontinentálnej hokejovej ligy!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Ufa-Arena, kde proti sebe od 14:00 nastúpia tímy HC Salavat Julajev Ufa a Spartak Moskva.

    Domáci tím Salavat Julajev Ufa sa po 23 odohraných zápasoch nachádza na veľmi priaznivej štvrtej priečke východnej konferencie (druhé miesto v Černyševovej divízii) so ziskom 43 bodov a gólovým skóre 72:61, ktoré dosiahli hokejisti tohto kádra za trinásť výhier a desať prehier. Pred Ufou momentálne na tretej priečke sídli tím Metallurg Magnitogorsk s náskokom dvoch bodov a za Ufou na piatej priečke tím Sibir Novosibirsk so stratou troch bodov.
    Aktuálna zápasová bilancia domáceho klubu Salavat Julajev Ufa, výhra (3:1 doma proti Atlantu Mytišči) – prehra (4:7 vonku proti Avtomobilistu Jekaterinburg) – výhra (5:4 vonku proti Jugre Chanty-Mansijsk) – prehra (1:2 po samostatných nájazdoch vonku proti Avangardu Omsk) – prehra (2:3 vonku proti Barysu Astana), jasne hovorí, že na klziskách súpera sa Ufe veľmi nedarí a práve dnes môže predviesť svoju silu v domácom prostredí.

    Hosťujúci tím Spartak Moskva sa po 23 odohraných zápasoch nachádza na sympatickej šiestej priečke západnej konferencie (tretie miesto v Tarasovovej divízii) so ziskom 37 bodov a gólovým skóre 52:48. Hráči tohto moskovského klubu dosiahli túto priaznivú hernú štatistiku za štrnásť výhier a len deväť prehier. Pred Spartakom momentálne sídli ich meststký kolega – CSKA Moskva, s rovnakým počtom bodov, no o niečo lepším skóre. Za Spartakom sídli Medveščak Záhreb s rovnakým počtom bodov, no lepším skóre. V západnej konferencii je veľmi zaujímavé, že tímy na 4. – 7. priečke majú zhodne po 37 bodov.
    Aktuálna zápasová bilancia hráčov Spartaka Moskva, výhra (3:2 po predĺžení doma proti Viťazu Podolsk) – prehra (1:3 doma proti Admiralu Vladivostok) – výhra (5:4 doma proti Metallurgu Novokuzneck) – výhra (1:0 doma proti Sibiru Novosibirsk) – výhra (1:0 doma proti Amuru Chabarovsk), jasne hovorí, že Moskovčania sú v poslednej dobe vo veľmi dobrej hernej forme.

    Podarí sa domácej Ufe po dvoch prehrách mimo domáceho prostredia zabodovať naplno alebo Spartak Moskva predĺži svoju šnúru víťazstiev už na štyri zápasy?
     
    Úvodné zostavy:

    HC Salavat Julajev Ufa: Vasilevsky (Volkov) – Babčuk, Kulda, Višnevsky, Isangulov, Zubarev, K. Kolcov, Ščitov, Gurkin – Makarov, Filatov, Hartikainen – Mereskin, Chlystov, Dubrovsky – Pihlström, Kaigorodov, Záborský – Stepanov, Gluchov, Pankov.

    Spartak Moskva: Glass (Ivanov) – Quint, Sergejev, Bodrov, Kulik, Vasiljev, Mamkin, Grišin, Nekolenko – Špirko, Andreson, Wandell – Nikulin,Volkov, Žerdev – Kozlov, Junkov, Krutov – Bobrov, Nesterov, Pešechonov.

    Rozhodca: Viktor Gašilov, Vladimir Nalivaiko – Dmitrij Goljak, Ivan Dedjulja.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:13
    Hneď v úvode prvej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti domácej Ufy. Následne sa odhodlali aj zaútočiť, no delovka Filatova z ľavej strany napokon gólmana Glassa neprekvapila.
     
    00:53
    Do útoku sa cez stred snažil predrať aj hosťujúci Nesterov, no ten si napokon mierne nerozumel so svojimi spoluhráčmi a puk poslal len na hokejky pozorných domácich obrancov.
     
    01:20
    Do zakončenia na ľavom krídle sa tentokrát mohol dostať domáci Kolcov, no po jeho dobrom úniku napokon čiaroví rozhodcovia odpískali jasné postavenie mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    01:42
    Aj tentokrát úradovali čiaroví rozhodcovia, ktorí po vyhodení puku od jedhého z domácich obrancov napokon odpískali zakázané uvoľnenie. Vhadzovanie sa teda presúva pred gólmana Vasilevskeho.
     
    02:07
    Domáci hráči si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za jasné hákovanie odchiádza sadnúť hosťujúci Junkov, kotrý za moskovskou bránou nekompromisne fauloval domáceho Pihlströma.
     
    02:36
    Moskovčania sa vo svojom oslabení o jedného hráča zatiaľ bránia veľmi dobre a doposiaľ sa im podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary až za domácu bránu už dvakrát. Domácim sa momentálne veľmi nedarí.
     
    03:05
    Domáci hokejisti sa napokon aj sami vyhnali z útočného pásma, keď sa previnili prihrávkou rukou v znení Kolcova. Následne uvidíme vhadzovanie v neutrálnom strednom pásme.
     
    03:52
    V závere svojej presilovej hry sa domáci snažia ešte niečo zaujímavé vymyslieť, no nedarí sa im v tom. Tentokrát sa útočiaci Makarov dostal do ofsajdovej pozície, ktorú čiaroví rozhodcovia veľmi rýchlo odpískali.
     
    04:13
    Moskovskí hráči hrajú už v plnom počte a momentálne sa snažia zaútočiť zo svojej vlastnej obrannej tretiny. Domáca Ufa však zatiaľ veľmi dobre forčekuje a nič nenecháva na náhodu.
     
    04:46
    Gólman Glass sa momentálne poriadne zapotil, keď musel čeliť tvrdým strelám od Mereskina a Chlystova z tesnej blízkosti. Následne si však s nimi poradil a do tretice vyrazil betónom do bezpečia aj delovku od Višnevskeho.
     
    05:30
    Isangulov napriahol svoju hokejku za ľavým kruhom, no aj jeho delovku gólman Glass videl veľmi dobre a puk napokon bez problémov vyrazil svojimi betónmi do bezpečia. Domáci sú však stále pri puku.
     
    06:04
    Salavat Ufa dala gól!
    Domáci sa po skvelej útočnej akcii dostávajú do vedenia! Po peknej prihrávke z útočnej modrej čiary od Babčuka sa k puku na pravom krídle dostal TEEMU HARTIKAINEN, ktorý prijal puk na bekhend, následne sa obtočil a z hranice pravého kruhu tvrdo zakončoval. Svoj projektil umiestnil presne nad rameno gólmana Glassa, ktorý nemal šancu na úspešný zákrok. Asistencie si pripisujú hráči Anton Babčuk a Arturs Kulda.
     
    06:47
    Do ďalšej dobrej šance na pravom krídle sa tentokrát dostal Záborský, ktorý tvrdo pálil, no jeho projektil napokon gólman Glass videl veľmi dobre a po neistom zblokovaní puk napokon zachytil vo svojej výstroji.
     
    07:02
    Na ľavom kruhu sa do dobrej šance dostal domáci Gluchov, no jeho následný projektil napokon gólmana Glassa nedokázal prekvapiť. Ochranca moskovskej svätyne puk úspešne zachytil vo svojej lapačke.
     
    07:21
    Kulik tvrdo pálil spoza ľavého kruhu, no jeho projektil bol napokon jedným z domácich hráčov zblokovaný a puk sa už k domácej bráne nedostal. Gólman Vasilevsky teda v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    07:54
    Hokejisti domácej Ufy sa stále snažia pred moskovskou bránou niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Moskovčania sa momentálne bránia veľmi pozorne a nič nenechávajú na náhodu.
     
    08:17
    Hartikainen sa dostal do ďalšej dobrej pozície v medzikruží, no svojou bekhnedovou delovkou napokon puk umiestnil len presne do výstroje gólmana Glassa, ktorý hru prerušuje.
     
    08:49
    Hokejisti domáceho klubu sú pri puku v útočnom pásme, kde si ho veľmi dobre prihrávajú popri mantineloch, no Moskovčania im zatiaľ nedávajú veľa priestoru na efektívne zakončenie.
     
    09:24
    Z hranice ľavého kruhu tvrdo pálil domáci Filatov, no po jeho tvrdej strele sa k puku dostal len pozorný Vasiljev, ktorý upokojuje tempo hry a snaží sa založiť moskovský útok.
     
    09:55
    Domáci obrancovia sú pri puku pri vlastnej bráne, odkiaľ chcú založiť rýchly útok. Moskovčania však veľmi dobre forčekujú už v strednom pásme a snažia sa získať puk.
     
    10:41
    Domáci Ščitov potiahol puk cez stred do útočného pásma, no napokon si mierne nerozumel so svojimi spoluhráčmi a poslal ho len na hokejku pozorného Bodrova, ktorý sa snaží niečo vymyslieť.
     
    11:21
    Chlystov dobre zakončoval z medzikružia, no pozorný gólman Glass sa tentokrát nenechal zahanbiť a puk vyrazil svojimi betónmi na bezpečný zadný mantinel.
     
    11:55
    Po parádnej krížnej prihrávke z ľavej strany od Stepanova sa k puku na pravej strane dostal Pankov, no jeho delovka napokon skončila len tesne nad bránou Spartaka Moskva!
     
    12:26
    Z pravej strany tentokrát dobre pálil hosťujúci Bodrov, no jeho tvrdý prízemný projektil napokon nedokázal prekvapiť gólmana Vasilevskeho, ktorý puk bez problémov zachytil pod svojou výstrojou.
     
    12:55
    Po dobrej strele od Grišina z ľavého kruhu gólman Vasilevsky dokázal vyraziť puk na ochrannú sieť. Následne uvidíme krátku komerčnú prestávku, po ktorej sa bude vhadzovať pred bránou domácej Ufy.
     
    13:17
    Hokejisti domáceho Salavatu sa zatiaľ nikde neponáhľajú a ich jednogólové vedenia v zápase je v týchto chvíľach dostačujúce. Momentálne sú domáci obrancovia pri puku v obrannom pásme a snažia sa niečo vymyslieť.
     
    13:53
    Hosťujúci Junkov nahadzoval puk na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostal len pozorný Višnevsky, ktorý upokojuje tempo hry a snažía sa do útoku poslať svojich spoluhráčov z útoku.
     
    14:18
    Gólman Vasilevsky si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok! Tentokrát po skvelej strele od Nesterova z ľavej strany dokázal puk smerujúci do pravého horného rohu jeho brány vyraziť do bezpečia na ochrannú sieť.
     
    14:55
    V doterajšom priebehu prvej tretiny sú jasne aktívnejší hokejisti domácej Ufy, ktorí si vytvárajú stále väčšie a väčšie množstvo zaujímavých útočných šancí. Moskovčania však predvádzajú veľmi dobrú defenzívnu hru.
     
    15:15
    Hokejisti Spartaka Moskva si momentálne mierne nerozumeli a následne poslali puk cez všetky čiary až za bránu Ufy. Následne čiaroví rozhodcovia neváhali a odpískali jasné zakázané uvoľnenie.
     
    15:51
    Kolcov sa mohol dostať do zaujímavého samostatného úniku po pravom krídle, no napokon narazil na pozorného Vasiljeva, ktorý ustál súboj o puk v strednom pásme a puk získal na stranu Spartaka Moskva.
     
    16:27
    A ďalšia nepresnosť. Tentokrát sa ňou previnil domáci Pankov, ktorý poslal puk cez všetky čiary v úmysle nájsť svojho spoluhráča, no napokon to bolo bez teču – zakázané uvoľnenie.
     
    16:52
    Makarov potiahol puk do útočného pásma po pravom krídle, no napokon si mierne nerozumel s Filatovom, ktorý o puk v súboji proti Bodrovovi napokon prišiel. Pri puku sú momentálne Moskovčania.
     
    17:23
    Špirko sa dostal k puku na pravom krídle a následne dobrou prihrávkou na ľavé krídlo našiel svojho spoluhráča Wandella, no ten z tesnej blízkosti nedokázal prekonať betóny gólmana Vasilevskeho!
     
    17:54
    Spartak Moskva si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť Arturs Kulda.
     
    18:23
    Moskovskí hokejisti sa snažili dostať do útočného pásma, čo sa im napokon aj podarilo, no čiaroví rozhodcovia videli jasné postavenie mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    18:55
    Hokejisti domáceho Salavatu Ufa sa zatiaľ bránia veľmi dobre a nedávajú Moskovčanom veľa priestoru. Po nepresnej prihrávke od Anderssona sa k puku dostal Makarov, ktorý puk bez problémov vyhodil.
     
    19:21
    Hráči Spartaka Moskva sú v tejto presilovej hre naozaj veľmi nedôrazní a vyzerá to tak, že sa im skórovať nepodarí. Obrancovia Ufy predvádzajú naozaj skvelý výkon.
     
    19:55
    Moskovskí hokejisti napokon dokázali vsietiť gól tesne po uplynutí ich presilovej hry, no ešte sa bude telefonovať s videorozhodcom, či tento gól platí!
     
    19:55
    Spartak Moskva dal gól!
    Hokejisti Spartaka Moskva sa napokon tešia, keďže ich gól bol uznaný! Po peknej prihrávke spoza moskovskej brány od Kozlova sa k puku pred gólmanom Vasilevskym dostal Quint, ktorý ho posunul pred ALEXEJA KRUTOVA, a ten napokon nadruhýkrát prekonal ľavý betón bezmocného ochrancu domácej svätyne. Asistencie si pripisujú hráči Deron Quint a Vjačeslav Kozlov.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Počas prvej dvadsaťminútovky tohto zápasu boli oveľa aktívnejší hokejisti domáceho Salavatu Julajev Ufa, ktorí sa už v 7. minúte zápasu dostali do vedenia po peknej strele od Hartikainena z pravej strany. Následne pridávali na aktivite, no ich veľkým problémom bola moskovská defenzíva na čele s gólmanom Glassom, ktorý bez problémov ustál aj početnú nevýhodu. Jeho náprotivok Vasilevsky podržal síce svoj tím nad vodou, no 5 sekúnd pred koncom prvej tretiny inkasoval z hokejky Krutova.

    Podarí sa jednému z tímov dostať do vedenia v druhej tretine a následne si ho aj udržať?
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:08
    V úvode druhej tretiny sa k puku dostali hokejisti domácej Ufy, ktorí sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no Moskovčania sa hneď stiahli do defenzívy, kde predvádzajú veľmi dobrý výkon.
     
    20:45
    Domáci hokejisti sú pri puku vo vlastnej obrannej tretine, kde si ho veľmi dobre prihrávajú. Hráči Spartaka Moskva sa hneď vydali do rýchleho napádania domácej rozohrávky.
     
    21:13
    Po pravom krídle sa veľmi dobre presúval Bobrov, ktorý sa snažil dobrou prihrávkou na ľavú stranu nájsť Nesterova, no napokon sa mu to nepodarilo. Následne sa hostia snažia zaútočiť.
     
    21:54
    Domáci klub Salavat Julajev Ufa pridáva na ofenzívnej aktivite, no zatiaľ sa mu nedaarí nájsť ten správny recept na skvele hrajúcu defenzívu Spartaka Moskva na čele s gólmanom Glassom.
     
    22:10
    Ufa si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Valarij Vasiljev.
     
    22:52
    Ufa je počas svojej presilovej hry zatiaľ veľmi aktívna, no Moskovčania nenechávajú nič na náhodu a bránia sa naozaj veľmi dobre. Uvidíme, čo sa domácim podarí vymyslieť tentokrát.
     
    23:38
    Po nepresnej krížnej prihrávke od Mereskina sa k puku dostal aktívny Wandell, ktorý ho bez problémov vyhodil cez všetky čiary až za bránu gólmana Vasilevskeho.
     
    24:17
    Moskovskí hokejisti hrajú už v plnom počte, no ich súperi dokázali pred gólmanom Glassom nebezpečne pohroziť. Po tvrdej delovke z ľavej strany od Babčuka bol však gólman Glass v strehu a puk vyrazil do bezpečia naľavo od seba!
     
    24:49
    Hosťujúci Krutov potiahol puk do útočného pásma po pravom krídle, následne dobrou prihrávkou našiel Sergejeva, no jeho tvrdú delovku z ľavej strany napokon gólman Vasilevsky zblokoval svojimi betónmi na ochrannú sieť.
     
    25:25
    Z pravej strany tentokrát tvrdo pálil Pankov, no jeho delovka napokon minula priestor moskovskej brány. Dobre postavený gólman Glass bol síce pripravený na zákrok, no napokon zasahovať nemusel.
     
    25:55
    Gluchov nadvakrát tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovky napokon gólman Glass dokázal svojimi betónmi vyraziť do bezpečia. Následne sú pri puku obrancovia Moskvy.
     
    26:18
    Z pravej strany tentokrát tvrdo pálil Stepanov, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa moskovskej brány. Spartak sa stále snaží niečo zaujímavé vymyslieť, no momentálne sa mu veľmi nedarí.
     
    26:43
    Hokejisti Ufy majú k dispozícii avízované vylúčenie a teda hrajú v šestici. Uvidíme, či sa im v hre bez brankára podarí niečo vymyslieť alebo pride na rad vylúčenie hosťujúceho hráča.
     
    27:04
    Avízované vylúčenie hosťujúceho hráča Wandella za hákovanie sa stáva skutočným. Po krátkej komerčnej prestávke si domáci zahrajú v početnej výhode.
     
    27:40
    V úvode presilovej hry domácej Ufy sú pri puku hráči v zelených dresoch, ktorí sa však proti svojim súperom v bieločervenom šate nedokážu ofenzívne presadiť.
     
    28:16
    Domáci Mereskin potiahol puk po pravom krídle do útočného pásma, následne chcel prihrávať na ľavé krídlo, no pozorný Vasiljev bol v strehu a puk zblokoval svojou hokejkou na zadný mantinel.
     
    28:53
    Gólman Glass si na svoje konto pripísal dva skvelé zákroky, keď najskôr naľavo od seba vyrazil delovku od modrej v znení Kolcova a následne si svojim ľavým betónom poradil aj dorážkou Dubrovskeho z pravej strany.
     
    29:06
    Hokejisti Spartaka Moskva hrajú už v plnom počte a počas svojho oslabenia sa teda dokázali bez problémov ubrániť. Momentálne sa Moskovčania snažia aj zaútočiť.
     
    29:48
    Dobrý zákrok si na svoje konto pripísal aj gólman Vasilevsky, ktorý po delovke od Bobrova z medzikružia napokon zachytil puk vo svojej dobre osadenej hrudnej výstroji.
     
    30:20
    Po seknutí hosťujúceho Grišina na unikajúceho Pankova uvidíme nariadené trestné strieľanie pre domácu Ufu!
     
    30:20
    Domáci Alexander Pankov napokon nedokázal prekonať dobre chytajúceho gólmana Glassa, ktorý po jeho rozkorčuľovaní v trestnom strieľaní napokon puk vyrazil svojim pravým betónom k bočnému mantinelu!
     
    31:06
    Hokejisti domácej Ufy sú pri puku v strednom pásme, odkiaľ sa snažia takticky zaútočiť. Spartak Moskva však zatiaľ veľmi dobre forčekuje a nedáva domácim hokejistom veľa priestoru.
     
    31:48
    Domáci Chlystov sa s pukom dobre presúval po ľavom krídle, no následne ho nahodil len na zadný mantinel, kde sa k nemu dostali len pozorný hosťujúci obrancovia.
     
    32:15
    Hokejisti Spartaka Moskva pridávajú na svojej ofenzívnej aktivite a momentálne robia domácim obrancom poriadne problémy. Po dobrom zakončení spoza brány od Žerdeva si však gólman Vasilevsky svoju ľavú žŕdku ustrážil.
     
    32:49
    Ufa sa momentálne musí brániť. Hosťujúci Spartak Moskva predvádza pred gólmanom Vasilevskym poriadnu ofenzívnu aktivitu, no zatiaľ nevidíme potrebné strelecké zakončenia.
     
    33:20
    Mamkin chcel potiahnuť puk po pravom krídle, čo sa mu aj podarilo, no jeho následné nahodenie na zadný mantinel nemalo takmer žiadnu hernú myšlienku. Do útoku teda smerujú domáci hokejisti.
     
    33:56
    Spoza pravého kruhu nahodil puk pred bránu gólmana Glassa Kolcov, no po jeho dobrom zakončení sa k puku dostali len hokejisti Spartaka Moskva, ktorí upokojujú tempo hry.
     
    34:21
    Bodrov tvrdo pálil spoza pravého kruhu, no gólman Vasilevsky bol aj tentokrát v strehu a puk dokázal bez problémov zblokovať svojimi betónmi na zadný mantinel mimo svojej brány.
     
    34:46
    Hokejisti Spartaka Moskva sa opäť snažili dostať do útoku, no ani tentokrát si veľmi nerozumeli a napokon sa previnili postavením mimo hry, ktoré neušlo pozornosti čiarových rozhodcov.
     
    35:13
    Pankov sa dostal k puku na ľavej strane a následne ho chcel nahadzovať pred bránu gólmana Glassa, no jeho projektil napokon na ochrannú sieť zblokoval obranca Vasiljev.
     
    35:56
    Po dobrej prienikovej prihrávke od Quinta sa k puku na pravej strane dostal Špirko, ktorý ohrozil gólmana Vasilevskeho strelou z pravej strany, no jeho projektil napokon ochranca domácej svätyne zblokoval do bezpečia svojimi betónmi.
     
    36:27
    Nikulin nekompromisne pálil od modrej čiary, no jeho delovka napokon skončila len v moci gólmana Vasilevskeho, ktorý puk bez problémov zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    36:51
    Z otočky na ľavom krídle nepríjemne pálil domáci Gluchov, no jeho delovka napokon gólmana Glassa neprekvapila. Ochranca moskovskej svätyne aj tentokrát dobre zakročil svojimi betónmi.
     
    37:17
    Pankov obdržal puk na pravej strane a následne sa snažil vystreliť, no proti pozornej moskovskej defenzíve sa mu to napokon nepodarilo. Od puku ho odstavil pozorný Grišin.
     
    37:58
    Domáci Gluchov sa dostal k puku na pravej strane a následne sa snažil zakončovať, no bol faulovaný. Uvidíme, čo sa domácim počas avízovaného vylúčenia podarí vymyslieť tentokrát.
     
    38:09
    Ufa si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť hosťujúci obranca Michail Mamkin.
     
    38:57
    Hráči Ufy sú pri puku v útočnom pásme, kde si ho zatiaľ veľmi dobre prihrávajú. Hostia sa snažia ubrániť, no proti aktívnym súperom z Ufy to majú naozaj veľmi ťažké.
     
    39:21
    Domáci Makarov tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len na betónoch gólmana Vasilevskeho, ktorý puk bez problémov zblokoval do bezpečia.
     
    39:56
    Po nepresnej prihrávke od Pihlströma sa k puku dostal aktívny Anderson, ktorý puk vyhodil cez všetky čiary až k domácej bráne. Momentálne to vyzerá tak, že už sa počas druhej tretiny nič vážne nestane.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá dvadsaťminútovka tohto zápasu góly nepriniesla, no všeobecne môžeme skonštatovať, že moskovskí hokejisti zabrali naplno a už sa držali v útoku oveľa dlhší čas ako v prvej tretine. Domáci mali k dispozícii niekoľko presilových hier a dokonca v 31. minúte aj trestné strieľanie v znení Alexandra Pankova, no ani ten nedokázal prekonať pozorného gólmana Glassa, ktorý si rovnako ako jeho náprotivok udržal počas druhej tretiny čisté konto.

    Podarí sa jednému z tímov dostať do vedenia počas tretej tretiny a následne si gólový náskok aj udržať alebo uvidíme aj predĺženie?
    Tretia tretina začne v znení presilovej hry domácej Ufy, ktorá bude trvať ešte 9 sekúnd.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:13
    V úvode tretej tretiny vyhrali vhadzovanie v strednom pásme hokejisti Spartaka Moskva, ktorí hrajú už v plnom počte. Uvidíme, čo sa medzitým podarí vymyslieť Ufe, ktorá je pri puku v strednom pásme.
     
    40:34
    Gólman Vasilevsky si na svoje konto pripísal prvý dobrý zákrok v tretej tretine, keď po delovke od Andersona z pravej strany zachytil puk vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    41:16
    Hráči Spartaka Moskva sa dostali k puku vo vlastnej obrannej tretine, no Volkov napokon neváhal a vyhodil ho cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    41:46
    Domáci Pankov vysoko forčekuje a snaží sa získať puk na stranu domácej Ufy. Spartak Moskva sa však bráni veľmi dobre a nič nenecháva na náhodu.
     
    42:15
    Domáci Makarov si mierne nerozumel s Babčukom a táto dvojica sa napokon previnila postavením mimo hry, po ktorom sa musí vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    42:37
    Domáci útočník Denis Chlystov obdržal trest 5 minút plus do konca zápasu za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou. Úderom svojej hokejky pred moskovskou bránou zložil k ľadu moskovského kapitána Bodrova.
     
    43:23
    Moskovskí hokejisti sú pri puku v útočnom pásme, kde si ho zatiaľ veľmi dobre prihrávajú. Hostia však zatiaľ vôbec nezakončujú, čo dáva domácim priestor na ideálne bránenie.
     
    43:58
    Po tvrdej strele od modrej čiary v znení Quinta predviedol gólman Vasilevsky ďalší dobrý zákrok, po ktorom sa k puku dostal pozorný Kolcov a ten ho poslal cez všetky čiary až za moskovskú bránu.
     
    44:29
    Hokejistom Spartaka Moskva sa v početnej výhode momentálne naozaj veľmi nedarí. Moskovčania sa tentokrát previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať po ľavici gólmana Glassa.
     
    44:56
    Po nepresnej prihrávke od Mereskina sa k puku dostal pozorný Vasiljev, ktorý puk bez problémov vyhodil cez všetky čiary až za bránu gólmana Glassa.
     
    45:37
    Tri minúty z päťminútovej početnej výhody Spartaka Moskva už uplynuli, no hosťom sa stále veľmi nedarí a dá sa povedať, že vážnejšie ešte neohrozili priestor domácej brány.
     
    46:22
    Wandell potiahol puk do útočného pásma po ľavom krídle, následne ho tam krátko podržal, no pozorný obranca Kolcov prišiel k svojmu súperovi a od puku ho bez problémov odstavil.
     
    46:58
    Po nepresnej prihrávke od Quinta sa k puku dostal domáci Isangulov, ktorý svojou delovkou poslal puk až ku gólmanovi Glassovi, ktorí sa snaží poslať svojich spoluhráčov do útoku.
     
    47:11
    A opäť to Moskovčanom nevyšlo. Nepresná prihrávka od Bobrova skončila na hokejky pozorného Ščitova, ktorý svojim vyhodením puku upokojuje tempo hry.
     
    47:42
    Hokejisti domácej Ufy hrajú už v plnom počte a v tejto početnej nevýhode sa dokázali bez väčších problémov ubrániť. Pri puku sú však stále hokejisti Spartaka Moskva.
     
    48:16
    Nesterov tvrdo pálil z pozície za kruhmi, no jeho delovku napokon gólman Vasilevsky videl dobre a puk zachytil medzi svojimi betónmi. Následne uvidíme krátku komerčnú prestávku.
     
    48:38
    Domáci Pihlström sa dostal k puku za kruhmi, následne ho nahodil smerom na moskovskú bránu, no tam gólman Glass pre istotu neváhal a puk zachytil vo svojej lapačke.
     
    49:12
    Špirko sa snažil s pukom preniknúť pred domácu bránu po pravom krídle, no napokon sa mu to nepodarilo. Pozorný Višnevsky mu puk vypichol a následne poslal svojich spoluhráčov do útoku.
     
    49:51
    Gólman Vasilevsky si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď vo svojej výstroji dokázal zachytiť puk po tvrdej strele od Špirka z pravej strany.
     
    50:02
    Gólman Glass musel podstúpiť menšie technické opravy jeho ľavého betónu, ktorý sa po dobrom zákroku mierne rozviazal. Následne sa bude vhadzovať naľavo od moskovskej brány.
     
    50:36
    Z hranice pravého kruhu tentokrát tvrdo pálil hosťujúci Žerdev, no jeho delovku gólmna Vasilevsky videl veľmi dobre a puk napokon dokázal zachytiť vo svojej výstroji.
     
    51:01
    Spoza ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil domáci Makarov, no jeho delovka napokon po zblokovaní Glassovým ľavým betónom skončila v bezpečnom rohu klziska naľavo od moskovskej brány.
     
    51:49
    Bodrov sa snažil ofenzívne presadiť cez ľavé krídlo, no napokon si mierne nerozumel so svojimi spoluhráčmi a puk poslal len na hokejku pozorného obrancu Kolcova.
     
    52:21
    Žerdev tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no gólman Vasilevsky bol aj tentokrát v strehu a puk zblokoval svojou vyrážačkou na ochrannú sieť. Následne sa bude vhadzovať naľavo od jeho brány.
     
    52:46
    Hartikainen nahadzoval puk do útočného pásma, no napokon mu to mierne nevyšlo, keďže jeho projektil skončil len na ochrannej sieti. Následne sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    53:21
    Dvojica Kozlov – Krutov si mierne nerozumela za domácou bránou, kde si síce puk krátkymi prihrávkami vymenili, no následne sa k nemu dostala len pozorná defenzíva domácej Ufy.
     
    53:59
    Domáca Ufa si zahrá v početnej výhode. Hosťujúci kapitán Bodrov sa previnil nedovoleným faulom lakťom v strednom pásme.
     
    54:36
    Hokejisti domácej Ufy sú usadení v útočnom pásme, kde sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no po nahodení puku od Kaigorodova od modrej čiary ho napokon pozorný Sergejev vyhodil cez všetky čiary.
     
    55:21
    Domácim hráčom Ufy sa v ich presilovej hre veľmi nedarí a ich herný prejav je len veľmi nedôrazný. Hosťujúci Spartak Moskva sa bránia naozaj veľmi dobre.
     
    55:59
    Spartak Moskva sa vo svojom oslabení napokon dokázal ubrániť, no momentálne sa musí stále brániť. Ufa je pri puku v útočnom pásme a snaží sa niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    56:30
    Ufa si opäť zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť hosťujúci útočník Matt Anderson.
     
    56:58
    Domáci Filatov sa dostal do dobrej gólovej šance tesne pred moskovskou bránou, no puk mu napokon ušiel z čepele a jeho zakončenie smerovalo len mimo moskovskej brány.
     
    57:21
    Filatov napriahol svoju hokejku na ľavom kruhu, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná jedným z moskovských obrancov len tesne mimo Glassovej brány. Následne sa Moskovčania dokázali oslobodiť.
     
    57:57
    Ufe sa nedarí ani v tejto presilovej hre a herný prejav domácich hokejistov je len veľmi zlý. Moskovčania majú veľa priestoru na svoju organizovanú defenzívnu hru, čo využívajú príkladne.
     
    58:09
    Pankov poslal puk pred bránu gólmana Glassa z pravej strany, no ochranca moskovskej svätyne bol napokon v strehu a puk bez problémov zblokoval do bezpečia.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 7850 divákov.
     
    58:20
    Tréner domácej Ufy si vyžiadal oddychový čas!
     
    58:41
    Hokejisti Spartaka Moskva hrajú už v plnom počte a dokázali sa teda bez problémov ubrániť vo svojom oslabení. Momentálne sú pri puku a snažia sa ofenzívne presadiť.
     
    59:26
    Puk sa momentálne nachádza v strednom pásme, kde si ho domáci hráči takticky prihrávajú. Uvidíme však, či sa im podarí ešte niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    59:56
    Domáci Kolcov nahadzoval puk pred moskovskú bránu z ľavej strany, no gólman Glass bol v strehu a dobre zakročil svojou ľavou rukou. Následne už Moskovčania upokojujú tempo hry.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Ani tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu napokon góly nepriniesla, i keď mali oba tímy k dispozícii niekoľko početných výhod. Najskôr mali šancu skórovať hostia, ktorí však nevyužili päťminútovú početnú výhodu po vylúčení Chlystova. V závere mali viac šancí hokejisti Ufy, no tí boli len veľmi nedôrazní a dostali zápas do pomerne statického tempa.

    Ktorý z tímov bude úspešnejší v päťminútovom predĺžení? Alebo uvidíme aj samostatné nájazdy?
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:07
    Ani úvod predĺženia nemá zrovna dynamické tempo. K puku sa na pravej strane dostal hosťujúci Špirko, no ten ho napokon poslal len cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    60:53
    Wandell potiahol puk do útočného pásma po ľavej strane, no napokon nedokázal nič zaujímavé vymyslieť a jeho súperi ho od puku odzbrojili.
     
    61:19
    Hosťujúci Bodrov napriahol svoju hokejku za ľavým kruhom, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná gólmanom Vasilevskym len k bezpečnému zadnému mantinelu.
     
    61:34
    Domáci hokejisti si pri prechode do útočného pásma príliš nerozumeli a následne sa previnili postavením mimo hry. Vhadzovanie sa teda presúva do stredného pásma.
     
    62:02
    Hosťujúci Volkov tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa domácej brány. Gólman Vasilevsky teda zasahovať nemusel.
     
    62:42
    Deron Quint potiahol puk cez stred do útočného pásma a následne tvrdo zakončil, no jeho delovka skončila len mimo domácej brány. Vasilevsky teda zasahovať nemusel.
     
    63:26
    Bodrov sa snažil vybojovať puk na ľavej strane proti Babčukovi, no napokon nebol úspešný. Následne sa domáci len pomalými krokmi dostávajú do stredného pásma.
     
    63:54
    Z otočky na hranici pravého kruhu pálil hosťujúci Bobrov, no jeho projektil napokon gólman Vasilevsky bez problémob zblokoval svojimi betónmi do rohu klziska.
     
    64:11
    Na rad prichádza presilová hra pre Spartak Moskva. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť domáci obranca Andrej Zubarev.
     
    64:37
    Spartak Moskva dal gól!
    Moskovčania napokon dokázali rozhodnúť o svojej výhre v zápase v úvode presilovej hry počas predĺženia. DERON QUINT zachytil puk vo vlastnej obrannej tretine, následne si nakorčuľoval do medzikružia a svojou skvelou strelou pod hornú žŕdku domácej brány prekvapil celú defenzívu Ufy na čele s gólmanom Vasilevskym. Asistenciu si pripisuje Matt Anderson.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    Úvod predĺženia mal podobný charakter ako záver tretej tretiny, čiže bol veľmi nedynamický a hráčsky neaktívny. V poslednej minúte však Moskovčania obdržali početnú výhodu po Zubarevovom podrazení, ktorú po niekoľkých sekundách využil obranca Deron Quint, ktorý nedal gólmanovi Vasilevskemu strelou z medzikružia žiadnu šancu.

    Moskovčania si po dobrom výkone pripisujú na svoje konto dva body, zatiaľ čo Ufa ostáva doma len s jedným bodom.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov KHL.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (16:29:10)

    Góly a asistencie: 7. Hartikainen (Babčuk, Kulda) – 20. Krutov (Quint, Kozlov), 65. Quint (Anderson)


    HC Salavat Julajev Ufa: Vasilevsky (Volkov) – Babčuk, Kulda, Višnevsky, Isangulov, Zubarev, K. Kolcov, Ščitov, Gurkin – Makarov, Filatov, Hartikainen – Mereskin, Chlystov, Dubrovsky – Pihlström, Kaigorodov, Záborský – Stepanov, Gluchov, Pankov.
    Spartak Moskva: Glass (Ivanov) – Quint, Sergejev, Bodrov, Kulik, Vasiljev, Mamkin, Grišin, Nekolenko – Špirko, Andreson, Wandell – Nikulin,Volkov, Žerdev – Kozlov, Junkov, Krutov – Bobrov, Nesterov, Pešechonov.

    Rozhodca: Viktor Gašilov, Vladimir Nalivaiko – Dmitrij Goljak, Ivan Dedjulja

    Diváci: 7850