NY Rangers – Colorado 3:4 (1:2 po s.n.) | Carolina – Winnipeg 1:3 (kon.) | Montreal – Boston 5:1 (kon.)
Tampa Bay – San Jose 1:2 (kon.) | St. Louis – Nashville 4:3 (kon.) | Minnesota – Buffalo 6:3 (kon.)
Calgary – Arizona 5:3 (kon.) | Edmonton – Ottawa 3:4 (po pr.) | LA Kings – Dallas 0:2 (kon.)
koniec
St. Louis Blues
4:3 (2:1, 1:2, 1:0)
Nashville Predators
cz Piatok 14.11.2014, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:02
    Pekka Rinne už opustil branku a Nashville zkouší hru v šesti hráčích na ledové ploše a bez gólmana.
     
    56:58
    Tak tohle byl zákrok zápasu! Jake Allen zachránil svůj tým v pořádných trablích, když zabránil téměř jistému gólu. Puk mířící do poloviny odkryté svatyně vyrazil.
    Paul STASTNY - 4:3
     
    54:06
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí byli zatím tím méně aktivnějším týmem v průběhu třetí části, ale přesto se dostávají zpátky do vedení. Kevin Shattenkirk pouze nahodil puk od modré čáry, před brankou byl potom výborně zaparkovaný na teč PAUL STASTNY, jenž nasměroval černou pryž přesně do místa, kam potřeboval. Tedy mezi nohy brankáře Pekky Rinneho. Výhodná situace pro St. Louis. Asistence: Kevin Shattenkirk, Carl Gunnarsson.
     
    53:36
    Vladimír Tarasenko zařídil jednu z první větších šancí domácích ve třetí třetině, ale druhý gól utkání ze své hole zatím nepřidává.
     
    52:02
    Roman Josi nebyl daleko od svého druhého zásahu v utkání, teď totiž trefil horní tyčku.
     
    48:42
    První vyloučení ve třetí třetině, přesilovku si zahrají St. Louis Blues. Za držení totiž usedá na trestnou lavici James Neal.
    Roman JOSI - 3:3
     
    39:58
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tak ještě pozor! Pouhé dvě vteřiny před koncem druhé části srovnává skóre na kostce dobrou střelou od modré čáry ROMAN JOSI, jenž překvapil pravděpodobně úplně všechny v aréně. A nejvíce asi brankáře Allena, jenž nestihl reagovat. Je z toho navíc využitá přesilová hra. Asistence: Shea Weber, Filip Forsberg.
     
    39:40
    Před koncem třetiny vyloučení, opět. Dvě minuty za zdržování hry obdržel domácí hráč a autor prvního gólu T. J. Oshie.
    Vladimir TARASENKO - 3:2
     
    35:18
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Ještě v průběhu druhé třetiny mají domácí hokejisté své vedení zpátky, zasloužil se o tento počin hbitý rychlík a naděje týmu do budoucna VLADIMIR TARASENKO. Tarasenkovo zakončení nemělo chybu, televiziní komentátoři navíc okamžitě upozorňují, že dosáhl hattricku Gordieho Howea. Tedy situace, kdy si hráč v jednom zápase připíše gól, asistenci a bitku k tomu. Hezký počin. Asistence: Jori Lehtera, Jaden Schwartz.
     
    33:16
    Přerušená hra po zákroku brankáře Allena. A hlavní arbitr opět káže, nyní posílá na desetiminutový osobní trest pykat domácího Ryana Reavese.
     
    32:59
    Střela obránce Bouwmeestera od modré čáry ještě tečována na brankovišti, ale Blues puk nestačili umístit za brankáře Rinneho.
     
    27:51
    Osobní tresty navíc inkasují za nesportovní chování James Neal (NSH) a Steve Ott (STL). Rozhodčí se rozhodně dnes nestydí vylučovat.
     
    27:51
    Vylučování pokračuje, už třetí hráč Blues usedá na trestnou lavici. David Backes odsouzen rozhodčím na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    26:46
    Tak si to pojďme shrnout. Dvě minuty za hrubost dostává Eric Nystrom (NSH), na druhé straně stejný trest Shattenkirk (STL). Pětiminutové ohodnocení dostali Ryan Elis (NSH) a Vladimír Tarasenko (STL) za rvačku.
    Shea WEBER - 2:2
     
    23:41
    Nashville právě vstřelil branku!
    Kdo má jednu z nejlepších a nejtvrdších střel v celé NHL? Hádejte! No přeci SHEA WEBER. Když hra nebyla nijak přeplněna šancemi na začátku druhé třetiny, právě obránce Nashville Predators vzal na sebe zodpovědnost vůči vlastnímu týmu. Prostě napřáhl v útočném pásmu a pořádnou ranou překonal gólmana strážící domácí svatyni. Stav tedy máme znovu vyrovnaný a vypjatější. Asistence: Filip Forsberg, Roman Josi.
    Filip FORSBERG - 2:1
     
    13:21
    Nashville právě vstřelil branku!
    Že by se nám s brankami najednou roztrhl pytel? Nashville nemusí tolik mrzet předtím nakonec uznaný gól, jelikož se Predátoři dotahují zpátky na rozdíl jediného ztraceného zásahu. FILIP FORSBERG přesně viděl, kde má ve výstroji mezeru gólman Allen. A to místo také bezchybně trefil. Ve druhé polovině zahajovací části sledujeme hodně akce na ledě. Asistence: James Neal, Roman Josi.
    Carl GUNNARSON - 2:0
     
    12:45
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Není to tak dlouho, co jsem zmiňoval nebezpečnou střelu Lapierreho o horní tyčku. Nakonec to nebyl on, kdo pálil, ale šlo o CARLA GUNNARSSONA. Čas se bude posunovat o nějaký kus zpátky, protože až po přerušení se rozhodčí odjel podívat na video a zjistil, že kotouč přešel brankovou čáru. Ač jen těsně. Domácí tak vedou najednou o dvě branky. Bez asistence.
     
    12:28
    Lapierre dnes už v druhé obrovské šanci, nyní trefuje horní tyčku svatyně Nashvillu.
     
    07:11
    Už třetí vyloučení během úvodní části, za nedovolené bránění pyká domácí hokejsta Joakim Lindstrom.
     
    06:20
    St. Louis kompletní, hned po doplnění počtu hráčů na ledě zahrozil tvrdou střelou zblízka Lapierre.
     
    04:00
    Početní výhodu vyzkouší také tým Predatorů. Z domácí strany odjíždí pykat Ott za nedovolené bránění.
    T. J. OSHIE - 1:0
     
    03:25
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hned po návratu do útočného pásma se ale domácí družina prosazuje velmi rychle. Ukázalo se, že ne vždy je třeba vsadit na kombinace. T. J. OSHIE prostě vypálil z dálky a Pekka Rinne, který pravděpodobně v dané chvíli na puk moc dobře neviděl, nestihl zasáhnout proti letícímu kotouči. St. Louis zapisuje do statistik využitou přesilovku a vede. Asistence: Vladimír Tarasenko, Jori Lehtera.
     
    01:56
    Hned na začátku první třetiny mají domácí k dispozici přesilovku. Dvě minuty za podražení dostává od rozhodčího Olli Jokinen.
     
    00:20
    Hned obrovský šance pro T. J. Oshieho, který v kombinace se spoluhráčem minul branku v zakončení na levé straně!

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 4. Oshie (Tarasenko, Lehtera), 13. Gunnarsson, 36. Tarasenko (Lehtera, Schwartz), 55. Stastny (Shattenkirk, Gunnarsson) – 14. Forsberg, 24. Weber (Forsberg, Josi), 40. Josi (Weber, Forsberg)


    St. Louis Blues: Allen – Pietrangelo, Bouwmeester, Shattenkirk, Gunnarsson, Jackman, Cole – Lindstrom, Stastny, Steen – Oshie, Berglund, Backes – Tarasenko, Lehtera, Schwartz – Reaves, Lapierre, Ott
    Nashville Predators: Rinne – Weber, Josi, Jones, Volčenkov, Elis, Ekholm – Neal, Ribeiro, Forsberg – Smith, Roy, Cullen – Jokinen, Jarknrok, Bourque – Beck, Gaustad, Nystrom

    Rozhodca: Pollock, Skilliter – Barton, Racicot

    Diváci: 15 702