Nitra – Košice 3:1 (kon.) | Poprad – Trenčín 5:3 (kon.) | B. Bystrica – Piešťany 9:3 (kon.)
Žilina – Zvolen 0:1 (kon.) | Skalica – Martin 4:5 (1:2 po s.n.)
koniec
HK Poprad
5:3 (2:0, 2:0, 1:3)
HK DUKLA Trenčín
Piatok 14.11.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hlasy z tlačovky

    Vladimír Turan: Tak my sme sa dnešného zápasu obávali, pretože vieme, že Trenčín dobre korčuľuje, do 15. minúty sme sa s tým nevedeli vysporiadať, strelili sme dva góly, upokojilo nás to. V druhej tretina sme upadli do letargie akoby sme už mali vyhratý zápas, následne sme v tretej tretine nedržali puk na svojich hokejkách, robili sme chyby, ale napriek tomu nás dokázal podržať brankár Kostúr, jemu patrí veľká zásluha na dnešnom víťazstve.

    Roman Stantien: Do zápasu sme vošli vcelku dobre, prvá tretina kruto pre nás skončila, mali sme viac z hry, nedokázali sme to premeniť na góly, vypomstilo sa nám to a po menšom dôraze pred bránou sme dostali gól, druhý presný zásah po technickej chybe, ale nie z našej strany. V druhej tretine sa domáci dostali do vedenia a ten náskok už bol hrozivý, hra sa odvíjala od toho, že domáci ešte vedeli, že stav 4:0 nič neznamená, poľavili, ja zato musím chlapcov pochváliť, že to nezabalili a bojovali až do konca. (19:30:44)
     
    V tretej časti hry si už popradskí hokejisti postrážili svoje vedenie, no napokon sa ešte museli trochu strachovať o svoje vedenie, keďže v 41. minúte znížil Nemec, o deväť minút následne na 4:2 znižoval aj Andersons, no potom Boltun v 57. minúte skóroval na 5:2, ale ešte minútu do konca upravil na konečných 5:3 Kozák.

    Ja sa s vami už lúčim, želám ešte príjemný zvyšok večera.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Od modrej čiary nepríjemne na bránu nahodil puk Tibor Melichárek, no gólman Kostúr v záverečných sekundách drží svoj tím a puk prikrýva bezpečne pod svojou lapačkou.
     
    59:28
    Hostia to ešte raz skúšajú bez brankára, vhadzovanie v obrannom pásme Popradu, po ľavej ruke brankára Kostúra.
     
    58:58
    Trenčín dal gól!
    Tak Trenčania predsa len ešte strieľajú aj tretí gól v tomto zápase a maličká nádej ešte stále žije, no to už sa asi veľmi nepodarí. Od modrej čiary nahodil puk na bránu Bokroš, Kostúr len vyrážačkou vyrazil pred seba, kde bol pripravený LUKÁŠ KOZÁK a ten dorazil popod Kostúrove betóny!
    Asistencia: Tomáš Bokroš.
     
    58:19
    Martin Dudáš nahodil puk zo stredného pásma priamo do rohu klziska v útočnom pásme, no tam následne nebol žiaden z hráčov v žltých dresoch.
     
    56:52
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti už pravdepodobne rozhodujú o zisku troch bodov z tohto zápasu! Po pravej strane pretlačil puk Paločko, ktorý ho posunul na Bartečka, ten sa dokázal vymaniť spod tlaku dvoch hráčov z hornej časti pravého kruhu a posunul PETROVI BOLTUNOVI do medzikružia, ktorý mal ešte pred bránkoviskom Novajovského, no ten ako "brankár" neobstál a Boltun teda strelil svoj druhý gól v tomto zápase – piaty pre Poprad.
    Asistencie: Ľuboš Bartečko a Matúš Paločko.
     
    56:17
    Hostia začali hrať hru bez brankára, Arne Kroták sa dostal s pukom do stredného pásma, odtiaľ strieľal, no jeho strelu zblokovali súperovi hráči smerom mimo brány.
     
    55:53
    Oddychový čas pre Trenčín.
     
    55:45
    Andersons zakladal novú akciu Trenčanov cez stred ihriska, na útočnú modrú čiaru posunul ku mantinelu Gašparovičovi, no tomu musel niekto vbehnúť do pásma skôr, pretože rozhodcovia odpískali postavenie mimo hry.
     
    54:41
    Tomáš Bokroš pálil od modrej čiary, no puk mu na hokejku príliš nesadol, a tak len trafil stojaceho Malinu pred sebou, ktorý následne puk už vytiahol von z obranného pásma.
     
    53:58
    Tvrdou strelou od modrej čiary preveril gólmana Kostúra Peter Novajovský, no brankár domáceho mužstva bezpečne zachytil puk vo svojej výstroji a následne je hra prerušená.
     
    53:18
    Vo veľkej príležitosti sa teraz ocitol Samuel Takáč, ktorému obrovskú časť práce odviedol Kroták, ktorý sa natlačil poza bránu a následne mu len servíroval ku ľavej žrdi, no Takáč pálil len do bočnej konštrukcie trenčianskej brány!
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1674 divákov.
     
    52:46
    Trenčín hrá s piatimi hráčmi, no Popradčania sa ešte udržali v pásme, Matúš Matis sa natlačil do medzikružia, no odtiaľ už iba nastrelil trenčianskeho gólmana Nagya.
     
    52:09
    Ľuboš Bartečko dokázal z pravého kruhu posunúť ideálne pred bránkovisko na Tomáša Sýkoru, no jeho následné zakončenie bezpečne zlikvidoval brankár Nagy svojím betónom!
     
    51:33
    Takáč posunul približne zo stredového kruhu puk na útočnú modrú čiaru, kde stál Kasík, no veľmi nebol pripravený na spracovanie tejto prihrávky, keďže len puk odklepol od seba.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 17. Matis (Malina, Kroták), 18. Bartečko (Kurali), 24. Dinda (Paukovček), 27. Boltun (Kurali, Bartečko), 57. Boltun (Bartečko, Paločko) – 41. Nemec (Melichárek), 50. Andersons (Šišovský), 59. Kozák (Bokroš)


    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), Dinda – Kasík, Malina – Makovský, Pitka – Bartečko ("A"), Boltun, T. Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Paukovček, Matis – Gápa, Mlynčár, M. Nagy
    HK DUKLA Trenčín: Konrád (27. A. Nagy) – Bokroš, Kozák – Andersons, Novajovský – Zošiak, Dudáš – Palovič, Pardavý ml. – Melichárek ("A"), Nemec ("A"), Hlinka – Gašparovič, Petrovický ("C"), Mikula – Filo, P. Stantien, Šišovský – D. Hudec, Daniška, J. Cíger

    Rozhodca: Stano – Jobbágy, Rovenský

    Diváci: 1674